ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Tak jo, rozhodly jste se nechat mě to uzené zprznit. Děkuji vám.
    Nechápu, proč se uzené maso musí ještě upravovat, když už prošlo uzením.
    :D
    Děkuji eviku.
    Pomalý hrnec nevlastním a jak tak koukám na hodiny, už na něho stejně není čas.
    To uzené bych rád k dnešnímu obědu.
    xD

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Mikeš: já uzené uvařím, bo mám ráda polívku s kroupama, potom vychladlé nakrájím a oprančím na sádle s cibulkou, no... nic extra, ale zatím si nikdo nestěžoval.

3. QuentinzMontargis

QuentinzMontargis Rádoby autor

Já dostala šunkovar. Taky nevím, co s ním.:p
    Mikeš: Pomazat hořčicí a šup do trouby. Nebo na plátky a na pařák. Nebo uvařit a do vývaru kapustu s kroupama..... do háje, já dneska chtěla jíst jen jogurt! No, zase to nevyjde.

4. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Mikeš záleží na tom, jak je maso vyuzené a kdo to dělal....já teda kvalitní uzené už dál tepelně neupravuju, pokud nechceme polívečku (kroupy, brambory..). A třeba na takovém uzeném po kaplicku je nejpracnější ta hora bramboráků :D

5. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Mikeši - já ho nakrájím na plátky a prostě na pánvičce opeču :D Nevařím ho, bo ten odér mě obrací naruby. Akorát to vždycky pekelně prská (bo kupované uzené je plné vody), tak dávám na pánvičku sítko. Nebaví mě pak drhnout celou kuchyň ;)

Flexka - to vypadá úchvatně - někdy ozkouším :D

6. flexka

flexka Hrabě fóra

Mikeš - ještě stihneš nakrájet na tlustší plátky, vložit do pekáčku, k tomu kuličky pepře, nového koření, nějaký list bobkový, na osminku cibuli, nebo raději víc cibulí a podlít pivem a vodou. Za 3/4 hoďky je to!

7. Jituna

Jituna Velmistr fóra

To se dělá, dělat moderátorům takové chutě? :D Já tu žmoulám banán a musím to číst xD Jak já bych si dala třeba to koleno...

8. mituli

mituli Polobůh fóra

Mikešku,promin,ještě spímo_O,já ho trochu povařím,napatlam olej s prolisovanym česnekem ,potřu ho a dam do trouby obšlehnout,jo taky přidám do patlanice sul,no a když je trochu kurka jen tak málo,tak ho vyndam a nakrajim.Mužeš k tomu na pekáč přidat pokrájenou cibul,udělá to pěkny vypek-štávu.Tak mám dneska po 14 dnech jeden den volna,taky mi duchodcovské tělíčko od rána stávkuje,nechce se mu nic dělat:oops:a já mám tolik restu,ale asi prdlajs budu lenošit,zítra ráno zase robota pá jituno,žes neřekla dřiv,já dělala 10kolen na silvestra

9. čarodějka007

Jituna to víš, jseš FM, tak musíš něco vydržet :D. A v pravidlech se nepíše nic o tom, že nesmíme modíky psychicky týrat svůdnými recepty a dalšími požitky :p:D

PS: banány nechceme

10. Jituna

Jituna Velmistr fóra

mituli, příště se ozvu ;) Máš v plánu nějaký další termín velkého kolenování? Napíšu si ho do diáře...
    čarodějka007, to jsem teda nevěděla, že jsi takový lumpík xD

11. Mikeš

Mikeš Titán fóra

No vida, smršť receptů. Pozdě, ale přece. Děkuji mnohokrát, milé Magdalénky Dobromilky.
    Já jenom vím, že když to maso nejdřív nakrájím na plátky a pak ho opékám, pokroutí se.
    Zřejmě bude jiná uzená krkovice a jiná uz. kotletka nebo kýta (ty jsou moc suché).
    Koukám, že jsem ho udělal od každého receptu trochu, jen to pivíčko mě nenapadlo.
    xD
    My kocouři neděláme dlouhodobé plány a tak kolikrát do poslední chvíle nevím kdy, kde a co
    budu obědvat. Proto jsem žadonil na poslední chvíli.
    Byla tu někde řeč o ovoci. Tak to já mám nejraději to, co proteklo trubkami.
    Za tím mým uzeným se bude náramně hodit.
    xD

12. čarodějka007

Jituna já jsem naprosto seriozní starší paní xDxD

....jo a buďme rády, že sem nedává recepty i s obrázky Amalka, když mi poslal toto [​IMG]

staly se dvě věci:
    1) poprskala jsem si monitor
    2) poslintala jsem si klávesnici

13. bedlika

bedlika Perspektivní autor

kRASNE POLEDNE PREJI

Teda vás dočíst to je fuška, no už jsem zase zapoměla nicky komu jsem co chtěla, chichi snad časem si vas zapamatuji.
    Jinak u mne uz je třetí kavička no a měla bych uz neco jít delat. Porad tu sedím a nic nedělám, asi to máte také tak že?
    Pomalý hrnec taky schvaluji už mám druhý a můžu vřele doporučit.
    Sušička ovoce vám holky řeknu že žere perfektne mame 100kw navíc, za 5 dní používání. Je fakt ze jako jela hodne a navic v tom prosinci se vice i pere, no ale vetsinou vime tu mesícní spotrebu takze tak no. Tak si rikam doufam zese doplatime. Zatím co nam z ovoce hodne chutna jsou jablicka a ananas. Nad tou plackou jsme taky uvazovali no ale mame jen jedno síto k te sušce tak nevim to se asi neoplati nevim nevim a hlavne kdybych to dellala tu placku tak da se to susit treba casove na stejno s jablky?
    No nic mějte se krásně a hezkou nedělinku.

14. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Uzené - mám nejraději takové to sprosté s dlouhým vláknem, ty prefabrikáty supermarketovské jsou takové nanicovaté. A nevyřím, napařuji. Ale teď se mně bojte, neb jsem si vyřvala domácí udírnu, takže od jara začínám řemeslo alychymista a hodlám ho dotáhnout docela jinam, než zdejší matlalové. Sušička - sice je to dražší, ale vím přesně, co jsem do toho dala. Jablíčka a ananas jsou klasika, ale hruštička a rajčátko taky nemají chybu. A když se přihodí i švestička.....

15. bedlika

bedlika Perspektivní autor

Dávám za pravdu hrušku jsme taky zkusili a je to dobrota. Broskve z plechovky taky nejsou špatné kluci chtěli zkusit, no a vonělo to po celém bytě.

16. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Tak milé babušky jagušky, božský amálek už si balí prádelko, jídelko a pomalu je myšlenkově už na dálnici.
    Ale nebuďte smutné, další import mě vrátí po exportu domů.
    Oprašte vzpomínky, svůj devizový příslib a můžete si zasoutěžit na stránkách farmarime.
    Zatím pááááá a buďte svěží a na pohodu jako jááááááá.
    :inlove::inlove::inlove:

Na ARO leží 3 řidiči kamionu vedle sebe. Najednou se jejich duše ocitnou před nebeskou bránou. Přijde k nim Svatý Petr a říká:
    "Vidím, že jste šoféři..že? Tak pojď třeba jako první ty!"
    A ukáže na prvního řidiče..
    "Ukaž kolečka! Hmmm... 4,5 jízda, 45min pauza, 4,5 jízda..Ty jsi určitě Němec! Vy jste na to pünktlich, tak pojď dál..."
    A pokračuje dál..
    "Tak pojď teď ty...Ukaž kolečka! 3h jízdy, hoďka pauzy, 3h jízdy...Ty jsi Francouz, že?! Vy si potrpíte na ty odpočinky...tak pojď taky dál!"
    "A co ty?" ukáže na toho posledního...
    "Ukaž kolečka! 20 h jízdy v kuse, 10min. pauzy, 15h jízdy v kuse...Hmmm...Ty budeš asi Polák, že?"
    Řidič přikývne...a Svatý Petr pokračuje:
    "Tak zpátky! Otočíš nám ještě Španělsko...!!!" Mám chuť na mandarinky.

Na hranici zastaví celník kamion.
    "Cigarety, víno, lihoviny..?"
    "Ne děkuji, mám toho plnej návěs!"

Řidič kamionu je na cestách už několik týdnů, až už to nevydrží a zastaví u nevěstince.
    Vejde dovnitř a povídá:
    "Dejte mi jednoho buřta, pívo a tu nejhnusnější babu, co tady máte !...,"
    a položí na stůl 500eurovku. Bordelmamá se mrkne na bankovku a povídá:
    "Chlapče, za tohle u nás můžeš mít nádhernou, mladou a nadrženou kočičku a ještě ti přinese pořádnýho stejka..."
    "Ale já nejsem nadrženej, zlato...," povídá řidič,
    "jenom se mi stejská po domově."

Jede náklaďák do kopce stylem, že popojede 50 metrů, zastaví, řidič vyběhne ven a začne mlátit klackem do plachty. Pak naskočí, zase popojede a znovu vystoupí a mlátí klackem do plachty a znovu a znovu. Opodál sledujícím policistům to nedá, zastaví řidiče a ptají se co to vyvádí. A nasupenej řidič odpovídá:
    "Můj šéf je idiot, nechal mi na 8-tunku naložit 15 tun ptáků, tak potřebuju, aby jich do kopce aspoň polovina létala."​

Naposledy upraveno: 3/1/16
  17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný poobědový čas, dobré zažití a jdu si udělat kávičku. Dnešní odpolední návštěva odpadla, neboť děvčata ulehla, lednice našlapaná a já už nemám na nic chuť. Tak udělám chlebíčky, jednohubky, nakrájím další slaný i sladký štrůdl a odnesu to k dceři, odpoledne se tam zastaví druhá dcera, byli na Silvestra na horách, ale bez sněhu. U nás mlhavo, sníh skoro pryč, ale náš malý sněhuláček ještě stojí, ale trochu mu klesla hlava! Už mi to tu píská....jdu zalít toho turečka! Pěkné odpoledne všem milým!!!;););)

18. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

No já čistě uzené maso ... trošku podlít, sůl, zakrýt a šup do trouby na pomalo :D ... a jen brambůrky s kmínem, máslem, petrželkou a kyselé zelíčko zásadně! jen čerstvé jako přílohu.
    Jiné je knedlo-zelo, kde je jen plec, či krkovička pěkně prošpekovaná (cibule, koř. zelenina, slanina) ... to miluje můj skvělej zeťák :p a obalená hodně česnekem, kmínem a červenou papričkou.. Tam jedině vařím k tomu kyselé zelí a hrníčkové knedlíčky :p po mojí mamce :inlove: ... to taky miluje můj zeťáček, ale vnouče ještě žádné, tak mu asi změním ingredience :oops: a já se tak pořád těšííím :D

19. Baroland

Baroland Ikona fóra

Musím se ještě vrátit k tomu sušení.
    U nás suší kdeco (snad jen huba néé),za prvé su čuně a čerstvé ovoce dokáže umatlat duchny,za druhé je to kdykoli po ruce,nekazí se ,neplesniví.Za třetí ,mohu ho mít v kapse když jsme venku (pro mě i písíky) a v neposlední řadě si to beru jako železnou zásobu na cestách.
    Suška tím pádem vrní furt,v případě větších porcí zapínám horkovzduch v troubě.Zde doporučuji sušit i menší množství,teplota se nastavuje na stupeň přesně,nemusí se překládat plata a větší kousky jsou rychleji.Elekřina mě nezajímá,mám na střeše deset fotovoltaických desek (cca 650w/hod.) a gelové baterie zajištují provoz přes noc.
    Halogenový hrnec vlasníme léta,já v něm peču předem naložené,ve staniolu zabalené maso - před koncem rozbalit kvůli kůrčičce,má žena říká,že jediná dobrá věc z toho je ta skleněná miska.
    Pekárna se vyhodila při posledním stěhování,ať jsme dělali co jsme chtěli,(a dnes už je předem namíchaných směsí spoustu),k dobře upečenému chlebu jsme se ani nepřiblížili.
    Uzené,toť otázka.Nakládáme/udíme/jí se dále tepelně neupravené.Na polévku,ke špenátu a pod. kupujem rolku,ta se pak vaří.
    Shrnuto,sečteno: kousek panenky osmahnout na sucho,polít medem,vložit nakrájenou mandarinku,mango a pistáciové oříšky.Nechat štávu vydusit,jemně osolit a MŇAM ! jen tak,chleba zkresluje chuť.

20. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Tak vážně nevím ;) jestli sem budu i nadále chodit při takových mňamkách, které tu uvádíte xD protože já tady slintám u skvělých receptech, čtu o úžasných zásnubách, taky o skvělých babičkách a vnoučcích (já ještě stále nic) a mojí půlce je to nějak jedno :sleepy:.
    čarodějko: .. jsi mě vážně dostala, protože křidýlka miluji ve všech podobách ( i Tvoji sexy podobu na obrázku) ;) a k svátku jsem dostala novou velkou pánev, kde se jich naplácá 15 kousků :p .... tak začnu dál hledat všemožné recepty a se těším :D
    Jinak nemám ráda maso (jako žebírka a podobně) oplácané medem,či různými příchutěmi ... spíše česnek, gril, či steak koření ... no každý má jiné chutě :p

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.