ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Anickamalirka - hlavně se k tomu postav pozitivně, jakmile se na něho zaměříš, vše si opraví, docvakne mu, že přestřelil a bude vše ok. Vždyť je to Tvůj syn a věřím, žes mu dala hodně ze sebe. Je možné, že si jenom zvolil možná trochu lehčí cestu a nevadily mu chabé výsledky, nesmíš se kvůli tomu stresovat. Vše se opraví a bude v pohodě a Ondráš Ti už bude dělat jenom radost. Nesmíš zapomínat, že i on je ve složitém období a určitě potřebuje pomoci radou a někdy i milým slovem. Bohužel chce to čas a toho máš určitě pomálu. Držím Ti palce, abys vše zvládla.

2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký večer.
    anickamalirka .... odpočiň si , musíš toho mít nad hlavu. Vím, o čem píšeš a
    proto s tebou cítím. Jak píše skalara.v , zažeň je do postelí , dej si pěničkovou
    koupel, něco dobrého na zub, skleničku vínka či koňáčku , koukni na pěkný ,
    romantický film nebo si poslechni pěknou hudbu ...prostě "vylítni z kůže".

A tady recepty na nějakou vánoční a nejen vánoční dobrotu.

Linecké ořechové kostky

Linecké těsto
    Cukr moučka 100 g
    Mouka hladká 150 g
    Mouka polohrubá 150 g
    Tuk máslo-200 g
    Vejce 1 kus
    Zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezitím si připravíme druhé těsto:
    250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků
    Vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.
    Poleva:
    7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu.
    Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum.
    Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem.

Vánoční ježci

50 g čokoláda na vaření ,
    podle potřeby kokos, ořechy
    těsto
    100 g máslo
    50 g cukr krupice
    350 g hladká mouka
    1 ks vejce
    Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky - doporučuji dělat menší a kulaté ježky se zvednutými čumáčky, jelikož se těsto při pečení trochu rozlije.

Ježky pečeme cca 15 minut, dokud ježci nezrůžoví, při 160 °C. Po upečení necháme ježky vychladnout.
    Rozpustíme si čokoládu. Tělíčka ježků potřeme čokoládou a posypeme kokosem. Zbytkem čokolády malujeme ježkům očička a čumáčky.
    Lepší je nechat vánoční ježky nějakou dobu odležet.

3. dododo53

dododo53 Expert fóra

Aničko, klidně sbal Pepču a přijeď ke mně, je tu Stromovka, je tu výstava hraček, i samota tu sem tam je. A nech to na povel dceři, oni se chlapi chytnou za frňák a možná jim to i sepne.

4. mituli

mituli Polobůh fóra

:inlove:Andulí,prosím Tě drž se.Řiká se,že vše špatné je pro něco dobré,já nevim po těch mejch peripetiích s dětma jestli jo

5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

S tím pečivem - teď si připadám fakt jako vánoční řetězec, že začínám už v říjnu, ale moje rodina, oni jsou to to takoví olympionici (akorát negrají Farmeramu, takže nejdou do topky), buď vítězství nebo smrt. A já se bohužel taky zapojila. Začalo to vyvdanou babičkou Aničkou, která je perfekcionistka. Ta když dodá vánoční cukroví, je to reinkarnace Retigové. Na všem obrázky, ptáčci a zvířátka, některá dokonce mrkaj vočičkama. No toho v životě nedosáhnu, ale snažím se, aby švára, její syn, pozřel mé uvaření a neřekl: Nepoživatelné.:p
    Jo - nemáte nějakej tip, kde ve velkoměstě v neděli sehnat známku na dopis?

6. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ježiš Vy jste zlatí, tak jsem si otevřela bílou Pálavu, Pepík už spinka, chlapiska vypadli na hokej a dcerka si čte v pokojíčku. On celý den je takový na houby, dění ve Francii mne hned po ránu rozhodilo a pak se to nabalovalo jedno po druhém Nejvíc mě mrzí má reakce, které teď lituji, ale to se spraví. Kdyby to trdlo káplo božskou, že se něco děje a nenechalo to vyhrotit. No naštěstí je zatím jen čtvrtletí, máme tak měsíc na regulaci. ..
    Tak na zdraví, přátelé a děkuji :)

7. jana563

jana563 Dozorce fóra

Pechfógl hele jsi jaká jsi a nejsi babička Anička.Máš jiné kvality a toho se drž.
    Je lepší být perfektní originál pechfógl, než špatný plagiát babičky Aničky

8. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Baroland- A toto jsi vše přetrpěl bez následků? :D:D:D:D:p

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

anickamalirka ..... abych ti pravdu a čistého vína nalila , někdy se musím v duchu
    smát a říkám si, když se syn rozčiluje nad malichernými průšvihy nejstaršího vnuka,
    že je to ještě málo. Vzpomenu-li na dobu, kdy manžel zemřel a já zůstala s dětmi
    sama , do toho služby , můj nejdražší synátor se začal flákat, chodil za školu,
    zatímco já letěla ze služby do služby, abych dětem zajistila stejnou životní úrověň,
    na kterou byly zvyklí. Můj miláček si dokonce sám i psal omluvenky a vůbec těch
    jeho puberťáckých průšvihů bylo dost a dost.
    Když se to provalilo, nevěděla jsem , jestli ho mám zmlátit , řvát ...prostě jsem
    v tu chvíli nevěděla kudy kam. Už jsem byla se silami v koncích a tak jsem se
    tehdy jen rozbrečela. Světe div se, když mě viděl v takovém stavu, přišel, odprosil
    a od té doby jsem v něm měla největšího pomocníka , dá se říct, že zmoudřel a
    po svém tatínkovi převzal úlohu hlavy rodiny a začal i makat ve škole. Vystudoval
    s červeným diplomem, je odborníkem ve svém oboru a je to ten nejlepší syn, manžel
    a táta. Děti nám dokáží připravit nejednu neveselou chvilku, ale jsou naše a ty, jak
    je vidět podle Pepánka, jsi bezvadná maminka a i když se toho na tebe někdy navalí
    tolik, určitě vše s grácií zvládneš . A až jednou budeš babička , budeš mít trumfy v
    ruce, až si synáček bude stěžovat, jak ho ty děti zlobí.
    xD

A jdu si udělat kávu a něco pojím. Dnes jsem měla nějakou nechuť, tak to musím
    dohnat. Pak se podívám na Černého tulipána . Zatím papa....

10. -pechfógl-

Jó, Černej tulipán. Kočky pamatujete ještě Delona, když byl fešák - i když charakteru moc nepobral? Dnes už je to taky Mistr jako Kája. Nedokázal zestárnout důstojně.

11. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Dobrý večer, tak jsem přelouskala všechno, co jste od rána nakecali :) Díky.
    Teď jdu farmařit, vařit, seriálovat a následně pod peřinu umřít, protože se neúprosně krátí čas a za chvíli bude vřískat zítřejší budík
    :)

12. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Anickamalirka - ty jsi perfektní máma, víme, že se musíš starat nejvíc o Pepíčka, ale nechce těma průšvihama na sebe Ondra nějak upozornit?
    pajaable - takhle krásné cukroví neumím, já dělám jen obyčejné, ale strašně rychlé cukroví je: vzít dětské piškoty, připíchnout párátkem nakrájený banán a namočit do čokolády. Vypadá to jako bombička a chutná to hlavně dětem a mému manželovi a je to hned hotové.
    pechfogl - v Praze kupuji známky ve Vršovicích v trafice
    Na televizi moc nekoukám, právě tady sedíme s manželem, on vždycky chvíli vykládá, co bylo ve velkoměstě a chvíli oba vypadneme k počítači a tak kolem dokola, celkem dobrej večer. Otevřela jsem si taky lahev červeného, protože mě honila mlsná a víno mi ji spolehlivě otupí chuťové buňky, měla bych to dělat asi častěji, ale jsem na to sama a to mě nebaví.

13. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Tak lahvinka fuč :D teda zase se nechám někdy přemluvit :D já takový abstinent co pije tak třikrát do roka z toho 2x na vánočních akcích :D No půjdu na kutě. Pusa se mi otvírá na všechny strany ;)
    Evik- taky bych řekla, že je to forma protestu a upozornění na sebe. Ale rupnout ho nenechám, o tom žádná. Hold bude pod drobnohledem, i kdybych měla denně navštěvovat učitele a ptát se co je nového :D Na to jsem tvrdohlavá dost :D Puberta je nepřítel, ale nějak se poprat musíme.

Dobrou noc a ještě jednou děkuji přátelé :)

14. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Anickamalirka, vím, že uděláš pro všechny svoje děti maximum, to už jsi tady dokázala, já si s tebou na dálku ťukám, aby to všechno dobře dopadlo, přimlouvám se za Ondru, vím, je to těžké

15. Madvo

Madvo Mistr fóra

Aničko - to jsi udělala dobře Pálava,klid a pohoda je ten nejlepší lék. Já si myslím, že my prarodiče to máme všichni za sebou.-krásně to napsala pajaable. Já jsem/synovi bylo 16/ řádila jak pominutá. Dnes se tomu usmíváme. Ty jsi stejně ta nejvzornější máma.
    Pajaable - mám moc receptů, ale z těch tvých ani jeden a oba jsou úžasné a určitě budou chutnat. Zítra je namnožím a v pondělí se o ně rozdělím na důchodcovském pondělku.Moc za ně děkuji.
    pechfogl - buď ráda, že můžeš péct sama, těš se na to a určitě se ti to podaří a až ti rodina řekne, že je to dobré a hezké jak od babičky, budeš šťastná:
    Dobrou noc.

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Venku zima, silný vítr , déšť se sněhem ...brr.
    Doma teplíčko...po noční poruše kotle, kdy jsem se synem pracovala na opravě.
    Snad bude tuto noc klid a vyspím se...konečně.
    Dnes jsem dostala malovaný dárek. Portrét jednoho z mých oblíbených herců.
    A tak mě napadlo uspořádat takovou malou soutěž . Kdo z vás ho pozná ,
    dostane ode mě jako dárek takovou malou odměnu - slaný a královský koláč.
    Malá nápověda : je to americký herec .

To jen, kdyby se někdo nudil ....
    :p

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný dobrý večer, další den je za námi! Andulíí, jsi perfektní a velmi obětavá maminka a určitě to s Ondráškem zvládnete. Do pololetí je ještě čas a on to určitě všechno zlepší. Lahvinka Pálavy Ti určitě alespoň trošku zvedla náladu a na všechny věci se člověk podívá trochu jinak! Vnuci odešli navečer do kina a my jsme si dcerou otevřely svatomartinské růžové a čas nám tak rychle u povídání utekl a než jsme se nadály, kluci se nám vrátili. Byli spokojení, když zalezli do pelechů, tak jsem si přečetla všechny vaše příspěvky a hned mi bylo zase dobře! Dobrou noc a krásné sny......;););)

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jdu do hajan. Hezky se vyspěte . Těším se na nedělní setkání s vámi. Dobrou...

Dáma se v ordinaci ptá: "Pane doktore, co byste mi poradil na vrásky na krku?"
    "No, myslím, že nejlepší bude rolák!"

Gynekolog je u soudu pro brutální ublížení na zdraví a vypovídá:
    "Víte, já jsem měl na středisku 40 pacientek, pak jsem jel do nemocnice a měl jsem dalších 20, pak jsem jel do dívčího učiliště na pravidelnou roční prohlídku, těch bylo 25, pak jsem měl ještě 35 pacientek ve své privátní praxi a když jsem šel večer unavenej parkem domů, oslovila mě poškozená a řekla mi, že mi to za kilo ukáže."

V narvaném fotbalovém hledišti v Anglii je mezi dvěma chlapy volné sedadlo. Jednou z nich to nedá a povídá tomu druhému: "Tak to teda nechápu, že si někdo může koupit lístek, a nepřijít."
    "Víte, ten lístek jsem koupil před čtrnácti dny pro manželku, jenže ona mezitím zemřela."
    "Oh, promiňte, je mi líto. - Proč jste ale nevzal někoho ze známých nebo z rodiny?"
    "Všichni jsou na pohřbu."

Pane doktore, každou noc mám děsné sny, noční můru, zdá se mi, jak naproti mě jde po ulici moje tchýně a vede na vodítku velkýho krokodýla! No co vám budu povídat, ještě teď se klepu, když si vzpomenu na ty žlutý oči, zcvrklou zelenou kůži a ty velký zuby, který se už nemůžou dočkat, až mě rozžvejkají!
    Doktor na to: "Brrr, no to se vám nedivím, že jste z toho tak špatný, to zní hrozivě!"
    "No, to ale ještě nic není, počkejte, až vám teď popíšu toho krokodýla!"

Hele, Franto, co ty vlastně děláš?
    "Ale, mám zodpovědnou práci, mám pod sebou 500 lidí a šíleně se nadřu."
    "A to děláš někde ředitele ve fabrice?"
    "Ne, sekám trávu na hřbitově."

19. -pechfógl-

pajaable: Ve čtyři ráno mi připadá podobnej kdekomu. Momentálně mi připomíná Johna Forsytha z Dynastie. Ale bůh ví, jak to bude v sedm.
    poštovní známka: Já trouba si tak myslela, že se pro ně chodí do trafiky, ale ouha - už je tam nevedou. Asi budu muset v pondělí ráno počkat na pošťačku, vrazit jí dopis a dvacku, aby mi to poslala. Jako za Marie Terezie.

20. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte, zdravím všechny, dočetla jsem včerejšek a trošku se mi zvedla nálada. Mám nějaké blbé myšlení, že by už začalo klepat na dveře to stáří? Nikdy jsem se nelitovala ale když mě nemá kdo pohladit:cry::cry::(
    pajaable rolák na krk je fajn ale co s ksichtíkem? Už si každé ráno říkám -stejně jako Helena Růžičková- u zrcadla "Neznám tě ale umeju tě"xD:p;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.