ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Sůl ano, krásně ty mrchy slizký rozežere, ale pozor, zasolíš si půdu.
    Já si vzala dneska volníčko, bo jak se mění tlak, srdíčko mi utíká jak splašený jelen, jež byl do...(dál to znáte) a koupu se ve vlastním potu. A v práci nám ještě topí, no věřili byste tomu. To se fakt nedá :wuerg:.
    Takže budu pěstit tu majoránku, udělám si koprovku s vajíčkem a knedlíčkem, mňam.
    Baro, ty se máš. Taky bych vrněla.
    Vrtulník jsem si taky moc neužila. Sice mi dali na slechy sluchadla (asi abych je měla pěkně přilehlé) , ale na stížnosti, že nevidím z okýnka, hodili bobeček. No jo, dochtoři, hlavně, že se kochaj oni xD

Naposledy upraveno: 16/4/15
  2. dododo53

dododo53 Expert fóra

Tak na tyhle zážitky mám pořadník: 1) vrtulník 2)let do vesmíru 3) ponorka. (4.kremace. ale to snad až po těch třech prvních).
    Dnes byl v bulvárku dost dobrej vtip: Proč žena vždycky ví, co kde je? Protože to sebrala z místa, kde to bylo a dala to jinam.

3. Simissek

Simissek Pilný autor

skalara.v - my je nesolíme přímo na místě, taťka má na to starý kbelík a tam jim dělá solné lázně - jak on říká. Akorát je tam nevozí vrtulník, ale nosí je tam na lopatce :D

Baro - také tiše závidím, chci si taky vrnět. Vzpomněla jsem si na film Poslední prázdniny, jak si ta černoška užívá v hotelu Pupp ve Varech.. :)

Ptá se jedna přítelkyně druhé: "Hele, používáš nějakou antikoncepci?"
    "Ne, já beru antidepresiva."
    "A to pomáhá?"
    "Celkem jo, mám pět dětí a je mi to fuk."

4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zdravím vás všechny vřele !!!! xD..ne, nebojte, nebudu vás posílat do ..edele..xD,
    bylo mi i smutno, když tu včera bylo pusto , :pmám vás ráda jezedáci.
    Krásný čtvrteční den všem závislým i ne.., důchodcům i ne.., srandistům i ne(srandistům). xD
    Sklidila jsem ráno, pak ujížděla k lékaři a on mi udělal bebíčko (zmetek jeden), píchal mi ouško !
    Jejda, toto bolelo..ale teď už je to lepší, tlak se uvolnil, jen to chvílemi ještě pobolívá. Přijela jsem a byla
    tak rozbolavělá, že jsem sklidila a postel to jistila. Trochu spánku pomohlo, už to nebebí ..
    Ono se pravdivě a právem říká, že doktoři jsou poseroutkové a je to tak a ne jinak.
    Venku je nádherně, ale pomalu ale jistě se od západu ukazují mráčky, snad alespoň do večera
    vydrží teplíčko, ven nemůžu, ale okna mám otevřená a to je lábrďa...ten vzdoušek :inlove::inlove:.
    Tak, teď půjdu udělat inventuru probíhající akce , ať vím na čem jsem. ;)
    Mějte se krásně ...moc, moc,moc.

Žena smaží volské oko, když v tom momentě do kuchyně vtrhne muž a začne křičet:
    ”POZOR !!! POZOR !!! VÍC OLEJE !!!
    POTŘEBUJEME VÍC OLEJE !!!! … POZOR !!!!
    OTOČIT, OTOČIT, OTOČIT…. RYCHLE !!! POZOR !!!
    ZBLAZNILA SI SE ???
    TEN OLEJ !!!! PROBOHA, SŮL !!!! NEZAPOMEŇ NA SŮL !!!!”
    Žena už to nevydrží a úplně vynervovaná sa ptá:
    Co tak řveš ?!? Myslíš si že neumím udělat volské oko ????
    Muž klidným hlasem odpoví:
    "To jen aby si měla představu jaké to je když mi kecáš do řízení!"

5. vvanilka

vvanilka Mistr fóra

tak som sa stala šťastnou majiteľkou československej vlajky, nehnevajte sa na mňa, milí českí dôchodcovia, ale akosi to mám tak za tie spoločné roky vžité, a pozerám, že dáva menej BS ako grécka i ako bulharská, podľa čoho to preboha nastavujú????

6. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

7. vvanilka

vvanilka Mistr fóra

pajda361, prepáč, som sklerotická dôchodkyňa a zabudla som, že som sa napchala všelijakými marmeládami a tie ma viedli k vyššie umiestnenej úvahe. Je to fajn, že je to lepšie a ja musím dať pozor na to maškrtenie:oops:

8. majce38

majce38 Vycházející hvězda fóra

skalara.v, jara05,simissek
    já mám pro ty mršky taky solné lázně, ale část jich dávám sousedům. oni mají zřejmě masožravé slepice a tvrdí, že zelené / tráva/ + šneci - výsledek oranžové žloutky. Doufám, že šneci slepicím neutečou zase ke mně - já je zase seberu a část předám sousedům. a tak pořád dokola... a to je ten koloběh života...

9. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkně to jde, vařím lipový čajíček, zasazeny všechny lipky a také konečně jedna vlčí jeskyně je doma. Mám ohromnou radost,. Na baha dnes 250 level a 19.4. se mi blíží malé 5-leté jubileum na farmičce. Krásný a pohodový den všem lidem dobré vůle!!!;););)

10. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

A kdybyste viděli, jak ty potvory hlemejždí jedou po stévii ve skleníku, vůbec by vás nenapadla taková blbina jako láska ke všemu živému. Moje matka je sprejuje savem.

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Děvčata, někdo mi v práci říkal, že na to jsou prý dobrý kachny (ale detaily, jestli čínské, české, či jakékoliv - nevím,
    zjistím- vzpomenu- li teda). Prý ty kačeny žerou ty slizký potvory s velkou chutí.

12. -pechfógl-

Prý čínské, jeden chovatel říkal, že mu zákazníci mohou ruce utrhat. Nojo, ale zase si zakachnit zahradu? A co potom s nima? Sežrat bych je nedokázala a taková kachna má i pětiletou trvanlivost. Taklže u nás by byli pány: kočky, psi, kachny. A já bych si mohla ustlat v garáži, protože všechny by to byly potvory rozmazlený. A ještěš bych jim vařila. Kdežto takhle řeknu rodině: Ulovte si sami, zuby máte.

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zdravím vás , zabíječi slizounů ! xD
    Také jsme zkoušeli co se dá , solí a pískem počínaje , postřikem před záhony a nakonec jsme stejně skončili u ruční práce . Fakt je , že nejlépe posloužila posypová sůl sypaná už zvenku kolem celého pozemku...takže jsme měli kolem plotu zvenku cestičku z posypové soli. Do prvního deště sloužila..
    Ale nad ruční práci prostě není ....takže ráno posbírat, naházet do 5l petky a sůl už si s tím poradí. jen, ten nemožnej smrad, když se ta lahev otvírá...žumpa je proti tomu channel..xD Jinak se u nás opravdu uplatnil ježeček a ropuchy uctíváme , nejenom, že krásně konzertují, ale plžáky zbožňují.

užitečné rady:
    mechanicky

• sběr (a následné zabíjení vroucí voudou)
    • "pivní pasti" – nádobky částečně naplněné pivem a zapuštěné do země tak, aby přibližně 1 cm vyčnívaly nad povrch půdy (jinak by se staly pastí i pro užitečné živočichy).
    • bariéra ve formě měděné pásky vyvíjející při kontaktu náboj (v Dánsku používají jakési "slimákové ohradníky", nabité 1 joulem).

chemicky

• prodávají se účinné, ale toxické preparáty (obsahují metaldehydy, karbamaty)

biologicky

• podpora přirozených biotopů v blízkosti pozemků – zvýší se přítomnost přirozených predátorů (ježek, ropucha)
    • Nemaslug – přípravek, jehož účinnou látkou jsou živé hlístice (Phasmarhabditis hermaphrodita), které na plžích parazitují.

Naposledy upraveno: 16/4/15
  14. davidson00

davidson00 Veterán fóra

Zdravím, tak se také musím přidat se slimákama, sesbírám je do misky klacíkem a pak je hodím do rybníku, mám ho před domem, no ještě předtím mám malou zahrádku na zeleninu a jiřinky, no dnes už mi děti zryly a nakypřily půdu už za chvíli půjdou ven, né dnes,
    jó a těm slimákům jak je házím do rybníku říkám že je naučím plavat no já neumím asi tak,

15. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Hezký večer všem,tak si tu v klídku pročítám Vaše příspěvky a musím říct,že slimáci -ti bez budek-jsou fakt děsný potvůrky.
    Před pár léty co se nám objevili na zahradě,jsem je sbírala do petky s jarem (JAR).Ale máme dost velkou zahradu a sousedík mi poradil
    ať skusím koupit dvě kačenky, no a já skusila.Páni,tak to byla fakt síla!!!!Já jsem nikdy neviděla zvíře,které by s takovou chutí polykalo ony slizouny!!!! Takže já v pohodě na sluníčku,zahrada a úroda také, a kachny (po vykrmení se slizouny) na pekáči - no Vám budu povídat ,jedna báseň :) (hlavně na pomerančích,to ma moc rádi) .

Přeji všem zahrádku bez slimáku,ale plnou těch napadaných českých granátů a hlavně hravě splněnou akcičku českouxD.

16. -pechfógl-

Já tedy české (hnědé) slimejše toleruju, ale ty červený importovaný potvory, po těch bych byla možná ochotna i šlap[​IMG]at.
    No a z jiného soudku:

17. majce38

A víte, jak se slimejši zaradují, až se jim donese, že jsem z chaloupky odjela domů do Prahy, že je tedy nikdo nebude posílat do solných lázní a že si můžou hodovat jak se jim zlíbí a žádné nebezpečí jim nehrozí !?!

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

JOjo, víme..takou radost ..hele.

19. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

majce38 - a ako sa to dozvedia? Myslíš, že aj oni majú fórum? A to je rozdelené do sekcií a v ofíku im modík oznámi, že sa začala nová akcia "Panička odišla!", úloha - zožer čo môžeš, odmeny - nepôjdeš do soli. Akciová výhoda - za floreny - nemusíš si namlieť krmivo.:D:D:wuerg::wuerg:

20. majce38

Lubica Krakova
    Já si myslím, že ti moji slimejši jsou hrozně inteligentní, protože vylézají hlavně večer nebo brzy ráno a myslí si, že když je šero, že je nevidím. Ale na mne nemají, když tam jsem, odhalím je, i kdybych měla chodit s baterkou. A pomsta je moje !!!

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.