ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Mikeš

Mikeš Titán fóra

pajaable, jsem moc rád, že tvoje počteníčko už není jen pro děvčata, ale i pro pány.
    Hned se cítím lépe.
    xDxDxD

2. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Krásný den přeji všem ;)

tak jsem se za Vámi taky dostala. Teď odjel vnouček, s kterým bylo plno radosti, ale taky běhání kolem něj. Tak si odpočívám a pročítám Vaše příspěvky, díky přátelé, je mi hned lépe xD

Evče foukám zase její bebíčka - těch ale poslední dobou je :oops:

Radka a Karla II taky zdravím, je to opravdu zlatý prcek xD

No a samozřejmě, Vás všechny ostatní také zdravím, je mi s Vámi krásně a o tom to je :music:

PS Ještě, abych nezapomněla, jsou tu tento týden dvě oslavenkyně. Tak hodně zdraví a pohody Vám přeji a od teď jen mládněte, myslím tady mezi námi :inlove:xD

Naposledy upraveno: 26/8/15
  3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Tak zase nešel net , mezitím po silnici prošla horda přistěhovalců a 10 minut na to
    s houkáním za nimi policejní auta. Fuj, aby se tu člověk ještě bál, když už se dostanou
    až sem.
    evik1016, evoku57 ...tak , nehodu vylíčím jednoduše , ale jestli mi uvěří někdo ta záda :p
    ...budu je tutlat do doby, než budu muset do bazénu a taky nebudu nosit tílko.
    Bebíčka vem čert , těch za ten život bylo a ještě bude, víc by mě štvalo, kdyby si rodina
    myslela, že je bába nemrava a bůhvíco nevyváděla. xDxDxD

A ještě tu nejsou, flákají se ještě v Praze. Kdybych tolik nevyvářela a večer jim hodila
    ohřátý párky na talíř, bylo by to úplně jedno, protože přijedou unavení, že si jídlo ani
    nevychutnají. xD Dobře jim tak a jestli si nepospíší, naštvu se a všechno sežeru, kdybych
    prasknout měla.xD

4. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

PAJAABLE nic si z toho nedělej, já jsem tu měla na víkend děcka z Prahy /syn, snacha a vnoučata 5let a 8měsíců/ navařeno, nachystáno a ještě dnes dojídám.xD:p;)

5. Baroland

Baroland Ikona fóra

Když už něco dělaj,maj to dělat pořádně.
    Nová plocha ? proč né ?
    Za 250 * ? proč né ?
    Mám na 7 ploch přebytečných *,měl bych mít možnost "koupit" 7 ploch !!!
    Že bych se sedřel nehrozí,lupnu všude stromy,zapnu automatickou sklizeň a jednou týdně směním ovoce za krejcary.
    A že bych měl Akci do večera ? nevídáno,stejně bych musel čekat na "padátka" tak jako tak.

6. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Pajaable - tvůj humor a životní elán je k neuvěření. Vždycky mě čtení tvých příspěvků pozitivně nabije. Ty příhody by daly na knížku. Připomělas mi knihu, kterou jsem četla před cca 5ti lety - od Zdeny Frýbové - ROBIN. Krásné čtení na pohodu.
    Dnes je krásný den, tak se do práce projedu na kole kolem Labe. Očima pohladím kačenky a nutrie, co se nám tu usídlily a hned mám lepší náladu.:)

7. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Tak jsem ráda, že alespoň k něčemu jsou moje pálivá, servaná a bolavá záda, že
    pobaví. xDxD Ten černej chlupatec si je dobře vědom toho, co mi provedl, chodí
    kolem mě oklikou a když přece jen přijde, tak mi přijde dát pusinku.

Asi do 40 minut mladí dorazí domů , mají štístko, právě jsem říkala pejsovi, že mu
    přinesu něco na zub, jestli nedojedou za světla. :p

-Jara05- ...letošek opravdu je v můj zdravotní a majetkový neprospěch, zato švandy bylo, že mě to málem strhlo xD
    A viky má myslím jiný nick ..někde to tu na foru v klubíku je..asi cindy, bude
    to chtít projít příspěvky.

8. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Pajaable - máš letos nějaký špatný rok - začalo to dlouhou nemocí a divokými škrábanci asi ještě nekončí. Ještě, že jsi plná optimismu a radosti ze života.
    Viky007 - chtěla jsem Ti poslat holuba, ale píše mně to , že neexistuješ. Co se dá dělat.
    Baroland - domníváš se, že by Tvůj návrh mohl u RT uspět - to by bylo nových premium účtů.
    A ještě jednou všem, kdo si na mě vzpomněl s přáním moc a moc děkuji.:):):):inlove:
    Pěkné večerní posezení všem Jarka

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Viky007 snad bude na farmě Cinda007 ...hledala jsem, a snad našla dobře.
    Když ne, tak nebacat...

10. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Moc děkuji za info. Už jsme se domluvily.

11. Madvo

Madvo Mistr fóra

mirakoud - protože zítra budu mimo domov, přeji Ti už dnes krásný narozeninový den - plný lásky, štěstí a pohody, hodně radosti ze všech Tvých blízkých.
    Vám všem přeji hezký večer a zítra hodně radosti na Baha.
    pajaable - další den, další příběh. Tentokrát tato představa byla úsměvná, ale představa té bolesti, šílená. Doufám, že teď už ji necítíš, jenom to štěstí z návratu Tvých zlatíček.
    Radkovi i Karlovi II - díky za jejich pozdravy. Je k zulíbání.

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Miláčkové jsou doma , děti unavené po dlouhé cestě, nacpaly si bříška, stačily na mě
    vybrebentit alespoň nějaké svoje zážitky a už spí.
    Dospěláci přijdou na pokec , až se zkulturní a převléknou do domácího. Také jsou
    unavení, ale k babce ještě zajdou a aby ne, když mě potřebují podrobit výslechu. xDxD

Madvo ...no, mě do smíchu nebylo, teď už ano, ale přiznám se, že jak se to napíná nebo
    když se opřu, škrtila bych, kdyby bylo koho. :p A k tomu ostatnímu...každý den se něco děje
    a asi to je tak správně, vždyť život bez takových drobností by byl nudný .
    Ne vždy jsou naše zážitky srandovní, ale je důležité si je tak přizpůsobit a
    brát je s humorem .... možná jsem jen já praštěná, že mám srandu ze svých zádíček. xDxD

13. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Evi - docela bych chtěla být u toho až jim budeš své zážitky líčit. To jejich dovolená byla procházka růžovým sadem a vůbec ne tak akční jako Tvůj týden bez rodiny. Ještě, že sis odpočinula (bez nich) a už i částečně zotavila (ze srážka s traktorem).
    Přeji všem dobrou noc.

14. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Evička, na Tebe je obdivuhodné, ako vieš veci podať. Nech Tvoj mačací zážitok zažijem ja, a opíšem ho, určite by ste mi posielali odkazy s poľutovaním a je možné, že by ste všetci plakali so mnou. A to nehovorím o Tvojej nehode... Teba keď človek číta tak sa musí aspoň chichotať, ak nie priem rehotať, až potom si uvedomí, že sa Ti stalo niečo nie bars dobré.:inlove:
    A nezabudni si zakryť odevom chrbátik. Tie svoje zážitky rodine predkladaj postupne, aby sa nezľakli a neposlali Ťa na nejaké nepríjemné vyšetrenie. A POZOR, za ten chrbát Ti môžu zatrhnúť vychádzky, ba dokonca pre Teba obstarať 24 hodinový dozor - či ochranku.:wuerg:
    Držím palce
    Ľ

15. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahoj ve spolek,
    poslední dobou jsem tu naši farmu brala nějak na hůl. Asi blížící se školou :) Končící prázdniny a snažíc se využít ještě volné dny s dětmi, než jim začnou povinnosti. Mám pro ně překvapení na víkend, vrazíme ku Plzni na dlouho dlouho slibovaný výlet do dinoparku a zoologické zahrady. Sice je to skoro přes půl republiky, ale sliby se mají plnit nejen o Vánocích ;)
    Řádeček v nebíčku jsem jsem si pořídila :D jsem neponaučitelná ale byla jsem tak konsternovaná novou plochou pro baha po které jsme prahli jako naše vysušená zemička po dešti. Diskuze k této události na farmě mě docela zaskočila, ale není se čemu divit. Tak jako mě zaskočil řádek v nebíčku s MJS a zklamáním že jsem přišla o skoro jediný produkt, který jsem vyráběla na zisk, tak reakce hráčů jsou pochopitelné. Každý má to své na farmě a když mu změní jeho hru a musí najít jiný způsob výdělku tak i občas přijde zklamání.

Před chvilinkou proběhlo to mé skoro pětileté nemluvící zlato obývákem, zhaslo a hleslo: "Či tma". S manželem jsme se na sebe podívali a vznesli dotaz, zda jsme skutečně slyšeli, to co jsme slyšeli... Že by se nám konečně rozpovídal ;) no uvidíme.... Apropó mám tu pro Vás zase jeden můj příběh.. na zlepšení nálady.. přeji příjemný večer An.

Dotek jako důkaz - Průvodce za tak "obyčejným" objetím....

Kolik z Vás, čas od času, potřebuje obejmout? Jen tak ledabyle. Projevit pocit souznění, potřebnosti, útěchy, lásky, přátelství, sportovního zážitku nebo prostě jen tak. Dát najevo, že tu jsme pro druhé v dobrém i zlém a naopak. Jedno malé objetí, dokáže říci mnohé a to beze slov.

Z pozice matky, je pro mě objetí mých dětí, projev lásky a důvěry. Jedno gesto, které mě dokáže naplnit maminkovským štěstím. A přála bych si, aby má náruč vždy přinesla mým dětem, přesně to co zrovna potřebují.

Pravděpodobnost, že naleznete dvě osoby se shodnými otisky prstů je zhruba stejně velká, jako že naleznete dva autisty, kteří mají naprosto shodné projevy svého chování či totožné příznaky svého onemocnění. Mají sice podobné rysy či příznaky, ale jejich reakce na určitou situaci mohou být diametrálně rozdílné. Proto každý reaguje na jinou formu "učení".

Po projití "očistcem", kdy padla diagnosa mého syna, jsem si vzala do hlavy, že každé ráno svého synka obejmu a políbím na tvář, pošeptám do ouška jak moc ho miluji. Den po dni, týden po týdnu, měsíc po měsíci, rok po roce. Každičký den jsem vítala Pepíka, objala ho, políbila a pošeptala své vyznání.

Navzdory nesouhlasu s objímáním, občasné agresi i tomu , že Vaše nemluvící dítě nechápe gesto objetí. Nezná jeho význam, ani proč se používá. Natož k čemu ho bude potřebovat.

Zapojila jsem i starší děti. Kdykoliv jsme se vrátili z procházky, ze školky, od babiček, z nákupu a narazili jsme doma na sourozence. Žádala jsem je, aby Pepíka pozdravili a objali. Ač je to pro ně v jejich telecích letech "trapné", alespoň pro nejstaršího syna, který právě bojuje s paní Pubertou, přesto jsem neustoupila.

Až jednou ráno lenošíme v posteli, koukajíc na pohádky, se přihrne "velká voda", skočí do postele. Hlesne: " Avo" (ahoj), vlepí Vám hubana na tvář a rozesměje se na celé kolo. Drží Vaši hlavu v malých ručkách a upřímně Vám hledí do očí.

Do očí, které zvlhly a zalily se slzami. Slzami velkými jako hrachy. Hlasité vzlyky, které se neřízeně hrnou z Vašeho hrdla a nejdou zastavit. Srdce, které se přestěhovalo do hrdla a zběsile buší jako o život. Nepopsatelný pocit, který zaplavil celou mou duši jako náhlá potopa. Vzácný okamžik, který přišel po šestnácti měsících každodenního objetí.

Nevěřícně se posadím, a odpovím Pepíkovi na pozdrav. A znovu slyším ten jeho úžasný hlásek: "Avo". To už nevydržím a silně svého syna obejmu. Úsměv převzal vládu nad celou rodinou. Plamínky štěstí plápolají ve všech očích.

V tom zavelím: "Oblékat, za patnáct minut vyrážíme."

Nikdo se neptal kam, všem bylo jasné, že se jedeme podělit o velikou událost s našimi rodiči. Významným dnem, který rozplakal i tak otrlé mužné tváře našich otců o maminkách nemluvě.

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zlatíčka, dobře to dopadlo. Řehotalo se mi to a ještě víc , když jsem vylíčila ,
    jak jsem vynadala tomu neznabohovi. Konstatování na závěr, že stál nade
    mnou anděl strážný a tak krásně jsem byla pohlazená po těch poškrábaných
    zádech, že jsem myslela, že mě klepne. Ale o tom jsem zatím pomlčela, bylo
    by toho moc najednou a mohlo by to syna porazit a nejsem macecha, myslím
    na jeho duševní zdraví, tak s tím ještě počkám. xDxD
    Mladí šli spát , mají toho dost. Zítra budou vybalovávat , bude velké prádlo,
    děti budou jistě nakufrované u mě, tak bude o zábavu postaráno.
    Shrnutí - byla jsem pocelována, kárána NE , tak je to v suchu. xDxD

LubicaKrakova .... vždyť jsem psala, i každodenní a všední problémy se
    při dobré vůli dají popsat s humorem a s humorem se na ně i dívat a život
    je hned jednodušší ;). Tak to beru a proto jsem tak prdlá bába.xD

anickamalirka... Aničko, dokázala jsi mě rozbrečet , mě, která se jen
    v žert vše snažím obrátit. Snad je to tím, že s vnukem autistou prožíváme
    občas také všelijaké situace . On ale mluví, perfektně čte, píše , počítá...
    komunikuje s námi , jen má typické chování a zvyky autisty... Ty to máš těžší
    a já Tě děvče zlaté nesmírně obdivuji , Tvoji trpělivost, Tvoji snahu naučit
    malého nové věci . Jsi opravdu skvělá .

17. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Anička, nádherné... Ako vie Evička rozosmiať, Ty dokážeš dojať... Cítim, že vášmu Pepíkovi sa bude dariť čoraz lepšie a lepšie. Veď z toľkej lásky sa ani iné nedá čakať. A prostredníctvom Tvojich zdelení tu na fóre, ho budeme ľúbiť aj my. A tak dostane aj našu lásku.
    A bol by v tom čert, aby ju necítil a nevyužil v svoj prospech.:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

18. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

anickamalirka- děvče, já nenalézám nad Tvým příběhem slov-co napsat,brečím jak želva:cry:dobrou noc všem Lída

19. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Jéé lidičky zlatí, to Vám mělo vyloudit úsměv na rtech ;) Ale kvalitní vyčištění slzných kanálků je čas od času také potřeba :D.
    Neplakat, ale radovat se se mnou ;)

20. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Aničko.... ono to nějak tak samo, víš . Tak krásně jsi to napsala , že si tu situaci
    člověk živě představil . A v té chvíli jsem si vybavila to štěstí , když náš malý poprvé
    sešel sám schody. On , od doby, kdy z nich spadl ve školce, se schodů bál a bojí
    stále, ale ten strach v sobě potlačil a sešel je.
    A když jsem četla , cos napsala o tvém maličkém, jaký je šikovný, tak to spustilo
    nějak samo a kapesník je mokrý. Ale radovat se raduji s tebou a hlavně se ti obdivuji,
    jak jsem již psala...co vše svojí láskou a péčí dokážeš za divy ...:inlove:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.