ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. anvan

anvan Dozorce fóra

jsem tak lenivá, že jsem byla i líná čekat a našla to - hmmm, je to dřevo od bobrů. Taky nechápu - proč je u nás dřevo a na Slovensku hryzadlo......název "drevo" by pochopil každý!

2. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Pajdo,velmi správně....střízlíček.Vzrůstem prcek,ale hlasitý až hrůza.:)

3. laumars

laumars Aktivní autor

anvan - hryzadlo nieje ziadne drevo ! Presny vyraz zo Slovenskeho jazyka :
    hryzadlo, -a, mn. č. obyč. v hryzadlá, -diel stred. hryzavé ústroje hmyzu
    To len prekladatel vo FARMERAME bol asi na bobulach ked to prekladal :D

4. Štika

Štika Mistr fóra

Casey,píšeš. Osobně nevidím v tomhle plánu jedinou investici reálných peněz ani extrémní ztrátu KR oproti tomu co získám. Pokud počítáš jen tuhle akci tak máš možná pravdu,ale pokud sečteš poslední akce kde jsou potřeba šlechtěnci a všechny je plníš a to i ty v družstvu bez nákupu SK,tak před tebou hluboce smekám.Ani pravidelným nákupem turbomlýna nenamelu tolik SK aby to na šlechtěnce stačilo.Když budu chtít jít ve hře kupředu a plnit úkoly, tak prostě SK koupit musím a pokud ho nekupuješ a úkoly všechny plníš bez nákupu tak nám hod' udičku jak to děláš,určitě dobré rady neodmítnu.

zvoneček tohle ocenil(a).
  5. anvan

anvan Dozorce fóra

laumars
    Jasné - to vím že to není dřevo - myslela jsem to tak že ten jejich produkt "hryzadlo" je u nás produkt "dřevo". nechápu překladatele a nedivím se, že pak vznikají nedorozumění...
    ty bobule při překladání mě docela zajímají;)

denich a Mahira72 tohle ocenili.
  6. laumars

laumars Aktivní autor

anvan - teraz ma napadlo (a viem aj zo skoly) ze jedine co Bobor vyprodukuje je Vodna hradza a hovienko.
    Tie Bolule su take male gulate cuda , ked ich zjes , tak sa citis stastne a nachadzas sa uplne v inej dimenziji :p

Naposledy upraveno: 4/2/15
    nona2222 a veselékopýtko tohle ocenili.
  7. veselékopýtko

veselékopýtko Aktivní autor

laumars- ty bobule - jsem se nařehtala jako kůň (máš u mě 100 bodov)
    Jen mě napadlo, jaké že bobule to chroupal.
    Dodnes jsem nevěděla, co je to hryzadlo. A pravda - baza a dula mě také dlouho zůstávaly tajemné. Patřím sice mezi husákovy děti ale občas se taky nad něčím zarazím. Ale slovenčinu mám ráda ;) A je mi úplně fuk, kterým jazykem tu kdo píše. Aspoň se přiučím :D

8. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Štika: Ano tenhle "návod" jsem dal pro tuhle konkrétní akci. Jelikož je časově omezená a je potřeba ji splnit v nějakém termínu a pokusit se získat z ní maximum bez reálných investicí. Netvrdím že RT nepřitlačil a zakomponováním šlechtěnců do akcí se nesnaží z lidí ty prachy získat prodejem SK. Ale dá se popřemýšlet a udělat jen to co je opravdu "potřeba" a utrácet nemusíš.
    Co se týká úkolů na šlechtění v družstvu, tak ty jsou trvalé a nikdo nikoho nenutí je plnit hned. Jasně každý člověk je jiný a někdo je netrpělivý a nemá pevnou vůli a nakonec ho ta udička zlomí. Prostě mu to nedá a nakupuje SK a chce mít ty úkoly hotové "hned". Stejně tak jak v reál... někdo se v pohodě ubrání "výhodným" nákupům a někdo musí mít od každýho ..... špičku. Já osobně SK nekupuji. Při BB šlechtím jen z toho co namelu a co dostanu od sousedů ( za to jim dík a i za to že díky těmhle platícím hra nějakým způsobem funguje). Ano není toho moc na splnění by to rozhodně nestačilo, ale každá kapka se počítá. Hlavním bodem hry je pro mě trh! Zde se dá přijít k velice slušným KR. Mít trochu představu o cenách, co a jak se prodává v závislosti na různých miniakcích, co je potřeba do různých řemesel..... je toho spousta. Neprodávat na krev, ale počkat si na tu správnou chvíli a to stejné dělat s nákupem. Za ty KR pak nakoupím vysoké šlechtěnce a je splněno ,-) Ano jsem (jak to tu někdo pojmenoval) "překupník", ale je to cesta jak plnit bez reál investicí.
    Nevím jestli tahle odpověď je pro tebe dostatečná, ale v praxi to opravu funguje a dá se plnit a postupovad vpřed i bez reálných peněz, ikdyž ne tak rychle a jednoduše, jako když do toho někdo narve XY tisíc.

9. Baroland

Baroland Ikona fóra

Kdysi jsme měli spolupracovníka,jehož počínání bylo tak nelogické,nevypočitatelné,srandovní až absurdní,že jsme mnohokráte diskutovali jak je možné s ním dělat a přežít to.
    Třeba ho vidím,jak v obchodě několik minut převrací stále dokola 2 konservy a mumlá."Tady je 80gr. a stojí 5.20,tady 120gr,no jo ale stojí 7.50 Kčs. Jenže když to přepočtu tak ušetřím 30 hal"...a tak stále dokola. Pak nám celou cestu propočítával,kolik tak ušetří z diet (tenkrát 32 Kčs/na den). Večer si vyžebral krajíc chleba,namazal ho půlkou té větší konservy,šel do hospody,po pár rumech pohostil kde koho,vrazil dvě stovky do automatů a cestou ztratil i ten zbytek zálohy.

No a já takhle nějak plním "akce" . Spočítám,jak nejlevněji na ně jít,kolik času jim věnovat,zda počkat na BB, stojí-li ty odměny za to,který stonek odkliknout,co napěstovat na zisk a podobně.
    Pak nastane začátek ve 14:00 hod. vlítnu na trh,utratím pár mega, a zmáknu ji celou co nejrychleji krejcary,nekrejcary.
    A jestli dekorka z odměn dává 1000,nebo 10 BZ je mě úplně jedno.
    Vždyť CO JINÉHO bych dělal ??
    xD

Jo a na slovensku si dávám nejraději kobzolový šalát a vyprážaný lezůň.
    :D

10. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Baro: :DxD:DxD

lacrima tohle ocenil(a).
  11. Mahira72

Mahira72 Mistr fóra

pro Baroland
    joooo kobzolový šalát a vyprážaný lezůň nevím ani nááááhodou co je snad to není sprosté slovo bacha na napomenutí....
    Slovenštinu mám ráda a jsem ráda že i pár kolegyn v zaměstnání je Slovenek je to krásný jazyk
    jednou na dovolené na Slovensku jsem nevěděla při čtení jídelního lístku co budu jíst- Psa z morčacého masa ......Psa byl překlep měli to být prsa z krůtího masa
    ale měla jsem strach že mi dají psa a k tomu morče no tak jsem si radši dala Halušky člověk nikdy neví
    jo a i zde na foru už funguje slovenský překlad šlechtěnců aspon co jsem si všimla myslím že je fajn pro rychlejší orientaci hráčů:p

lacrima a michnaj tohle ocenili.
  12. anvan

anvan Dozorce fóra

Baroland
    Tak to jsme na tom asi stejně.....počítám, spekuluju, šetřím, pak vlítnu na trh a koupím co potřebuju a nehledím a je mi to fuk. Ale zase je fakt, že kdybych nějak opomíjela tu první "šetřící" fázi, nemohla bych si tu druhou "rozhazující" dovolit.
    Mimochodem - mám manžela Slováka, jedno dítě se narodilo na Slovensku, druhé na Moravě, takže jsem se SLováky propojená doslova a do písmene, ale "lezůň" slyším prvně....rezeň jo, ale lezůň, to je docela sranda, musím se zeptat pantáty.
    (U nás doma tedy frčí polesniky..;))

Mahira
    kobzole jsou přece zemáky-erteple-brambory....

lacrima a -Jara05- tohle ocenili.
  13. ziggystardust

ziggystardust Stálice fóra

Casey27: Já bych neřekla, že jsi překupník. Funguju totiž úplně stejně a ten "překupník", jak nás tu často nazývají, mi zní, jako kdybychom byli nějaký nižší živočišný druh. Já bych to nazvala stratég :p

Co se týká slovenštiny, tak se musím přiznat, že už jsem za ta léta odvykla a zpočátku jsem delší slovenské příspěvky nečetla. Přišlo mi to obtížné, takže výhrady slovenských hráčů chápu. Holt mateřský jazyk je mateřský jazyk. Ale už jsem si zvykla a jsem ráda, že jsem překonala lenoru a už zase se mi ta slovenština čte docela dobře.

lacrima, nona2222 a tydýtková tohle ocenili.
  14. flexka

flexka Hrabě fóra

Ten lezůň mě vyděsil, já měla za to, že to je batole, ale možná to bude obdoba valašského stěnolezu (tvarůžek poprášený chilli zapečený v bramboráku)
    Jinak jsem teda za 2 roky hraní nedošla na to, jak šlechtitelské úkoly splnit, ani jak vydělávat - sousedi se furt mění a všichni hrají zadarmo, superkrmivo mi přistálo tak 2x-3x 2ks a 1x jsem málem spadla ze židle, že přišlo to větší množství (a to dycinky slušně poděkuju holoubkem)
    Můj trh AZ je prolezlý špekulantama a hnědé prase mám bratru za 3500, když si čtu, že jinde je za 40000, tak vzdychám.
    Jediné, co by se dalo prodávat, jsou vlci, slivoň atd., což je podmíněno nákupem desítek tajemniček za reál peníze.
    A dala jsem si poptávku na nejvyšší šlechtěnce do 10 mega - nulový ohlas a vše na trhu 19-21mega za kus.
    Na tohle jsem malý pán, budu muset najmout na farmu finančního poradce!

díky lienka7, jsem ráda, že to vím :)
    ale není kojenec dojča?
    protože vždycky vytahuju na Slováky takové to, co oni mají počeštěné, třeba jsem kamarádce říkala, nechci slyšet žádné prasca, na Slovensku je to přece ošípané :)

lacrima a zuzana57 tohle ocenili.
  15. lienka7

lienka7 Pisálek fóra

lezúň je aj pre slovákov celkom nové slovo. "Vymysleli" ho naši jazykovedci keď sa snažili pomenovať dieťa. To ktoré je malé a je konejné, je kojenec. To ktoré je uz väčšie a už sa plazí, alebo chodí po 4, ale ešte nechodí samé bol problém pomenovať. U vás je to balole, po našom batoľa. Lenže podľa našich jazykárov sa dieťa nebalotí, ale lezie a preto ho pomenovali, že je to lezúň :)

malinkami tohle ocenil(a).
  16. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Lezúň, lezůň já bych si tipnul na horolezce :) to by nám měl Baro vysvětlit co konzumuje, ale smaženého lezce ať už v dětské podobě nebo většího je dost úděsná představa, ale jazyk i v češtině je krkolomný, zvlášť novotvary :))
    Ty lišky se mi v akci nelíbí, proč dvoje?

lacrima a nona2222 tohle ocenili.
  17. anvan

anvan Dozorce fóra

Jestli je lezúň jen výraz pro batole, tak ježkovy voči, co si to ten Baroland na Slovensku jen dává....??!!

nona2222 tohle ocenil(a).
  18. losiksobik

losiksobik Komisař fóra

flexka: hnede prase za 40000??? to snad neni nikde :)

Lyzarka tohle ocenil(a).
  19. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Ahojte, tá debata o Slovenčine a Češtine na fóre je celkom zaujímavá.Niekedy je však nad moje chápanie, prečo sa niektoré veci musia komplikovať akoby na silu. Napr. : prečo majú Slováci Renátkine hnojivo, Česi ho beru od Zuzy. Na Slovensku nás obdarováva ovečka Bambuľka a v Česku - už ani neviem kto,tiež rozdiely medzi motorovou kachnou a kačkou s prekrytou hlavou a je toho viac.Kopu vecí a dá zjednotiť a nebudú robiť problémy nikomu... a tie čo sa nedajú, je treba naozaj písať aj v jednom aj v druhom jazyku.Aj keď aj dnes čítam veľa kníh v češtine a nerobí mi to problém, za živý svet som nevedela prísť na to, akého stromu je plod maté...

lacrima a nona2222 tohle ocenili.
  20. flexka

flexka Hrabě fóra

na ty ježkovy voči bacha!

přijde pán do restaurace, otevře jídelní lístek a vidí - psí tlapky, kočičí roláda, hadí stejk...
    číšník se zeptá "už jste si vybral?" zrovna, když vykřikne "ježkovy voči" a spokojeně odkráčí s objednávkou se slovy " dobrá volba"

losiksobik: to je moje chyba, četla jsem cenu tady na fóru a jak ses zeptala, dohledala jsem to a bylo tam za čuníka a on to byl vlněný a ne hnědý, vlněný je i u mě za 29, takže rozdíl jen o třetinu

lacrima a k.vitek tohle ocenili.
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.