ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Gabraia

Gabraia Pilný autor

Hezký den všem za Závislákova,
    všem, co postoupili moc gratuluji a malinko závidím, jak vám to jde ;).
    Kdo se lopotíte s prací, tak ať to jde hezky od ruky a práce se daří.

Poslední dobou nemám moc času, protože mívám zamotané prsty ve vlně - a to jsem háček chtěla tak na půl roku odložit, protože po 5 dekách ho mám tak trošku plné zuby. Přišla za mnou kolegyně, že se chce loučit před mateřskou a jestli bych jí neuháčkovala růžovou dečku pro miminko. Mám na to ještě 14 dní, ale už jsem zhruba v polovině.

Nicméně, pročítám vaše příspěvky, abych věděla, jak se vám daří a obdivuji obrázkové gratulace a vzkazy, jste opravdu moc šikovné, co dokážete a vždycky mi zvednete náladu. Děkuji :)

2. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Pěkný den :) jsem tu dva dny nebyla a hned tolik novinek :p
    burds .. moc moc gratuluji ke Kubíčkovi tobě i mamince :inlove:
    Lumat85 .. držím pěsti a určitě bude všechno nej :inlove:
    mamča50 .. nádherná 100vka .. si tam můžeme udělat piknik :D.. no né?
    LmaminkaK gratulka k 82... lacrima ke 306 na Baha ;)
    anickamalirka .. jako by jsi to už měla .. zvládáš všechno levou zadní :p ..

Se mi to zdá, nebo tu někdo smaží řízečky? xD ... to voní až ke mě :p a tečou slinky :eek:

Naposledy upraveno: 5/5/16
  3. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahojky, tak jen v rychlosti, mooooc díky a pomalu se balím a odjíždím na popravu :) večer se ozvu páááá

4. lacrima

lacrima Ikona fóra

a děkuji všem za gratulace .

Moc děkuji i tobě Evičko , mám sice 306.Lv , ale nevadí. Gratulace i tak potěšila.

lumat , už mohu gratulovat ? :)

anickamalirka , Pavlínko , drž se ! Přeji hodně štěstí a vařit nebudu . Držím všechny palečky, tak oznámím dědečkovi ,
    že dostane jen chleba a může si ho i namazat :p

Všem , kdo již obědváte , přeji dobrou chuť

5. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Snad jsem něco nepřehlédla a letím, abych to stihla

6. lacrima

lacrima Ikona fóra

Evi , evik1016, přehlédla? .. nepřehlédla , na rozdíl ode mě , která jsem sice nepřehlédla, ale zapomněla.
    Od probuzení mám totiž v hlavě tisíc kovaříčků , kteří pilně pracují , buší a buší .
    No jo, že se divím. Včera večer tady čumím usilovně na výkres a patlám tam čarodějnici do soutěže .
    Dokonce jsem si byla půjčit i barevné fixy od sousedky , která má malou holčičku, tak jsem předpokládala , že určitě
    nějakou zásobu pastelek či jiných malovátek , bude mít.
    Uznala jsem totiž, že pro "moji tvorbu" xD je počet 5 pastelek a 5 voskovek nedostačující.

Takže hned teď napravuji a gratulace letí tady.

Jinak ještě k té tvorbě . Při pokusu o skřítka v předchozí soutěži jsem doma reptala, že nemám gumu . Děda mi koupil novou,
    v balíčku spolu se strouhátkem. Slavnostně jsem balíček včera vytáhla, položila vedle výkresu a ostrouhala jednu
    pastelku.... no a od té chvíle jsem strouhátko nemohla najít xD i kdyby jsem se rozkrájela .
    Prohlédla jsem všechno včetně psího pelíšku i odpadkového koše. Nikde nic , zmizelo, vypařilo se.
    Až dnes . Vytahuji z koše pytel z odpadem a ejhle , ze spodu pytle na mě přes igelit něco kouká :p

Musím se přiznat, že to není první věc, kterou mi takto skřítek Záškodníček domácí , vyhodil.

7. Gabraia

Gabraia Pilný autor

Snad nikoho nepohorším malou chvilkou chlubení. Právě se mi povedlo udělat si malou radost - mám Živoucí legendu :inlove:. Sice jsem chvilku panikařila, když po aktivaci runy to po mě opět chtělo 300 hvězd. Myslela jsem totiž, že je to zase jen půlka runy a půl cesty k vítězství, ale F5 to vyřešila. Nedávno jsem se těšila, že po aktivaci přístavu, přesunu dekorky a ejhle - ony mi naskočily úkoly xD... tak už se někdy skoro bojím, co kde na mě opět vyjukne nečekaného...xD

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Bezva polojasné odpoledne...alespoň u nás.
    Chvílemi krásně, pak zafučí vítrnice a je to na zimník ...pak nemá
    být jedna stařena nastydlá. Navařeno , řízků jak pro regiment , salátu
    pomalu necky , uzené ještě voní v udírně a line se ta vůně všude kolem.
    Farma sklizená, pěstuji do stodoly, i chlívky jsem vyhodila vyvětrat na plochu.
    Kdyby nebylo příspěvků zde, zazdila bych děsivku. Tímto vám děkuji,miláčkové.

:inlove:

Dám si kávu a chvíli na tu děsivku počkám...

Gabraia ...gratulka k legendě !!!!

A také se jdu sem chlubit....co bych to byla za českou čarodu !!!

xDxD

9. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

lacrima .. jééé já hlava dubová xD ... to píšu v práci (asi 35 minut) a pořád odbíhám :D ... ale všichni ví, že je to 406 xD :p ...
    "jsem to opravila" ;)

a gratulka pajaable k 310 na Baha ... sem si už dala pozor :p

10. Gabraia

Gabraia Pilný autor

pajaable - gratuluji ti k 310 - hezké číslo, to se musí nechat.

11. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

pajaable, gratulka k baha postupu. Před chvílí jsem se vrátila ze zahrady a myslela jsem si, že mne klepne. V zemi máme asi 30 - 50 krásných dírek a z nich létají včely. Vypadá to na divoké, ani nevím , jak dlouho tady jsou a teď mi prosím poraďte, co s nima. Já je tady nechci !!!. Máte někdo s nimi nějaké zkušenosti, jak se jich zbavit, prosím poraďte. Pěkné odpoledne a večer páček shledáček.;););)

12. terkacheerka

terkacheerka Znalec fóra

Ahoj a velká gratulace k vašim postupům.Jste skvělé. Tera

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Co já vím, je potřeba zjistit, kde je přesně hnízdo (plásty s plodem) a to pak následně zničit i s matkou. Prudce jedovaté jsou pro včely např.benzinové výpary. Doporučuji ale odbornou firmu, nebo zkusit nějakého včelaře v okolí . Bacha ...pro alergika je několik včelích bodnutí smrtelných. Divoké včely jsou více útočné a bodavé , zkrátka jsou to potvůrky.

Něco málo jsem ti našla :
    Odstranění včel

První krok při odstraňování škůdců je lokalizace hnízda a zbavení se dospělých včel. Několik látek lze použít k otrávení včel.
    1. Sprej v aerosolech. Jsou k dispozici specifické pro hubení sršňů, vos a včel. Jiné aerosoly jako pro mravence a šváby také zabíjí včely.
    2. Sprejové koncentráty nebo prášky. Některé insekticidní kapaliny nebo prášky jsou také velmi efektivní pro hubení včel a vos. Nezbytné je vybavení na míchání a aplikaci takových přípravků. Insekticid by měl být aplikován do vstupního prostoru hnízda a je-li to proveditelné přímo na hnízdo (pokud je nutné, vyvrtat malou díru do hnízda). Hnízdo samotné může být vzdáleno směrem nahoru od vchodu a je vždy zavěšeno na "stropě" nebo nějaké konstrukci. Několik opakovaných aplikací insekticidu je obvykle potřeba k zabití včel. Kdykoli používáte insekticid, přečtěte si návod na obalu pro dodržení správné koncentrace, bezpečné použití a ujištění, že to můžete použít tak, jak máte v úmyslu.

Ale stejně bych na to asi volala profíka !!!

14. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

pajaable - gratulace k 310 :):)

15. flexka

flexka Hrabě fóra

My měli vosy, asi 3, nebo 4 díry. Hned jsem volala DDD firmu (dezinfekce, dezinsekce, deratizace) a pán mi vysvětloval, že není dobré je zabít najednou, že pak přiletí jiné a budou používat plástve a hnízda. Nastříkal tam něco kontaktního, co působí se zpožděním a tak to trvalo asi 14 dní, nebo 3 týdny, postupně jich bylo míň a míň a nakonec klid a hnedle si nějaký jezevec, či kdo, vyhrabal plástve. A už se nikdo nenastěhoval a od té doby klid.
    Akorát pozor na cenu - když mi ji oznámil, málem jsem měla anafylaktický šok :-D
    Nicméně mě předem neupozornil a nakonec jsme se dohodli na třetině.

16. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahoooj ve spolek, tak už jsem doma :)
    odevzdávala jsem písemné jako první a bez jediné chybičky :)

Moc všem děkuji, že mi drželi palce nebo pěsti, nebo obojí :D :D

17. vavovi

vavovi Stará škola

Veliká gratulka celou dobu tu čekám, až se ozveš. Nikdo tu nepochyboval, že bys to náhodou nějakým zázračným způsobem neudělala.xD
    Také gratuluji všem postupujícím

18. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Přijmi i ode mne velkou gratulaci,dalo to hodně moc času,ale výsledek stojí za to:inlove:[​IMG]

19. Madvo

Madvo Mistr fóra

Hezké čtvteční odpoledne všem přeji - tady je tolik novot, tolik postoupení a taky to nejdůležitější - nové babičky. Takže burds - je to štěstí - vítám Kubíčka a přeji mu, mamince i Tobě pevné zdraví a hodně štěstí. Anickamalírka - velká gratulace. Vám všem, kteří jste postoupili na farmě i na baha rovněž velká gratulace. Lumat 85 těším se s tebou na Kubíčka. Taky máme, ale už nám dospěl a radost nám dělá pořád.
    Mě se zas vrátily zdravotní problémy, tak s nimi bojuji a doufám, že jsou na ústupu, už s konečnou platností. Proto vždy udělám farmu a raději si jdu lehnout. Mějte se všichni moc fajn a samou radost a veselí.

20. Viky007

Viky007 Baron fóra

Aničkamalířka - holka šikovná, abys Ty to nedala, velká gratulka a teď trochu odpočinku;), ale ono Ti to nedá, viď?

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.