ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

Přeji všem krásný den. Díky za radu jaká dieta je nejlepší a jak ji držet. Moc jsem se zasmála. Není nad upřimný smích, den je hned hezčí a když svítí sluníčko, jako teď tady u nás = nemá to chybu.

2. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Taky přeji krásný den,ale u nás v Plzni je zamračeno.Na sazeničky se moc těším,snad bude nějaká ta novinka.

Farmerama 96+ *** Bahamarama 232+
    farmařím od 5.10.2010

3. m2707

m2707 Znalec fóra

Dobré dopoledne všem,
    uklidila jsem dům, kde bydlím( mám to jako vedlejšák- 1x týdně cca hodina´= 1500,- kč za měsíc= kombajn, tajemničky, SK);) Koukala do mlýna, ale žádné změny od pana mlynáře RT tam nevidím. Tak se musím podívat na forum, co nám zase píše za změnu.
    pro pechfogl- myslela jsem, že jsi z Prahy.
    Napadlo mne, že pár důchodců závisláků z Prahy by se mohlo sejít;)

A jedna zahrádkářská;):
    Starý Arab žije již přes 40 let v Chicagu. Moc rád by na své zahradě pěstoval brambory a zeleninu, ale je zde sám a cítí se již starý a slabý.
    Jeho syn studuje v Paříži a otec se rozhodne napsat mu e-mail: „Milý Ahmede, jsem moc smutný, že nemůžu na své zahradě pěstovat brambory. Vím, že kdybys zde byl, pomohl bys mi zahradu zrýt. Mám tě rád. Tvůj otec.”
    Obratem obdrží odpověď: „Milý otče, prosím tě, nedělej v žádném případě na zahradě cokoli!!! Schoval jsem tam „tu věc”. Taky tě mám rád. Ahmed.”
    Jen pár hodin nato obklíčí dům starého muže americká armáda, námořníci, FBI a CIA. Přeorávají a přerývají zahradu kousek po kousku, prohlížejí každý milimetr, ale nenajdou nic. Rozčarováni se opět stahují...
    Týž den dostal starý muž ještě jeden e-mail od syna: „Milý otče, jistě je nyní zahrada kompletně zryta a můžeš zasázet své brambory. Víc pro tebe z takové vzdálenosti nemůžu udělat. Mám tě rád. Ahmed.”xDxDxD

Joooo aha, oprava mlýna bude až od 11 hod. Tímto se panu mlynáři RT omlouvám.;)
    Tak jsem stihla sklidit bahu a vykoplo mne to ze hry.No to jsem zvědavá na mlýn,tento nový se mi moc líbí, mele a mele jako my tadyxDxDxD

Naposledy upraveno: 9/4/15
  4. lacrima

lacrima Titán fóra

Krásný den , přeji všem,
    Johnny , v Plzni je zataženo ? No neboj , dám teď kávu , namažu si kolena , tedy svaly ...natáhnu se
    a sluníčko, které tady zrovna nad tratí vykouklo , popostrčím směr Plzeň nebo ho rovnou strčím do rychlíku.

Mělo by tam být tak do hodinky , ani ne , pokud nebude nějaká odstávka ve Zdicích či Zbirohu .
    Televizní moderátor se loučí se svým hostem, 99 letým mužem a na závěr mu říká:
    „Pevně věřím a doufám, že se zde za rok budeme moci opět sejít, až oslavíte sté narozeniny!“
    „A pročpak, necítíte se snad dobře?“ opáčí stařík.

5. Baroland

Baroland Ikona fóra

No ještě že ta má spolubydlící toto nečte. Okamžitě by si chtěla prosadit těch 1500,- za úklid baráku taky.A když si uvědomím,že lítá z hadrem prakticky neustále... to by musela ropa vylítnout aspoň na 150$ za barel,abych na to měl.

Zazvoní muž u dveří,když se otevřou zeptá se domácí paní "Nechtěla by jste si zašpásovat?"
    Za paní se zjeví chlap jak hora "coo ?? tos ještě nedostal po hubě ? "
    "Dostal.... 2 x, ale 5 x jsem si zašpásoval."

6. Simissek

Simissek Pilný autor

Krásný den,
    prosím to sluníčko poslat i k nám do Tachova - pořád se nějak nemůže vyklubat :)

Florenky na tajemničky jsou nachystané, tak jsem zvědavá, jak to bude padat. A ten nový úkol v družstvu - no do důchodu mám co dělat. Včera se mi podařilo dodělat konečně Noemku. No a s tím, že se mi podaří jedna novinka (teda pokud se jí uráčí usadit na mé farmě), mám o zábavu postaráno na hodně dlouho. Bo než dopěstuju (nebo dochovám) určitý počet......snažím se nekupovat, ale poctivě pěstovat sama. A o šlechtění ani nemluvím.... tam se mi nedaří snad vůbec.....:p

Tak jdu nakrmit díťata....

A lidičky, má virtuální rodinko, držte mi, prosím, ve 14.00 palečky. Jdu na pohovor kvůli nové práci.... mám z toho trochu žaludeční nervózu, tyhle "předváděčky" nemám moc v lásce.:oops:

7. m2707

m2707 Znalec fóra

Už jsem se tu ptala ostatních farmářů/ek/, ale zatím žádná odezva.:(

Znáte někdo nějaký mňam recept na červenou řepu?

Kromě krému z červené řepy s nivou, zapečené nivy s balkánským sýrem a nastrouhanou syrovou červenou řepou s trochou majolky( může být i sojanéza).
    Tyto recepty točím stále dokola, ale ráda bych zase něco nového.
    Prosím, prosím, smutně koukám:(

8. vvanilka

vvanilka Mistr fóra

m2707 nebuď smutná. Tento recept mám overený, ovšem je to studené jedlo. Keď sme to spravili prvýkrát, nemohli sme sa toho dojesť, tak nám to chutilo, tak skús
    Cviklový šalát s Tofu a jogurtom Ingrediencie: 250 g sterilizovanej cvikle, 4 sterilizované uhorky, 150 g sterilizovaného hrášku, 150 g Tofu, soľ, 1 lyžica sójovej omáčky, biely jogurt (môže byť aj pochúťková smotana), 1 malá cibuľa, 2 lyžice oleja.
    Postup: Cviklu a cibuľu nastrúhame najemno a polejeme olejom, potom necháme postáť 20 minút. Pridáme nastrúhané Tofu, nakrájané uhorky, sójovú omáčku a jogurt. Posolíme a necháme v chlade uležať.

Ešte dodávam, že cviklu (červenú řepu) si uvarím, nekupujem sterilizovanú, ošúpem a nastrúham na hrubé rezance

9. m2707

m2707 Znalec fóra

vvanilka- jééé, děkuji, zkusím to. Jen to bude asi podobné s tou mojí nastrouhanou syrovou řepou smíchanou s majonézou( já ale dávám sojanézu).
    Jinak já dělám ještě salát- tam ale strouhám řepu uvařenou, olivový olej, okurky, vlašské ořechy a uvařené vajíčko. Také mňam:p

Kod na mlýn: Mill2015

Ale SK má prodlouženou dobu- turbo mi mlelo 4 hod a nyní 4,30 hod. I když normálně mele 9 hod a 50% je logicky 4,30.

10. lumat85

lumat85 Osvícený autor

Ahojík holky, když už jste u těch receptů....která děláte doma domácí rohlíky, pletýnky ap? Potřebuji ověřený recept na těsto. Dělala jsem minulý víkend, našla jsem si recept na netu, vzhledově vše pak vypadalo suprově ,pletýnky jak malované, ale chuťově to byla buchta. Jen tam vrazit povidlí nebo tvaroh:sleepy:
    Napište mi to prosím do holuba, ať to taky nezaplácáváme a nedostaneme po prackách:p

Vřele děkuji za případné holuby:)

11. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jen zběžně jsem koukala na nový úkol do družstva Herbář , pak na svoje zásoby. Většinu plodů mám v počtu několika tisícovek, ale s hrůzou jsem zjistila, že jsem zanedbala třeba zlatý list, vánoční baňku či mirabelku. Už jsem stromky vytáhla z lišty, kde dlouhou dobu spokojeně odpočívaly a teď je čeká makačka.
    Děvčata kuchařky, jdu vyhrabat z knihovny staré kuchařské knihy z dob našich babiček a maminek a hledat. Jestli něco najdu, písnu, ale než to přepíši , to bude dílo...xD

12. m2707

m2707 Znalec fóra

Nový úkol? No to mi řekněte, kde je? V družstvu ho nemám a v akcích či ofi také ne.:(

Jsem já to ale BLBKA, všechno rychle, rychle a potom jsem za blbku:D:D:D

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

14. lacrima

lacrima Titán fóra

Ahojky m2707 , úkol v družstvu nemáš , protože dnes je čtvrtek 9.4 . Do družstva dorazí až zítra.
    Vím to přesně , protože právě před chvilkou jsem pátrala stejně jako ty
    ;) a jinak u mě úřaduje opět paní skleróza ,
    neboť jsem dnes šla sklízet celá natěšená jakou kupu obilí budu mít , konkrétně ječmene , který tam zrál od půlnoci a ejhle, žádná kupa , ale pár zrníček ...no co už , šla jsem sklízet hladová , tak co se divím. Takže jedna marmoška ušetřena .
    :p
    Jdou dva vnoučci s babičkou na procházku a jeden se najednou zeptá: „Babi, můžeš mít děti?“ „Ne, já už nemůžu mít děti.“ odpoví popravdě osmdesátiletá stařenka. „Tak vidíš, já jsem ti přece říkal , že babička je samec!“

15. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Děláme doma polívku z červené řepy, cca 4 řepy oloupej, nastrouhej, uvař do měkka v osolené vodě, pak vem malej bílej jogurt, rozmíchej v něm vajíčko, přidej lžíci octa (podle chuti) a to celé vmíchej do té vařené řepy s vodou, na konec tam přidej lžíci másla a dobrou chuť.

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Sázím, sklízím, vře ve mě vše kvůli mlýnu .
    Hledám recepty a něco mám. Ono toho na řepu ani ve starých kuchařkách mnoho není.
    Moni , chceš to herní poštou ? Dala jsem ti to do pošty, máš tam 3 recepty.

Udýchaný mladý pošťák přijde s důchodem k dědovi a říká: "Dědo, už mě nebaví chodit každý měsíc za vámi na samotu 18 km od vesnice."
    Děda na to: "Moc nereptej nebo si objednám denní tisk!"

17. m2707

m2707 Znalec fóra

Evi,copak se ti nelíbí na mlýnu? Jinak za recepty děkuji do pošty;)

Receptíky vyzkouším, vypadají zajímavě. Teď v TN říkali, že na hradě měl monacký kníže zavařeninu z červené řepy s kozím sýrem. To by mé pusince určitě také chutnalo. Kozí sýr a tvaroh miluji a v kombinaci s řepou? No mňam:p

18. Baroland

Baroland Ikona fóra

Když to vezmu kolem a kolem,tak ten "nový" mlýn mě nijak nezasáhne. Jsem zvyklý zadávat po 1000,pardon,dnes už po 999 kusech.Jednoduše zadám 3x 333 a vymalováno.Pokud se do toho začne cpát moc akcí,změním princip třeba na 3x100 (podle hodin)a budu do něj chodit 2x do týdne.To,že mlýn vyklopí do stodoly až celou dávku jde mimo úplně.Nikdy neklesám pod 2000 -3000 ks,takže zvířena určitě trpět hlady nebude.
    Dnes se mnou nevykejvali.....ale stejně,za hloupost se musí trpět...za tyto TS ode mne neuvidí ani krejcar. Oko za oko.

19. pajaable

pajaable Orákulum fóra

m2707
    Moni ...Co se mi nelíbí ?
    Co mě strašně zvedlo ze židle je, že při přerušení mletí se mi již umleté krmivo neuloží,jak to bylo doposud, ale vrátí se mi jen zpět suroviny,což je nemožný nesmysl.
    A časy u mletí, i když mám turbo mlýn a stonek , stejně se mi mletí SK oproti stavu před úpravou prodlouží.

20. dasa717

dasa717 Aktivní autor

Ahoj lidičky, můžete mi prosím poradit? Přiznám se, že se mi nechce procházet celé forum. Na trhu se prodává šnorchl - kdepak se tady vzal? :)
    Pokud jsem stačila postřehnout, shání se recepty na červenou řepu. Já ji doma moc nedělám, jednak neumím a jednak ji nikdo krom mě nejí. Ale začala jsem s odšťavňováním a čerstvá šťáva z řepy je můj favorit (vedle celerovomrkvové). Pomohlo mi to srazit cholesterol na normal, nechtěla jsem totiž pojídat léky.
    Jeden od mé pětileté vnučky: Proč blondýny chodí často do skříně?...Poslouchají tam kabáty.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.