ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Monča***

Monča*** Komisař fóra

Holky,díky.Jsem ráda že se líbí,Astridka je opravdu šikovná.
    I vy ostatní máte krásné podpísky - mamča,evik,pajaable,lacrimka,jonsdorf,madvo,doben,anickamalirka,robin,kerryhil a všichni ostatní,promiňte,že jsem všechny nevypsala.Jsou tu i krásné nezimní, radost pohledět.Třeba Evičky opička nebo zámecká zahrada babi.I strašidelný havran je kouzelný.Je to krása ,kolik je tu tvořivých lidiček,co umí.Ráda si podpísky prohlížím.

farmarkaL-a já jsem hrdá na takovou farmářku,co neváhá a pomůže.Kéž by se všem dostalo pomoci,jakou tys poskytla. Jestli je člověk schopen pomoci,pozná až se mu to stane. A zachovat klid a vědět co dělat je v takové situaci pro laika dost těžké a i pro tebe určitě jiné než v práci. A pokud ti dají vědět,tak zas dej vědět nám.
    Pajaable- krásně jsi to napsala.

2. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Evi - zase som kvôli tomu, čo si napísala vyronila slzu - krásne....
    Čarodejka, Ty si ma zas prinútila zasmiať sa...
    A tým sa naplnili moje slová - v dobrom i zlom, v smutnom i veselom...

3. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

No musela jsem si to vyhledat :D chichi. Umím si to představit :D v barvě :D

4. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

anickamalirka představuj si...a kdoví, čím tě jednou překvapí tvůj starší synek, až hormony zabuší naplno xD

5. pajaable

pajaable Orákulum fóra

čarodějka007 ...tedy posledních několik dní jsem měla hodně náročných a ne moc
    pohodových....díky , od srdce jsem se zasmála , léčitelko mojí duše !

6. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Andulíí - je jasné, že ty si to vieš predstaviť farebne - veď si anickamarírka! - no nie?:DxDxD;)

7. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

:) palec nahoru pro celé společenství závisláků ... mám pro různé životní situace pár citátů, které mi pomáhají, pár životních mouder, které jsou koncentrovanými příběhy a nekonečnou silou a vůlí ... pár jich sem dám:

„Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ (J. Lennon)
    „Jestli najdeš v životě cestu bez překážek, určitě nikam nevede.“ (J. C. Clarke)
    „Teď když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci a potápět se jako ryby, zbývá už jen jediné - naučit se žít na zemi jako lidé.“ (G. B. Shaw)

8. Milka66

Milka66 Veterán fóra

farmarkaL - klobúk dolu a hlboká poklona 8). Si naozaj skvelý človek a veľmi tej mladej dievčine prajem, aby to zvládla ... Vďaka tomu, že si sa tu s nami podelila o tento príbeh, určite nebudeš sama, kto bude na ňu myslieť a modliť sa za jej život. Strašné veci sa stávajú stále, vianoce-nevianoce, vždy sa niečo udeje - len pred tými sviatkami sa to dotkne hlbšie a nielen ľudí, ktorí sú jej rodina. Ťažko aj pomyslieť teraz na jej najbližších, budú tiež potrebovať veľa duševných síl, aby to ustáli.
    Tvoj počin bol naozaj statočný a preveľmi potrebný - byť tam ja, tak má dievča smolu na druhú a možno by museli aj mňa ratovať:(, v tomto zo mňa hrdinka nebude nikdy.

Pajaabličko-líštičko, tvoja ružička a krásne slová pre farmárskych priateľov ma dojali a buď si istá, že my ťa vnímame tiež tak - milú, vtipnú, šikovnú, obetavú a žijúcu život naplno.:inlove:
    No, však takých je tu vlastne tuším dvanásť do tucta ;).

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Milka66 ... [​IMG]

To vy všichni zde jste pro mě oporou , když mám utahaný mozek, tělo,
    splín na duši a v srdci bol . S vámi se bavím , řehním , kecám si tu pro sebe.
    Vám se mohu svěřit , pochlubit , probrat možné i nemožné , a to je na
    tomto našem klubíku bezvadné.
    Nevím zde o nikom, kdo by mi nepřirostl k srdíčku...a že vás pomalu a jistě
    přibývá . Všichni jste fajn !

Sklidila jsem, pohopole na hodinku vyhodila, dala mini, pak sklidím a noc
    hodím poho znovu. Snad se mi ráno povede sklidit než pojedu a když ne,
    nic se neděje..počítám, že po poledni už budu doma. Není to zase tak
    daleko, ale za hranicemi si člověk musí dávat bacha - moc radarů.

A ještě kytičku pro naší dnešní hrdinku , zachránkyni .

10. Monča***

Monča*** Komisař fóra

Farmičku jsem poklidila,a teď jdu uložit sebe.Mějte se všicky hezky,dávejte na sebe pozor. Dobrou

11. Madvo

Madvo Mistr fóra

Holky doktorky - slzičku i smích jste vyloudily v tuto noční hodinu. Díky Vám.

12. lacrima

lacrima Ikona fóra

farmarkaL - [​IMG]

Monča*** nádherný podpisek

Šlehačkové cukroví :
    45 dkg hladké mouky
    25 dkg másla (Hery apod)
    1 šlehačka 33%
    Zpracujeme těsto, necháme ho asi hodinku odpočinout, pak ho vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary nebo
    tvoříme šátečky (taštičky) a třeba i štrůdl - náplň jakákoliv .
    Pečeme na plechu na 150 °C. Mírně vychladlé cukroví obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
    Hmm, asi se půjdu podívat , jestli jsem tu krabici (náhodou) nenechala otevřenou :p

Kubík se ptá celý nadšený pod vánočním stromečkem svých rodičů:
    „Tohle všechno mi přinesl Ježíšek?"
    „Ano Kubíčku."
    Kubík si dá ruce v bok a načuřeně se zeptá: „A co jste mi teda koupili vy?“

13. Milka66

Milka66 Veterán fóra

No, aby nám večer nekončil v slzách (iba ak od smiechu), prikladám tiež niečo veselé - no ... aspoň pre nás dievčatá ;) Páni zas určite ocenia, že ide iba o fikciu :)

xD:cry:xD

„Milý Bože, chodím každý den do práce a dřu 8 hodin, zatímco má žena si pěkně sedí doma. Chci, aby věděla, co musím vydržet, tak tě prosím, dovol, aby její tělo bylo prohozeno na jeden den s mým. Amen."
    Bůh, ve své nekonečné moudrosti, splnil mužovo přání.
    Příštího rána, se muž probudil jako žena.
    Vstal, udělal rychle pro svého druha snídani, nakrmil psa a kočku, probudil děti, připravil jim šaty do školy, dal jim snídani, zabalil svačiny a odvezl je autem do školy.
    Přišel domů, sebral věci na čištění, vzal je do čistírny a stavil se v bance, aby uložil peníze.
    Šel na nákup k zelináři, k řezníkovi a do mlékárny, pak jel domů, vyložil nákup, zaplatil účty a zapsal vše do účetní knihy.
    Vyčistil bedýnku na kočičí výkaly a vykoupal psa.
    To už byla 1 hodina a on spěchal, aby ustlal postele, vypral, vysál prach, zametl a vytřel podlahu v kuchyni.
    Běžel do školy vyzvednout děti a po cestě domů se s nimi pohádal.
    Připravil jim mléko a sušenky a postaral se, aby udělaly domácí úkol.
    Pak vyndal prkno na žehlení a při žehlení se díval na televizi.
    V 16.30 začal škrábat brambory a čistit zeleninu na salát, obalil vepřové řízky a nakrájel čerstvou fazoli na večeři, večeři připravil, prostřel pro druha a děti.
    Po večeři, nakrmil psa a kočku, uklidil kuchyň, pustil myčku na nádobí, poskládal prádlo, vykoupal děti, uložil je do postele a přečetl jim pohádky.
    Ve 22.00 byl vyčerpán, ale jeho každodenní povinnosti ještě neskončily; šel do postele, kde se od něj očekávala soulož, což zvládl, aniž si postěžoval.
    Dalšího rána, sotva se probudil, poklekl u postele a řekl:
    "Bože, nechápu, co jsem si představoval. Jak jsem se mýlil, když jsem záviděl své ženě, že si může být celý den doma. Prosím, snažně tě prosím, mohl bys to vrátit zpátky?"
    Bůh ve své nekonečné moudrosti odpověděl:
    „Můj synu, vidím, že sis vzal ponaučení a velmi rád bych všechno změnil, jak to bylo, musíš ale počkat devět měsíců. Včera v noci jsi totiž otěhotněl."
    :po_OxD

14. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Ještě se vrátím dnes k farmarkaL, jsi děvče statečné.Jsi a budeš pro ty lidičky (i pro to děvče),kteří se teď o ni bojí,takový Vánoční anděl a věřím,že se ti ji podařilo zachránit Snad se to i dozvíš,jak jí je.A jestli se ti to podařilo,tak to i pro tebe bude to neskonalé štěstí a radost.Jen si mohu tak smutně postesknout,že by takového anděla,býval potřeboval i můj syn:inlove:

15. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Pěkný večer, všem. Jsem moc ráda, že jsem se tady ještě zastavila. Byla jsem na oslavě 85. narozenin jedné naší zdatné sokolky.
    Bylo to moc pěkné, najedení, namlsaní a ukecaní. Tak ani nevím zda usnu. Musím si dát nějaký bylinkový čaj.
    Radku - ano ten druhý byl lepší, ještě jednou veliký dík
    lacrima - Jaruško i u nás dnes byl den nezvykle teplý, sluníčko svítilo, sníh tál a už ho mnoho nezbývá. Jenom o těch pampeliškách si můžeme nechat jen zdát, ale mně osobně budou stačit až na jaře.
    robin2151, Monča*** - podpisky máte moc hezké
    Viky007 - ať Ti ta Tvoje malá psí slečna dělá jen a jen radost
    doben - jste šikovní a podnikavý, podle toho co píšeš se vám to vyplatilo. To je super, že nečekáte jen na to co Vám kdo dá, ale sami se staráte.
    farmarkaL - máš můj velký obdiv a proč se omlouváš za to cos napsala? Ne nadarmo se říká, že sdělená bolest je poloviční bolest a věřím, že většina z nás na dívčinu bude myslet, abychom jí aspoň na dálku dodali sílu zvládnout její nelehkou situaci. A doufám, že bude v pořádku
    pajaable - Evi - krásná slova, která pohladí na duši každého z nás a i moudra, která napsala Medvánek, to jen potvrdila.
    marketka47 - pěkně jsi to napsala a moc lituji, že Tvůj syn neměl takové štěstí.

Akce - je rozpěstováno a palčáků zatím ve stodole 180 ks - je to málo? je to dost? do uvidíme na konci akce.
    Pěkný večer a dobrou noc.

16. lacrima

lacrima Ikona fóra

Nejzajímavějším, ze všech úkazů přírody je ženské oko:
    cizí ženský vlas na saku vidí na dvacet metrů, ale garážových vrat si na půl metru nevšimne.

Po ulici jde pomalu, rozvláčným, širokým krokem pán . Předejdou ho dva lékaři.
    Nevydrží to a zeptají se: "Promiňte pane, díváme se na Vás už nějakou chvíli a se svým kolegou ortopedem se nemůžeme shodnout,
    zda je Vaše špatná chůze způsobená artrózou kyčelního kloubu, jak říká on, nebo zánětem sedacího svalu, jak se domnívám já?"
    Pán se na ně udiveně podívá, usměje se a odpoví:
    "Tak vidím, páni doktoři, že jste se v diagnóze spletli oba!
    Měl to být jen takový malý, obyčejný prd... a nebyl "

Jaruško , krásná zima ... když není v reálu, je alespoň v tvém podpisku .

17. zuza31

zuza31 Zelenáč fóra

Ahoj a hezký noční čas . Občas k vám zajdu si něco přečíst. Nejsem v důchodu,
    nemám na to ani věk, jsem na mateřské. S dvěma prcky není tolik času, ale
    když si jednou za čas u vás počtu , zasměji se , popřemýšlím.
    Je tu u vás krásná pohoda.
    Vaše příběhy a vtipy jsou fajn.
    Dnes tu píšete o záchraně života a i já jsem měla jednou v životě tu možnost
    takového ANDĚLA potkat a můj anděl mi zachránil život a dokonce se mám možnost
    s ním dnes setkávat nejenom v životě, ale i zde u vás v tomto vláknu.
    Proto všem vám , kterým není lhostejný lidský život , lékařům, chci poděkovat.
    Ivana.

18. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Přečetla jsem, čili jsem vlastně byla účastna... částečně vnímala, částečně pochopila... :D
    Ráno přelouskám znovu a asi se budu na některé věci, především recepty, ptát; jsem vařící, ale ne úplně pečící baba (nebo už bába? věkově určitě, i když bez vnoučat
    xD).
    Inteligentní obsah šel dnes v noci už mimo mne, zaměřila jsem se jen na praktické věci. Snad časem chopopím i zbytek příspěvků.

Dobrou noc, díky vám všem jdu spokojeně spát a bude se mi zdát určitě nějaký příjemný sen, protože nastřádané chmury jsou pryč; ani nevím, co se na mně zavěsilo za potvorstvo, ale díky vám všem je to pryč...

Naposledy upraveno: 3/12/15
  19. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Jak tady tak píšeme a čteme, přiblížila se půlnoc a já jsem schválně nejedla,abych mohla sníst perníček -ham [​IMG]--[​IMG]
    A je to

20. dododo53

dododo53 Expert fóra

A co tohle, milé dámy?

Vinné cukroví

• 250 g hladké mouky
      • 250 g másla
      • 5 lžic bílého vína
      • směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
    Postup: Všechny ingredience smíchejte, vypracujte těsto a nechte v lednici odpočinout.
    Těsto vyválejte, vykrájejte malé tvary, upečte dosvětla (na 180 °C asi 10 minut) a ještě horké opatrně (budou nafouklé, tak aby nepraskly) obalujte v cukru. P.S. Naslano to jde taky....
    Bohužel, nevím, jestli tohle cukroví vydrží do vánoc a nezplihne. Nikdy se mi nepodařilo udržet ho bez úhony 24 hodin.....

Co se toho záchranářství týče - člověk někdy žasne, čeho všeho je schopen. Já například sebou říznu pokaždé, když uvidím krev. Přesto jsem jednou jako laik zastavovala silné krvácení - a řízla sebou až potom (a pěkně se praštila do hlavy). Vždycky, když se ,zaplaťpámbu jen asi třikrát (děleno mým věkem jednou za dvacet let), nachomýtnu k vážné situaci, vytuhnu jako králík před kobrou a hlavou mi běží: Není tu někdo, kdo by to udělal místo mně? Není... no tak musím já. Pámbu mi pomáhej. A taky mi moc pomohly dispečerky ze záchranky, které mi radily. Člověk aspoň ví, že na to není sám. Ale lhostejnost lidí je někdy až nepochopitelná.
    doben: Jmenovky jsou krásné, skoro by stály za podpis, aby to tu nebylo takové epické....
    monča: Ten vtip, ten ale musel bejt!xD

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.