ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Pekný večer všetkým.
    V prvom rade Y_n_O, keď som čítala tvoj príspevok v krásnej slovenčine, priam som sa zľakla, že ti niekto ukradol účet. Klobúk dolu, ja by som si v češtine netrúfla písať i keď v nej veľa čítam a pozerám filmy. Dokonca som istého času lúštila aj české krížovky. Skutočne si ma veľmi milo prekvapila, ty moja " Všetečná Češka ";)
    Ďalej - blahoželám závislákom zo Závislákova, ktorí pokorili lvl tak na farme - čo trvá po 90 nekonečne dlho, tak i na Bahame.

A keď sa tu od rána rieši zdravotný stav našich miláčikov - Casey27 - fakt sa nehnevaj, ale tvoj opis tvojho trápenia s čiči ma tak pobavil, že i napriek, pre teba, vážnej chvíli, som sa musela smiať ako blázon. Mám totiž celkom slušnú predstavivosť a tvoje trápenie sa mi v hlave premietalo ako film - čo film - skôr groteska.xDxDxD

No, aby ste sa nesťažovali len vy, aj ja mám pár sťažností. Mimo nevesty- čakateľky - po búračke, ktorá sa už celkom slušne zotavuje, je síce ešte na liekoch a tá krčná chrbtica nie je ešte OK ( tiež má obojok -chvála bohu, že nemá lampičku - čiže je orientovaná), moja legálna nevesta a nádejná mamička druhého dieťatka a teda môjho druhého vnúčika, alebo vnučky, tak ako pri tom prvom - trpí nevoľnosťami. Nie nevoľnosťami, ona - chúďa moje, zvracia od rána do večera. Do 7 týždňa to boli len nevoľnosti - teraz je to hrúza. Toto si chúďa vytrpela aj pri tom prvom - posledný raz vtedy zvracala asi pol hodinku pred pôrodom.Z tehotenstva minimálne polovicu prežila v nemocnici na infúziách. Skúšali sme všetko možné - všetky babské rady, všetky rady lekárov. Nakoniec to zostalo pri tom, že musí vydržať. Vydržala - chúďa a dala nám krásneho vnúčika.No aj tak to vtedy bolo ľahšie - mala manžela, ktorý sa o ňu postaral, mala nás a mala svojich rodičov. Teraz navyše má aj Maroška, a môj syn má firmu, ktorá mu už nedovoľuje byť toľko doma a samozrejme majú dlhy, na ktoré musí niekto robiť. Takže prvá pomoc pre nich by som mala byť ja. A môžem? Nemôžem, ja čo som roky nebola chorá - vyhýbala sa mi chrípka aj obyčajné nachladnutie, som teraz nachcípaná a to mi samozrejme nedovoľuje ani sa priblížiť k malému a už vôbec nie k neveste-mamičke,ktorá je oslabená už len tým, že čo zje - vyvráti. Čo teraz? raďte, dumajte, pomôžte! (viem, že z tých babských rád je dobrý zázvor - nemôže ho ani cítiť. Dokonca nechce ani čokoládu, ktorú normálne miluje):cry::cry::cry::wuerg::wuerg::wuerg::wuerg:

2. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

U nás silný vítr , hučí to venku jak v hororu.
    Je 5°C , leje.

LubicaKrakova .... myslím, že by bylo určitě dobré vyšetření
    lékaře pro zjištění příčiny zvracení. Ať zkusí vyloučit ze stravy
    výrobky z kravského mléka a sýry a nahradit je výrobky bez laktozy
    na rostlinné bazi , což jsou např. ovesná,rýžová,mandlová mléka.
    Jsou zde další nezodpovězené příznaky jako jestli se jí také motá
    hlava, zda má necitlivé konečky prstů na ruce a jiné další příznaky.
    V každém případě vyšetření by bylo na místě.
    Ale , jsem důchodkyně, nemusíš můj názor brát...

;)

-pechfógl- .... jestli to ten malý cestovatel zvládne, což myslím,

že ano...zůstane. Už si mě získal na celé čáře.

micinka ...Pavlínko, jsem tu chvílemi, jak čas dovolí.

a když jsme u těch pejsků:

4. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

pajaable - Evi, nemyslím, že dôchodkyňa tým, že ňou je, s prepáčením, ohlúpne. Naopak,práve tie dôchodkyne majú more skúseností a vedia ich aplikovať v bežnom živote. Nevesta bola dnes na pohotovosti. Gynda plná, dali jej infúziu a preto, že býva pomerne blízko k nemocnici, poslali ju domov. Chúďa moje, urobila si vo WC bidielko a tam si zvracia ďalej. Môj syn hovorí, že ju poriadne ani nevidí, lebo je jasné, že pri takýchto chvíľach nepotrebuje divákov. Je to na porazenie...
    Ale toto prežívala aj pri prvom. Nepomohli jej inak, len hospitalizáciou a infúziami.

5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

A zkoušeli jste lízátka proti nevolnosti? Moje snacha jich konzumovala tuny a měla je přesně rozpočítané na cestu do práce, aby šle blinkat až tam a ne v MHD.... Moji sestru to taky potkalo, ale jelikož čekala vymodlené děťátko, bavilo ji na těhotenství všechno, i tohle.:p

6. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

-pechfógl- - tak to sme neskúšali, ani neviem, že niečo také existuje. Prosím, napíš, čo to je a kde sa to dá kúpiť!

7. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jmenují se GravilPop , dají se koupit v lékárně. Krabička asi 10 či 12 lízátek
    stojí kolem 50 korun.

8. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Dievčatá - ďakujem, ďakujem,ďakujem. Dali ste mi aspoň maličkú nádej, že mojmu zlatu bude lepšie. Kupujem zajtra - dúfam, že sa to dá kúpiť aj u nás. Je zaujímavé, že aj pri tom predchádzajúcom tehotenstve a aj teraz som behala po internete a nič takéto som neobjavila. Ja som vedela, kde sa mám obrátiť.:):inlove::inlove::inlove::inlove:

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Ještě se v lékárně poraď. Ve většině lékáren jsou magistry chytřejší než doktor.
    ;):p
    Já jsem stejně dnes jak cáklá pytlem ovsa po hlavě. Původně jsem četla
    špatně a byla jsem na tom, že zvrací neustále po porodu...což se také
    stává.

10. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Evi - ono sato stáva, máš starosti, neprečítaš všetko dokonale, lebo všetci čítame len uhlopriečkou. Ale si Zlatá a poradila si. A to sa ráta. Tak ako pechfóglová. Obom vám zo srdca ďakujem. Teraz len, aby to zabralo. Je tam síce zázvor, čo Ľubka - nevesta nemusí, ale je ho tam, že vraj tak málo, že ho nezacíti (dúfam - to som už cez názov zistila na internete). Držte palce.

11. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zásluhu má drahá pechfóglová, ta četla pořádně, jak se na kolektorku sluší a patří
    a na lízátka také upozornila první. No - holka šikovná je to!
    Já jen dodala název. No, držím palce.

Je pozdě, jdeme zalehnout.
    Připravila jsem lůžko na koberec vedle našeho
    čtyřnohého maroda a budeme spát co nejblíže a
    hlavně ho hlídat. Dýchání už má klidné, chvílemi
    zvedá hlavičku, aby se na nás podíval.
    Přeji dobrou noc.

Naposledy upraveno: 22/2/16
  12. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré větrné ráno, zataženo, asi bude pršet. Večer jsem zkapala, večerní programy částečně prospala a když jsem vlezla do pelíšku, tak se mi spát nechtělo. Uvařím si kafíčko, pročetla jsem večerník ze závislákova a pak vyrazím do města. Musím si dojít ještě koupit nové sluneční brýle, za týden odlétám do 15.3 do teplých krajin. Bude se mi po vás stýskat, budete mi chybět. Myšičky nachystané v plném počtu 1015 kusů a BB může začít. Z novinek na baha nebylo nic, ani ten grapefruit se nekonal, už na něj čekám takovou dobu a on ke mně nejde. Tak snad příště. Všem přeji pěkný den a odpoledne ať se nám šlechtí o 106. Pa pa....;););)

13. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

dobré pondělní ráno všem, gratulace postupujím, přání brzkého uzdravení marodným (včetně těch čtyřnohých) a hodně štěstíčka všem, kteří jej potřebují ...

14. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

15. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

U nás celou noc skučel vítr ve větvích, takže jsem z pelechu vystrkovala pouze nos za účelem nádechu. Dnes jsme provedli poslední corridu na Boženku, kóča dostane poslední antibiotika a pak se uvidí.
    pajaable, máš můj hluboký obdiv, že se z toho přízemního lůžka dokážeš zvednout. Já bych na té zemi patrně zůstala až do odvozu do márnice. Kolena se prostě nehnou.:sleepy:

16. zuzik.t

zuzik.t Perspektivní autor

LubicaKrakova: Teda, snachy je mi moc líto. A je jí alespoň líp, když odpočívá? Já jsem u druhého syna také trpěla celodenními nevolnostmi (nevím, proč se jim říká ranní, když často nejsou omezené jen na ráno). Říkala jsem jim ,,námahové". Když jsem seděla nebo ležela, bylo mi skoro dobře. Ale stačilo ustlat synovi postel nebo umýt jeden talíř a už jsem běžela zvracet... [​IMG] Říkala jsem si, že tělo mě prostě nutí odpočívat...

17. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký první den nového týdne.
    Vypadalo to na slunečný den, ale asi nebude,
    už je zase zataženo. Asi se sluníčko jen podívalo sem dolů
    na nás zálesáky a řeklo si "trhněte si, jdu spát". Nevadí, stejně
    mám práce dost a dost. Vařím ..dnes kachna, červené zelí , knedlík
    bramborový, polévka zeleninová . K tomu ještě hlídám pejsánka.
    Noc byla neklidná , skoro jsme nespali, hlídali , přežil a to je hlavní.
    Ráno jsem dostala sladké hubánky , je to dobrý pejsek, budeme
    kamarádi. Čičíkové kupodivu na něj nijak nereagují, je vidět, že jsou
    dobře vychovaní a mají respekt k nemocnému budoucímu kamarádovi.

;)

mamča50 .... grep máš u mě, už si dělám poznámku.

;)

-pechfógl- .... tak s tím já problém nemám, až na občasné nachlazení
    či nějaký ten střet s traktoristy, jsem baba atletka, lyžařka, takové
    ustýlání na kožešině u krbu patří k častým disciplínám, to už mám nacvičené.
    :p
    A od jara do podzimu se namakám na zahradě v různých možných i nemožných
    polohách...ale až to jednou nepůjde, to bude něco, to se mnou bude potíž...

:pxD

A jdu, práce volá!
    Mějte se.

Že já to čuchala...23.-24.2. O+D .

Naposledy upraveno: 22/2/16
  18. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Prosím vás, jak se můžete těšit na myši?
    Ještě ani nezačaly a už mi je z nich nevolno.
    xD

Jak já nenávidím ty zlomyslné myši! Stejně jako krtky.
    :D

19. flexka

flexka Hrabě fóra

Tak teď nevím, kocourku, pozvat tě na krajáč smetany, nebo ne?
    Protože potřebuju nutně zničit zlomyslné krtky, jinak na své pidizahrádce nebudu mít ani jeden trs trávy, natož něco většího užitečného.
    Na druhé straně co moje myšičky domácí, opečovávané, pruhované? Ty nemůžu riskovat...

Leda nabídnu krtky v O&D - za odvoz jakékoli množství, co mi pod zahrádkou běhá.

20. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krtky s kalhotkami i bez nich ...mám jich už dost. Jak vypadají
    zahrady a louka, nechtějte vědět. Až by se jeden lekl, že bylo
    bombardování .

Zelí hotové, knedle také, polívka dávno, dopeče se kachnička a
    hotovo.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.