ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Dusno, jen pár kapek tu a tam a v tak velkém rozptylu , že by mezi nimi mohl
    provádět slalom náklaďák.
    Milka66 .. omlouvám se, otázka nebyla směřovaná na mě, ale jestli nevadí, odpovím.
    Ano, slepice mají čmelíky a existují přípravky na čištění nejen slepic , ale i jejich příbytků.
    Jeden z nich se jmenuje Rebel Čmelíkostop...je jich samo víc.

skalara.v - nejenom hlívy, ty už pěstujeme, ale i normální houby jako hřiby
    apod. se dají pěstovat. Mám i adresu na firmu někde v Počernicích či kde a
    ta toto podhoubí prodává. Příští rok najíždím na velkopěstírnu...

2. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Tak z Brněnska hlásím stálou výheň...ráno to vypadalo tak nadějně a zase nic. Užívám poslední dny dovolené, doma vše v ažúru, tak jsem dopo seděla na kryté terásce a obírala jsem sušené bylinky a popíjela domácí limonádku z bílého bezu. Pustila jsem si k tomu Muka, pak Nohavicu a mého nejmilovanějšího Cohena. Ani jsem dnes nejedla, nebyla chuť. Občas jsem skočila do bazénu, teď jsem se již vykoupala, umyla hlavu, dala se do pucu a jsem v očekávání.
    Máme dnes 38. výročí svatby....tak čekám.:inlove:

Až ta mr.cha zaleze, tak půjdem do hospůdky na pivo a pizzu - tu já tuze ráda. Možná se pak stavíme u syna, včera mu ze špitálu pustili jeho Bohouška, vypadalo to s ním moc bledě- nemohl se skoro 14 dní vyguánovat. Myslím tím Bohouškem jeho chameleóna, a protože syn ještě děti nemá, tak se s otcovskou péčí stará aspoň o toho svého miláčka.

3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

lumat85..krásné výročí, to gratuluji k výdrži...xD

Tak, magický stonek Den přátelství jsem konečně před chvílí zakoupila a aktivovala.
    Sice jsem si dobila paysef už včera, ale nemohla jsem stále přijít na to, proč...to bude tím počasím - přehřáté mozkové závity. :p

4. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte u nás třikrát zahřmělo, to vyděsilo jenom psa, spadlo?asi 13 kapek, na 10 minut se ochladilo a šlus. Vodu ve studně ještě mám.Ale už mi připadá,že čerpadlo čerpá nějak často.

Přijde pán k doktorovi a stěžuje si,na manželku, že s ním odmítá spát. Doktor si ji zavolá a ptá se jaký má problém?
    Paní vysvětluje "Manžel rozbil auto a na nové nemá, musím do práce taxíkem, no a taxikář říká, zaplatíte nebo co? Peníze nemáme beru nebo co. Přijdu pozdě do práce a šéf se zeptá, dáme to do zápisu nebo co? Je jasné, co si vyberu,odpoledne se totéž opakuje s taxikářem Domů přijedu zničená a absolutně nemám na postelové hrátky jedinou myšlenku"
    Doktor se zamyslí a praví " Řekneme to manželovi nebo co?";):):sleepy:

5. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Srdečná vďaka, pajaable. Samozrejme, že nevadí, ak si odpovedala ty. Kto je skôr na stránke, ten skôr odpovie - ak vie. Hneď zajtra sa pôjdem za tým podívať a najbližšie to môjmu drahému pribalím do kabely.

Teraz bol doma necelých 24 hodín - na toľko sa mu susedný chatár o naše pipenky postará a hlavne, je tam oveľa príjemnejšie v týchto pekelných horúčavách než tu v meste. Skoro nič sa nevyspal a len sa furt čudoval, ako to tu môžem vydržať.

No ... keď sa musí, tak sa musí. Iné mi nezostáva, keď sa treba denne postarať o tunajšiu záhradu a o rodičov. Najväčšia odmena na chvíle voľna je pre mňa môj kompík a teraz táto farma - tohto by som sa na chate musela vzdať - na našom plácku ledva chytíme pár rádiových vĺn, nieto televízny signál alebo nebodaj internet.

6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Milka66 - nejlevnější přípravky : Postřik Rebel Čmelíkostop na hubení čmelíků u drůbeže, holubů a ostatního ptactva, měl by stát od 95 do 100 Kč nebo Ektosol pudr na likvidaci čmelíků a hmyzu u drůbeže, koček a psů 100g, cena kolem 170 Kč.

Rebel Čmelíkostop na hubení čmelíků u drůbeže, slepic, holubů a ostatního ptactva 250 ml s rozprašovačem - postřik na čmelíky, insekticidní vysoce funkční přípravek proti čmelíkům. Čmelíci (muňky) a jejich likvidace, hubení v kurníku. Postřik lze provést za přítomnosti zvířat. Doporučujeme aplikovat insekticid před každým naskladněním zvířat. Přípravek se aplikuje jako postřik po důkladné mechanické očistě. Při silném zamoření čmelíky je doporučován postřik aplikovat po 3 měsících, při slabém zamoření po 6 měsících. Roztok určený k postřiku lze uchovávat a znovu použít.

Ektosol pudr na likvidaci čmelíků a hmyzu u drůbeže, koček a psů 100 g - pudr, který se sype do okolí, v němž se pohybuje hmyz ze psů a drůbeže nebo se aplikuje přímo na psy a drůbež. Ektosol puder se rozsypává do líhnišť hmyzu ve stájích či na jiných místech, kde sídlí vaše zvířata a do voliér, holubníků i do klece pro malá domácí zvířata. Pravidelné používání zabraňuje dalšímu rozmnožování hmyzu. Okamžitý účinek.

Jak píše bubák1960 některé přípravky jsou nevhodné aplikovat kvůli ostatním
    domácím zvířatům, tyto dva se mohou používat i na ostatní domácí zvířata, jsou
    pro ně tedy neškodné.

Bez závlahy a už opět vylézá teď večer sluníčko...tak to bude zítra zase pařunk.

Naposledy upraveno: 23/7/15
  7. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

To se ví,každá dobrá rada se vítá.Jak píše Evka je těch přípravků víc.Já mám osvědčený právě biokill,protože má až 4 týdny účinnost a zabírá na veškeré hmyzáky,jen bacha na kočky,přímý kontakt by jim mohl ublížit.Obsahuje pro kočky nebezpečnou složku,ale pelíšky s tím občas stříknu,je to perfektní na blechy.Slepice trpí na čmelíky hodně,silně napadená slepice může i tak zeslábnout,že uhyne.Proto kontroluju i hnízda.Nejvíc jsou čmelíci vidět na spodní straně křídla a v peří na krku.Dokážou se děsně přemnožit.Milko,tady se vždycky najde někdo kdo rád poradí,tohle je fakt výborné vlákno.:)
    Jo a pořád neprší a asi ani nebude,prostě pojdu.Jdu zalívat......:cry:

8. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Dnes docela příjemný den, i když toho u nás v noci taky moc nenapršelo. A dala jsem se trošku do úklidu, dělám to vždy v pátek, ale zítra začíná akce a má být zasejc hicák, tak jsem ráda, že to mám za sebou. Taky jsem dnes sama doma a to mám na to největší klídek.
    Ani dnes nemusím zalévat těch pár svých kvítek, bo to za dnešek nevyschlo, tak bude stačit až zítra ráno. Teď jsem si poseděla na verandě, prosvítá sluníčko, ale fouká příjemný větřík, no paráda. A příští týden by mohlo být skvěle, někde mezi 21-25 * C, občasný déšť nebo bouřka, tak se konečně ochladíme. To mám nejraději do 25*C, to si to užívám.
    Já nemám problém s čmelíkama, slepičky nechovám, jen tady na farmě. Ale objevuji na lince mravence, občas větší, občas menší, tak mám obavu, zda jsem si to nepřinesla třeba od nás z vesnického obchůdku. Nebo mi to sem leze z verandy, když mám pořád dveře dokořán. Není jich nějak moc, tak to stačím likvidovat, ale kdyby bylo houšť, tak snad taky budu muset něco v drogerii na ně zakoupit. Ale tu chemii moc nemusím
    :music:

robin2151 díky moc, to vyzkouším, skořice ještě krásně voní

Už je nasypáno ;)

9. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Zdravím závisláci z Beskyd.Odpol.přišla bouřka i s bleskama, ale deště bylo maličko,později ještě trošku zapršelo,ale hlavně se

mírně ochladilo tak se dá dýchat. Na večeři byly bramboráky.Pro evoku57- na mravence je vhodná mletá skořice-posypat kolem dveří,oken nebo vysledovat chodníčky-skořice se mravencům vůbec nelíbí.Měla jsem je na chatě ve spíži,posypala jsem regály a ihned se stáhli pryč.​

10. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Tak čmelíky naštěstí nemám :D
    Ale co se nám letos objevilo - hromady takových malých, nanicovatých, hnědočerných broučků, velikosti 1-2 mm, tvaru podlouhlého. Jsou ty sviňky úplně všude. Myslela jsem si, že jsem je přitáhla s bromélií. Ale pak se objevili i venku, leze a poletuje to všude. Tak je usilovně likviduju- zamačkáváním. Ale ty bestie se množí geometrickou řadou. Zdá se, že jsou neškodní, neštípou. Ale lovit je z čaje či pozorovat jejich milostné rituály po sektorce, mě fakt neba. Postřikovat moc nemůžu (kvůli akvárkům), tak nevím , co s nima. Snad odtáhnou.
    Lidko - fakt 38 let ? To je úžasný. A to se dá přežít ? S jedním chlapem ? Jsi ohromně statečná, víš to :D ;)
    Ne, teď vážně. Je to úctyhodný výkon. Moc gratuluju a přeju hodně štěstí, zdraví, pohody a pochopení vám oběma do dalších společných let :inlove:
    Mirakoud - super. Taky jsem nad traktůrkem uvažovala. Ale pak zvítězil ten kocour v údivu a text už nějak vyplynul sám xD.
    Metříky se množí celou farmeramou. Mě se to líbí :D
    Žemlovku bych si dala. Bohužel, u nás doma asi jako jediná :( Jablíčka, tvarůžek, rozinky, skořice, medíček :inlove: Jééé

11. Tygřice1970

Tygřice1970 Stálice fóra

Ahojky skalara,jak píšeš o těch malých broučcích ,tak u nás jsou každý rok v létě a letos jich je kvanta,mám toho plné vchodové dveře,parapety,no všude i mezi sklem a obrázkem je mám,a když to vleze do vlasů,jsme jako když máme vši,to se můžem udrbat.Někdy potvory i kousnou .Dveře jsem zkoušela postříkat nějakým hmyzovrahem a stejně tam jsou.A manžel se mi směje,když to po mně leze,jsem nepříčetná:D.
    Jinak počasí na kladensku stejné asi jako všude-vedro a nezaprší a nezaprší,teda včera asi ve 22 h něco spadlo,ale jak já říkám - pět kapek devíti řadama:D.Přeji všem dobrou noc

12. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

skalara.v mně se ty metříky taky moc líbí, ale sama bych to nedokázala. Každý si ho udělá podle svých představ.
    lumat85 k těch 38 roků stojí za gratulaci (já to mám už 31, ale na druhý pokus)

U nás byl dnes docela příjemný den, pršelo asi 5 minut ráno, ale počasí bylo snesitelné. Zítra si pro děti přijede maminka, přála si řízky a tak budou s br.kaší.
    Přeju vám všem pohodový večer, jdu si sednout s kávou[​IMG] na zahradu, abych si to krásné počasí užila. Eva

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný večer, návrat se nám trochu protáhl, bylo velmi pěkné odpoledne, krásné posezení s neteří, synovcem, bratrem a švagrovou a dětskou drobotinou nemělo chybu. I to vedro bylo únosné, děti dováděly v bazénu a bylo nám všem fajn. Těšila jsem se , až si večer počtu , ještě zalít skleník, protože zahrádka dostala napít v noci a nad ránem. Tak si pěkně odpočiňte a zítra s nasazením do další akce!!!Dobrou a pa pa.....;););)

14. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Holky, děkuju moc za povzbuzení ..;)

jj, když se z berete ve 20, tak rozum je ještě někde u Pluta...takže se nakonec přizpůsobíte jeden druhému a ono to nakonec šlape. A že jsem vydržela s jedním? Holky, já dokonce vydržela s tím prvním...:p:D

Z hospůdky už jsem doma, dala jsem si dva vinné střiky a pizza bohužel nebyla :cry:měli tam nějakou oslavu a musela bych prý čekat asi hodinku a půl

Jinak tady marně hledám ten recept na vepřové v mrkvi a nějak nemůžu nic dohledat. Naveďte mě na stránku prosím.
    Tu žemlovku bych si taky dala a rýžovým nákypem bych to zazdila - u nás to taky nikdo nejí:oops:

15. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Pěkný večer, moji milí. Přemluvila jsem se a farmu připravila na zítřejší akci. Tak snad se nám všem bude zítra dařit.
    Také jsme letos v dubnu oslavili 40. výročí ode dne, kdy jsme si řekli ano - a ještě si na nervy moc nelezeme.
    Dobrou noc, závisláci, spěte dobře a zítra na shledanou.

16. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Vepřové v mrkvi:

400g vepř. plece nebo kýty, cibule, sůl, pepř, olej, mrkev (4ks), lžička ml. papriky, 1kostička masoxu nebo vývar, hl. mouka na zahuštění (cca rovná lžíce).
    Postup přípravy:
    Na oleji si orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso na kousky (kostky, nudličky) a orestujeme také. Až se voda vypaří a zůstane jen tuk, zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem a vaříme téměř doměkka. Občas promícháme, podlijeme. Poté přidáme oloupanou, na plátky pokrájenou mrkev a obojí dovaříme doměkka. Nakonec rozmícháme v trošce vody mouku a omáčku zahustíme.
    Dochutíme* a podáváme s vařeným bramborem.

*Možno přidat trochu citronové šťávy a cukru, na konec 2 lžíce smetany
    Je to recept z netu, ale bylo to mňamkózní. Dělala jsem to asi z kilíčka kýty.

Edit: Lehce jsem to dochutila - masíčko zakápla sojovkou, přidala kmín, pepř, lahůdkovou papriku, muškátový oříšek, žďabec cukru a citronu, trochu smetany, no a vývárek z masoxíčku

No jo :D Kafíčko mi chybí :D Jdu na to :p Díky Eviku;)

Naposledy upraveno: 24/7/15
  17. pajaable

pajaable Orákulum fóra

anna32173

----------------------------------------------------------------------

Jdu do sprchy a šup do pelíšku. Dokonce i na tu lednici dnes kašlu,
    nemám na nic chuť. Hlavu mám jak nafouknutou pneumatiku od
    teréňáku a tlamu si už trhám v koutcích. Díky počasí moje tělesná
    a mozečná schránka nic nevydrží.
    Hezky se vyspěte, odpočiňte před startem nové akce, pak si piště, že
    budete makat, až se z vás bude kouřit a odpočívat se nebude. xD
    Tak spinkat..pápá.

18. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Ako fajn, keď jednému presne povedia, čo má robiť! :D:D:D
    Tak aj ja zhasínam a len dúfam, že v rannej rozospatosti nespustím predčasne kombajn.
    Dobrú nôcku všetkým farmárkam a farmárom.
    :)

19. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Tak budu taky poslušná a zmizím v peřinách.

20. lacrima

lacrima Ikona fóra

Farmička nachystaná , zasazeny maliny a i ty zapomenuté "tajemničky" jsem konečně vytáhla na vzduch .
    Dokonce i 3 tajemné náklady , kdo ví proč se tam v koutku krčily a nějak jsem je přehlížela.

... že by jsem také ještě něco "sezobla "? [​IMG]

Přeji krásnou dobrou noc a hezké sny

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.