ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Pěkný večer. Dnes hlásím postup na baha do 320 :). Přeji všem úspěchy při odtajňování taj.stromů.

2. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji překrásný večer.
    Tak jsem byla celý den pryč.
    To takhle ráno cinkne SMS ve znění : " Za dvě hodiny u fontány? "
    A měla jsem rande ! Kdo by odolal zpívající fontáně v Mariánských
    lázních a randění !? Já tedy rozhodně neodolala, dala se do gala a
    hnala fáro co to šlo. Není tady doufám někdo zakuklený polda? Abych
    ještě nedostala dodatečně pokutu....hihi. Den to byl nádherný , schůzka
    byla ...no prostě nádherná . A jistě každý ví a tuší, kdo byl ten esemeskový
    pokušitel. No, lišáček, kdo jiný ...také, kdo jiný by mě donutil k takovému
    sprintu. Byl dnes krásný den, počasí úplně senzační, v žaludku mi žblundrá
    6 zmrzlinových pohárů , jahody se šlehačkou , sachr dort a ledová tříšť.
    Jestli je někdo z vás z tohoto krásného lázeňského města a potkal dva
    tulící se staříky v bílém na promenádě , tak to byl prosím lišák a já.
    :pxD

Mám vyřídit pozdrav pro vás všechny , liščí zlatíčko unaveno usnulo.
    :p
    Balíčky po 30 TS na farmu i bahamku jsem koupila až večer po příjezdu,
    budou nějak kolem půlnoci k odkrytí.

;)

Jdu si udělat kávičku , když mi manžel spinká , uklidím si kuchyňku,
    nakrmím čičíky a počkám , až se vzbudí a uvidíme, co s večerem....
    Přeji všem štěstíčko v TS a držím palce , ať se každému novinka vyklube.

:inlove:

4. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Srdečne vás všetkých zdravím. Dávno som sa neozvala, ale aj vaše príspevky čítam - žiaľ- len sporadicky. Aj keď - musím priznať - veľmi mi chýbajú... Len ten čas a internet...
    Mladší syn, ktorý sa nedávno oženil - kúpil nový byt ( aj s manželkou) a je na ňom práce ako na kostole. Tam pomáha môj manžel.
    Starší syn, ktorý čaká bábo (vyzerá to na Katarínku) -teda jeho manželka- má ešte stále problémy, tak sa snažíme čo najviac sa starať o Maroška. Chodí ku nám na chalupu. Je úžasne roztomilý, ale potrebuje, aby sme sa mu venovali v jednom kuse. Na farme sa snažím plniť akcie (nie vždy až do konca -čo sa mi nestávalo). Ale aj tak si to všetko užívam. Veď ide o budúcnosť mojich detí. Teším sa na každý deň, ale hlavne na tie, keď môžem sedieť pri PC a mám aspoň relatívny pokoj. Tak ako dnes.
    Vidím, že ste všetci postúpili nie len o krok, ale o veľa krokov ďalej. Všetkým vám blahoželám. Ste šikovní farmári. Ja sa motkám stále len vo svojich lvl. Ale možno sa to zakrátko poddá.
    Maličká by sa mala narodiť medzi 10. - 16. októbrom. A potom už budem doma pri poriadnom PC a budem môcť častejšie s vami komunikovať a samozrejme aj čítať, čo sa v Závislákove deje. A na to sa teším.
    Srdečne vás všetkých zdraví
    Ľubica
    PS - ešte stále snežím :inlove:

5. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký večer ... halo :D ... já snad sama babouním tak pozdě večer, ale jsem došla z práce a tak jdu pokecat :D :p ...
    Se mi ta "sloní tlapa" nakonec podařila, ale příště asi půjdu zase na jistotu ... utratím méně, než když se to zkouší po trochách.

.... robin2151 ...[​IMG] .. 320

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]
    Tak teď už lezu do vany a ještě něco na ďob k telce, ať se mi hezky usíná a zítra nakouknu. Pajaable, to je tak krásně romantické :p .. Všem přeji novinky v TS a taky hezký zbytek večera a kdo už spí, tak hezké sníčky :D ...

6. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Lubica - krásně sněžíš :D Nechaj tak. Však léto už je u konce, podzim přeletí jak vítr a už tu budou Vánoce xD;)

7. medved222

medved222 Analytik fóra

Zdravím všechny,
    blahopřeji všem, kdo postoupili, (dnes ne jmenovitě, protože je vás hodně a protože jsem teď pročetla tolik stránek a určitě bych na někoho zapomněla). Mám za sebou hektický týden a jsem ráda, že už končí. Měla jsem tu vnuka od syna, je to houbař, tak jsme chodili do lesa a zase jsem zpracovávala úlovky, vyřizovali jsme mamince konečně ten OP, do toho nečekaná návštěva a ještě 2 jubilanti. Chodíme s jednou paní přát místním seniorům ke kulatým jubileím. A protože má můj méďa farmář 8 roků, přál si fotbalový dort k narozeninám. Tak jsem vyrobila dort s míčem, fandovskou šálou a fotbalistou nahoře. Loni jsem dělala dort - dres FC Barcelona. Dnes jsme ty narozeniny oslavili. Štěpánek byl moc spokojený s dortem i s dárky. Včera jsem šla spát ve 2 ráno ( nebyla jsem na flámu, pracovala jsem a balila dárky), tak si přispím a budu žehlit. Docela se těším, žehlím ráda, při televizi. Ještě, že nebyla na farmě žádná akce pěstovačka, protože jsem tento týden farmu šidila. Už se těším do postele. Přeji dobrou noc.

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

9. babinka345

babinka345 Zelenáč fóra

• Citace bez vlastního obsahu je považována za spam. sopti

Y_n_O a Madvo tohle ocenili.
  10. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Krásné dobré ráno Děvčata... Zdravím z práce, a už bych se jen opakoval jak se těším na důchod! Jenže když se podívám dopředu cíl nevidím... A pak si řeknu "vždyť je to dobře" Vemu klíče, zamávám, otočím klíčkem v zapalování a jedu... Dnes u nás v noci pršelo, vzduch se pročistil a ovlažil. Slunce se však ukrývá v mracích ale to je možná dobře... Tak že ještě tento den a pak hurá dovolená. Dnes jsem se dozvěděl že si ji mohu konečně vybrat, hurá... Pár dní, vlastně už hodin a jede se. Tak jen doufám že vás zde všechny najdu zase v takové pohodě a s dobrou náladou... Radek.

11. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Ahoj,
    Mám na vás ryze nenedělní technický dotaz:
    prosím, jak se pozná kvakvakvalitní špekáček?
    Existuje vůbec a lze ho objevit?
    xD:D

12. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

xD Mikeš, no musí v něm být hodně mamamasa xD

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezký den.
    U nás ziminka, pršelo, pak chvíli sluníčko, nyní zataženo a jen 12°C.
    Snad se vyjasní a když ne, také nevadí, my se stejně nenudíme.

TS balíčky - škoda mluvit. Jsem prostě nepoučitelná. Tedy , na Baha
    mám obě novinky po dvou kusech a i jinak pěkné stromky, ale farma,
    to je děs a pokaždé. Jen jedna (ta zaručená) Anjou hrušeň a 2x kowhai xxl,
    ale jinak 8x sakura xl a 2x xxl ( dohromady 10 sakur), pak 7 lokvátů xl,
    javory , jeřabiny , xxl ovocné ...balíček pro farmu tedy humus první třídy.

Je radost Tě tu po dlouhé době vidět.

Radečku !
    Krásnou dovču přeji. Pusu Kájovi .

Mikešku
    ! Kvalitní buřty či špekáčky ? Ono je to dnes velkým problémem.
    Zde je tabulka z testu...otázkou je , jestli máš možnost se k výrobkům označeným
    dobrou známkou dostat. V každém případě , kvalitní špekáček by měl obsahovat
    minimálně 40 % masa, což ti na požádání musí prodejce předložit , že tomu tak je.
    Pokud se kupuje celé balení, musí to být na etiketě .

Jenže , dá se věřit tomu, co je na etiketách. v poslední době ne.
    Jedině a prostě si časem špekáčky prověřit co se kvality týká , sám.

:pxD
    No a takový dovětek ....víte, jak je takový špekáček nezdravý ?
    xDxDTak proto my dnes budeme také baštit tu krásně mastnou,
    nezdravou hmotu...

:p

14. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

40% masa je málo. Dost mě děsí myšlenka, co tvoří zbylých 60 % :oops::wuerg: A neřikejte mi to (radši) :cry:
    Teď mám zrovna buřtíky z 54% vepřového+26% hovězího, k tomu nějaké to sádlo... :D Snad výrobce nekecá :eek: Ale jsou dobrý :inlove:

15. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

skalara.v .... 40 % masa je hraniční minimum. Já bych to sice do huby nedala...beru je u soukromníka, ale v když musím koupit , beru špekáčky s co největším obsahem masa.

17. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Krásný den.
    Venku asi začnou padat trakaře :p tak snad někoho nezabijí xD
    -pechfógl- dnes žádná katastrofa? Promiň, nechci být hnusná, ale ty to vždycky tak krásně popisuješ, že mě to rozesměje. Přeju takových dní co nejmíň :inlove:
    LubicaKrakova jééééé, ona se zase blíží zima? :D Vítej zpátky ;)
    Mikešku nejlepší špekáčky jsou ala utopenci. Potom je mi složení šumafuk xD

Naposledy upraveno: 21/8/16
  18. Viky007

Viky007 Baron fóra

Ahojky všem,
    Lubico Krakova - nedávno jsem si říkala, že jsi tady dlouho nabyla, takže vítej,
    no a ještě Amálek, kde se asi toulá.
    Dnes nevařím, manžel prý přiveze hotový oběd;).
    Myslím, že mám super smůlu, ale lehce jsem počítala s tím, že když začala hárat jedna fena zbylé dvě strhne s sebou. Takže se na chalupu nepodívám:sleepy:. Nu což, to je úděl chovatelů podřídit život psům. Teď vážně uvažuji o štěňatech. Ta mladičká fena má krásnou mohutnou postavu, dobrou povahu, není plašan a navíc kamarádka se nabídla s pomocí(ono zvládat denně 5 kg psího prádla pro mne není už hračka:p).
    S TS jsem spokojená, na Baha super, získala jsem mimo kešu vše, co jsem potřeboval, na farmě mi chybí ta hruška.
    Dobrou chuť k nedělnímu obědu a příjemně strávené odpoledne.

19. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Viky007 jestli ti do příštího OaD kešu nenaroste, ozvi se ;)

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Následující receptura na obyčejné párky byla získána od nejmenovaného pracovníka jedné rakouské firmy, která vyrábí uzeniny na objednávku a podle cenových požadavků supermarketů a hypermarketů v ČR, zřejmě pod jednotným obalem.
    Obyčejné párky, receptura na 100 kg výsledného produktu:
    15 kg SEPARÁT (strojově oddělené maso a chrupavky apod od kostí. Může obsahovat 5% kostní drtě)
    15 kg SÁDLA
    26 kg KŮŽOVÁ EMULZE (rozemleté kůže)
    10 kg A-GEL (modifikovaná želatina)
    6 kg ŠKROB
    22 kg LED (strouhanky pro spojení směsi, později zvodnatí)
    2 kg SŮL
    2 kg SÓJA
    1 kg EMULGÁTOR (látka která způsobí že tuk zůstane rovnoměrně rozptýlen a neshromáždí se při uzení na jedné straně párku)
    1 kg KOŘENÍ + BARVIVO
    Výsledný produkt: 100 kg růžovoučkých párečků.
    Pokud byste v receptu marně hledali maso, nespletli jste se, skutečně tam žádné není. Dobrou chuť Vám přejí „SPOJENÉ KAFILÉRIE, a.s.“
    Pro informaci – v psích konzervách je vlastně úplně to samé. Stačí osolit, hodit na pánev a chutná to úplně stejně. Akorát potom budete mít ještě hladkou hebkou srst, protože na rozdíl od párků obsahuje psí žrádlo vitamíny a minerály! :eek::wuerg::cry:Fuj

Edit: Snad v tom separátu by trochu masa mohlo být, že jo xD

Naposledy upraveno: 21/8/16
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.