ST: Důchodci závisláci

Discussion in 'Archiv - Ostatní' started by Hrnkajda, Mar 21, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

tonda 2022 - vavřín získáš, až dosáhneš levelu 95, budeš ho pěstovat na poli

2. Baroland

Baroland Ikona fóra

Vavřín je Bobkovej list,ten koupíš v každým krámu.Při nejhorším ho otrhej z věnce nějakýmu vítězi Velkej ceny.

3. Natali1465

Natali1465 Veterán fóra

Ahoj tonda2022 - vavřín získáš při postupu do 95. lvl, do té doby ho bohužel nekoupíš ani na tržišti. Pokud ho potřebuješ do krmiva pro kivi, tak dokud si nebudeš moci vavřín pěstovat sám tak si budeš muset krmivo pro kivi kupovat na tržišti.

Přeji ti fajn hru

4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Zdravím všechny farmáře !
    Včera, ač osamělá a zkraje v pohodě, pak chvíle v lese a ve fičáku a doma
    teplůtka a bolavé ouško, tak jsem polehávala. Sice jsem vás tady všechny
    poctivě četla, ale raději jsem nepsala, páč moje nálada byla na úrovni šneka,
    kterému ukradli obydlí...prostě nulová a nechtěla bych otrávit i jiné ...xD
    Než jsem dostala ten ujetý nápad zajít do lesa ,podívat se po houbách (nejsou),
    podařilo se mi konečně sehnat na trhu divokou hus do páru a růžovka už
    je na ploše. Jen zlatá husička je stále někde na vandru a na trhu se neukáže.

[​IMG] [​IMG]
    Také další postup na Baha, i když teď už to není tak rychlé, přesto jsem plně
    spokojená.
    Koukám, že přijde zase Renzo...nevím, jak vám, ale mě se zdá, že poslední dobou,
    s přihlédnutím k častému O+D , častému Renzovi a konečně toužebně očekávaném
    Recyklomatu, se farma nějak vylepšila. Myslím, tedy alespoň za mě, že pokud se
    RT bude držet takovéto strategie a bude takto vstřícné, zaslouží se pochvalu.

Jinak k signaturám....mamča50 , Madvo ....krásné , moc a moc .

5. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Pechfógl - 31 dní, říkáš ? o_O Furt zaváděj nějaké novoty. Kdo se v tom má vyznat o_O
    Já měla zafixováno, že bylo včera posledního :oops: Proto jsem jak šílená dělala tu okružní jízdu :D Nojo, no, že by ten Němec zase úřadoval ? Božínku, co já budu dělat za 10 let? To už budu chodit asi s adresou na krku, aby věděli, kam mě vrátit, až se ztratim :D

Evi, do růžových husiček mi chybí jeden jedinej štítek. Snad odněkud vypadne :(

6. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Tonda2022: nebo zajeď do Chorvatska tam to roste na každém rohu:D

7. Madvo

Madvo Mistr fóra

Teda, já jsem nikdy nejedla kyselo - je na to nějaký speciální recept nebo se dá najít na internetu?
    Z práce RT mám taky pocit, že se to zlepšilo. Ještě zapracovat na ostrově a bude to na 1. Baha je teď nějak opomíjena, ale alespoň můžeme skládat ZB. A ještě moci zrealizovat útratu hvězdiček. Ty se hromadí a využití nikde.

8. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Tož tady máš recepis na podkrkonošské kyselo:
    chlebový kvásek (balíček, kelímek)
    hrst sušených hub
    kmín, sůl
    1/2 - 1 šálek smetany
    4 vejce
    cibule
    brambory (nejlépe vařené ve slupce) nebo chleba

Předem namočené sušené houby uvaříme doměkka, přidáme sůl a kmín. Uvařené houby nalijeme do dobře rozmíchaného kvásku (ten namočím do vlažné vody taky dopředu, třeba přes noc, on se pak lépe rozmíchá) a povaříme, osolíme (já tam vrazím i masox a pepř, bo to se u nás musí). Ke konci přilijeme šálek smetany (normální sladké) a dále už nevaříme.
    Zvlášť připravíme na tuku míchaná vejce, a zvlášť osmaženou cibulku do zlatova. Kyselo nalijeme na talíře a doplníme cibulkou a míchanými vejci. Kdo má rád, může si nakrájet do polévky vařené brambory.

Já se teda přiznám, že tu dozlatova osmaženou cibulku vrznu do té polévky a nechám ji tam chvíli provařit, aby se ty chutě pěkně spojily a pak teprv vypnu a šoupnu tam tu smetanu (1/2 kelímku) a smažené vejce a pak ještě jednu cibuli osmaženou dotmava na ozdobu. Aby to krásně vonělo. Brambory si uvařím jen pro sebe, bo tata jenom s chlebem.
    A pozor, musí se to míchat, ptž ten kvásek se rád chytá ke dnu hrnce.

Otázkou zůstává, kolik dát vody. Já to vařím ve větším hrnci. Když se dá menší hrnec, bude to hutnější a chuťově výraznější.

Last edited: Jul 31, 2015
  9. Tony5454

Tony5454 Pisálek fóra

Bobkovej list pěstuji doma ale tady mi to nějak nepomůže a přes Chrvatsko pojedu až za tři týdny, to mi kiwi zatím chcípne.
    Na level 95 si počkám asi tak 3/4 roku.
    Hezkou hru.

10. Madvo

Madvo Mistr fóra

Skalarko, moc děkuji za recept a určitě jak seženu kvásek, tak uvařím. Už teď mám na něj chuť. Máme u nás malou pekárničku, ale mám strach, že kvásek při pečení chleba nepoužívají. Dnes je to o směsích. No uvidím - budu shánět dál.

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Když tak ho zkus vyrobit z té žitné mouky ;)

Teď jsem si misku ohřála, pěkně s brambůrkem a k tomu chleba. Eňo ňuňo. Ale je fakt, že tak do třiceti jsem ho nejedla. Až pak jsem se naučila :D

12. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Madvo, máš krásný avatár i podpísek, je miloučký, máš tam veverušku a tu já jako symbol miluji. Děkuji Evík1016 za pochvalu, ale tu si zaslouží Astridka, velká kouzelnice. Krásné odpoledne, vychutnejte si odpolední kávičku a v klídku očekávejme nadcházející vííkend!!!.Pa pa....;););)

13. anna32173

anna32173 Vycházející hvězda fóra

Ahojky už je uvedena akce na kočky,jukněte na forum.

14. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

To je super - obdoba netopýrků a ušáků. Již se těším :D. Ten stoneček je dobrej. A dekorky krásné. Miluju čičinky :inlove:

15. Madvo

Madvo Mistr fóra

mamča50 - já za podpis i avatara moc děkuji Richardovi - Bagíra77 - ten je úžasný, ochotný vstřícný a rychlý. Pejsek je věrná kopie pejska syna - Besinky. Hned jak jsem ho uviděla, věděla jsem, že ho chci.
    Všem přeji krásný děsivkový víkend.

16. kopretina.82

kopretina.82 Obyvatel fóra

hmm tak unas se dela kyselo trochu jinak opravdu jen malicko vse stejne jen se nedava ta smetana. priste to zkusim s ni asi bude jemnejsi :). jinak dekuju vsem za rady kde sehnat nebo jak udelat kvasek

17. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezký večer. Válím kotel , obklad na oušku , prostě až na to bebínko...veget.
    Mláďata i s rodiči jsou stále ještě pryč, zůstalo to u příbuzných a přijedou až
    zítra. A já si to takhle zkazím....nikde, nikdo, bába by mohla mít prééé a nafouká
    v lese. Tak žádný mejdan , žádné mecheche, čaj, med, obklady...já se picnu. xD
    No, ale už se pomalu a jistě dávám do kupy a plánuji, co zítra k obědu, když
    přijede zálesácká banda domů. Asi kuřecí závitky ve šlehačce s bramborovou kaší.
    A co se vařiti bude u závisláčků?

18. jakrt

jakrt Rádoby autor

pajaable: Přiznávám, že jsem již vyzkoušela dost Tvých receptů. Naposled hov. ragú - připravené v mražáku pro příjezd demoliční čety (4 vnoučata ve věku 3-5). Všechny výbornéééé. Proto mne hned zaujaly kuřecí závitky ve šlehačce. Zní to úúúžasně. Prosím o recept a asi nebudu jediná.:)

19. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Kuřecí závitky ve šlehačce s bramborovou kaší

Ingredience
    4 porce : 4 kuřecí řízky, 10 dkg anglické slaniny, 12 lístků libečku, špetka soli ,10 dkg mouky,
    1 vejce ,10 dkg strouhanky, 250 ml šlehačky, 3/4 kg brambor, 250 ml mléka ,15 dkg másla

Připavíme si naklepané kuřecí řízky, které si rozložíme na vál. Osolíme je a poklademe na ně plátky slaniny a libečku.
    Takto obložené kuřecí maso srolujeme do závitků, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.

Obalené závitky klademe do máslem vymaštěného pekáče.
    Zalijeme šlehačkou a dáme zapéci do předehřáté trouby.
    Zapékáme asi 30 minut. Mezitím si připravíme brambory na kaši.
    Hotové závitky podáváme s bramborovou kaší a popř.zeleninovou oblohou.

V posledním asi roce a půl většinou hledám na netu novinky, nebo jídla, která jsou
    známá, ale jsou nabízená v různých obměnách. Ono samo omrzí vařit sice dobroty,
    ale zastaralé...a i babky musí kráčet s dobou . I tento recept je z netu a našim kuřátko
    na tento způsob chutná.

Protože bude pravděpodobně zítra vedro (alespoň dle předpovědi), budu ještě dělat jednoduchou,
    chladivou pochoutku a přitom, při pěkném ozdobení vypadá dort jako výrobek z cukrárny.

Tvarohový dort s ovocem

10 ks dětské piškoty , 150 g práškového cukru ,400 ml šlehačky, 500 g tvarohu měkkého ,
    200 ml vody . 4 lžíce želatiny , kompot. ovoce ( i když je léto a ovoce čerstvé, kvůli jemnosti
    dávám kompotované , ale domácí)

Příprava:
    Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat, pak ji zahřejeme a necháme rozpustit. Tučný (měkký) tvaroh smícháme s cukrem, přidáme želatinu a lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
    Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a rozetřeme do ní část tvarohového krému. Vrstvu krému poklademe ovocem a piškoty a zakryjeme druhou polovinou krému.
    Povrch dortu uhladíme a dort dáme ztuhnout do lednice. Dort zdobíme šlehačkou a ovocem, povrch a strany dortu můžeme posypat čokoládovou rýží.

Dobrou chuť !

20. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobrý večer,
    já si zítra jedu pro děti, beru si je zase na chalupu a přijedu šikovně dopoledne, takže nějaký oběd dostanu [​IMG], ale kuřátko mám taky ráda. Na chalupě vařím spíš dětská jídla, takže tyhle recepty pajaable se mi hodí. Vyzkouším je.
    Ta kočičí akce vypadá docela zajímavě, docela se na ni těším.
    Přeju vám hezký večer Eva

Thread Status:
Not open for further replies.