ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Monča***

Monča*** Komisař fóra

No nezaprší.Nebe jako vymetené.Pokud něco v noci nepřifouká, bude opět dusno a vedro.
    A vosy jsou mrchy.Někde jsem četla,že tím suchem všechno ovoce dozrálo dřív a oni teď nemají co žrát.Tak jsou drzé víc jak jindy.Ani sršňů se nebojí,klidně se do nich pustí.A z těch by měli mít strach.
    Jediná věc na suchu je,že nejsou slimáci.Zas je všechno skoro jak na podzim,i stromy už se u nás barví do žluta.Včera jsme viděli několik shořelých polí. Těm co musí dělat na sluníčku nezávidím,to musí být očistec.
    Skalarko-u nás ani to pifko není moc orosený,ty pípy ani klimošky prostě nestíhají chladit.
    A tak si jdu otevřít vínko červené a budu vzývat Dioné-bohyni deště,aby k nám zavítala.

2. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Lietajúci tlak hore-dole a vzývanie bohyne dažďa funguje úspešne - ale nejako ste to zle (pre seba :(- pre mňa dobre:D) nasmerovali na Bratislavu. Prišiel veľký vietor, oceľovošedá obloha a bola z toho búrka s krupobitím a polhodinový poriadny lejavec. Teraz to už pomaly usychá a ráno možno okrem pár mláčok zajtra ani nebude poznať, že niečo padalo. Vzduch bol asi tak päť minút príjemný a jemne sa ochladilo, no teraz sa už všetko vracia k minulému stavu - žiadna dlhodobejšia úľava nenastala. Čo však nájdem v záhrade ... ešteže som dnes skontrolovala paradajky a popriväzovala, obrala tých pár dozretých a tiež zelenú fazuľku. Potom ešte poriadne popolievať - totálne uvarená som sa vrátila domov až krátko predobedom, dobré štyri hodinky som sa nezastavila. Je však celkom možné, že zajtra zistím aj také, že záhrada suchá, lebo búrka práve Krasňany obišla - aj to sa už neraz stalo.

Osy nám veselo likvidujú tých pár strapcov hrozna čo sme im nechali, tie najkrajšie strapce sme zabalili do kúskov záclon a drôtikom upevnili, tak možno aj my ochutnáme ... Doma našťastie s osami nemám problémy a keď sa aj nejaká jedna zatúla, tak jej pekne dohovorím, otvorím okno a na rozdiel od sprostej muchy múdra osa presne pochopí a vyletí. Či by niečo takéto fungovalo aj pri väčšom počte ôs, to však pochybujem a nerada by som si to overovala ;).

Idem skúsiť aj ja nejaké triky privolávania dažďa a možno sa podarí poslať vám ho späť xD.

3. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já už jsem fakt koupila flašku piva a vylila ji, aby se bůh deště konečně počůral, ale marná snaha, ten blb má držák jak z betonu. Zítra to zkusím s dvoulitrovkou. Co se hmyzu týče, dnes jsem přijala telefonát své matky (85), že jí na větráku sedí tři masařky a vozí se. Pomysdlela jsem si něco o demenci, pak koukla na svůj větrák a tam sedí tři masařky a vozí se. Asi jsem kolotořář a začnu vybírat vstupné. Lidi, ale že my jsme toho boha museli naštvat, že nás takhle deptá!

4. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Pekný večer všetkým, čo ešte ako-tak znášajú to saharské teplo, ktoré sa nemení na saharskú, ale na prímorskú noc. U nás ani náznak nejakej kvapky. Teplo, teplo, teplo... Mladí volali z Piešťan - z festivalu, že najlepšie je, keď ich príde obliať hasičské auto. Mám pocit, že by sa mala presunúť Veľká noc. Na Slovensku sa nielen šibe, ale aj oblieva. V marci - apríli každá baba na to nadáva. Dnes by sa to hodilo a bola by za to aj vďaka...
    Ináč, s mojim drobcom Maroškom sme si užili zase pekný deň. Vybláznili sme sa. Len som zistila, že trochu žiarli na našu Lilly (yorkšíra). ktorá, aj napriek tomu, že jej občas robí zle,sa mu úplne podriaďuje. Keď však malý večer zaspinká, príde Lilinka ku mne trochu sa pomaznošiť. Má to rada aj keď sme bez nášho drobca, ale keď sme s ním, tak si to doslova užíva.Takže svoju lásku delím medzi dvoch drobcov, aj keď priznávam, že Maroško má prednosť, ale Lillinka je s nami stále, denno denne.
    Recyklomat je pre mňa úplne nanič. Jasné, že skúšam, ale asi ma nemá rád. Ako koniec-koncov všetky tieto zázraky. Moja farma je asi zakliata... Ale čo, aj napriek tomu ju mám rada.Snažím sa ku nej doviesť aj Maroška. Celkom sa mu to páči.Hlavne zvieratká.Len je ešte veľmi malý na takúto zábavu.
    Hmyz je zatiaľ u nás v pohode, nemáme problém. Uvidím na chalupe, kde sa chystáme v pondelok.(Mimochodom, zase problém s internetom)
    Všetkým vám prajem príjemnú a úspešnú dobrú noc.
    Ľubica

5. -pechfógl-

Jaké primorské? Já když juknu z okna, tak furt jenom sahařiště.

6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Návštěva už spí a před chvílí se strhla vichřice , bouřka řádí a leje, že není vidět
    na krok. Mám nastevřenou ventilačku, jinak jsem všude pozavírala a je slyšet
    jak se lámou stromy v lese. Přišlo to znenadání a uhodilo s obrovskou silou.
    Mám ráda bouřku, ne však vichřice, to je vždy všude mnoho škod.

Recyklace ... škoda slov..BBZ,BZ,krejcary.

Jsem nějak mimo, tak jdu hajčánkovat a přeji vám sladké sny.

7. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zdravím a přejí příjemnou noc, zde "konečně" zapršelo... :inlove:
    Mirakoud dávej prosím bacha na ty reklamy na webové stránky, obr. gif sem odstranila já, právě kvůli reklamě.

Mějte se danda

8. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Se k vám asi přestěhujem. Tady jasno, hvězdy svítí, ani nefoukne. Tož jdu odfukovat já. Papa a hezké sny

9. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobré ráno,
    tak jsme se včera konečně dočkali deště. [​IMG] Zmoklo mi prádlo, ale to mi vůbec nevadilo. Dnes ráno je po dlouhé době pod mrakem, příjemné teplo a nádherně dýchatelný vzduch.
    Mějte se krásně a přeju hezký den. Eva

10. -pechfógl-

Tak tady se bůh deště konečně taky odvázal kapky jako hrachy - a mezitím svítí sluníčko. A co já těď s dvěma litrama Braníku? To nedám.....:p

11. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

-pechfógl- přece by ses nezalekla dvou litrů iontového nápoje .... to máš v pitném režimu akorát denní dávku :D

12. Monča***

Monča*** Komisař fóra

Krásné ráno.
    Krásné je,protože trochu sprchlo.V noci se i ochladilo a já přes sebe musela natáhnout prostěradlo,jak příjemně foukalo. Od půl sedmý ráno jemně mrholilo,teď už pěkně sprchlo a už je opět sluníčko králem.Jen ti zemědělci to moc nevychytali.Zřejmě včera pohnojili a tak závan svěžího dešťového vzduchu se mísí se smradem z hnoje.No může mít jeden z něčeho radost?

13. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji krásný den. Je nádherně. Zataženo, krásný vzdoušek,23°C, co víc si
    přát. Mám chvíli klid, návštěva se jela mrknout do vsi ,tak jsem udělala farmu
    a jdu se na vás mrknout.
    Recyklace- zatím nebudu dávat, zase střádám i když vím, že je mi to k ničemu
    hopsajda ke mě nechce. A dlouho asi nepokecám, slyším auto na cestě.
    Tak zatím papa a opatrujte se.

14. mirakoud

mirakoud Expert fóra

danda - omlouvám se, ani jsem si nevšimla, že je tam někde reklama :eek: - příště si na to dám pozor a raději vemu brejle. Dík.
    Farmička obstaraná, okna dokořán (venku je příjemných 26°C), moja drahá polovička kouká na MotoGP a já se odeberu vytvořit něco dobrého k obědu. Přeji všem hezký den, a kde ještě nepršelo ať zaprší.

15. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Hezké nedělní ránko, farmáři.
    Hlásím 30,5°C, je dusno, déšť stále nikde :cry:Už to vzdávám i s těmi tanci. Veškerý pohyb jsem omezila pouze na datlování na klávesnici a vraždění vosáků. Ale v noci bylo fajn, krásně se spalo.
    Dneska nevařim, ještě zbylo od včera ;) Takže volníčko a flákando :D Maximálně udělám salátek z rajčat a paprik. A zapnu pračku a myčku. To zvládnu xD

16. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné nedělní poledne a dobrou chuť ke svátečnímu obědu. Tak nám trochu sprchlo, ale v sudech to vidět není a na další déšť to zatím nevypadá. Vyčistili jsme rybičkám akvárko, aby nám nedělaly před návštěvou ostudu. V těchto vedrech se řasy množí jako o závod. Ještě poslední dodělávky a už se na návštěvu těšíme. Bude mi tady po vás smutno, nevím, kdy se mezi vás vrátím, tak vám všem moji milí, přeji krásný zbytek víkendu a užívejte si ho každý podle svého. Zítra odpoledne si zase s chutí přečtu zdejší komunikace. Krásný den a pa Zdena.;););)

17. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji nádherně prožitý poobědový čas a příjemný odpočinek.

Tedy, alespoň u nás je vše nakrmeno.

Mužská část návštěvy pochrupuje na verandě ,roztažená na sedačce,​
    švagrová si hraje s mými čičíky a já požádala o chvíli strpení, že si jen
    sklidím a podívám se na forum. A myslím, že náš klubík bude mít o jednu
    čitatelku navíc, protože chvíli u mě seděla a moc se jí náš "závislákov"
    líbí. Česky umí obstojně číst, ale psát nic moc, tak prý k nám bude chodit nás čítat.

Recykl nemluví, já budu také dělat uraženou, za to, co mi dává.
    Jdu udělat kávičku a připravit poobědové malé pohoštěníčko.
    Mějte se krásně.

Začalo lejt...

18. mituli

mituli Polobůh fóra

Jak ja zavidim tem co maji dychatelno;)uz zase mame na baraku 55sportaku,tak varim a varim,dnes jsem si pri obedech myslela,ze to nedam,bud,ze spodnu do kase nebo se upecu v sekany,na veceri maji svici,uz ji nemuzu ani videt,za ten mesic jsem ji navarila do hromady 400porci,kdyby se alespon ochladilo.ale vono nic,dekuji za pranicka ke svatku,potesila vase hanina:inlove:

19. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Ahoj všichni,
    pajaable - nechci ti moc radit, ale já bych asi tomu Recyklovi tolik nespílal.
    Když ti dal 30 SK, je to OK. Ušatec ti určitě nic takového nenadělí a možná
    ještě něco hloupějšího než je dýňovka, třeba langoš.
    Leda, že by ti šlo jen o toho samotného ušáka.
    :D:inlove:

20. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Moji milí, moc Vás zdravím :inlove:

na jihu Čech příjemně po večerní bouřce a ranním deštíku. Jen chvilku bylo jak v prádelně, když se to vypařovalo, ale teď už je to nádhera. Dokonce napršelo 1,5 sudu, tak to nebyla mrňavá přeháňka.

K obídku byl lososový steak s bramborem a nakládanou zeleninou, tou s kečupem. Je to k těm brambůrkám vynikající, už to takto dlouho dělám a je to lepší než třeba tatarka, která se mi pak pneumatikózně ukládá v určitých partiích. Mám ji moc ráda, ale snažím se co nejméně. Raději ji měním za tu zeleninu. Už nemám tak dobré spalování jako Evča - Pajaable, kde jsou ty časy, kdy jsem po dvou dětech vážila 46 kilo a nešlo to nahoru, ať jsem snědla cokoli
    :music:

Včerejší oslava 1. narozenin vnoučka byla skvělá - plno mrňousů - tak jsem si to užívala. Jen ten náš prďola vypadal jak bojovník po bitvě xD Ještě nechodí, ale leze a jsou to fofry. Dcera na zahradě utírala stolek, on si zatím vylezl na třetí schod a než za ním doběhla, tak spadl. Naštěstí se nic moc nestalo, ale pusinku má odřenou. Ale takových nehod ještě bude, hlavně až začne běhat. Zatím jsou to jen malé karamboly a doufám, že větší se mu vyhnou.

Mějte se mooooc fajn ;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.