ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno po večerní bouřce a taky trochu napršelo, ale ne mnoho. Radost mi udělaly rostlinky na baha: 1 baobab, amhresie a tamarind, jinak nic , co by stálo za řeč. Z baobabu mám radost, ten jsem neměla. Sem mezi vás se dostanu až večer. Také já jedu jednou na návštěvu a ne, že se návštěvy střídají jenom u nás. Tak se tu mějte moc pěkně a už teď se těším na večerní počteníčko!!! Krásný a ne snad tak horký den moji milí závisláci!!!;););)

2. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Dobré ráno,
    včerejší den jsem přežila jen díky tomu, že jsme byli u vody a celkem to šlo. Naštěstí snáším slunce dobře a vodu mám taky ráda.[​IMG] dětí jsem nemohla dostat z vody a tak jsem je tam nechala a jen jsem je sledovala z rantlu bazénu[​IMG].

skalarko: to co se mi podařilo, bylo jen díky tvým radám, ale já přesně nevím, kdy jsem začala farmařit - asi před 4 rokama, přesně nevím, proto jsem to tam nedala.
    pajaable: ta návštěva, která k vám přišla, mě velmi pobavila, asi víc, než vás.
    bludička 49: máš krásný metřík

Právě tady malinko sprchlo, ale pršelo asi 5 minut, jdu vařit, vnučka chce zase těstoviny, tak k nim jdu něco vymyslet.
    Mějte krásný den Eva

Akci jsem nedokončila celou, ale to co jsem chtěla - stonek a stromy mám. Z chlívků na mě vypadl bobr XL a žlutá králikárna, ze stromů mi udělal radost boabob, jinak nic moc.

3. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Krásné horké ráno všem.

U nás do rána tedy ani kapkao_O a už teď se potím, ale nejen z horka ale z těch cen na trhu za materiál do soutěže,:D jelikož na skladě toho moc nemám:p Myslím že by se to mělo přejmenovat místo akce Přátelství na akce "Lichva":D1440 ořechů po 250/ks to je pálka a o mirabelkách za 700/ks ani nemluvěo_ORT to s počty plodů a z i zvířat :eek:trochu přehnalo

Naposledy upraveno: 23/7/15
  4. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Ahoj.Včera jsem v práci téměř vypustila duši a tak jsem jen poklidila večer farmu a odpadla jsem.Ráno jsem se snažila zachránit rostliny vydatnou zálivkou,to sucho je tu šílené.:eek:Zrovna začala houkat siréna asi někde hoří,ach jo.:(
    Akci jsem dokončila s nasazením všech sil,ráno ve 3hoďky jsem ještě hodila s SH 6tihodinovku,sklidila,dodělala družstvo a tradá do práce.Bylo to o fous,ale kdybych věděla co z těch tajemnic vypadne.....samozřejmě,že jsem to čula.Prostě zase lištovky,bobři a něco žlutého,taky holubi,ježci.Stromy to samé,jen na Bahamě vypadl jeden baobab.Ten potěšil.Na dalších dvou farmách co mají dcery to byl úplný propadák.To jsou takové odměny u kterých je asi největší odměna to napětí při odtajňování,výsledek už bývá horší.
    Ty ořechy do další akce mě taky trochu zaskočily,ale naštěstí mám ve stodole dost,jestli se do nich ovšem nepustily myši,těch je taky dost.

5. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krásný nový den přeji ! Celou noc ani kapka, ráno zamračeno, ochladilo se,
    spadlo pár kapek, není to vůbec poznat. Ty se snad vypařily dřív , než dopadly
    na zem. Už mám nakoupeno, pokud bude zataženo bez deště, půjdu makat
    odpoledne ven.
    K obědu bude bůček, zelí, knédl a dnes bez polévky, děti nechtějí, že by jim
    pak zbylo málo místa na jejich oblíbené papání.
    evik1016 ... odkdy farmaříš bys měla mít v emailu. Tedy, pokud nemáš smazáno.
    Já si takové ty registrační údaje nemažu. Pod hlavičkou Farmeramy tam mám email-
    Tvoje přihlášení ve hře Farmerama (potvrzovací email s heslem)a to je meil, který
    přišel při registraci. Podle datumu, kdy dorazil se zjistí, odkdy se hraje.

A já jdu pokračovat v kuchaření. Papa..

6. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Pajaable díky už jsem to opravila Eva [​IMG]

7. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Bodré podoledne, závisláci.
    Teploměr hlásá 28°C. Fujky. Je dusno. V noci snad ani nekáplo. Nemohla jsem pořádně z toho vedra zabrat. Umlátila jsem se, až když jel tata do práce. Mladej přijel po půl třetí ráno. Bylo mu blbě, měli na hale nedejchatelno, tak to neustál. Hlavně, že dojel v pořádku domů.
    Evik1016 - já jsem dala datum přibližný, bo reg. email jsem nenašla, tak jsem pracně vzpomínala, které akce pamatuju a podle nálepek a dekorek a přehledů v ofi jsem došla k závěru, že někdy koncem listopadu 2012 (jsem služební mládě xD)

Co budu dneska vařit, netuším. Viděla bych to na kuřátko s brambůrkem, styl divočina (cibule, česnek, vavřín, jalovec, nové koření...). Peče se to samo, tak abych nemusela zbytečně hopikat kolem sporáku.
    Hrozně se těším na kočičí týden, hlavně na dekorky. To mi v r. 2012 uteklo. Zkoušela jsem sehnat dekorky, ale je to úzkoprofilové zboží

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

• Použití vulgarity. prosím, měj na paměti, že příspěvky mohou číst i děti. Děkuji
    U nás v noci takový ten zlomyslný vítr, co vytlouká okna, ale ani kapka. Psi furt zvadlí jak polovina mojí zahrádky... teda až na ten sex. Kterej ***** vymyslel hárací kalhotky? Jso naprosto nefunkční (tedy ne že bych tu nefunkci dopustila). Dneska nehraju, nějak mám vyhoření....
    Kočka pro tento den:

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

[​IMG] Jen tak lehce chvílemi mží ...to není ani déšť.
    To asi v lese nezaleje, aby byla spousta houbiček. Papání za chvíli hotové, na farmě nuda,
    venku dělat nemá cenu, budeme si s dětmi hrát doma.
    Kdyby alespoň pořádně zapršelo, potřebuji udělat zásoby hub na zimu. [​IMG]

hubabuba1968 ... jo,jo, je to tak. Na příští rok plánuji udělat si svůj houbařský
    ráj na jedné ze zahrad. Jsou tam borovice , smrky a modříny, jen koupím speciální
    půdní směs s podhoubím (tedy, jestli se sežene). Sice jsem to četla, že se dá
    koupit, ale ještě jsem se nepídila. A když ne, přivezu si půdu z lesa, z míst,
    kde vím, že rostou a budu doufat, že se vše ujme a pak budu houbařská
    uhlobaronka.
    xDxDxDxDxD

10. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Pajaable : Evko pokud pořádně nezaprší tak z houbami bude letos asi amen:Da nezbude nic jiného, než koupit sadbu žampiónu do sklepa:p Nebo doufat že se to počasí umoudří a podzim nám přidělí houbařské žně;)

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Mám od loňska v mrazáku, nasušíno taky. Dítě to do huby neveme, tak je tak často nedělám. Bo ho pak pozorovat, jak to vyšťourává na kraj talíře je děsné. A jeho komenty ( ve stylu "se pobleju"), když vařím houby do kysela, mě taky dohání k šílenství. Většinou ze mě vypadne přesně to, co z Helenky Růžičkové xD Ale do lesíčka bych vyrazila moc ráda, to zas jó

12. Simissek

Simissek Pilný autor

Dobrou chuť všem, kdo obědváte, nebo se chystáte. A dobré zažití těm, co už jsou po obídku :). U nás byla jen hustější frankfurtská polévka.
    Hlásím, že u nás v Tachově padlo pár kapiček,a přesně jak říkala Evča (Pajaable), vypařili se snad dřív než dopadli na zem. Včera jsme byli na koupališti, po 18-té hodině se začalo pomalinku zatahovat. Tak jsme se zbalili a vyrazili domů, protože nebe začalo být ocelově šedé - vypadalo to nejmíň na bouřku a kroupy. Pak se zvedl vítr..... a prd, velebnosti. Jen jsme smutně koukali z okna, jak nás to obchází. :(:cry:
    Teď je zataženo, stupňů 23,5, tak snad kápne. Taťka se už nemůže dočkat, aby vyrazil do lesa na houby - bo jste ho tu navnadili houbovým pekáčkem (nebo jak se to jmenuje). On jedinej v rodině je jí, já a děti po mě je vyšťuráváme na kraj talíře...Skalárka by nás určitě "milovala" :pxD. Já teda miluju houbovou chuť, ale tu samotnou houbu prostě nepolknu....

13. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Tááák>:( a je to tady. Z vodovodu ani kapka, jen chrocht, chrocht. Hlavně, že okolní bazény přetékají
    a hlupáci se rochní. Společný zdroj pitné vody je vypuštěn. A co teď? Zúčastním se svolané schůze o vodě
    a budu poslouchat bla, bla, bla a důvody, proč je nutné mít plný bazén na úkor ostatních. A možná, že dostanu
    i přes hubu.
    >:(>:(
    skalara - dík, ale to já všechno dělám už jen z pudu sebezáchovy. Myslíš, že
    proti bandě ... něco zmůžu? Umíš si představit, jak se žije bez vody?
    S lidskou blbostí toho moc nesvedeš.

14. bludička49

bludička49 Vévoda fóra

Hezké popoledne všem závislákům.Tak dneska je tu trošku snesitelněji než jindy,sluníčko se sem tam schová za takové jemné mráčky a pofukuje,takže je to horko snesitelnější.Docela závidím,těm,kde zapršelo.Tady na jižní moravě je hrozné sucho,tu se hub v lese asi ani letos nedočkáme.Taky bych chtěla vyzkoušet ten houbový pekáček,ale letos to asi nebude.Uvidíme.
    Evik1016 taky se ti podařil hezký metřík,je to fajn,když ti tu kamarádky nebo kamarádi poradí,když si nevíš s něčím rady.
    Hezké odpoledne a nezapomeňte nachystat farmičku na zítřejší akci. :);)

15. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Simissek - já dítě občas oblbnu. Dělala jsem rizoto (to taky moc nemusí, ale když je hlad a dostane to až pod hubu...), houby jsem rozšmelcovala téměř na atomy. Vůbec nepoznal, že tam jsou a ještě si chrochtal, jak je to dobrý xDxDxD Ona mu ta chuť taky nevadí, ale jsou pro něj moc klouzavý ;)
    Myslím, že se houbového pekáčku dočkáme. Ty vedra a sucha prostě musej pominout. No, pak zas přijdou špláchance, že nebudem stíhat vylévat vodu ze sklepů o_O
    Mikeši - nedej se! Vyceň zuby, ukaž drápy a prskej. Případně můžeš zvětšit svůj objem naježením chlupů xD
    Evi - babička pěstila na zahrádce v pařníku hlívu. Koupila násadu, šoupla se tam sláma a zalejvalo se to.

Mikeši - umim. Je to zoufalé. Není to tak dávno, co nás ty šmejdi nechali 24 hodin bez vody (24 partají, spousta malých dětí..). Pro vodu jezdil tata do fabriky s kýblema v kufru. Než dorazil z práce, jsem se modlila, abych nemusela na WC. Neměla jsem ani nic na pití. Záda totálně v háji, takže si někam dojet koupit - ani náhodou. Volala jsem po cisterně, ale marně. Normálně se na nás vybodli. Až budou volby, si na ně vzpomenu. Před týdnem totéž, ale to nás aspoň předem upozornili, takže jsem napustila kýble, vanu, petky. Bylo to přes dva dny - děs a hrůza.
    Ta diskuse na schůzi bude asi plodná, co. Ono je nejhorší, že s těmahle neomalenejma, sebestřednejma osobama prostě nehneš.

16. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Mikešku,rozumím ti.Žili jsme bez vody,nebo spíš jsme trpěli chronickým nedostatkem vody asi 22let.Obecní vodovod se pro pár domků na polosamotě přeci nebude budovat.Tak jsme se zatížili hypotékou a udělali střechu,vrtanou studnu a kuchyň.Splácíme do včil,ale kdo nezažil nedostatek vody tak to nepochopí.Máme 30 metrů hluboký vrt a voda je skvělá a je jí dost.Hluboce soucítím s těmi kdo mají tenhle problém.Ale vodou šetřím stále,je to velmi cenná záležitost.
    U nás je dnes na jídelním lístku: pro mě cuketa na plechu.Pro zbytek famílie smaž.sejra a nové brambory s okurkovým salátem.
    Horko k padnutí přetrvává,jdu doplnit zvířectvu pítka ať nemají žízeň.A Rudolfovi uklidit kotec,protože ten mamlas tam zas včera udělal svinčík nehorázný a zítra tam skončí zase.Tak ať má co demolovat.Taky musím některým holubům nahlídnout pod perutě a vysříkat je biokillem proti čmelíkům,těm se v tomhle počasí daří a chudáci ptáci děsně trpí.Myslím,že hmyz je blahem bez sebe z toho suchého a horkého počasí....:sleepy:
    Holky,děsně provokujete s těma vodníma obrázkama.:pAle ta vodní kočka ve vaně nemá chybu:)

17. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Tak jste mne tu zlákali taky na metřík ;)

U nás sice jen pár kapek asi před půlhodinou, na další déšť to nevypadá, ale aspoň pod mrakem. Na farmičce doplňuji, co chybí do zítřejší akce, tata mi vyměňuje duši na kole - už je nějaká unavená, každý den dopumpovat, abych dojela do práce a domů. To bych taky brzo zase cupitala po svých vedle kola. Novou koupil, tak teď už jen na tom zapracovat.
    No a já se pustím po troškách do balení skleniček aj. z vitrín, abych stihla v klidu vypakovat barák, než tu začnou řádit řemeslníci. To teprvá člověk zjišťuje, kolik nepotřebných věcí za život nastřádal. No domů toho půjde zpátky tak třetina, se zbytkem udělám krátký proces. Co si budou chtít rozebrat děti, ať si vemou, ostatní postupně vystavím u popelnice, oni si to okolojdoucí rozeberou. Nebudu si nechávat zaskládanou půdu haraburdím. Jen to pak nesmí vidět tata, to bych nevyhodila nic - on je ten skladovací typ :p.

K obědu byla žemlovka - hezky s tvarohem, rozinkama, oříškama a samozřejmě s jablky.

18. herofarmerczech123

herofarmerczech123 Zelenáč fóra

Já sem důchodce závislák je mi 104 let a farmu hraju již od svých 101 let :D

19. lacrima

lacrima Ikona fóra

Ahojky všem, přeji krásné odpoledne ,
    tak jsem se v noci natěšila z toho "lijavce" , malinko se při bouřce i ochladilo , ale ... za půl hodiny sucho, dusno,
    hotový žár , ... inu pěkně přiložili .
    S vyplazeným jazykem , jako ti moji chundeláči jsem zasadila zelíčko a odplazila jsem se do hajan.

Dnes trochu zachmuřeno, ale ti čerti pod kotlem přitápějí a přitápějí .
    Vypravili jsme se na nákup a po návratu a obědu , koukám na hodiny kdy budu moct sklidit , aby jsem něco,
    v domnění , že začátek akce, neprošvihla .

Není na to si sama sobě nadat [​IMG] a zítra si to čekání zopakovat.
    A nejen to ... moje "tajemničky" odpočívají stále v inventáři.

20. Milka66

Milka66 Veterán fóra

bubák1960, prosím ťa, nevieš náhodou, či tí čmelíci môžu trápiť aj sliepky alebo je to čisto holubia záležitosť? :sleepy: Ešte sme len "chovatelia v zácviku" a tak zbieram o tom informácie na pochode ;).

Dnes sme s manželom naoberali v záhrade hrušky na zaváranie, tak mám minimálne na dva dni postarané o zábavu popri farmárskej akcii. Aj som rozmýšľala, že kúpim premium, ale trvalá voda je až pri zlatom stupni a na to teraz nemám. Zrejme mi bude musieť stačiť košíček za sms-ku a pomocníci z pár úloh, kde už čakajú na vyzdvihnutie.

A čo je to ten mačací - kočičí týždeň? Nebodaj budeme šľachtiť micky? :):D:D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.