ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Klidné nedělní popoledne přeji :)
    zdravím vás závisláci :) Na farmě laboruji s tajemnými sazeničkami, nepadá žádný šrot jako tomu bývá, samé XXL stromky i novinky v XXL sakury, XXL amherstie, také mám navíc jednu mangostar a dva grapfruity ;) A padlo minulá novinka žluté lapacho, neměla jsem tak jsem tomu ráda :) Ale ani jedna z "akčních" novinek stromů se neukázala, ještě něco poodtajním, ale již tomu nevěřím. No snad příště ;)

Jsem v polovině mého "hubnoucího" testu a pokud sečtu všechny centimetry o které jsem "pohubla" už je to docela pěkné číslo ;) zaokrouhlené na krásné -30 cm :D ( 3 přes ňadra, 4 přes zadek, 4 přes boky, 8 přes břicho, 8 přes hrudník pod ňadry, 3 přes stehna) Na váze mám o pouhé 2,2 kila méně, ale ten objem, paráda ;) Už si toho začíná všímat i mé blízké okolí, což mě žene kupředu abych nepovolila ;)

Dnes jsem měla velmi chutný oběd, dokonce jsem musela přidělávat, jelikož se na to vrhlo moje hladovějící "zvěrstvo" :* a přidávám vám recept :)
    Kuřecí karbanátky:)
    2 prsní kuřecí řízky, 3 lžice olivového oleje, 2 lžička curry, sůl, pepř, 1/4 - 1/2 celeru, 1 žloutek, trocha strouhánky.
    večer maso pokrájíme na kostky, přidáme, sůl, pepř, curry a zalijeme asi 3mi lžicemi olivového oleje a necháme do rána odležet v ledničce. Druhý den maso umeleme společně s 1/4 - 1/2 celeru, dáme do misky přidáme jeden žloutek, směs obalíme ve strouhánce a smažíme dozlatova... mňam ;)

Mějte se fajn a já jdu pokračovat v práci ;)

2. rampusak

rampusak Veterán fóra

Bohužel, máme ten sám postřeh, za vše může váha, dříve sportovec a teď kvůli nepohyblivosti má kila navíc a na páteři o 4 otoky navíc po 5ti letech léčby. Přístup jako na běžícím pásu, lákařka na chodbě řekne jděte honem na pokoj máte nohy jako konve oteklé, vizita řekne no to máme pěkné nohy. Dokonce i medik řekl že vidí vřed a lékařka mu řekla a kde? Já nic nevidím. Bohužel, symponi a humira - stačí si přečíst už jen POZOR na krabičce a já bych se to bála si píchnout kvůli infarktu nebo mrtvici, odumírání tkání. Držte se, je to devastující jak pro nemocného a o věčné bolesti tak i pro rodinu, tam odchází psychika. Navíc počet léků se zvyšuje, ke snídani 12 kousků, to se musí projevit pokud to není placebo. Bohužel, jak píšeš, nic se neděje, z biol. léčby to být nemůže problémem je váha. Padla i rada sedněte na kolo a jezděte (za to bych asi zabila, žalovat nemá cenu). a 3. druh biologické byl na poslední chvíli zamítnut s tím, že se ukázalo hodně vedlejších účinků a nemají to ještě vychytané. Držím pěsti, kdo nezažil neví o čem je řeč a hlavně by tím měli projít ti co to "léčí" pak by se snad přístup změnil.

3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Děkuji vám všem.
    Plánoval se krásný víkend jen ve dvou,ten sice máme,ale jsme doma
    a máme na starost bezdomovce. Z romantického víkendu na horské
    chatě nebylo nic. Doma máme psího maroda. To se tak pejsek bůhví
    odkud a bůhví od jakého páníčka sebral a vydal se na cesty.
    Bez kreditky, bez hotovosti, bez dokladu. Pak se nechá
    odhodit autem. Ještě v pátek večer si nechá povolat pomoc a
    nechá se odoperovat. Nekomunikuje, nevypadá na zbohatlíka,
    takže je jasné, že je švorc , léčba bude pro něj zadara, v režii mého
    "nekomerčního" veterináře. Máme ho v ložnici, aby se necítil ve své
    bolesti tak sám. Obskakovali jsme ho celé noci, aby si až se vyléčí
    nemohl stěžovat na špatné zacházení. Včera absolvoval další operační
    zákrok , tak bylo a bude opečovávání až až.Teď spinká a je na něj
    žalostný pohled. Ale jinak je to hezký pejsek , už si získal moje srdce.
    Doufám, že až se trochu vyzdraví, že dá alespoň hubánka .
    Oslava týdenního manželského stavu probíhá tedy
    pracovně , ale nevadí, jsme spolu a to je důležité.

:inlove:

Balíčky jak na farmě, tak na Baha opět nic moc, na Baha dokonce

nebyla v balíčku ani druhá novinka, ta přišla až z jedné jediné TS,
    koupené v noci jen tak z legrace a ráno z ní vylezla Amherstie XXL.
    Úkol ale splněn .
    ;)

4. lacrima

lacrima Ikona fóra

5. mituli

mituli Polobůh fóra

Evinko-pajaable,držím palce,ve vaší péči to jistě dá,posílám mu pohlazení:inlove:hezký zbytek neděle všem

6. zuzik.t

zuzik.t Perspektivní autor

rampusak: U maminy žádný problém s váhou nebyl. I když bere skoro 30 let kortikoidy, je hubená (to já z vyšších dávek na začátku nemoci přibrala 15 kg za 3 měsíce...). Píšeš, že z biologické léčby to být nemůže. Já naopak slyšela, že nějakému procentu lidí po ní rakovina vypukla- náhoda...?! Mamina měla Humiru a v příbalovém letáku se dočteš toto:
    • Některé ze závažžných nežžádoucích účinků, které se mohou vyskytnout, zahrnují infekce, selhání srdce, rakovinu a postižžení nervového systému. • Toto vššak nejsou vššechny nežžádoucí účinky Humiry.
    • Rakovina: Pokud užžíváte Humiru, riziko onemocnění určitým typem rakoviny může být zvýššeno.

7. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

A z toho plyne poučení, budeme jíst léky a třeba se uzdravíme nebo nebudeme a stejně taky umřeme Zkusme si vybrat!!:(:oops::)

8. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

zuzik.t já se biologickou léčbou profesionálně zabývám a mohu ti tedy odpovědět, že se onkologické onemocnění po této léčbě objevit může - je to ojedinělé, ale možné. A to za předpokladu, že v sobě aplikované buňky takovou dispozici nesou - v naprosté většině případů se tomu dá zamezit laboratorními testy, ale bohužel, dosud neexistuje test se stoprocentním výsledkem, ty nejcitlivější mají úspěšnost výsledku 99,8%. Hodně také záleží na původu buněk (vlastní, cizí dárce) a pochopitelně i na množství pravdivých a nepravdivých údajů, které nám dárce poskytne.
    Biologická léčba není všespasitelná, má svá rizika a patří pouze na specializovaná pracoviště - nikam jinam.

9. rampusak

rampusak Veterán fóra

zuzik.t to neříkám já, to říkají odborníci, mě stačilo přečíst si diskuzi na netu a už jsem se děsila. Dala jsem si tu práci a přečetla kde co, dělám ve zdravotnictví tak mě to zajímalo a žádné pozitivum v této léčbě nevidím. Jen to že si injekci nemusí rodina hradit sama, jiní nemají ani tohle štěstí pokud jim to nevydá přímo nemocnice na oddělení. Je to hnus čtení od začátku do konce, spoustu rizik, možných komplikací. Hledala jsem všude na netu, diskuze to samé, biologická pomohla a bolesti zmizely leč tatínek zemřel na selhání ledvin atd. Bohužel, je to neprobádaná oblast a dlouho bude, přála bych si aby se takové nemoci nevyskytovaly, dalo by se bez nich žít. Máme zkušenosti jak s humirou ta byla první tak se simponi a teď nasazena humira, ale po bércových vředech jsem začala vyžadovat aby se na snížení bolestí podávaly jen kortikoidy, stejně v období nemoci toto aplikovat nesmíš - uměle potlačovaná imunita. Vím čím si procházíte jako rodina, jsou to nervy, bezmoc a vztek, já si tím procházím také protože vidím že není ani snaha to nemocnému ulehčit, chybí úsměv a hlavně, každý lékař co má směnu si to léčí po svém. Sama jsem zažila na sobě přístup jeden mýdlem a vodou a druhý višňákem. Prostě úplně na guáno a to jsem měla jen zhnisanou ránu. Když vidím jak se léčí vážné nemoci tak ...no pojďme farmařit a aspoń na chvilku dát relax, máme stejné trápení. Příbalákem se jen kryjí kdyby náhodou..tak ti řeknou a co jste čekali. Je to hnus léčba kde bohužel nevidíš konec a hlavně u bohužel žádné zlepšení. Kdyby se aspoň někdo v nemocnici usmál, soucítil ale na to se dnes už nehraje. Držím vám pěsti, ty drž nám a třeba se stane zázrak. Víc bych ho brala v životě, na farmě ať mi nic už nikdy nepadne, vše bych vyměnila za zdraví toho koho mám tak ráda ale pomoct mu nedokážu. Ještě bych dodala že nemocný bere na potlačení bolesti opiáty.

A na specializovaná pracoviště bych chtěla lidi a ne stroje, bohužel zkušenosti mám jiné. tím nenapadám čarodějko jen to beru jako dlouhodobou osobní zkušenost v přístupu k lidem co mají bolesti a musí za ně mluvit jiní.

Naposledy upraveno: 21/2/16
  10. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné odpoledne, venku prší, je nevlídno. Po obídku všichni odešli, měli návštěvu, vnučka šla po o spinkat, nadobí nandáno do myčky, já zalezla pod deku a zasekla jsem to. Byla jsem nějaká unavená, teď jsem si udělala kávičku, ta mne probrala, dala si čokoládového mufína ( povedly se) a nezbyly.janaj, lumat85 , gratulky k postupu na baha, micinka, gratulka k 92, jde to stále pomaleji! Všem přeji pěkné odpoledne, manželé Lišáčkovi, vám veliký dík za záslužnou pomoc psímu bezdomovci. ;););)

11. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

12. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

13. -.Barbara.59-

-.Barbara.59- Rádoby autor

Holky, co říkáte na další zvíře ke šlechtění? Zajímalo by mě, jaká zvířata už máte došlechtěna? Já slepici, králíka a kozu. A opici. A furt přibývají další a další. Do osmého levlu to jde, ale pak je to konečná.

14. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Zdravím. Tak doplním včerejší události o dnešek.... třeba se někdo zasměje... já se tedy nesmál. Jak jsem již napsal číča dostala dekret na garsoniéru ve sprcháči a já si naivně myslel, že bude klid... teda krom řevu. Cca ve 4:30 mě vzbudil rachot, madam si všimla že na stěně sprchového koutu je baterie a hlavně sprchová hadice s hlavicí. No nic kontrola číči a demontáž "houpačky". Po provedení péče jsem se rozhodl, že snad už něco naspím... ikdyž v rytmu uááá uááá můůůů mňaůůůů. Nn cca v 7:00 mně vzbudil divný zvuk (ještě že jsem spal na půl oka). Tentokrát se rozhodla udělat s "terária" "akvárium".... ta "potvora" si otočila kohoutkem.... celou baterii fakt sundávat nebudu a navíc já mokrej, kočka v náručí mokrá a jako bonus skákající bullmastif.... no suchej nebyl :-D V koupelně aquapark a já na tabletku. No nic jdeš holka do klece! Likviduji škody a číča v kleci dělá takovou gymnastiku (packu narvala do límce a pod).... takhle to taky nepůjde. Prostě ju pustím a bude (všude kde by mohla skákat jsem udělal "schůdky" přistavením židlí a stoliček). Se psem jsou na sebe zvyklí tak se snad očuchají a bude to ok. Nepočítal jsem ovšem s tím, že jak má ten lampion, tak se cítí ohrožená..... dám kočku na zem... skok na linku, průlet dřezem, skok z linky a zmizela v hale (bývalá garáž) aktuálně zimní zahrada. Samozřejmě smetla vše po cestě, jelikož její orientace s lampičkou nulová. Nakonec jsem číču našel pod lavicí v "banánovce".... tak tam dostala deku, ručníky, kolem vše co potřebuje, zvedl jsem tam teplotu... těch 6 stupňů by asi nebylo ok na rekonvalescenci a bydlí tam, kde si vybrala. Tváří se, že je ok jak pohledem, pohmatem i chováním.... teda krom toho, že se od tam nehne ..... jen se nechá nakrmit, podrbat atd.... To jsem zvědavej co mě čeká dnes v noci, když se přes den dobře vyspala? :-D Jen pro info.... v baráku nemám klasický dveře (jen dvoje zhrnovačky, který si umí podlézt).... otevřený prostory a jinak všude v otvorech jen "závěsy".... jo je to super na světlo a vzdušnost, ale na tenhle případ..... Asi se stanu alkoholikem :-D
    P.S.: Nechce někdo kočičku? :-D :-D

15. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

-.Barbara.59- já mám dokončené jen slepice a kukačky - a nijak zvlášť mě to netrápí, mám v družstvu i polívku a hrady písku a dokonce i zbytek Noemovky a netknuté Flotto....no a co :music:

16. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Casey: Leda natrhat. Mám svojí gymnastky dost. Sice se to projevuje mírněji než u tebe, ale taky to vydá. Namátkou: Mám čtyři sedadla. A´t se děje co chce, kdokoli chce usednout, ocitne se pod ním kočka. Pro případ, že je zájemců víc, se naklonuje, takže zběsilé zaječení se ozve ve vteřinových intervalech třeba pětkrát po sobě. Spí zásadně na stole, takže není kam dát kafe. A v noci si povídá jen tak pro sebe a chrastí myšma.

17. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Casey27,-Promiň,vím,že ty jsi se v ten moment nesmál,:)ale já při čtení a představě jejího protestu,jsem se smála.Šikovná kočička:D

18. micinka

micinka Pisálek fóra

Zdravím všechny závisláky. Moc děkuju za gratulace k postupu.Jde to fakt pomalu, když u toho člověk nemůže být častěji. Jste tady opravdu strašně milí , ráda vás čtu a hlavně Evinku, lacrimu,
    evika1016 i vás ostatní. Ale Evi (pajaable) tu dnes moc není , asi pečuje o nalezence. No, u
    ní a jejího manžela je v dobrých rukách. Gratuluji všem k úspěchům v sazenicích, já nekupuji, hraji bez dotace z reálu.
    Mějte se a děkuji ještě jednou.

19. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

pajaable: Tak by mě zajímalo, o bude s pesanem dál. Vidíš ho na další přírůstek do rodiny? Já ano. (Jenže mně nepočtej mezi racionálně uvažující lidi. Nedokázala jsem se vzdát žádného z koťat a štěňat, protože ten měl roztomilej flíček, tamten si srandovně zakopával o nohy, tohohle jsem vytáhla z kýble, když se topil.... rodina to řešila tak, že mně odlákali a někam zamkli a když jsem se prokopala na svobodu, byli grázlíci pryč, načež následovala pasivní rezistence, nevařilo se, neuklízelo, nemluvilo, netelefonovalo - až do příchodu dalšího bezdomovečka).

20. lacrima

lacrima Ikona fóra

Tak zítra si malinko zakouřím a uvidím, kolik toho vyšlechtím,
    aneb...

Svěřuje se chlapec své dívce:
    „Od té chvíle co tě znám, nemohu jíst, ani pít, ani kouřit"
    „Opravdu, to kvůli tomu, že mě tak miluješ?"
    „Ne, ale nezbývají mi na to prachy!"

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.