ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Krásné ráno,tak jsem konečně zvládla přečíst příspěvky a to jich teda je...
    čarodějka-hlavně že jsi celá,a úplně Tě chápu,já jsem také blíženec a také jsem měla bouračku.
    Bylo to ve svátek dušiček,přímo u hřbitova,takový malý ťuk.Ještě ke všemu byla děsná zima,ale já měla v autě dvě deky,těma jsme se s tím druhým chudákem přikryli a jali se spustit diskuzi než dorazí dopraváci.Určitě si to dovedete představit,všude kolem lidiček jak na Václaváku,já v té dece musela vypadat jak indiánská babka,takže o zábavu nebylo nouze.Našli se i hodní lidé kteří nabídli první pomoc v podobě štamprlete a jeden pán mi dokonce donesl z blízké restaurace kafe.Nakonec jsme se všichni,kolik se nás tam sešlo smáli od ucha k uchu (dnes ani už nevím čemu),to víte mám hodně známých,takže když dorazili od policie nestačili se divit.Ale vše dopadlo dobře a to je hlavní.Jak říká můj dědek ,,je to jenom plech,,.A to se spravit dá.
    sopti - ani jsem netušila že mám tak ,,blízko,,nějakého farmáře,takže velký pozdrav letí do Karviné.

Zatím pa,pa,jdu si zalít oblíbený ranní nápoj,samozřejmně kafíčko..

2. stadole

stadole Aktivní autor

Dobré ráno ze zasněžené Karviné.............

3. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, marůdkům rychlé uzdravení, jezdícím vlastními prostředky jenom šťastné kilometry a co nejméně příhod jako měla včera čara, doufám, že jsi už v poho a zase bude dobře! U nás mlha, nasněženo, teplota -5. Musím jít vyndat popelnici, kdyby jeli dnes dřív. Všem přeji den plný pohody a bez nehody! Marcelka mne navnadila a jdu si udělat také kávičku. Tu mám moc ráda ! ;););)

4. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

[​IMG][​IMG]
    Můj slovník za volantem je docela bohatý a sprostá slova ze mě padají dost často, ani nechápu, kde se to ve mně bere, proto nejraději jezdím sama. Hodně jsem se krotila, když když jsem vezla děti, dokud ještě byly malé, dnes mají tento slovník bohatší, než já. Je to už trochu delší doba, kdy jsem si v klidu jela po hlavní silnici a do pole mě smetl hoch, který vylej z vedlejší. Trochu ty plechy pomačkal, nejvíc to vadilo manželovi, je to puntičkář, já jsem byla ráda, že se mi nic nestalo a dojela jsem do cíle.
    Tak vám přeju krásný den bez nehod a s dobrou náladou.
    Ještě jsem zapoměla napsat, že připadalo trochu sněhu a venku je krásně bílo, ale jestli je zima, to zatím nevím.

5. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Dobrý den Vám všem, ve Frýdku posněhává,je -6,5 stupně,tak milí řidiči dávejte na sebe pozor a jezděte opatrně.Ranní kávička vypita při čtení příspěvků a jdu vařit.Manžel si přeje zelí,jelitový prejt a brambory.

6. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Minulá zima nás v jednom nemilo prekvapila - kým som bola v poriadku, nebolo zima a keď už mrzlo, tak som si liečila zlomenú ruku. Tak sa stalo, že "studenô" sme minulý rok vôbec nerobili. Manžel sa teda rozhodol, že keď už tú zimu máme a ja som v poriadku, tak si ho urobíme. Doniesol 4 paprčky, chvost a obrovské údené koleno. Už sa to pomaličky varí a aby som mäso prikryla vodou, bolo treba skoro 7 litrov vody. Bude aj pre rodičov a brata. Teraz len dúfam, že zimička vydrží aspoň pri nule, aby sme studenô mohli mať na lodžii, lebo do chladničky to nepopracem ani omylom.

Čo ma teraz najviac trápi, sú naši záhradní kocúrici. Koľko stupňov mrazu je už pre nich veľa? Sused im síce spravil taký zateplený domček na spôsob psích búd, v ktorých sú psy celoročne (predsienka a vzadu naboku malý otvor do druhej časti - spálne) a keď sú dvaja, prípadne ešte ich mamina, tak si to svojím telesným teplom vyhrejú), no najradšej by som ich na veľkú zimu vzala domov. Ale byt v paneláku - zvládnu tú zmenu (a my?), suseda si myslí, že potom by u nás už museli byť do skorej jari, kým teploty nebudú aj v noci nad nulou. Je vás tu dosť, čo máte so zvieratkami skúsenosti (aj odborné), čo poradíte?

Maródikom prajem, nech sa im polepší, aby si vynútené leňošenie doma mohli aj trošku užiť a nielen sa trápiť ;).

7. bedlika

bedlika Perspektivní autor

Krásné poledne přeji od Kladna:p

Venku bílo -2 stupně, no a já se chystám do práce a jak se mi nechce. Na farmičce jsem zasadila pohnojila, no a co víc si přát.
    Popravdě dáváte mi zabrat s tím dočítáním.
    Jinak skromná otázečka copak dneska vaříte unás jsou halušky se zelím a uzeným. Tak mne inspirujte ať vim co vařit zítra.
    Na cestě buďte opatrní zatím papa a jeďte bez nehod.;)

8. zuzik.t

zuzik.t Perspektivní autor

Jak tak na to koukám, zvrhlo se nám to tu na debatu o autokarambolech a slovníkem za volantem. Já jsem si také ráno zanadávala kvůli autu, ale na manžela. Včera odpoledne, když vyzvedával děti, nenatankoval. Doufala jsem, že to zvládnu, až pojedu ráno od školy- no, už jsem nenastartovala. Naštěstí moje maminka bydlí pár kilometrů od školy, tak jsem jí (ač nerada) probudila, aby pro mne přijela. Manžel v práci koupil naftu a cestou domů z ranní mě vyzvedl. Měl štěstí, že jsem do té doby vychladla, tak si nic nevyslechl... :music:

Co se týče nadávání za volantem a dětí v autě, snažím se před nimi krotit, ale někdy to člověku prostě ujede... Pamatuju si, že když bylo staršímu asi rok, jeli jsme s maminou do města. Mamina řídila a nějaká píp nás předjela a jen taktak se stihla zařadit zpátky, takže jsme museli rychle brzdit. Nato mamina pronesla: To je ale kráva...! A zezadu se ozvalo: Bůůů... xD

A tenhle rok jsem zastavila před přejezdem bez závor, protože blikala červená. Měla jsem s sebou staršího syna (8 let) a za námi přijíždělo auto. K mému překvapení se za námi nezastavilo, ale předjelo nás a jelo přes přejezd. Nato jsem si ulevila: De.ile! A zezadu: Mami, to byl de.il? Nejdřív jsem se zarazila, ale potom mu říkám: Ano, Tomášku, to byl de.il... :p

9. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Milka66: Ahoj... nejsem sice vet či všeznalec, ale mám 2 polovenkovní kočičky. Ve dne jsou doma a na noc chodí ven. Zimy zvládají bez problémů.... mají přístup na půdu (žádné teplo... starej barák a profukuje tam).... tam seno + všechno co se může jedno hodit. V zimě tam spolu v noci spí a přes den se courají jak chtějí ( doma ohřát, nežrat, napít, prospat). Navíc příroda je na to připravila... na zimu se pěkně "zažerou" a mají sádlíčko... to stejný kožich jim pěkně zhoustne. Nebyl problém i dlouhodobé teploty -15. Samozřejmě záleží zda je kočka v kondici, dobře krmená, bez nemoci atd a nevím jak u malých koťat (vrhy měly v květnu a do zimy už odrostly). Co se týká vzít na noc domů, tak třeba já si to u jedné nedokážu představit (panika, mňoukání.... potřeba "volnosti").... ta druhá úplně v pohodě, ale vyhazuju je obě ať jsou spolu a zahřejí se ,-) Určitě ti k tomu víc napíše Flex- Narex :-D

EDIT: Teď jsem se té jedné ptal co říká na zimu aby si znala i názor koček a jasně dala najevo jak si představuje zimní pelíšek :-D :-D

Naposledy upraveno: 5/1/16
  10. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Téda,ten čas ale letí už tu máme poledne,kdo papá tomu přeji dobrou chuť.
    Robin2151 - velký pozdrav do Frýdku letí,hezky se to začíná stahovat blíže k mému bydlišti,
    paráda,nakonec tady kolem dokola bude tolik farmáříků,že se mi to ani věřit nechce.
    Taky máme jedno vícevenkovní zvířátko,kocoura Karlose,doma se nažere,maličko poklimbá a šup,celý
    den i noc řádí va stáji a venku.
    Krásné odpo všem i zvířátkům :D.

11. flexka

flexka Hrabě fóra

No veď aj tak, ty Emanuel Bacigala z Popradu ;).

Problém je v čistotnosti a přístupu ven - když kočky můžou kdykoli ven a domů, tak je teplota jedno. Horší, kdyby se nedostaly, asi by opravdu panikařily a něco zničily a znečistily. Spíš na balkoně nějaké hnízdečko, do boudičky na zemi se jim nebude chtít, něco jako zateplené škrabadlo na balkoně by mi přišlo jako nejlepší, ale myslím si, že pokud to nejsou letošní koťata, tak už ví, kam se v zimě chodí a mají nějaké útočiště. Kočky mívají celkem velké teritorium a o jednu kočku se často dělí víc majitelů. xD Ani o tom neví, že nejsou jediní, co ji krmí a opečovávají... a pokud jsou starší, tak by si už na zavření v bytě asi lehce nezvykly.

12. Cindy210178

Cindy210178 Obyvatel fóra

ahoj všichni, s dovolením se mezi vás vecpu i když do důchodu daleko a mládí víte kde. Moc ráda vás čtu a byla bych ráda kdybych mohla patřit mezi vás.
    čarodějko z nehody mám úplnou hrůzu, ale musím napsat co se stalo nám. Máme postiženou dceru a nějakým zázrakem jsme dostali příspěvek na auto. Měsíc nové auto a někdo nám ho poškrábal desetikorunou. To jsi měla slyšet slovník. Jinak všem přeji krásný Nový rok a ať se daří nejen v soutěži.

13. Viky007

Viky007 Baron fóra

Hezké odpoledne,
    čarodějka007 - mám dotaz, za co jsi platila pokutu? Ty máš rozbitý "zadek", je to toho druhého, ne? Že dostal po čuni dobrý, ale nejdřív naprosto beze slov vylézt z auta, dát dotyčnému pár facek a pak teprve začít mluvit. Když to dotyčný požene k občanskoprávnímu soudu(tohle policii nezajímá), tak jsi byla v šoku a pak jsi si teprve uvědomila, co se stalo. Základní je před fackama nemluvit.;)

My jsme po obědě, pečené kuře s bramborem, zítra kuřecí prsa a la čína, alespoň na dva dny.
    Cindy - ahoj tady,je tu bezva parta lidí. Máme k sobě blízko, má oficiální přezdívka ve hře je Cinda007, ale kvůli foru jsem ji musela změnit na Viky007

Naposledy upraveno: 5/1/16
  14. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já jsem ortodoxní neřidič, pletu si pravou a levou a při své první a poslední jízdě jsem zaparkovala mezi dvěma břízami - prostě jsem se spletla a vjela do Sadů Naděždy Konstantinovny Krupské... no bóže. Nemuseli z toho hned dělat aféru. Ale dávám k lepšímu historku své matky. Šedesát let sedávám vedle ní na sedadle smrti - "hlavo skopová" byl ten nejmírnější výraz, který jsem od í kdy slyšela. Po nějaké době, kdy na zadním sedadle sedával v sesličce můj tříletý syn, jsem se rozhodla ji trochu usměrnit a požádala ji, aby volila trochu jiná slova, třeba velbloude. Prý že to nejde, není tam R a tak si neuleví. Tak velrybo? Jo, to by šlo: Kam to čumíš, ty velrybo zasr.....?! Trošku se umírnila, když nachytala svého vnoučka, jak stojí u plotu se svým náklaďákem (jistě vzpomínáte na ty uniformní oranžové tatrovky) a vyřvává na celé kolo její nadávky, adresované projíždějícím autům. Dnes je mu třiatřicet a pamatuje si je všechny, ba i pár nových, které za jeho mládí ještě neexistovaly, přidal.
    Viky, já myslím, že čarodějka dostala pokutu nikoli za nehodu, ale právě za tu slovní zásobu, kterou umlátila toho provinilého řidiče.

15. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Casey27 - obrázok je nádherný a verím, že kocúrikovia (Pat a Mat xD) by si na to rýchlo zvykli:p. Ale je pravda, že od narodenia nikde inde než v záhradkárskej osade nežili a síce sú narodení minulý rok na jar, ale teraz sú už veľkí ako ich mamina a kožušky majú pekné husté. Zatiaľ vyzerá, že aj zdravie im slúži (pravidelne ich odčervujeme), no očkovania nemali žiadne. Najradšej by som bola, keby zima nebola dlhá a krutá - v čo dúfať v zemepisných šírkach a dĺžkach Bratislavy sa snáď dá - a mohli by v záhradách vydržať bez presunov. Pravidelnosť kŕmenia je taká ... nepravidelná, ale však ani v prírode nemajú lesné zvieratká veľkú pravidelnosť. No dva-trikrát do týždňa majú niečo určite. Uvidím, či na túto tému sa večer ozve ešte niekto - budem len rada :).

16. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Jdou dva lední medvědi po Sahaře a jeden pronese: „Tady to ale muselo klouzat!“
    „Jak to myslíš?“, ptá se ten druhý.
    „No, že to tak důkladně posypali.“

17. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte mám Nikolase-kocour- teprve dva měsíce, měl by mít asi 10m. ,jestli někdy chodil ven nevím ale po měsíci u mě je, nebo není doma podle jeho nálady.Už se o něj nebojím, zvykla jsem si. Momentálně spí vedle mě na své osušce na pohovce v obýváku a večer půjde asi ven.Domů se chodí nažrat a pomazlit, popřípadě vyspat. Na víkend odjíždím,doufám, že v neděli večer jej najdu doma. Bude ho hlídat švagr ale jde o to jestli se vůbec potkají. Bydlet tu soustavně tahem nemůže-sestra má alergii na kočky-:p;)

18. honzi

honzi Komisař fóra

dasa1143:
    měl by mít 10 metrů?

19. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

honzi pro upřesnění 10měsíců, už jsem tu psala,že jej našli se sestrou-taky kočka- v krabici v lese a dostal se ke mě-kočku jsem nechtěla-. Veterinář řekl, že má asi 8 měsíců-takže tedˇ 10.Je samozřejmě odčervený,očkovaný, kastraci zatím neřeším:p;)
    Váží už 4 kila na délku jej změřím až budeme umývat packy

20. Milka66

Milka66 Veterán fóra

dasa1143, myslím, že honzi pochopil, čo tým myslíš - ale takto napísanému sa nedalo odolať, úplne kúzelné:D :D, ak by sa to honzi neopýtal, tak určite niekto druhý ;). A práve dnes som myslela na teba a tvojho nového kocúrika, či ste sa už zžili a prestal robiť schválnosti. Dúfam, že hej a bude vám to spolu dobre klapať.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.