ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pajaable

pajaable Orákulum fóra

No, přesně, to je to fuj, které nám v obchodech výrobci předkládají. Proto preferuji
    soukromníka nebo-li přímo soukromého výrobce. A pokud možno uzeniny raději
    vůbec ne. Jenže každý tuto možnost nemá a je odkázaný na to, co supermarkety
    nabízejí. Proto číst, číst a číst. Obsah složení ... i když, jak jsem již psala, mnoho výrobců
    na obal dá lživé označení a výsledky kontrol jsou pak děsivé.
    Moderní doba přináší určité zlo a spolu s tím i zbytky z EU .
    I když na druhou stranu ....ještě za dob hluboké totality jeden známý koupil konzervu,
    otevřel, vykydal do kastrůlku a ona tam ta věc z PVC , co brání početí. A prázdná nebyla.
    Tehdy to byla humusárna zaměstnance výrobní linky a ojedinělý jev, dnes je to humusárna
    výrobců a častý jev. Jo, musíme si zvykat...bude hůř.
    xD:p
    A my spapaný oběd ( knedlo, zelo, bůčko) , půjdeme ven.
    Kdo nepapal a chystá se - dobrou chuť. Kdo máte spapáno - dobré zažití .

A ještě....konzervy psům a kočkám nekupuji. Raději granule a připlatím za
    kvalitní, než pak lítat a strachovat se o jejich zdraví.

2. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Děkuji vám za všechny rady. A co já si teď počnu?
    Žádného soukromého špekačkáře ve svém blízkém i vzdálenějším okolí, bohužel, nemám.
    Náš region je zavalen samými výrobky polských řezníků. Vím já, jestli dál nesolí posypovou solí?
    Etiketám na balení nevěřím. Je snadné pro obchodníky převlíknout kde co do českého hábitu.
    Zavětřil jsem nedaleko nového českého obchodníka z jižní Moravy. Vyrazím na průzkum.
    Uvidíme, jestli se tu udrží.
    rybičko - cožpak já vidím do špekáčků? Ale nejspíš vyrazím za těmi lákavými rakouskými párky.
    Hladkou a hebkou srst potřebuji neustále. Otázkou jenom je, jestli mě ty psí konzervy náhodou nevyjdou levněji.
    :DxD

Edit
    No jo, zase jsem to zmrvil. To ne po rakouských párcích, ale po psích konzervách je hebká srst. Jestlipak působí i na srst kočičí?
    :D

Naposledy upraveno: 21/8/16
  3. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Mikešku - prvním vodítkem by už mohla být cena. Bo jak stojí kilo toho růžového humusu 40 korun, tak už je něco špatně :D
    Poláci v rajchu vařili gulášek z psích konzerv :DJestli měli ale hebkou srst, to nevím ;)

4. janaj

janaj Velvyslanec fóra

skalara.v iluze jsem si nedělala, ale tohle???? o_O brrrrrrrrrrxD

5. medved222

medved222 Analytik fóra

Mikeši, kvalitní špekáčky mají spíš ti menší řezníci, co si dělají všechno sami. U nás takový jeden je a jeho opékáčky jsou prostě super, jen maso a koření, ale mám dojem, že ty jsi Jihočech a já Jihomoravačka, takže smůla. On to považuje za svou stavovskou čest, že nepoužívá žádné náhrady a nic kromě masa. Chodíme k němu i kvůli vnukovi alergikovi.
    Podle testu od pajaable dostaly 1- špekáčky Pikok, ty bývají , mám dojem u Lidla.

6. JahůdkaPetřička

JahůdkaPetřička Perspektivní autor

Kuk,upršené odpolko.Pechfógl - ( to jsi hodná že na mě myslíš s hárajícíma kalhotkama) :-D pobavila jsem se díky za nabídku nepotřebuji :-D.Raďo hezkou dovolenou.Všem gratulka co postoupili jste šikulky.

7. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Všechny zdravím a přeji hezké nedělní odpoledne-u nás prší a prší-:(

Od posledka vás hodně postoupilo, takže Gratuluji:inlove:

mikešku ber to podle chuti, protože pokud nemáš nic vyzkoušené stejně si nevybereš, prostě věř tomu co čteš na etiketě. Podle mě se špekáčky dají poslední dobou koupit v Lídlu, když nemáš známého.;)

pechtfogl doufám,že jsi pořádně pojištěná,protože s tím co děláš, určitě k nějakému úrazu brzy dojde-raději pojisti i zvířata,taky proti napáchanýn škodám-xDxD

pajaable díky za dáreček:)

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Co se špekáčků týče, myslím, že sanytrová sůl je ve všech, jinak by nebyly tak hezky růžové. Docela jsem v pokušení zkusit si je vyrobit doma, střívka, i když umělá, se občas někde i dostanou a směs masa a koření snad trefím.
    Mikešku, nedokážeš si představit, jak drahé dokážou být psí konzervy.....
    janaj/Viki: To prostě nepošleš, není čtyřmesíční - nebo jo? Dnes se mi kupodivu nic nestalo - jen si rodina odvezla pejska, takže jsme s kočkou zase sólistky, ona blažená až do té míry, že se se mnou skoro kamarádí.

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezké odpoledne. Tedy...hezké ! Leje, bouřka , blesky, rány , v baráku tma , stromy
    v lese praskají. To už dlouho nebylo.
    Ale....ještě funguje internet . To je co říct.
    Jestli se neozveme, tak nás to smetlo....hihi.
    Zatím pa...

10. -pechfógl-

Jestli máš Lišáčka u sebe, nemůže se nic špatného stát, je evidnetně lepší, než hromnička.

11. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Mám, mám...už se to přehnalo, spoušť za sebou nechalo. Mužíček vaří a já válím bobíka.
    :p

12. burds

burds Titán fóra

Tak jsem dočetla vše od pátečního oběda.Všem co postoupili velká gratulace.Je vás spousta a já jsem sklerotik.Radku krásnou dovolenou ale ty už jsi určitě pryč tak si to asi nepřečteš.Po úžasném sdělení co obsahují špekáčky nevím jestli někdy nějaký koupím.V Úvalech je jen soukromý pekař,soukromý zelinář a pak Penny.Tak to asi to pravé ořechové není.V noci byla jedna bouřka za druhou ty blesky mne vzbudily.Přes den nepršelo.Zítra se pokusím zase stáhnout hrabičkami mech.Neví někdo jak se zbavit mechu na pidizahrádce ? Mám ho pořád a pořád at dělám co dělám.

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

burds .... to je u nás rok co rok . Nejúčiněji mi však alespoň vždy na sezónu zabere
    ostraňovač mechů, lišejníků, řas a zelených povlaků MA Remover ...dá se použít na
    všechny povrchy - dřevo, dlažba , kámen apod.

14. -pechfógl-

Já používala roztok modré skalice.

15. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Mikešku já Ti sice moc neporadím,ale raději si místo těch špekáčků nandej Wiskas.
    Když si to pročteš co vše se tam semele,tak bych se vůbec nedivila že tam budou i piliny :D.
    My s dědkem jezdíme 60 km do Lutyně pro neskutečně výborné domácí klobásy po 165,-Kč za kilíčko.
    Vyrábí je jedna Opavská firma a jsou opravdu jako domácí.To lehce poznám,protože si sami vyrábíme doma
    z ovčího + vepřového masíčka,tak jen tak bych to tu nepsala.To né že by jsme tam jezdili jen tak,ale
    když dojdou domácí a nebo tam tudy projíždíme.
    Sobotu a neděli jsme si s dědkem užili v klidku,stejně dneska dost sprchlo,nedalo se nikam jít,tak jsme si naordinovali
    celodenní odpočinkový den.
    Přátelé,přeji Vám hezký zbytek víkendu,a gratuluji postoupivším.
    Tak zatím pa,pa
    P.S. na farmě mám obě novinky,což mě moc potěšilo.

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Modrá skalice je fajn na studny , na mech, když je takové léto a taková vlhká
    zima jako byla, moc nezabrala. Na studnu je ale stoprocentně účinná.

A zase bude pršet. Lišák maká na farmě, já půjdu udělat kávu a připravit něco
    sladkého k tomu. Potřebuji sladké ....
    :pxD

17. myrda

myrda Perspektivní autor

Zdravím všechny závisláky. Normálně sem nepíši, ale čtu vás pravidelně a s chutí, takže výjimka.
    burds: pokud můžu doporučit řezníka, tak u Marešů v Šestajovicích (pokud máš možnost se tam dopravit).
    M.

18. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Dobrý večer.
    Tak se dívám na soutěž o vaření ...a obdivuji lidí,jak rádi vaří.o_O Já...protože jsem vždy vařila
    kotle jídla,dost nerada vařím a peču. Moje jídla prý chutnají, ale vařím, že musím.:p
    Na farmě opět žádná novinka.
    Všem kteří někam postoupili- gratuluji:)
    Tak se jdu zase dívat .Mám pocit, že se spravím už jenom koukáním.

19. kometak96

kometak96 Polobůh fóra

Dobrý večer do Závislákova :).
    Nejprve gratuluji všem postupujícím na farmách i ostrovech (tentokrát jen slovně ;)).
    Co se týče farmy, tak tento víkend kromě postupu na baha do 325. levelu je to propadák a moc nedařilo. Tajemné sazenice se vůbec nepovedly, trošku utekly nějaké sklizně a ani jsem nevěděl, jestli přestavět na akci nebo ne, ale nakonec jsem to nechal v původním stavu a udělal jsem dobře, když stejně piknik začíná až v úterý :p. Jen doufám, že akce bude stát za to a budou fajn odměny ;).

20. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný dobrý večer milí závisláci, včerejší den u brášky byl suprový, dcery večer odjely domů, počasí bylo jako vymalované, no prostě nádherný den v kruhu milých lidiček. V 11 začalo pršet a lilo až do 11 hodin do dneška. Potom se to vybralo, bylo tak všelijak, dorazil náš strejda s vnukem, poseděli jsme a okolo 18 mne bráška dovezl domů, v Ústí nás dohnala průtrž, seděli jsme asi 10 minut v autě, než jsme mohli vylézt. robin2151, gratulka k 320. Baha postupu,kometak96, gratulka ke 325. postupu na Baha. Milí závisláčci, přeji vám pěkný večer, dneska to zaseknu o něco dříve, protože včera večer jsme to protáhli až do dneších 2 hodin do rána u dobrého vínečka!!!Radku, krásnou a pohodovou dovolenou a budeme se těšit, až se v pořádku zase vrátíš;););)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.