ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. jana563

jana563 Dozorce fóra

Mě se mrazák nepočůral,mě se přímo po......,takže od včera máme nový.Firma......dovezla,nainstalovala poučila stařečky a starý mrazák odvezla.Pohoda.
    Lacrima....poděkuj dědulovi i za mě.Fakt to byla chuťově jiná liga.
    Jo a myš přežila i ty jedovatky.xD

2. lacrima

lacrima Ikona fóra

janaj - tak díky , moje domněnka potvrzena... houby jsou jedovaté .
    Ještě, že to odnesla pouze myš , horší , když mi "zaklepe bačkorami " i počítač .
    Za hodinku sklízím a měla by to být poslední várka . Hned ji raději naložím a odvezu do úkolu na náměstí.

Do knihkupectví vstoupí žena v černém, v ruce drží knihu "Houby okolo nás".
    Knihkupec jí stiskne ruku a praví:
    "Upřímnou soustrast, vydavatelství už tu chybu opravilo."

Chodí dědek po lese a hledá houby. Konečně jednu najde a ochutná ji, ale je nějaká divná.
    A řekne si: "fuj, ještě že sem do toho nešlápl !"

Ze školní jídelny:
    Včera byla smaženice, samé divné hřiby, dneska jedem do márnice, za těmi co chybí.

3. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

dámy, vánoční úklid nebrat, už jsem to tu psala: Ježíšek se narodil ve chlévě a když vygruntujeme, netrefí....to bych rozhodně neriskovala :D

4. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

:) u nás se vánoční bramborový salát dělával vždy do velkého vajlinku (mísy na zadělávání těsta), vždy bez majonézy, ale jinak se všemi klasickými ingrediencemi - brambory, vajíčka, měkký salám, sladkokyselé okurky, vařená mrkev, celer a petržel, dochucuje se solí, plnotučnou hořčicí a pozor (!) pro spojení ingrediencí se přidává podle potřeby trocha vývaru z té vařené zeleniny ... možno dle chuti přidat trochu strouhané cibule nebo strouhaného jablka ... připravuje se den předem, aby se pěkně rozležel (je třeba jej dát do chladna - vzhledem k té zelenině má tendenci zkysnout, pokud se čirou a velmi nepravděpodobnou náhodou do dvou-tří dnů nezkonzumuje)

5. Baroland

Baroland Ikona fóra

Ráno sklidím,odehraji dnešní výzvy (karbaníci ví vocogo) a zrovna vyřizuji poštu, když v tom se rozlétnou dveře a v nich má lepší polovička. Čovek by řek,že ji uvidím až v 11 (to obědvám),no nic.Nahodím preventivně úsměv a čekám.
    "Zavolej tomu chovateli jak se má náš mišáček !" Že mě to nenapadlo dřív,vždyť už ho 14 dní neviděla ! Chmátnutím po mobilu se ani nezdržuji,rovnou beru džíny,mikinu,papíry a klíče od auta. Mám co dělat,natěšeně přešlapuje u otevřené garáže,dokonce i brána je odsunutá.
    Hodinu !! nekecám,hodinu tam plácali o tom co jí,jak čurá,kam se dobatolí.....
    Má 5 týdnů,takže pohled stále jen přes sklo.

Perlička na konec.
    Vezmeme si ho až kolem 22.12.,ale na zpáteční cestě jsem musel zastavit ..(v jednom OD) kde nakoupila plyšovou boudičku,kabelu k přenášení a krabici stravy. Přece nebude používat nic po "koťatech".

6. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Z okna už koukám na bílé hory, sníh leží po Dvoračky a dolů už pak jenom stromy mají bílý nádech. Nebyla bych ráda kdyby sníh už přišel. Mituli sice psala , že svítí sluníčko, ale poo se zatáhlo a u nás pěkně lilo.
    Vánoční cukroví peču každý rok = cukroví po mamince + něco nového a potom ještě peču vánočky, protože jednou jsem zkusila a od té doby jiné= kupované na svátky nechtějí. Ale dělám to ráda, když jim tak chutnají.
    Baroland - musíš uznat, že si tvá paní umí vybrat (a tím nemyslím Tebe).

7. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Lacrima, to je už vážne výročie? :DAko ten čas neskutočne letí! Prajem všetko, všetulinko najlepšie a nech je v manželstve stále "slnečno":inlove:. A ak trošku zaprší nedorozumenie, nech sa vzápätí objaví dúha ;).

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já bramborový taky napůl s jogurtem - je to dietní. Avšak aby to bylo dobrý, dávám řecký - a ten moc na dietu není. Pamětníci, pamatujete, jak se na Štědrej chodilo pro majonézu do lahůdek - a že byla!? No a co se pečiva týče - abyste mě politovali, sice jsem se zmínila o pleších, ale ve svém krcálku jaksi nemám troubu ani trubičku. Peču v remosce, a to je teda maratón. A stočit tam vánočku - to bude teprve šifra mistra Leonarda. Hele, co myslíte, mám silikonovou podložku, dá se přistřihnout aby pasovala do remosky, nebo se z ní ten silikon vysype? A taky se obávám, že mi matka předá rodinný poklad, misku rychlokysku. To je něco, co asi znají přátelé na Slovensku, velikánský monstrum na kynutí těsta, které se od nich pašuje. V životě mi v něm nic pořádně nenakynulo a je to stíha mých posledních patnácti vánoc. Ráno třiadvacátého slaním v šest ráno u matky ze schodů a v kuchyni na mně čeká miska rychlokyska významně připravená na lince. Běda, když ji v zájmu výsledku nepoužiju. Když matka vstane dřív než já, stojí nade mnou se založenýma rukama a čeká. Pak poslouchám celé vánoce - nojo, naše M... ona se sice snaží, ale vždycky se jí to zdrcne. Jak to jenom ta holka dělá?>:(

9. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

farmarkaL - jsem takový okraj Budějovic - Nové Roudné a taky jsem nikoho zatím neznala. To jsem ráda, že nejsem v Budějcích sama, už se tolik nebojím :music:

Edit: JJ farmarkoL, vezmem noťasy pod pazuchu - nezapomenout nabít baterii - a sejdeme se u punče a budem hrát i na náměstí 8)

Naposledy upraveno: 14/11/15
  10. farmarkaL

farmarkaL Rádoby autor

evoku57: já už jsem taky z ČB přesídlila, ale srdcem jsem pořád Budějčanda :) přesně tak...člověk už si nepřijde tak ztracený :) třeba je nás tu víc :) pak by jsme mohli dát sraz na náměstí u punče :)))

11. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Není náhodou Lucye taky z Budějic? Já mám sice hradčanskej komplex, ale když jsme jezdili Vltavu, vždycky jsem chodila do takové té uličky k náměstí do knihkupectví. Ostatní se mi chechtali, že jen ***** si nakoupí na vodu bágl knih. Pak už jsem je nakoupila a posílala domů poštou.

12. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Všechny vás zdravím z Plzně.
    evoku57- tak dlouho si píšeme a nevím, že jsi z Budějovic. Mám odtamtud pejska- kavalíra. Je to od jedné chovatelky, zrovna se stěhovala do nového baráčku na okraj Budějovic. Je to už 6 let. Ta paní se jmenovala Nováčková.
    No a o salátu. Dnes jsem ho shodou okolností dělala k obědu. Ten klasický, s majonézou.:p

Chlápka pošlou k psychiatrovi a ten se ho ptá, co ho trápí.
    "Nic, já jsem úplně normální," odpoví chlapík.
    "Opravdu nemáte žádnou úchylku?" je doktor neodbytný.
    " Každý nějakou má.."
    "Já ale ne," rezolutně to odmítá chlap.
    "Tak začneme jinak," povídá psychiatr a přivede z vedlejší místnosti psa. " Líbí se vám můj pejsek?"
    "To víte,že líbí."
    " Tak vidíte-zoofilie, jak vyšitá!"

Pěkný večer xDxDxD

13. jana563

jana563 Dozorce fóra

Pechfógl a co takhle si objednat dvacet kousků od každého v cukrárně ,nebo u někoho kdo peče.Udělala bych trochu voňavého lineckého a každý den dala pár kousků do remosky na vůni a se zbytkem dělala tajnosti.
    A nebo bych rezolutně rodině sdělila že buď bude jíst kupované,nebo nic.

14. mituli

mituli Polobůh fóra

Ano snížek je tady,já mám snih rada,ted jsou poprašene hory a je to parada,moc mě mrzí ,že ty zimy nejsou jako dřive,2metry sněhu,mrzlo až praštělo,všechno bylo bílé čiste,jojo nostalgie,na vánoce večer když jsme šli na pulnočni poletoval snih,vrzalo to pod botama ach jo :oops:

15. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Deník z Krkonoš
    12. řijna
    Přestěhoval jsem se do našeho nového domu v Krkonoších. Bože jak je zde krásně ! Už se nemohu dočkat až majestátně horské vrcholy pokryje sníh.

20. řijna
    Krkonoše jsou tím nejkrásnějším místem na zemi. Podnikli jsme malý výlet do okolí a přitom jsme viděli několik jelenů. Jak byli nádherní. Zdá se, že jelen je jedno z nejúžasnějších zvířat na zemi.

11. listopadu
    Brzy začne lovecká sezóna. Nechápu, jak někdo může zabít něco tak překrásného jako je jelen. Doufám, že už konečně začne sněžit.

10. prosince
    Minulou noc krásně sněžilo. Probudil jsem se a vše bylo pod
    jiskřivou sněžnou pokrývkou. Krása jako na vánočním pohledu. Proházel jsem příjezdovou cestu a uspořádali jsme rodinou koulovačku. Potom projel kolem sněžný pluh a musel jsem znovu proházet příjezdovou cestu. Prostě to tady miluji.

12. prosinec
    Minulou noc připadl další bílý sníh. Sněžný pluh si zopakoval žertík s příjezdovou cestou. Nevadí, během chvilky jsem ji znovu proházel.

19. prosince
    Další sníh napadl minulou noc. Kvůli zahrnuté příjezdové cestě jsem se nedostal do práce. Jsem úplně vyčerpán prohazováním.
    ..... sněžnej pluh.

22. prosince
    Včera napadlo ještě víc těch bílých ..... Mám na rukou puchýře od lopaty. Jsem přesvědčenej, že sněžnej pluh čeká někde za rohem, dokud neproházím příjezdovou cestu. Haj.zl jeden.

25. prosince
    Veselé vánoce. Víc ...... sněhu. Jestli jednou dostanu do ruky toho ..... co řídí sněžnej pluh, tak ho nakopu do ....Nechápu, proč prostě na tu ...... silnici nepoužívaj víc soli co by rozpustila ten sajrajt.

27. prosince
    Zase napadl vagón těch bílejch ..... Už tři dny jsem nevystrčil rypák s vyjímkou prohazování příjezdové cesty pokaždé, když projel pluh. Nakonec i pluh uvázl v závěji a ten ksi.ndl řidič si přišel vypůjčit moji lopatu. Řekl jsem mu, že sem jich už šest zlámal, když sem prohazoval zahrnutou příjezdovku, a pak sem do něj mlátil tou sedmou, až se dal na útěk.

28. prosince
    Konečně jsem se dostal z baráku. Odstranil jsem z auta to bílý svinstvo a vydal se do obchodu pro nějaké jídlo. Při zpáteční cestě mi vběhl do cesty jelen a už se to nedalo ubrzdit. Mám škodu na autě za 50 tisíc.
    Ty ...... bestie by měli postřílet. Že je ti lovci v sezóně nevymlátili všechny.

10. března
    Odvezl jsem auto do servisu ve městě. Člověk by nevěřil jak může za jednu zimu zrezivět vod tý deb.ilní soli, co s tím ty ho.vada sypou tu silnici.

12. dubna
    Odstěhovali jsme se zpátky do Ostravy. Teď teprve vidím, jak je to nádherné město. Nechápu jak někdo může žít v takové .....jako jsou Krkonoše.

16. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

skalara.v - znám to, ale vždy se u toho pobavím. Vzpomínky z mládí jsou nezapomenutelné, když jsme se z Bolkova brodili sněhem k autobusu, po 2 km jsme toho měli docela dost, ale ty legrace co jsme zažili. Ale tak jako mituli mě dnes sníh nebere. Ale pěšinky kolem domu udržuji ráda = jediná práce venku, kterou v tomto zimním období dělám.

17. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

:) no jo, ty nádherné "kerkonošské zejmy" ... jako děti jsme si lyže obouvaly před barákem, na dvorku stavěly iglů, přebíhaly po zamrzlé Úpě (až se pode mnou jednou prolomil led - to bylo překvápkoxD) ...
    nádherné víkendy a vánoce na boudě kousek od Pomezních bud a dobrodružné návraty s čekáním na autobus - projede? neprojede? často se pomaloučku ploužil za pluhem a sníh padal a padal ...
    kampak zmizely ty krásné slunečné a mrazivé dětské zimy, kdy sníh odhazoval někdo jiný, máma vařila horký čaj a balila nás do deky, když jsme se vymrzlí, ale spokojení vraceli do tepla pod střechu :oops:

skalara.v - s horkou vodou býval problém, bojlery nebyly, voda se ohřívala na sporáku a na koupání se roztápělo v koupelně v kotli, tím se tam vyhřálo a zároveň se ohřívala ta voda ... a stejně, na zmrzlé (omrzlé) končetiny není horká voda dobrá

18. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Jó, a když jsme přišli vymrzlí z brusláku, tak mě babi namočila zmrzlé nohy do kbelíku s horkou vodou....

19. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Krásný dobrý večer :)
    Dnes jsem měla lehkou srdeční příhodu, když jsem po čtrnácti dnech vlítla na elektronickou žákovskou svého nejstaršího synka. Nebudu rozebírat co tam na mne čekalo, nechci aby na koronárce skončilo povícero z nás :D Ale tedy masakr. Obligátní odpověď na otázku: "Co ve škole?", dobrý... již pro mne bude do konce života znamenat...Bacha průs...švih.
    Takže musím zvolnit u Pepči a zaměřit se na Ondráše. Ještě že dcerka je úplně bezproblémová, a její jediná trojka z desetiminutovky oplakaná, na druhý den opravená, protože Andulka je velmi cílevědomá a díky bohu zodpovědná.
    Pak nečekané překvapení, kdy jsme se poprvé jeli podívat k mé sestře na Smržovku do nového bydlení, a místo očekávané malé rodinné společnosti v podobě tak 3+3+5, tak tam na nás vybaflo přes pětadvacet rodinných příslušníků. Nejen, že jsem to nečekala, ale pro Pečku jsou větší společnosti nad 12 lidí hraniční a tak z 90% záchvatové situace. Proto nenakupujeme v hypermarketech ale v maličkých prodejničkách, když tedy je Pepík s námi. Takže další stres. A musím říct, že to byla asi poslední kapka a cítím se jak vyždímaný citrón.

Nejraději bych sbalila kufr a utekla na dva dny sama někam na wellnes, nějaké masáže, dobré divadlo, slenka ve sklípu....
    Omlouvám, ale nějak to na mě padá.. Pěkný večer A.

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Andulí, choudě. Vyžeň je co nejdřív do pelechu, pak si nalej tu sklínku, pusť si nějakej pohodovej filmek a relaxuj :inlove:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.