ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezké raníčko !
    Blázinec , blázinec ... no, že se divím, začal škoní rok. Udělala jsem snídani, jdu
    si vzbudit smráďata , ono to chrní . Budím , hladím ...vstávat se nebude. Náš malý
    Kajda (autista) mi klíďo zahuhlá z pod peřiny "babi, jdi pa, já mám dva roky prázdnin".
    Tak hejknu...dnes se fotíte!... a to byl fofr ! Pak hádanice , kde mám tohle, kde je tamto ....
    ještě, že mám nervy celkem v tuhém stavu, že jen tak nevytečou.
    Já jim v noci žehlím věci, co si včera jejich lordstvo vybralo a oni to válejí po postelích,
    no , na zabití . Ustrojeno, připraveno, přesunulo se to ke mě domů a další strkanice
    u snídaně. Pak pošťuchování v autě a ve škole jsem to předávala se slovy : "zabte je,
    škrťte je , mučte je, ale dřív , jak v poledne to nechci vidět a znát".
    Že už se dobře známe, oni ve škole vědí , že srandičky jsou můj hlavní devizový kapitál
    a protože si rozumíme, bylo mi přislíbeno, že je vyždímají tak dokonale, že se domů
    vrátí poslušní jak beránci. :pxD
    Vařím, peru , pověsím a snad usuším. Celou noc lilo jak z mega konve. Ráno 15 °C , teď19 ° , tak uvidíme.
    Zpoždění v akci jsem ještě v noci před uložením do kanafasu měla vyrovnané , dokonce jsem byla v plusu. Před chvílí jsem udělala 1. místnost, ač jsem si slibovala, že nejdříve vše napěstuji, teprve pak se vrhnu na úkoly. Ale, že jsem bába zvědavá a chci vědět, co na mě čekánkuje, začala jsem plnit. Jestli tomuhle RT říká "obtížnost vysoká" , tak by mě celkem zajímalo, co bude, až bude opravdu "vysoká" . xDxD
    Jdu kuchtit, práti další... zatím pac a pusu ...

2. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Krásné ránko holky a kluci...

Víte jak jsem rád že se nesplnilo to co jsem včera psal?
    Dnes zase svítí a hřeje!

Drazí moji sousedé a kamarádi...
    Děkuji všem za gratulaci a přáníčka ať už ve hře, nebo odjinud.
    Všem vám moc děkuji a slibuji že jsem váš.
    Přeji vám všem krásný den a úspěch nejen ve hře ale hlavně v osobním životě.
    Váš Jonsdorf.

3. surikata47

surikata47 Pisálek fóra

Díky moc za radu, z cigár nezabralo, zkusím lógr - jinak jsem si v květinářství koupila jakési hnojivo s vůní pomeranče /nic moc/, prý by to mělo zabrat i na ty potvory nedobrý!!!!!!:mad:

Mikeši, jsi super kocourek, také jsi mi moc chyběl!;):inlove:

Viky, opatruj se, nemocnice je příšerná, ale po letech a pádech docela nutná ;)

Jinak se mějte moc krásně, pádím si pro léky na mé neduhy a duhy. :inlove: Akci asi začínat nebudu, mám téměř prázdnou stodolenku, všechno mi tady "žéře" jak o život, takže musím pilně pěstovat. Nějak mi to ještě nejde od ruky, ani nevím, jak jsem se mohla dostat tak daleko - Ahóóóóój! Eva:inlove:

4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Ahoj kamaráde ! Teď jsem byla chvíli mimo "mísu" ...říkala jsem si, co jsem prospala.
    Že by narozky ? Svátek ? Nééé.... tak lovím a ono to v Tvém deníčku . Postup !!!

5. Viky007

Viky007 Baron fóra

Dobré ráno všem,
    V Krkonoších pršelo chvíli v noci a jen decentně, slunce zase pálí jako o závod, my se pomalu chystáme na zítřejší transport do Prahy. Já jsem byl vytěsněna ze všech úklidových prací,jsem v klidu a držím se nouťase a farmičky. Akci bych nedala, mám vymetenou stodolu, tak se raději připravuji na bobry :D.
    Hezký celý den a už menší horúčavy.

6. babioli

babioli Stará škola

Jonsdorf gratuluji k postupu, do stovky to máš už kousek. Ola

7. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Tak, farma bude ke sklízení za hodinku, jedu pro školáky a dobít paysef.
    Pa....

8. lacrima

lacrima Ikona fóra

Moji milí závisláci a závislačky ,
    musím říctˇ, že jsem dospěla k zjištění , že buď vy tak hodně a moc píšete nebo já už neumím tak rychle číst .
    Je pravdou , že tady chodím číst pravidelně , ale jakmile to všechno dočtu , tak musím někde odběhnout .
    Prostě nestíhám vám odepsat .
    Podotýkám, že jsem se v dobách , kdy jsem ještě v důchodu nebyla , divila důchodcům ,
    když jsem je slyšela říkat , že jsou pořád v jednom kole a více časově zatíženi, než když chodili do práce .

Tak nejprve růže pro ty , kdož v srdci nějaký smutek mají

druhá pro ty , kdož něco slaví [​IMG] třetí pro všechny a jejich krásný sluníčkový den
    prožitý v pohodě a s úsměvem .

Vařit dnes nebudu , maximálně později udělám krupičnou kaši .
    Chudák děda se právě vrátil od zubaře a nějak šišlá. Zubařka si totiž "půjčila" (nenávratně ) zbytek jeho zubů ,
    tak mu to jdu "pofoukat " Vidím, že mě čeká den plný "achich, ouvej " , to z toho pletení asi nebude dnes nic xD
    Hmm...no stejně je akce , tak jdu nakouknout na stav leknínů .

9. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Zdravím vás všechny.
    Surikatko děkuji. Ty mně taky.
    :D
    pajaable, ani netušíš, jak moc ti závidím tu mega konev. Bral bych i tu obyčejnou a třeba i krhlu.
    Jak já bych křepčil, kdyby u nás lilo jako z konve! Vždyť já už ani nevím, jak vypadá
    zelená tráva.

10. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Mikešku, asi se to dá někde někomu uplatit. Já bych taky dala za kapku deště svou rozkvetlou bazalku. Ale protekční spratci, třeba má sestra nebo matka na okrajích Prahy ,mají vždycky do sudů napršeno, kdežto já ždímu v Holešovicích kohoutek a furt guano. A jediná krhla v mém dosahu je kočka, která blinká, takže spíš vodu spotřebovává než aby ji vyráběla-

11. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krásné odpoledne. Už jsem doma, zadek v křesle, kávu na stole , děti již
    oblažují maminku a já si oddechnu. Že to byla zase dneska honička. Paysef
    jsem nabila, protože se musí koupit pomocníci na měsíc, ručně sklízet ne a nebudu.
    Mikeši ...u nás lilo od večera , celou noc, byla to nádhera. Kdyby to šlo , naženu
    pršánky ke všem, kde nekáplo.

12. Madvo

Madvo Mistr fóra

Ahoj závisláčci, pročítám si Vaše příspěvky a už po několikáté se tady objevuje "krhla". Já vůbec a ani moje okolí neví co to je. Snažila jsem se to i vyguglovat, ale neuspěšně. Prosím přibližte mě to. Díky.

13. rakkos

rakkos Rádoby autor

Gugl na to říká,že je to větší nádoba na polévání

14. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj Madvo, na google jsen se dověděla, že krhla je konvička na zalévání[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] Tohle všechno a mnoho dalších kovniček jsem našla pod slovem krhla. Já jsem to taky nevěděla. Eva

15. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Co je to krhla, by vám, myslím, nejlépe přiblížily slovenské kolegyňky. Kdepak asi jsou?
    Hlavně, aby už konečně všude lilo jako třeba z ní.
    xD

pajaable, prosím tě, aspoň to zkus. Dejchni do toho pořádně.
    Třeba se to podaří.
    pechfógl, já jsem si právě při psaní vzpomněl na tu debatu, která tu
    před časem proběhla.
    Je to takové sympatické slovíčko.

Naposledy upraveno: 2/9/15
  16. -pechfógl-

madvo, to je jen můj úlet. Jedna slovenská přítelkyně kdysi použila výraz, že leje jako z krhle. Čili z konve. Já mám kočku, které se říka Konvička. Takže když mi něco zásadního provede (to nepočítám, že mi sežere jatýrka, párek, že se mi vyblinkne do postele apod., řvu na ni Krhlo! (je tam ..r.., takže se mi uleví). Ale jak pozoruju - ono se to vžilo. Takře Krhla je moje kočka, když je, kulantně řečeno, nepříjemná.

17. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Od rána u nás také neprší , střídá se horko s chladnou oblačností a chvílemi
    studeným fičákem. Takže chvíli se člověk může propotit až na kůžu a chvílemi
    by si docela rád vzal kikinu.
    Jestli bude večer pršánkovat , že jsi to ty Mikeši , vylezu ven a pokusím se
    něco dechu vyloudit , úspěch nezaručuji. Spíš se obávám, že to půjde po mě....

18. Madvo

Madvo Mistr fóra

Já Vám všem moc děkuji za vysvětlení, zas jsem o něco moudřejší. Poprvé jsem to právě četla od pechfogl v souvislosti s kočičkou. Teď Mikeš v souvislosti s deštěm. Teď mám jasno, díky. Dnes ráno u nás pršelo, dcera šla kopat zahrádku, tak jsem ji upozorňovala, že pršelo, no není to vůbec poznat. My tady asi uschneme.

19. -pechfógl-

A já mám šok. Matce ulítli psi, protože nějakej dobrák rozkopl branku. Takže mi volali z auto ESA ( i když možná prodávají přetočený tachometry, ode dneška j miluju), že naši psi lítaj po severojižní magistrále a a ať si přijedem (identifikace podle psí známky-veterináře apod). Pak volali znovu, že ten můj zdrhl. Pak volala matka, že vrata jsou v purdehli, a co že má jako dělat - já jí oznámila, ať se zařídí podle svého, že já páchám harakiri. Mezitím jsem organizovala záchrannou akci. Pak mi volala, že ten můj přišel domů. Ta její prý je v autobazaru ESA. Snad jsou už oba doma a doufám, že matka vyhoví mému přání, aby šli spát bez večeře, hajzlíci.

20. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezký večer. Vše hotovo , tedy ne na farmě ...doma ! Je zataženo, snad bude
    pršet . Za chvíli půjdu ven a vyzkouším fukač, když jsem Mikešovi slíbila, že půjdu
    foukat mračna směrem k "saharským" částem naší republičky. Pokud nedorazí ,
    je to tím, že slabá důchodkyně nemá už takový fuk jako v dobách svého mládí.

Něco málo ke školním záležitostem ... docela mě vyrazilo dech, že třeťáci budou
    mít 4x v týdnu vyučování do 1 hod.. Zdá se mi to přehnané. Než se dostanou domů a převlečou, nabaští , udělají úkoly a naučí se, připraví věci , tak je večer a kde je čas na pobyt venku, tak nezbytný pro správný vývoj dítěte? Zdá se mi to nebo je to záměr ? Naše školství dělá z dětí roboty . Hustí do nich stále více vědomostí a nakonec stejně nejsou chytřejší , než byla naše generace. Tedy až na schopnost dokonale ovládat PC , ale to v dobách našeho mládí nebylo, kdyby bylo, také bychom to my stařenky uměly. xD No prostě jsem zírala na rozvrh našeho malého třeťáka jak uňo.
    Po reklamě, jdu ven a pak čučet na krimi...

Na déšť to vypadá, ale zatím nekape.

Naposledy upraveno: 2/9/15
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.