ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Želám všetkým krásny, príjemný a dobrý večer. Pozerám, že debata sa tu zase raz krásne rozprúdila.

ad 1 - myslím, že tú krhlu som sem "zaviedla" ja. Je to jednoducho veľká polievacia kupa - alebo po vašom konva, ale uznajte, že je to krajší výraz xD.

ad 2 - -pechfógl - ešte dobre, že tvoja matka vyhovela tvojmu prianiu - možná - a nedala im večeru. Ja som sa zľakla, že ti požehnala k tvojmu harakiri. To by bolo dosť nepríjemné. Ako by si sa z toho vykrútila:wuerg:.

ad 3 -U nás dnes 30 stupňov. Aj teraz fajn - asi 20. Ale hviezdičky nesvietia, čiže zajtra bude asi pršať.;)

ad 4 - tak všade kde to chcete, nech u vás leje ako z krhly, ale tak, aby to zem stihla popiť a mala z toho osoh. A nech nevypadáva net:D

2. vvanilka

vvanilka Mistr fóra

hurá, hurá, dnes navečer som krhlu nemusela použiť, lebo sa pekne tíško rozpršalo. Dúfam, že ten dážď konečne zvlhčí husličky svrčkovi, čo mi každú noc príšerne cvrliká pod oknom

3. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Hlavne, milá pechfógl, že sú už doma a živí, zdraví. (toto myslím vážne)

Trestať ich za to, že niekto rozkopne bránku a oni utekajú zháňať opravára ... no neviem, neviem ... - určite by svoj pobyt mimo domova odôvodnili práve týmto, keby si sa ich spýtala. A vôbec, ako to, že pri výskyte psov na dvore máte takú nekvalitnú bránku, že ju môže niekto rozkopnúť ??? Ohrozujete tým seba, psy, ich duševné i fyzické zdravie, mali by ste sa práve nad týmto aspektom prípadu zamyslieť a vyvodiť z toho dôsledky - myslím pre seba, nie psy. (a toto je len taká "srandička" v štýle pani Frýbovej /nech odpustí/)

Akciu predsa len pomaličky robím, zatiaľ trošku schudlo grajciarové konto, ale pribudli nejaké výhry na Kolese (za párty lístky), tak sa to snažím užívať si a na financie nemyslím - na to bude dosť času potom. Všetkým prajem tak fajnové počasíčko, ako máme teraz my s vvanilkou.

4. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný pozdní večer, u nás ani kapka, sluníčko se celý den snažilo a hřálo jako o život. U nás pod okny mají cvrčci také pěkný hlasitý koncert. Dnes jsme zasadili malý smrček, Jiřík si ho přál, tak se teď o něj budu starat, aby mi rostl pro radost. Museli jsme pokácet starou višeň, z poloviny byla suchá a neměla téměř žádné plody. Zahrada se pěkně projasnila. Gratulace Jonsdorfovi k postupu. Všem milým krásnou a dobrou noc!;););)

5. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Je čas na hajany... Jsem dneska opět celkem unavená . Je to nezvyk, každé ráno
    tam a zpět a fofr celé dopoledne.
    Úkol "zmrzlinové výtvory" jsem dnes úspěšně uzavřela . Už si hoví mezi ukončenými.

Jdu na tělo hodit trochu sprchy , pak čeká postýlka. Přeji dobrou noc .

6. babioli

babioli Stará škola

Dobrý den a pohodu po celý den přeji vám všem. Venku máme po dešti a zataženo. Včera byl manžel v lese a pár hub přinesl a tak dnes bude vepřové na houbách s rýží. Přeji hezký den a klídek. Mějte se co možná nejlépe. Ola

7. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný den všem milým, dnes to ráno byla jenom 11, po dešti ani památky, zamračeno, ale nyní bych nepotřebovala, aby nám začalo pršet, musíme zlikvidovat poražený strom a uklidit dřevo. Tak doufám, že to vydrží a potom může zapršet. Jak se říkalo: Poručíme větru, dešti....to neplatilo ani za totáče. Přeji úspěšný den a pohodu všem!!! Pa pa Zdena;););)

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Milka66. V koečném výsledku jsem šla spát bez večeře já, tak mi bylo špatně. Vrata jou kvalitní, zajištěná závorami a řetězem, takový ten vjezd pro auta. Co s tím kdo dělal.... Že by Ťapinka běžela pro opraváře, to bych pochybovala. jednak nechala doma peneženku a jednak už je deset let zdrhna povahou i podobou. Však jsem ji taky našli v útulku, když někomu zdrhla v Benešově. No a Kašpy ji bezmerzně miluje, takže kam ona, tam on taky (čož eněkdy sranda, proože ona uteče dírou v plotě a on, protože je velkej, tam zůstane zaseknutej).

9. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Zdravíčko všem farmářkám a farmářům,
    pajaable, děkuji moc za snahu, ale asi ses do toho moc opřela. Oblačnost dorazila,
    ale taková suchá a lehoučká. Ani kapku neměla. Vodu zřejmě rozdala cestou a na nás
    už nezbylo. Zřejmě si ji nezasloužíme, protože s ní nedobře hospodaříme.
    Už zase vykukuje slunko. A já bych tak rád na houby.
    :D
    LubkaKrakova - prosím tě, konvi se kromě krhle u vás také říká polievacia kupa?
    Naozaj?

10. jana563

jana563 Dozorce fóra

Pechfógl konec dobrej,všechno dobrý.Hlavně že se jim na magistrále nic nestalo.
    Tady včera zapršelo,ale nic moc.Klidně dnes můžu s krhlou lítat a zalívat.
    Bastet, baba chamtivá chce pštrosí vejce.Nedám >:(.Takže ....pěstuju a zkouším jestli nezmění názor.Medík by jí mohl stačit.Né?xD

11. Milka66

Milka66 Veterán fóra

No, prvé štyri stránky "závislákov" v archíve mám prečítané - ani sa mi nechce veriť, že je to len pol roka od založenia. Naozaj úžasné! Celkovo je tých stránok tuším 165, tak mám do Vianoc čo robiť.

Škoda, že farmárka Moni sa už nehlási, aj ostatní, čo v začiatku pozitívne reagovali, tak nejako "uťali", no asi nie každý je "pisálek", ale verím, že sa sem chodia pobaviť aspoň čítaním a vám, čo sa radi podelíte o denné zážitky, vtipy, fotečky a postrehy zo života, srdečná vďaka :inlove:.

Janka, som na tom podobne - tiež tá posledná komnata je len o rušení a následnom zistení, že to znovu musím zrušiť :sleepy::eek:... Ostatné sú zatiaľ celkom fajn :).

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký den.
    Nepršelo, asi nebude . Ráno všude "rákosníčkov" , nebylo vidět na krok. Mlha + sluníčko,
    to by mohlo být dost hub. Děti mají do jedné hodiny, tak si v klídku uvařím, farmu
    obstarám a odpoledne se jede na aktivy. Ve škole se budou loudit peníze jako každý
    začátek školního roku. Sešity se platily na konci šk. roku, teď se budou platit učebnice,
    dva balíky kancel. papírů (1000ks)....ještě jsem nezaznamenala, že by některé z vnoučat
    za školní rok spotřebovalo 1000 kusů papíru. S bídou tak 100 , ale oni to chtějí každý
    rok. Suma sumárum spočítáno, za každého našeho prcka se dnes na aktivu vyplajzne
    pomalu tisícovka. A to není konečná, za pár dní začnou jezdit na plavecký výcvik, zase
    přes 500 Kč a to nemluvím o fondu školy, to je také kolem 400 Kč na každého . A přitom ,
    když mají nějakou akci nebo jedou na výlet, tak to škola z toho neplatí, platí to opět rodiče.
    A to vláda chce, aby se český národ miloval a množil , ale podmínky pro to nevytváří.
    Jo, zapomněla jsem, pro určitou skupinu obyvatel ano , ta dostane vše.
    Dnes dělám na přání kuřecí stehýnka na zelenině , příloha bramborová hedvábná kaše
    a rajčatový salát. Polévka kuřecí s játrovými knedlíčky.

Mikeši ...nijak jsem to nepřeháněla, ale jestli to nebude tím, že jsem neprovozovala
    žádný vyvolávací taneček a nevystrčila k nebi zadeček ..:pxD

Naše Moni zakladatelka....psala jsem si s ní, má moc práce, ale slíbila, že
    se na nás přijde podívat.

13. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Nazdar Holky a Holčáci...

Vidíte já mám klid.
    Nemusím přemýšlet jestli ještě jednou kliknout tam či tam.
    Jen jsem přejel trh a prodal nad-zásoby.
    Neb myslet na zadní kolečka se musí!
    A i když farmerama je opravdu bláznivá hra, neznamená že já musím taky.
    Každou chvilku může být vše jinak než je dnes.
    Tak, jak se RT hodí.
    No přesněji musí, jinak by hra nudila a šla do kopru.
    Jak neochvějně říká jedno Béčko.

A tak...
    Přemýšlím kam vyrazíme za něčím zajímavým?

Počasí nevypadá dobře, no stále ale slunce hřeje.
    Tak ať vám hřeje také!
    Přeji vám úspěch ve hře a dobrý kompas, třeba bude potřeba.
    :)
    Pěkný den a veselou hru...
    Večer ahojda.

PS: Tady jeden sladko slaný výtvor ze včerejška.
    Taky umím vařit a péct..!

14. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

pajaable, u nás v Holešovicích ruší zastavárnu a vyprodávají vše za dumpingové ceny, takže kancelářský papír tam mají za 35 Kč za balík. No a já, jak se tak k stáru projevuji, musdím ušetřit, i kdybvy to majlant stát mělo. Takže balíků mám doma asi pět, což nespotřebuju do konce života. Jestli jich pár chceš, doručím, jakmile vymyslím způsob dopravy (např. po autobusákovi - já mu šoupnu kafe nebo cigára, ty si vyzvedneš někde na trase).
    Krucinál, proč mám zase škrtnutej vobrázek?

15. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jonsdorf .... tedy , ty jsi ale šikulka. Jo, mužský když umí vařit, to se pak
    mlsný jazýček má ... jejda, už mám z těch koláčků hladovou. :p

-pechfógl- děkuji, moc velké zlato. Problém je v tom, že škola nechce koupené
    balíčky, ale peníze. No, je nám všem jasné, že má smluvního dodavatele. Jinak i u
    nás se občas dají koupit balíky kolem 40-45 Kč , doma je jich také dost, ale to
    oni nechtějí....vylulínkovanost , co bys chtěla.
    Ty obrázky v podpisu..všimla jsem si, že tam má křížek více farmářů .

16. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobré poledne,
    krásně u nás svítí slunce, není už horko, v noci pršelo a vzduch voní, že se mi ani nechtělo jít do chalupy, ale když jsem si uvědomila, že tady mám vás, moji milí závisláci, tak jsem prchala k počítači, abych vás pozdravila a popřála vám krásný den.
    Tak tedy [​IMG]. Eva​

17. Baroland

Baroland Ikona fóra

Miluji výprodeje. Tam vždy zjistím co se nosí.Těch M a XXXXL velikostí co tam mají !!, to v ixelku nikdá nenajdu.
    Ovšem ještě víc miluji bazary,smlouvat já mohu celý den.A když vidím ty rozzářený oči prodávajícího,že narazil na fajnšmekra a né blbýho turistu,to ve mě vzbudí chut si i něco koupit.
    Bohyně mě vrásky nedělá,zřejmě je zvyklá na volské obětiny,neb po mě vyžaduje samé osli xD
    Co si myslet o požadavku na šišky fakt nevím,ale má ráda i datle.

Na počasí si nestěžuji.Teploty na třicítku mě vyhovují a vodu nemám rád ani v bříšku,ani v botách.

18. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Mikešku - veru je to tak- krhla, polievacia kupa - všetko rovnaké.
    U nás večer jemne prepŕchlo, od rána svieti slniečko a je pomerne teplo. Po daždi ani chýru. Huby nerastú a nerastú. A to som ich zvyčajne o takomto čase mala nasušené aj zavarené. No čo už. Len čakať.:wuerg:

19. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krásný poobědový čas u kávičky. Tím, že je vyučování u školáků do jedné hodiny,
    posouvá se i čas oběda. Ale už jsou doma , po jídle a dělají úkoly. Dnes už dětem
    dávala p. učitelka prověrky, prý, aby se zjistilo, co přes léto zapomněly. A hned jim
    nacpala úkoly. Sotva vlezou do školy a hned začnou s učením naostro.
    Tak dělají úkoly, pak půjdou ven a pak se pojede na aktivy.
    Mě se povedlo zapomenout vypnout PC než jsem pro ně jela a kočičky se přes něj
    špacírovaly či na něm ležela některá, přesněji na klávesnici a rozklikly mi skype ,
    psaly kočičácky komu jen šlo v mých kontaktech. Už jsem to po zjištění napravila
    a koho se to týkalo a dostal kočičí zprávu, se omluvila. Může tu bandu chvíli člověk
    nechat bez dozoru ? Ne.
    Počasí - silně oblačno střídá velké teplo a tak pořád dokola , ale již bez deště.
    Akce - už jen dopěstovávám leknín , ale budu muset ještě počkat na nějaká vypadávátka.
    Houby - doufám, že se dostanu do lesa o víkendu, něco málo už prý je, ale bude to
    boj mezi houbaři a lesními zvířátky ....kdo urve víc . :p

20. Janké861

Janké861 Stálice fóra

Přeji krásné odpoledne.
    pajaable, připomněla jsi mně mé začátky s dotykovým mobilem. Když jsem s někým mluvila, stačila jsem mu ještě odeslat i úplně nesmyslnou sms. Takže si dovedu docela dobře představit, co tam asi ti Tvoji mazlíčci napsali xD

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.