ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji prima odpoledne.
    Vyrochala jsem se z posteloteplotníku a jdu se na vás mrknout.
    Teplota - není , rýma - pomalu ustupuje ta agresivní a nos dráždivá,
    nastupuje tužší část , různobarevná... kašel - stále bufák, že by mi
    ho tuberák záviděl. Tělo mám již proleželé ze všech stran, břišní svaly
    bolí od stálého kašlání. Tak a to je myslím vše , celkem dobré shrnutí.

xDxD

-pechfógl- .... a to já si myslela bůhvíco, když mám o 6 mladšího veterináře.
    To jsem tedy žabařka, oproti těm dámám.
    xDxD:p

Nepočkám na další sklizeň, hupnu do pelíšku, noťas už tam mám,
    sklidím z pohodlí peřinového zábalu.

Všem přeji pohodovou akcičku a hezké odpoledne.

2. lacrima

lacrima Ikona fóra

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Janaj , gratuluji k postupu [​IMG]

Blázni se dohodnou, že budou jiným lidem mýt okna.
    Jeden blázen zazvoní na pana Škopka a ptá se: Můžu vám umýt okna?
    Pan Škopek řekne že ano. Za chvilku zazvoní další.
    Pan Škopek otevře a blázen se ptá: můžu vám umýt okna?
    Pan Škopek řekne: Ale nám už jeden chlapeček myje okna.
    Blázen řekne : Hm, no to jsem já , já jsem vypadl z okna!

Naposledy upraveno: 3/2/16
  3. janaj

janaj Velvyslanec fóra

4. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Janaj-gratulka k postupu:D:D:D

5. Baroland

Baroland Ikona fóra

dasa -onehdá jsem šmejdil po baráku a omylem otevřel dveře do úklidových prostředků (aspoň myslím,že na to só). Zaujalo mě tam spostu věcí co sem v životě neviděl a mezi nima i taková chlupatá sedmityč. Vypadá to jak antistatická prachovka na klacku,ale má to sedm krátkých (cca 8-10 cm) ramen. To asi bude na ty žaluzie.Ovšem kam se strká ta metr dvacet dlouhá,to nemám ani tušení.

6. janaj

janaj Velvyslanec fóra

7. jana563

jana563 Dozorce fóra

No tak halda padátek se smrskla na haldičku...102papírků a 27 košíčků.Jako vždycky když začínám. :(Ale neklesám na mysli,ono se to vystříbří.xD
    Žaluzie nemám,takže jedna starost mi odpadá.;)Okna umyju až na jaře.Zatím skrz ně vidíme.
    Janaj.......gratulace!!!!!

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jdu si zaremcat: Vůbec se mi nelíbí ta nová kreslená radnice. A zase nás ošidili. Na té původní ve městě ukazují hodiny reálný čas. Tady stojej.-.-

9. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Janaj - veliká gratulka k postupu,hodně farmařských úspěchů :D:D:D.

10. janaj

janaj Velvyslanec fóra

11. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Eviku, plán byl pěkný, všechno jsem nestihla, ale to kafíčko s návštěvami 3x. janaj , gratulka k postupu a jde to stále tíž, to máš pravdu!!! K večeři byly vega hamburgry. Já nemusím ani pravé, natož vega. Ale kluci je mají rádi. Všem přeji pěkný a klidný večer, už bude rozpěstováno a rozjedeme to na ostro. Jenom kdyby se ten net tak nesekal. Je to jenom u mne nebo se také někdo jiný s ním zlobí! Páček shledáček! ;););)

12. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

13. JahůdkaPetřička

JahůdkaPetřička Perspektivní autor

Kuk,děkuji všem za milé přijetí jste milí.Kerryhill fakt? z F-M je tu více lidiček?Máte krásné pejsánky.lacrimko jó hraje stále ale nikde jsem nepsala je fajn že jsi mě ještě pamatuješ.Příští týden na odběry pak uvidím co bude dál.Načatý další balík ATB.Já mám morčátko aspoň nejsem tak sama.

14. janaj

janaj Velvyslanec fóra

mamča50 že jo? Dřív jsem dvakrát sklidila pole a byla v dalším levelu, teď sklízím, sklízím, sklízím... A ani se to nehne :D

15. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

JahůdkaPetřička- vítám Tě mezi závisláky, jsem také z F-M.

16. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Janaj + Honzi: Velká gratulka k postupu;)

17. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji krásný karnevalový večer.

Sněží, trochu se mi zvýšila teplota, ale není to tak hrozné.
    Farmu jsem právě sklidila, melu, pokud akce půjde takto
    hladce, spokojenost bude veliká.

Víte co? Zhubla jsem, zase dvě kila dole, to je nepříjemné.
    A je to tím, že já takový žravec, posledních pár dní nemám
    vůbec hlad. Jen čaj, čaj, ve všech příchutích , jsem tak
    přečajovaná, že jsem v koupelně v zrcadle kontrolovala,
    jestli mi někde na těle neraší čajové výhonky.

:p
    Děkuji všem drahým přátelům za dárky i za zprávičky na farmu.

18. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahoj ve spolek :)
    dnes jsem dostala zase jeden menší infarkt :D Křičící červená propiska v sešitě mého syna mi oznamuje: "Paní Pavlo, prosím dohlédněte na to aby Váš syn psal úkoly a to DOMA! Poslední dobou je píše ve škole a také to podle toho vypadá!" A symbolicky zakončená stránka s dvěma bajlema.....
    Odpověď: Milá paní učitelko, velmi ráda bych dohlédla, aby můj syn psal úkoly doma. Ale i kdybych ho přetrhla vejpůl nebo pověsila za paty do průvanu, tak z něj nedostanu zadání úkolu. Berte to, že i když napíše úkol ve škole je známka toho, že přeci jen je v něm troška zodpovědnosti a tím získal u mě malé bezvýznamné plus. Za své výsledky si je zodpovědný sám a já již nemám jiné možnosti jak ze syna zadání úkolu dostat až na jedno.... Ale za mříže se mi opravdu nechce s pozdravem a mnoho trpělivosti.
    Všudepřítomná chřipka přišla zaklepat i na mé dveře, takže jsem huosla rovnýma nohama do klubu nemocných :) :D

Jo a Evi (pajaable) mám pro tebe dobrý lék.....
    Krásnou dobrou ;) Andulííí​

19. janaj

janaj Velvyslanec fóra

hubabuba1968 děkuju :)
    pajaable Evi neboj, jak začneš baštit, bude to zpátky. A jestli ne, přihlas se, ti pár kilo věnuju zadara xD
    anickamalirka tos fakt učitelce napsala?? xDxD no super

20. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Tak ještě jednou já :) projíždím do delší době Fb známých a narazila jsem na toto.... je to z jedné skupinky o vaření, úžasně jsem se nasmála :) A nemůžu si to nechat pro sebe :D Ty komentáře jsou prostě výstižné :)

Janaj - jj napsala ;)

Jak uvařit párek
    Recept:
    Doba přípravy: 5 minut
    Počet porcí: 1 porce
    Chod: hlavní chod
    Druh přípravy: vaření
    Ingredience:
    chleba 1 kus
    debrecínský párek 1 kus
    hořčice plnotučná 2 lžičky
    Postup přípravy
    Vložíme párek do hrnce se studenou vodou a vaříme na mírném plameni, dokud nepřivedeme vodu k varu. Poté hned plamen stáhneme, aby nedošlo k prasknutí párku. Podáváme s hořčicí dle výběru a krajícem chleba, případně jiným pečivem.
    A teď vybrané komentáře:
    Dobrý den, postupoval jsem přesně podle receptu, ale voda z hrnce se všechna nevejde na talíř a chleba je potom rozmočený. Kde jsem udělal chybu?
    Měl jsem stejný problém ale vyřešil sem to. vodu z hrnce jsem nalil do půlitru a upíjel k párkům. dobrou chuť.
    Doporučuji vodu využít na koupel nohou. Pokožka krásně zvláční. Účinky potvrdilo 80 % testovaných.
    A nepálí to?
    Dobrého nepálí!
    A svině se nedá!
    Levá noha krása, na pravou to neúčinkuje? Někde jsem udělal chybu. Levá pálila, pravá už ne.
    Chyba musela nejspise nastat jiz v postupu, z leveho parku se musi nalit voda na levou nohu a z praveho na pravou...nikoli obracene!!!
    Vážený kolego, nepostupoval. NIKDE v receptu není uvedeno, že byste měl párky z hrnce vyndat. Hořčice dle výběru (tuhle jsem ale nesehnal, měli pouze plnotučnou a kremžskou) se pravděpodobně přidává do vody.
    Asi před dvěma hodinami jsem započal s přípravou párků dle tohoto receptu. Před hodinou a půl začala voda vařit a mírný plamen se zatím neobjevil. Poraďte mi prosím, jak dlouho mám ještě čekat, než se plamen objeví, abych jej mohl ztlumit. Děkuji, čekám, stále čekám.
    Mám podobný problém, voda již byla již vyvařená, ale mírný plamen se stále neobjevil! Ačkoliv pokrm ještě asi nebyl vařený, vypnula jsem raději svůj elektrický sporák, debrecínské párky jsem ode dna odřezala nožem a nabídla je svému kocourovi. Až se příště zase pustím do přípravy, tak složitého pokrmu, požádám raději o dozor svou zkušenou tchýni.
    Omlouvám se za předchozí hloupý příspěvek, kde si stěžuji, že jsem nemohla stáhnout plamen, protože se žádný ani neobjevil, a proto jsem vypnula svůj elektrický sporák a ve vaření již nepokračovala. Samozřejmě už jsem celou věc pochopila. Můžete sem, prosím, někdo vložit adresu webu, z kterého se dá plamen stáhnout? Zkoušela jsem hledat na webovky ulozto, ale tam jsem to nenašla. Děkuji.
    Vobec to nieje jednoduchy recept... plamen sa mi objavil az po viac ako hodine... na jeho stiahnutie som musel privolat hasicov ..v case ich prichodu uz vobec nebol mierny... mikrovlnku mozem vyhodit... aj s polovicou bytu
    Pokud autor receptu myslel jakýsi vnitřní oheň, zapálení pro kulinářství, myslím, že objevení plamene, který by potom bylo možno ztlumit, souvisí s mentální energií kuchaře. Z tohoto hlediska provádím již druhý týden experiment. Sedím naproti hrnci s párky. Voda je již vlažná, ale plamen se stále neobjevuje. Došla jsem tedy k poznání, že moje zapálení pro kulinářství je velmi povrchní. Proto myslím, že tento recept je pouze pro opravdově zapálené kulináře.
    Párky jsou dokonce jedno z jídel, které doporučuje česká biskupská konference jako vhodné ke konzumaci na Velký pátek či Popeleční středu, tedy ve dnech přísného postu. Původně to byl Velký párek, to jen pro upřesnění
    Instrukce nejsou dost jasné, skřípl jsem si varle do odsávání digestoře.
    Já když vařím, tak si preventivně varle (nejlépe obě) schovám do vhodné části oděvu. Zatím s tím mám jen dobré zkušenosti, takže mohu jen doporučit.
    Když vařím dva párky, musím vodu přivést k varu dvakrát? Nebo použít dva hrnce?
    Jestli jsem to pochopil správně, tak na jeden párek jedna voda. Ale asi bude lepší použít balenou. Ráno jsem pustil kohoutek a pořád ještě teče ta první.
    Nejlepsi pokrm. Uvaril jsem to presne dle receptu pri veceri, u ktere jsem se seznamil s rodici sve pritelkyne. Vsichni jsme si moc pochutnali a voda z hrnce byla vytecna. Doporucuji vyzkouset!
    A můžu místo párků použít bůček, místo hořčice zelí a místo chleba knedlíky? Zůstává postup stejný?
    Muzete dat cokoli kamkoliv a furt to budou varene debrecinske parky.
    Máte nějaké doporučení, jak uvařit tuto na první pohled delikatesu, i pro nás, co používáme místo plynu elektrický sporák a tudíž nemáme plamen, který bychom stáhli? Chci si tuto svěží novinku na českém kulinářském nebi také dopřát, leč takto asi nemohu.
    Pro tento speciální případ je nutno zakoupit malou plynovou bombu s hořákem, aby bylo co stahovat. Večeře tak vyjde cca na 1500 Kč, pokud nebudete trvat na hořáku novém.
    Já to vzdávám, tak náročný recept je nad mé síly!

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.