ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. hrabenka1951

hrabenka1951 Stará škola

Pajaable, je to fakt super, že jsi se alespoň vzchopila a ozvala se, udělala jsi všem velikou radost, protože pochopili, že jejich podpora nebyla marná. Drž se, každou bolest nakonec potlačí jiné radosti!!!!!!

2. Viky007

Viky007 Baron fóra

Hezké odpoledne,
    Pajaable - Lišáčkovi - myslím, že už není nic nového, co bych mohla dodat k vašemu smutku, proto prosím přijměte ode mne alespoň upřímnou soustrast.

Akci jsem nedokončila, chybí mi jedna dekorka, měla jsem strašné časové ztráty na JIPu a pak na pokoji s babama. Sem jsem přišla až v pátek odpoledne a už to nedohnala.
    Hezké odpoledne

3. rakkos

rakkos Rádoby autor

• Prosím necituj příspěvek pod který píšeš. Děkuji *JÁ*
    ***odstraněna zbytečná citace***
    A jaká dekorka ti chybí? Třeba bych ti jí mohla poslat:)
    Omlouvám se:)

Naposledy upraveno: 17/4/16
  4. DanielLišáček

DanielLišáček Pisálek fóra

Viky007 - psal jsem ti na farmu, ale píše to, že neexistuješ. Asi jiný nick na farmě?
    Ověřím pak u Evinky. Já stonek nemám, bohužel , nepadalo při výměně, co jsem
    potřeboval, tak mi napiš na farmu, nějakou dekorku tam z této akce mám.
    (Jízda na kolejích a Utíkej kocoure!)

5. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Dobré pracovní odpoledne,
    Evi - jsem ráda, že jsi zavítala alespoň na skok, ale to jsme si již psaly, držte se oba dva.
    No a já opět strávila skoro celou noc u PC a laminovačky :D Manžel mě ráno vyfotil, jak spím s nůžkami v ruce, asi už je to u mě psychopatologické, ale musím se přijít zase trochu pochlubit ;) Pepča má novou pomůcku, k rozpoznání a porovnání svého okolí, přiřazení správného symbolu podle počasí za oknem, ročního období, data, měsíce, dne, plus možnost zvolení denní aktivity. Přiznávám bez mučení, že jsem na ní hrdá, hlavně jak jsem ji vyřešila aby nezabírala místo, byla skladná a hlavně praktická... Už to tu začíná opravdu "smrdět" samochválou, ale ujišťuji Vás přátelé, že je to jen z čisté radosti :D :D :D :D
    Obouvám boty a letím do práce, krásný zbytek víkendu ;)

[​IMG] [​IMG]
    velikost A4, levá okenice po otevření
    [​IMG] [​IMG]
    pravá i levá okenice otevřená; symboly počasí mi daly zabrat - zhruba 12 hodin práce :D

6. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný podvečer, nějak mne to počasí uondalo a na chvíli jsem to zalomila, už je lépe, kávička voní na stole a dobrá zpráva , byly upraveny ZB u mochny a makademie a byly přesunuty do místností v chrámu 5 a 6 a ne jak bylo původně oznámeno! Jsou to suroviny pro výrobu krmiva pro tukana, takto na ně dosáhnou i ti na nižších levelech!Všem , kdo dokončili, gratulka a ostatní nesmutněte, další akce se určitě vydaří! Pavlínko, je to nádherné a Pepíčkovi se to musí líbit, jsi šikulka a budete dělat pokroky!!! Pěkné odpoledne!;););)

7. anickamalirka
    tedy... o_O klobouk dolů... já měla doma "jen" dyskalkulika a dysortografa takže jsem také měla trochu víc "práce" ale tvoje pomůcky jsou naprosto úchvatné.

8. mituli

mituli Polobůh fóra

Pavlínko-nádhera:inlove:,přátelé,právě jsem se vrátila z hradu,bané z medvědího česneku.Jelikoš nadešel jeho čas a já mu plně důvěřuji tak jsme si ho byli trochu,(no dvě tašky) natrhat,krásně mi smrdí ruce a jdu ho zpracovat.Teda nejdříve trochu rozdám.Akci jsem na konec dodělala,ale bylo to k vůli klíčům vo fous.Počasí -chvíli prší a chvíli leje,jinak je docela teplo ,kolem 15st. a nefouká. páááá

9. Gabraia

Gabraia Pilný autor

Anickomaliřko - pomůcky jsou moc hezké. Na podobný kalendář přírody si pamatuji ze základní školy - takže už teď má tvůj klučík náskok :). Snad můj dotaz nebude nemístný - Pepíček umí číst?
    mituli - taky jsem včera byla na česnek - byla z něj pomazánka, jen se po ní zaprášilo. Jak takové množství skladuješ?
    *JÁ* - dej pokoj, trošku práce navíc??? Řekla bych, že to bylo každý den pěkných pár hodin piplání navíc.

10. Madvo

Madvo Mistr fóra

Hezký večer. mituli - mě by zajímal taky recept na zpracování česneku. U nás je taky úroda. Já z čerstvého vařím polévku a špenát. Dělám z něho pesto a čerstvý dávám do mrazáku.

11. Gabraia
    mňoo ;) bylo no... nejvíc mě deptaly poznámky pičelky (paní učitelky) která o dysfunkci samozřejmě věděla a přesto se v písance dysortografika objevovalo "Piš lépe, piš lépe" :D Počty byly horší, ale už to oba, já i syn, máme nějakých 20 let za sebou :D

12. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Pěkný večer všem :)
    pajaable Evičko, drž se. Máš kolem sebe milující osůbky a to dělá hodně :inlove:
    Viky007 kdyby bylo třeba, taky nějaké dekorky můžu poskytnout. Jde o to jaká ti chybí.
    anickamalirka tak to je paráda !!!! ;)
    *JÁ* taky mám doma dis... A k tomu LMD ve dvou formách:D Jedna učitelka super, pomáhala jak se dalo, zbytku bych nakopala do... No, tam xD

13. Gabraia

Gabraia Pilný autor

*JÁ* - mě si paní učitelka (profesorka na gymplu) pozvala na úterý na kobereček - nevím, jestli čeká, že budu skoro 19 letého syna doučovat z matematiky - takže o pančelkách si myslím taky své. Každá je akorát naštvaná: děti jsou líné, hloupé a rodiče na to kašlou... ještě, že nám objasňují, kde je problém školství.
    Tedy čest výjimkám, ale takoví kantoři staří letoři, jako byli za nás, se už nepotkávají tak často...
    Ještě, že všichni ze školních lavic vyrosteme a v životě se nám všechny ty vektory a logaritmy hodí každý den...

14. mituli

mituli Polobůh fóra

Gabraia a Madvo-dělám z něj pesto,rozmiksuji se solí a troškou oleje,dám do skleničky s uzávěrem,skladuji na studeném místě a ve tmě,rozsekám a dávám do sáčku do mrazáku.Pesto mi vydrželo super až do tedˇve sklepě.Jo kantoři,já měla super,ale pak děti je jich pět a já už pak nechodila na třídní schůzky jelikož jsem rapl a nemuselo by to dopadnout vcelu dobře ;)

15. Gabraia

Gabraia Pilný autor

Mituli - taky mám strach, že po mé návštěvě syn bude končit gympl skoro v 21...
    Taky jsem nasekaný dala do mrazáku a před chvílí jsem zjistila, že sáček nebude to pravé místo na skladování - nevoní to >:(. Příští várku vyzkouším udělat podle tebe, když to máš vyzkoušené.

16. mituli

mituli Polobůh fóra

Gabraia,do mrazáku je lepší dávat ho do plastovejch krabiček(kliklak),když potřebuješ trochu vyhrábneš a zase zavřeš , ale mi dáváme přednost pestu pá

17. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Dobrý večer, konečně po práci :)
    Gabraia - neumí Pepík číst, ale je důležité aby si spojil obrázek s popisem. O to bude mít jednodušší se učit abecedu, ale to je hudba budoucnosti. Psychiatrička nám doporučila vše popisovat a opakovat a ukazovat, že většina autistů reaguje na první označení věci... Nedej bože když jednou místo slova koupat se použiji půjdeme plavat... Stejný význam pro nás "normální" ale pro něj je označení czí neznámé a nedokáže si spojit že koupat a plavat je skoro to samé. Proto ty popisky ;)
    - podobný problém jsme měli ve školce, když měl Pepča jako berličku kšiltovku, a pančelky trvaly na tom že ji nesmí nosit, jak vysvětlí ostatním dětem, že Pepča může a oni ne. A raději nechaly jít Pepíka do sebepoškozujících záchvatů. Proto jsme měnili školku a dojíždíme denně do Liberce (cca 80km denně) do autistické přípravky a je "divné" že ve třidě žádnou berličku Pepča nepotřebuje. Hold je to o přístupu ;)

Jsem ráda, že i vám se líbí nová pomůcka, i můj táta co říká že tomuhle nerozumí mě pochválil ;) Jako pochvala od "boha" je prostě peckáá :D :D :D

A ještě maličkost, doma na mě čekalo překvapení. Pepík mi namaloval na tabuli krásný obrázek... hodím sem originál a Pepíka originál ;)
    Dobrou noc
    [​IMG] [​IMG]

18. janaj

janaj Velvyslanec fóra

19. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dnes se na farmu dostávám hodně pozdě, protože jsem tady měla vnoučata,
    pro která si měli přijet rodiče, ale vše se zkomplikovalo a tak jsme děti domů vezli my a jako obvykle
    jsme se zdrželi a přijeli jsme domů až večer.
    Pajaable, je moc prima, že už jsi zase trochu mezi náma.
    Chce to čas, aby se člověk trošku smířil se ztrátami našich milých.
    Anickamalirka zase se ti to moc povedlo, ty pomůcky pro Pepíčka jsou moc hezké
    je na nich vidět s jakou láskou je děláš. Ale bez šikovných rukou(tvých) by tak krásné nebyly.
    Akci jsem nakonec dokončila a těším se na ty novinky na Baha.
    Přeju vám klidnou noc

20. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Milena1951, gratulka k 97, samozřejmě, že k postupu na farmě. Pepíčkovi se Spungebob (nevím, zda se to tak správně píše) moc povedl. Moje nejmladší dcera je také dysortografička, dyslektička. Celé roky jsme se učily, když byla větší učila se sama, nakonec odmaturovala se samými jedničkami a vysokou zakončila s červeným diplomem!!! Začátky, ale byly velmi těžké, než pančelka pochopila, že na to nemá. Potom začala chodit do speciální školy pro dyslektiky a od 6. třídy potom do normální třídy, měla to napsané v papírech a tak chodila dál do školy, kde navštěvovala první stupeň, tak tam na ně brali ohled! Byla to těžká doba , ale učení se vyplatilo! Věřte, musí se pracovat neustále! Všem přeji klidnou a dobrou noc! Pa Zdena;););)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.