ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Vypadá to, vypadá, že kdyby se tomu pomohlo, možná by ještě káplo.
    Jdu hledat nějaký ten tanec našich předků, kterým přivolávali déšť. xDxD

2. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

pajaable na to máme na farmě dekorku....co si pamatuju, jsou na ní opice a jde dát do parku - ne na baha :music:

...ale nejvíc se mi na přivolání deště osvědčilo začít mýt okna - tam je to skoro tutovka :D

Naposledy upraveno: 8/8/15
  3. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj závisláci, krásný večer,
    pajaable, já si tě představuju tak, že ležíš na kraji bazénu ve vodě na břiše, na kraji máš notebook a píšeš do závisláků.
    mamča 50, já mám hortenzie pod chalupou, mám jich tam 5, různé barvy, ale nijak se o ně nestarám, ony tam rostou samy,
    odpoledne na ně pere slunce, dopoledne ne, ale možná je to tím, že je mám u lesa, já je zkusím vyfotit a poslat, ale
    jestli to zvládnu. Jo a pořád kvetou.

[​IMG] U nás svítilo slunce celý den, tak samozřejmě, jako každý den, jsme byli na koupališti. Eva
    Hortenzie jsem vyfotila, ale neumím sem ty fotky dát, nejde mi to

Naposledy upraveno: 8/8/15
  4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

evik1016 .....tý jó...to si musím na tě milá zlatá dát bacha a být hodná babička...
    teď mě tak napadlo - nenajala si tě moje rodina jako " očko" než odletěla na dovču??
    To by pak nebylo žádné "juchuchu a mecheche" a musela bych být hodná. Tedy, ne,že bych
    zatím nebyla...jsem...já se totiž teprve rozkoukávám, chvíli mi to trvá, než si zvyknu
    na volnost. xDxDxD
    Počasí aktuálně....zataženo, snad sprchne, vzduch příjemně svěží , 24 stupňů.

5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Zaklínadlo na déšť - prý z Afriky:
    dad-o-da-da
    dad-o-da-da
    dad-o-da-da
    Dakata- kaj.
    Má se při tom klečet a hlasitě bubnovat, případně bušit pěstičkami o zem.
    Nebo rozlévat pivo, aby se bůh deště napil a vymočil.

6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezké, hezké ...já se dozvěděla od kamarádky, že prý stačí vylézt na zahradu
    nahoře "bez" (nevysvětlila proč)...myslela jsem, že to zkusím , ale je venku pěkně
    černo, možná, že to nebude třeba. Původně jsem chtěla jít dát bazén na "nuda",
    ale raději ne,přece jen, jsem tu sama, nikde nikdo , pomoci bych se nedovolala, kdyby přišel
    z lesa Barbuchák...xDxDxDxD

Jo a já nemohu bouchati o zem, vzbudila bych krtky..xDxDxDpivo nemohu
    vylévati, opil by se mi pes.

A "ťopka" je pro mě už ztracená, nepadá to a nepadá, tak jdu vše nacpat číčám a vybrat
    odměny.

7. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Krásný večer přeji. Konečně jsem dočetla všechny příspěvky. Jste neobyčejně plodní, ale počteníčko je to super, dušička si lebedí.
    U nás celý den krásně, teplíčko.
    Dnes jsem musela vařit, ohlásila se dcera a přijela se 4 vnoučátky a tak se vařilo, smažilo, peklo - ale spokojenost s výsledkem = prázdné talíře, stálo za trochu námahy a potu u sporáku.
    Také se těším na trochu deště, ale zatím to nevypadá. A souhlasím s Radkem, že to teplo je určitě lepší než zimní plískanice.
    Mějte se krásně, kdo plní akci ať mu klubíčka padají.

8. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Bohužel, fotku nemohu otevřít.

9. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Krásný rozžhavený večer - venku už jen 33 z původních 38, doma 30. Trochu se táhnou mráčky, kéž by z nich trochu zapršelo. I když máme přes noc otevřená všechna okna dokořán a do průvanu (to by muselo aspoň trochu foukat, aby byl:eek:) vzduch doma se ochladí jenom o jeden stupínek. A to jsem si k večeru dovolila upéct štrůdl z popadaných jablíček. Na oběd byly švestkové knedlíky ze švestek pracně vybraných pěkných v krámu z toho zbytku, co tam měli na platě. No, těch 20, co jsem potřebovala se ještě vybrat dalo. V noci jsme zahodili peřiny a spíme jen pod prostěradly. Takový vedra jsme nezažili ani loni na dovolené v Dominikáně. Zítra je na oběd v lednici připravený těstovinovo-zeleninový salát. I ten můj vybíravý drahoušek si ho dá ;).
    Kočičky ještě krmím, když tak žadoní, ale už jen sporadicky, proutí jen na jedné ploše, aby bylo na doplnění k vypadávajícím klubíčkům.

10. -pechfógl-

pajaable: To jsou chabé výmluvy. Ovšem pak si nestěžuj.
    A co se sborové Rusalky týče: Sbory psal spíš Smetana (taky se říká, že jeho opera jsou sbory a mezi tím je balet). Z Rusalky mě napadá jediný: Květiny bílé po cestě... a nevím, jestli by to bylo vhodné, i když už jsem některé experty viděla tančit na různé melodie, namátkou na Pochod padlých revolucionářů.... Tak na to bychom lístky určitě prodali.

11. mituli

mituli Polobůh fóra

pechfogl-jeden mi urcite nech,mam ted tyden volno tak tam strcim nejakou kulturu,videt pajaable tancit nahore bez a umrit:D,samozrejme od smichu,nene ,nejsem ani trochu skodoliba;)

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Srandičky, srandičky, dělat si ze staré babičky ! Na to vás užije ! Bando!
    Náchodou...babiška se muší pochváliť , ještě to čelkem dě . Eče holka možná
    udělá díju do švěta ! xDxDxD

13. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Pred pár rokmi boli veľké povodne - len aby ste to s tými tancami na privolanie dažďa znovu neprehnali ;), tentoraz by boli "páchatelia" známi xD.

14. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Ahojek, tak až ho najdeš, tak dej vědět a pošli video, abych to nepomršila a nepadaly na mě kroupy jak boulingové koule. :D
    Taky nepadla ani ta hloupá kapička vody, tady je to jako v tropech. Asi to tu máme nějaké zakleté, protože když kolem něco jde, nám se to vyhne velikým obloukem.

jo jo jo, Království za kapku vody :D

danda

PS: pár vodních vtipů na závěr, třeba to přivolá pár kapiček vody pro mojí dehydrovanou plantáž

Národní divadlo opět uvádí Smetanovu Vltavu. Vstup do divadla je zdarma, Vltava už tam na vás čeká.

Špatně parkujícím autům v oblasti Karlína a na nábřeží Vltavy bude dopravní policie místo botiček nasazovat kotvičky.

V Praze byla zahájena stavba největšího aquaparku ve střední Evropě s rekordním tobogánem Staroměstská-Želivského.

Dobrou zprávou pro vodáky je, že většina silnic první třídy je bez problémů sjízdná.

Klasické pondělí... Moraváci v práci a Češi se válí u vody...

Jde chlap okolo řeky, ruce v kapse a slyší řev topící se ženy: „Pomóóc, já neumím plavat!”
    Tupě se podívá na topící a odvětí: „Já taky neumím plavat a nedělám kvůli tomu takový kravál.”

15. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Už nezapršelo, ale alespoň se mírně ochladilo a osvěžil vzduch. Jdu dát voňavou
    koupel , skleničku studeného mléka a šupajdy spát.

danda-vnovis .... dvě rady jsem dostala, nějak s jejich uskutečněním váhám , ale
    jak se najde ještě nějaká, dám vědět, jestli do toho půjdu. xD

Dobrou všem!

16. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Farmička obhospodařená, deště jsme se nedočkali, tak na sebe jdu pustit pár kapek do sprchy. Na zahrádce pod jabloň jsem nachystala ptáčkům lavor s vodou, dala dva kameny, aby měli na co hupsnout, tak snad si to ráno najdou. Dokud jsme mohli pouštět postřikovač, chodili se koupat do mokré trávy. Teď už jen chodí vyzobávat semena z úplně suchého jílku.

17. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Tak u nás také ani kapka.
    Kuřátko výborné, nakonec jsem tam ty rajčátka i papriky vpašovala. Táta chrochtal blahem, prý to mohu provádět častěji.
    A jdu chrupičkat, konečně se dá větrat.
    Ještě zkusím ale nějaký ten tanec na přivolání deště (je tma, tak už můžu).
    [​IMG] Papa a hezké sny

18. -pechfógl-

mirakloud: Já nechávám ve vaničce a v sudech na vodu i plovoucí prkénko, pro případ, že by někomu uklouzl pařátek.
    A jak je jinak u vás? Tady tak příšerně, že už ani ptáci ráno neřvou....

Naposledy upraveno: 9/8/15
  19. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobré ráno,
    možná by bylo lepší, kdybychom ten tanec přivolávaly davově, na různých částech republiky najednou a tam, kde by začalo nejdřív pršet, ty by vyhrály 1.cenu.
    Zatím je u nás příjemné ráno, na přání dětí vařím hovězí plátky s rýží a broskvový dezert (piškotová placka, půlky broskví, želatina),
    jak jsem se dívala, hortenzie se mi odeslat nepovedlo.
    Mějte krásný den Eva

20. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

evoku 57 , děkuji za radu zkusíme to. Ale měla jsem velkou radost, ráno moje nová růžová hortensie zvedly hlavičky a jsou opět krásné, ale to vedro ani mně moc nesvědčí, natož těm kytičkám. Večer přišel strašný vichr, sházel květináče, polámal mi palmičku, celé nové listy, ještě nebyly ani pořádně otevřené. Foukal tak silně, že i ty dešťové mraky odvál někam pryč do nenávratna a tak nespadla ani kapička. Sudy jsou skoro prázdné a dešťové mraky kdo ví kde.
    Milí moji závisláci, přeji vám všem vespolek krásnou a pohodovou neděli a taky trochu toho očekávaného deště. Mějme pěkný den e nenechme si ho pokazit!!!

Ke čteníčku jsem se dostala až dnes, byli jste moc pilní a hodně se toho událo. Já jsem svůj hlídací den s malým naším raráškem taky zvládla, až na ten večer, kdy se jí začalo stýskat po mamince. Tak páček shledáček!!!;););)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.