ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. lacrima

lacrima Ikona fóra

tak u nás nasněžilo a padá a padá a stále padá...
    já mám na to takhle vykulené oči a nebo to bude
    z té extra kvalitní migrény , která se mě drží celý den jako klíště .
    Spánek odpoledne byl, relaxační koupel byla,
    procházka byla a kovaříčci stále buší a buší.
    "Velebnosti , já se z toho asi pobliju..."

2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

sopti...... děkuji, dělal, co sovička radila, odhlásil se a přihlásil. Aktualizoval a stále stejné.
    Pro dnešek to vzdal , což mě mrzí.

3. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

To, že oni - RT- urobili akési neprístojné zmeny v začiatkoch hry, som si myslela hneď ako zmizli zo starého albumu nálepky pre tutoriál pre nováčikov - nám vtedy ešte zostali.Ja som to neskúšala, ale asi je to tak. Nový album sa mi nepáči, a aj keď som svojho času nahádzala nálepky na strany, potom som ich vrátila, lebo tie vľavo sa mi zdajú prehľadnejšie, ako tie, čo si dám do prava. Tak teda sa mi zdá, že hra je komplikovaná hneď na začiatku a pokiaľ začiatočník má menej času a nemá poradcu priam pri ruke, dosť rýchlo to vzdá. Pri našom začiatku to bol boj, ale s perspektívou, že niečo v hre dosiahneme a nie za veľmi dlhú chvíľu. Teraz je to boj, ale skôr s veternými mlynmi . V hre je toľko prvkov,ktoré by samozrejme už aj začiatočníci chceli mať, že ich to priam demotivuje. Viem. že nie som v správnom vlákne, ale keď to Evina načala... Možno by východiskom bolo rozdeliť hru do lvl . Do 40 neukázať, čo sa dá získať ďalej. RT by mal nových viac motivovať a nie , svojím spôsobom - strašiť.Dnes totiž chce každý mať všetko hneď a keď vidí za tým dlhú prácu - cukne.
    A pajaable - si milá, ďakujem.

lacrima - to chce veľa vody - vypiť, nie kúpať sa. Skús možno pomôže.

Naposledy upraveno: 17/2/16
  4. lacrima

lacrima Ikona fóra

Já tam budu určitě mezi prvními , ... pokud opět nezapomenu ;)
    Ráda se tam podívám , protože jak říkal pan Hrušínský
    "ať vím, do čeho (kam) půjdu" .
    Lubi, to víš , že piju ..piju, piju ... glo,glo, glo xD škyt
    Už jsem vypila více vody, než na podzim té sodovky v místním kině.

5. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Lacri -len pi, pi, ,ale myslím, že ti je o drobec lepšie. Skús primiešať minimum vodky.Možno sa to rozplynie. Ak si nebrala nejaké ťažké lieky.
    to vieš -babské rady...

6. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

7. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Něco muselo být, nedostala jsem se na farmu skoro hodinu. Ani teď se mi
    ještě nenačetla, jen 27%. Všude po internetu jsem se dostala normálně, jen
    na Farmeramu ne. Proto to možná Daníkovi nešlo.
    Povedlo se mi teď dostat se na forum, ale farmu načtenou stále ještě nemám.
    Vyčištěno mám .

Tak jsem pokročila na 55% ...to bych u toho mohla sedět do rána.
    Také to vzdám.

Přeji dobrou noc a krásné sny.

Naposledy upraveno: 17/2/16
  8. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, při kávičce přečtený večerník ze závislákova, jako vždy krásné a milé počteníčko. Všem přeji příjemný den, nezapomenout zaskočit zasadit na hřbitov, užívat si pěkně den. Večerní oslava dopadla dobře, sešli jsme se v plném počtu a připili na zdraví všech oslavenců (i na Milenky...také máme jednu v rodině). Dnes odpoledne přijede švagrová, byla nemocná, tak ještě dáme skleničku na moje narozeniny a hlavně ale na to zdravíčko!!! Tak začátek děsivky si budu muset posunout, ale to nevadí!Vždyť za měsíc bude znova! Pěkný den všem!!!;););)

9. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Mám za sebou taky náročnou noc. Kočenka mučednice do mně pořád šťouchala a nastrkovala pacinku, že chce sundat obvaz (má pod ním kanylu). Teď jsme ji chudinku ulovili, nacpali do tašky a jdeme na kapačky. Konstatuji, že jakýkoli vibrátor je proti mně velice málo výkonný. Se mnou by se dalo utlouct máslo, jak se klepu.
    flexka: jaká se drží ledvinová dieta?
    zúčastněné dámy: pustíme si Lišáka do kurníku? Co když si bude chtít přečíst, co jsme tu o něm napindaly?:p

10. flexka

flexka Hrabě fóra

No s ledvinama je to těžké, toto je oblast, kde je bohužel moje vzdělání lékařské a alternativní výrazně ve při. Mám nejradši, když můžu kombinovat obojí.
    Nicméně ledvinová dieta je postavená hlavně na snížení obsahu bílkovin, což je problém, protože kočky energii a vůbec živiny berou převážně z bílkovin. Existují veterinární diety s nižším obsahem bílkovin, fosforu a popela, jak konzervy/kapsy, tak i suché granulky.
    Současně se snižuje množství fosforu pomocí Ipakitine (nebo lidský Maalox susp.).
    Vzhledem k tomu, že je potřeba, aby pila, tak se mi jeví lepší spíš ta mokrá strava, nicméně pokud by dala přednost granulkám, tak granulky.
    Je potřeba, aby pila co nejvíc, takže musíš vyzkoušet, jaká voda jí vyhovuje - lehce přiotevřený kohoutek, když sedí na dřezu a pomaličku olizuje tekoucí čůrek, dobře odstátá voda v misce (tady jde i o tvar, některé kočky milují široké plytké nádoby, jiné zase vysoké užší, jednu znám, co pije jen z kríglu (krýglu?)), další vyžadují fontánky...

P.S. první mě napadla odpověď, protože jsem četla jak se drží ledvinová dieta - pod krkem - ale asi nejseš v náladě na legrácky

11. -pechfógl-

Ale jo, ještě jsem. Kočka pije nejraději z misky odstátou a občas si vyrazí na večírek do sprcháče, tam pije z odtoku. Koukala jsem na internet, ale tam je zakázáno vlastně všechno, včetně vařeného kuřete a vařeného filé (fuj!). Povoleny jsou jenom granule a konzervičky, které bůhvíco obsahují - co tam může být, když ne bílkoviny a zelenina, kterou kočky nežerou?

12. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

-pechfogl-: Ahoj.... nevím jestli ti to pomůže, ale zlatá dieta.... kočka se přizpůsobí a určitě to odladíte ,-) Já takhle začínal minulý týden taky na dietě.... pro změnu na slinivku a i vybíravá koča ty gran dala když měla hlad. Ovšem dnes už jsme jinde, protože to slinivka nebyla, tak sono, RTG, denně infuze a dnes endoskop a otevření na vyloučení cizího tělesa a nádorů. Stále se neví co je příčinou, tak odebrány vzorky na hystol... koča hospitalizovaná a čeká se na výsledky. Já nervy v (!) a o prachách ani nemluvím (zatím jsem někde na 3 měsících hladem a bydlení na stromě). Přece to nevzdám, když je jinak kočka vitální, vše ok, hravá a jen neustále zvrací... NE budem bojovat. Můžu ti říct, že se ve mě střídají totální exploze emocí a následně úplná apatie. To jen tak, že to určitě zvládnete ,-)

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký dník ..
    U nás slunečno, syn nás vzal do lesa, podívat se na srnky.
    Ty holky lesní mají co obdivovat, producíruje se před nimi
    krásný jelen . Doufám, že ho některý ze skopčáků nezastřelí.
    Jezdí sem a vystřílí kde co. Za což můžou čecháčkové,
    protože jim to povolení dají, protože z toho many mají.
    ;)

Vařím, peču, smažím , odběhla jsem se podívat, co nového.
    Kluci řeší ve stáji nějaký problém s topením. Teď v zimě
    se přišlo na to, že tam namrzá část zdi a zamrzá voda, což
    je špatné, tam by koník být nemohl. Špatně odvedená práce,
    špatná izolace, bude se reklamovat.
    :p

K farmě...nešla ani ve dvě ráno, když jsme se konečně
    rozhodli, že půjdeme spinkat. Nu což, přišla jsem nejméně
    tak o 400 tisíc BBZ a nepostoupila večer, ale až teď ráno.
    ;)

14. flexka

flexka Hrabě fóra

Když to vezmem kolem a kolem, tak problém je v tom, že klasická medicína je nepřekonatelná a 100% v případě, že zná příčinu nemoci. To bez debat. Pokud ale začne léčit nějaké příznaky, tak to dopadá všelijak. U alternativní oceňuju, že se snaží vždycky odstranit příčinu a pokud to trefí, máme tu "zázrak" a pokud ne, tak bohužel...

No a u ledvin je to tak, že může být příčina v nich, ale i vyšší krevní tlak je může poškodit, někdy přebírají práci za játra a nestíhají, jindy nějaké přiotrávení, pro jedince nevhodná strava (i když pro ostatní to může být to nejlepší, co jim prospívá), infekce, úraz...
    Takže klasická medicína neví, proč jsou ledviny špatné, nicméně udělá všechno proto, aby jim ulehčila a tím jim prodloužila tu dobu, co zvládnou makat. Proto jsou ty klinické diety - bílkoviny je strašně široký pojem a záleží na skladbě aminokyselin a délce řetězce molekul a jejich "předpřípravě". Nevím, jak moc jsi na tom s biologií a biochemií, ale představ si bílek, vařený bílek, smažený bílek, šlehaný bílek a bílek šlehaný v páře. Asi bys to netipovala na jednu a tu samou věc, jenom jinak zpracovanou. A teď si představ, jak oni bílkoviny hydrolyzují, enzymaticky štěpí a rozbíjí a vůbec z toho vznikne něco jiného, než bylo. Stinnou stránkou je, že ten proces je dost drahý a vzhledem k tomu, aby si to aspoň někdo koupil, tak tam dají horší suroviny, dobrá zpráva je, že ve finále je to jedno, protože když se podíváš na aminokyselinu, tak je to prostě aminokysleina a je jedno, jestli je ze soji, svíčkové, hrachu, nebo kuřecího separátu. Pokud se podaří dostat pod určitou velikost žetězce molekul, tak absolutně tělo nepozná, z čeho to vzniklo.

Vařené masíčko - libová svalovina, je nejhorší, jednak došlo k denaturaci varem, druhak je to moc bílkovin a moc fosforu v čisté podobě, jakou kočka nemá šanci v přírodě získat.
    Pokud sežere myšku, ptáčka, je to v podstatě zrní v zažívání, vnitřnosti, trošinku svaloviny, nějaká kost a kůže s chlupy a peřím, však se toho zase dost většinou vrátí cestou, jak to přišlo.
    Dost hloupých lidí o psech a kočkách mluví jako o masožravcích a cpe je svalovinou, ale který masožravec si uloví zvíře, vyvrhne, stáhne a vyřízne si kousek masíčka a zbytek zahodí?
    Pro správné vyvážení stravy je potřeba dopřát správný poměr masa, vnitřností, tuku, kostí, vlákniny (když už tam nesypu ty chlupy a nějaké prachové peří) a taky to zrní a zelenina, nejlíp předtráveného :)
    V jednodušší formě pro slabší povahy je to právě to, že si koupíme maso, přidáme zeleninu (tráva v zažívání kořisti), těstoviny (to je to zrní ze žaludku kořisti) a posypeme vitamínama a minerálama (kosti a vnitřnosti). No a v kuchyni to voní, psovi nesmrdí z tlamičky a všichni jsme šťastní :)

Takže pechfóglová, ono by určitě šlo navařit, ale nebylo by to určitě masíčko, bylo by to ždibec masa, ždibec jater, ždibec plic, ždibec srdíčka, i ta zeleninka by se musela propašovat a vitamíny a nevím, jestli by se dalo rozumně namíchat v malém množství a co si budem nalhávat, mražené a rozmražované taky ztrácí biologickou hodnotu. A je taky možné, že by ten blivajs Boženka nechtěla...

15. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

flexka-tak jsem si pracně přelouskala tvoje písmo:p a můžu ti s upřímnosti říci, jsem z toho jeleno_Otakový líbezgrif kvůli dietě a číča to stejně žrát nebudexD Jinak hezký den přeji všem:)

16. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

flexka určitě máš ve všem pravdu ale pro laika-mě- je to moc složité, musela bych mít přesný poměr atd. Z toho všeho jsem pochopila jenom jedno, nevařit nic, nechat to na odborníkovi, ale jak poznáme, že je to opravdu odborník na svém místě? Firmy, které vyrábějí krmivo pro psy a kočky si vybírám asi podle své hlavy. Jinak věřím své vyzkoušené veterinářce i když Dastynkovi nepomohla- někdy už to asi nejde.:cry:
    Můj Nikolas si včera asi přečetl, že pokec s ním není nic moc a večer odešel na výpravu. Vždycky už v 6 vyžaduje pustit domů a nakrmit, dnes je skoro poledne a kocour nikde, doufám,že se vrátí.:p;)

17. -pechfógl-

flexka: No to si piš, že by to nechtěla. Zvlášť mixované, což musí, pokud jí nepůjčím ty vytrhané zuby,. co mám v sáčku. Takže místo rozumných financí nastoupí finanční teror a heuréka, jestli to najdu někde levnější. No vnučka má utrum - houpací kůň byl asi to poslední, co ode mne dostane.

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Oběd hotový. Tak jsem tady přelouskala příspěvky.
    Co vím podle svojí kočičky a z vyprávění manžela,
    vím, že léčba koček s ledvinovými problémy je nesmírně náročná
    nejen psychicky, ale hlavně finančně. Léky, správná výživa a ta
    výživa u koček rozhodně ne doma dělaná. Na to je speciální krmivo.
    Dostatek tekutin je nutnost..hlídat kočku, aby pila.
    Moje čičíka se z toho vylízala, většinou ale je tato nemoc u koček
    smrtelná, hlavně u starších .
    Jinak farma tátovi lišákovi stále nejede, tak mi řekl "ženo", ty si hraj,
    já jdu raději uklidit auto. Tak si hraji a vařím..tedy dovařila, zavolám ho
    napakat se a pak se uvidí, co se zbytkem dne.
    Dobrou chuť k obědu.

19. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Krásny deň všetkým, keď už nie počasím, aspoň vnútornou pohodou. Starosti so zvieracími mazlíčkami dávajú zabrať vždy a musím vysloviť svoj veľký obdiv flexke za stať o kŕmení čičíkov. Uvedomila som si po prečítaní, že možno aj ja tým "našim" záhradným kocúrikom nedávam vždy to, čo by bolo pre nich najzdravšie a tak len dúfam, že to zvládnu (ktovie, čo im podstrojujú ostatní záhradkári). Zatiaľ sú mladí, ešte nemajú ani rok a svoju mamku už stihli prerásť - ona však vždy pôsobila tak drobnejšie než ostatné mačky čo som poznala (zrejme mala ťažké detstvo).
    Maródiacim čičinkám (Boženka aj kočička Caseyho) držím palčeky aby to zvládli - a ich ľudskí súputníci tiež - s nervami aj finančne.

Evka-Pajaable - gratulujem ku krásnemu guľatučkému Baha-levelu :):inlove:

Naposledy upraveno: 18/2/16
  20. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.