ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj všichni,
    jdu vás jen pozdravit a jedu se ponořit do kapaliny, nebo tady zahynu horkem. Ledňáček ke mně na farmu nechce, i když pro něho mám potravu, zato mám dost holubů, žab a ostatní nestojí za řeč. Ještě jsem koupila jednu stáj a uvidím. Přežijte ty vedra a ahoj. Eva

2. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký den. Tak teprve před chvílí nám naskočil net. Pozdě večer, po několika výpadcích
    proudu, nastal výpadek trvalý-až do rána. Už jsem nestačila sklidit a hodit na plochu další
    děsivkové , takže tam netopýří kvítí strašilo do předchvilky. Ráno totiž milostivě šla elektřina,
    ale nešel internet.
    Takže teprve jdu dodělat zbytek farmy.
    -pechfogl-
    omlouvám se, už napravuji, už jsem tu:
    Amorův jablečný koláč

Hladká mouka 350 g,prášek do pečiva 1/2 balíčku,
    vejce 1 ks,sůl- špetka, moučkový cukr 100 g,
    Hera nebo máslo 150 g, mléko je-li třeba.. 2 - 3 lžíce

Jablečná náplň: Jablka 1 kg
    citronová kůra(není nutná) 1 lžička,
    cukr krupice dle sladkosti jablek.. cca 120 g,
    skořice - mletá dle chuti.. 1 - 2 lžičky
    bílek 5 ks

Vanilkový krém: Mléko 350 ml, vanilkový pudink 1 ks
    moučkový cukr dle chuti.. cca 60 g ,smetana ke šlehání 33%-400 ml

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečícím papírem.

Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170°C) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.

Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií (abychom neměli škraloup) vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme s cukrem. Smetanu vyšleháme a smícháme s pudinkem. Krémem potřeme vychladlý řez (koláč) a dáme vychladit.

Před podáváním můžeme řez (koláč) dozdobit skořicí, plátkem jablka, lístkem meduňky..., ale vůbec to není nutné.

Tak a jdu sklidit, pak dobít florenové konto a kupovat stáje ...asi balíček, nebudu riskovat.

Naposledy upraveno: 18/7/15
  3. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Koupila jsem 14 TS, vyšli 2x ledňáček,3x vlk,želva,kohout,čáp,zlatý bobr-nesmí chybět:D,oranž.kůň a prase,2xžl.chov.rybník-:(

4. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Nechci nikdy vidět, nechci o něm slyšet isladskej kraj, mý šedivý vlasy mi za pravdu daj.. Mý šedivý vlasy mi momentálně napovádaj, že cesta na Island je to jediné řešení. A má oblíbená četba: Oceánem na kře ledové....

5. mituli

mituli Polobůh fóra

Koupila jsem deset staji=2xlednacek,zelva,3xžaby,bobr++,cerveny prasata,žl.kralici,ptakopysk, dle meho uspech a tak koncim

6. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Mituli gratulka, já jsem z 5 stájí měla 2x ježek, vlk, opět žáby a to jsem ještě neměla žluté slepice!!!Neodolala jsem a koupila ještě dva, tak budu čekat na toho modrého ptáčka (ne odesáčka) a ptakopyska. Toho také stále nemám a okolo ho mají všichni a dokonce několikrát. Po ranním deštíčku hotová sauna - nedýchatelno. Přesto krásné a pohodové odpoledne, závisláčci!!!;););)

7. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Balíček jsem koupila...u stájí je to poprvé, tak uvidím, co tam bude. Minule jsem
    kupovala jednotlivě a než jsem získala novinku, utratila jsem skoro 800 FL, takže
    ušetřím, když ho zakoupím. Garantovaný ledňáček už si natřásá pírka na divošce.

mituli ... gratuluji!

A i tady musím ještě jednou poděkovat Richardovi (Bagíra77) za krásný podpis a
    avatary a spoustu rad. Děkuji. Ať většina z vás ví, jaký je to šikovný přítel nás
    nešikovných farmářek. Richarde děkuji !

8. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

pajaable, držím palce, ať dopadneš líp, než já...i když na mé farmě je i toto úspěch. Holt pokud chci novinku, je balíček jediná jistota...

...jo a jako bonus mám z kola štěstí z dneška žlutý kozí chlívek a bobry C+ xD

9. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Pěkné odpoledne, byla jsem si polehnout v nemocnici (ale jenom na 3 dny) a tak Vás všechny moc zdravím. Jak vše dopadne budu vědět za pár dní, ale věřím, že vše bude ok.
    Také si koupím pár stájí, ale balíček určitě ne, protože zbytečností je čím dál tím více.
    mituli - moc Ti gratuluji, krásna - moc Ti to přeji
    robin2151 - i na Tebe se štěstí usmálo, gratuluji
    mamča50 - asi na tom budu obdobně, ale za tu naději při odtajňování to stojí, né??
    pajaable - Ty jsi velký hráč, tolik florenů bych za stáje nedala, ale je pravda, že balíček jistoty je určitě ve Tvém případě lacinější. A moc děkuji za recepty, koláč určitě udělám, nejenom, že vypadá nádherně, ale o to víc bude chutnat. Tvůj recept na ragú je též super, ale co mám dělat když vnoučci nejedí žádnou zeleninu? Hlad na ně, to je jasné, ale jsou jinak moc hodní, tak jim uvařím něco co mají rádi a ragú si udělám po prázdninách.
    čarodějka007 - myšky se urodili, není-liž pravda, ale aspoň ptakopys našel k Tobě cestu.
    Pěknou sobotu Všem a ať všem přiletí aspoň jeden ledňáček a nebo raději dva, bude větší radost.

10. pajaable

pajaable Orákulum fóra

-Jara05- ..... vítej, tak hlavně, že jsi zase mezi námi a" celá "a doufám zdravá.
    Mě se většinou nedaří, tak jsem tentokrát sáhla po balíčku. Nejdřív jsem včera
    koupila jen 4 tajemné jednotlivě a výsledek nestál za nic, tak jsem dnes raději
    koupila bonusový balíček florenů, ale jen za těch 289 Kč (750 FL). Vyplatí se mi
    to víc, než utratit mnohem více florenů za jednotlivě koupené a na novinku
    nenatrefit. Budou za hodinku , tak jsem napnutá.
    Já nejsem alkoholka, nekouřím (jen tak svátečně, když někdo přijede na návštěvu a
    moc mě přesvědčuje), vnoučatům dám, tak si udělám jednou do měsíce radost a
    dobiji si konto. Ale kupuji jen to, co chci já...ne, co chce RT, abych já chtěla..xDxD
    Třeba jedna známá musí každý měsíc obejít obchody a nakoupit si hadry na sebe nebo
    všelijaké krémíčky na omlazení tlamy...já to nechávám přírodě a nevadí mi obléct
    si šaty staré 5 let. Ono je totiž důležité, jestli ti padnou a ne , jestli jsou staré 2 dni...
    ale to ona nechápe, tak to v konečné fázi vypadá tak, že v těch hadrech vypadá jako
    hastroš i když jsou z luxusního butiku a tlamu má mastnou a napnutou od krémů,
    že vypadá jak pěkně promaštěná kobliha. Já takové věci nekupuji a nedělám, tím
    ušetřím, nejsem za cvoka, a ještě si můžu koupit něco na farmě..tak , kdo je na tom
    lépe? xDxD
    Teď mám chvíli volněji, snacha si vzala děti své i prázdninové městské na zahradu
    a pravdu povím, že jsem chvíli klidu již potřebovala. Jdu si udělat kávičku.
    Přeji štěstíčko v tajemnicích a držím palce.
    čarodějka007...nesmutni, já zase nemám víc než jedno ptáka a pyska.. ono se
    zadaří.

11. Madvo

Madvo Mistr fóra

Ahojte všichni, když jsem odpoledne přišla za Vámi a viděla jak padají ledňáčci, neodolala jsem a ještě 10 TS jsem koupila a jednoho krásně modrého mám. Udělal mě velkou radost, tak už mě chybí jenom želvička, ale kupovat už nebudu. Po koupi svatebního diamantového prstenu za 300 fl musím šetřit. Taky pořád ještě nevím, co tento svazek bude obnášet. Musím to nastudovat. Ale už vím, že můj manžel je Anička a je z ČR, v současné době na dovolené.
    Jablečný koláč vypadá úžasně a už jsem obstarala čerstvá letní jablíčka, tak ho brzy udělám. A taky jsem měla štěstí a sehnala okurky nakladačky a zavařila 35 sklenic.

12. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Varun si asi myslí, že jsem úplně blbá - a má pravdu: Jsem. Zase jsem mu naběhla jak ta blbá lama. Aby ze dvaceti stájí nevypadlo nic lepšího než blbá myš.... No příště budu moudřejší... ale nemyslím a Varun si to nemyslí taky.>:(

13. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

No to proto, že myši jsou "naposled", tak abys netrpěla nedostatkem xD

14. čarodějka007

skalara.v tak to mne uklidnilo xD, udělala jsem inventuru a mám 19 myšáren a jen 18 holubníků...tak to ten jeden holubník určitě ještě příště dostanu ....

15. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Tak 50% radost - mám ptakopyska, tak jsem spokojená i když ten ledňáček, ten se mi líbí a tak jsem koupila ještě 3 chlívečky, ale už pro tentokrát dost. Souhlasím s čarodějkou, že to odtajňování stojí za to a ta radost, když to vyjde, tak jak si přejeme. Krásný večer plný překvapení. Pa pa Zdena;););)

16. čarodějka007

pajaable já nesmutním...fakt mohlo být mnohem hůř xD. Taky jsem šla na jistotu do balíčku, takže ledňáčka mám (jeden pták mi stačí, jsem skromná farmářka ;))...to na obrázku je těch 30 kousků z balíčku. No a žlutý kurník si koupím xDxD

mamča50 já jsem pragmatik, takže bez těch tajností bych se spokojeně obešla, nemám ráda situace, které nemohu ovlivnit a nemám je pod kontrolou - ale zase to beru tak, že když tajemné, může se mi vyklubat cokoliv ze seznamu...neboli si nestěžuju

17. mituli

mituli Polobůh fóra

Evi-pajaable,mas krasneho avatara,ja si rikala co je noveho,kdo jeste ceka drzim vsechny pesti ,ja tohle stesti mela snad poprve,a jeste k tomu jen z deseti staji,to mam zase na dlouho vybrane--to mam asi za BBkde se mi vubec nedari

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Děvčata odtajněno... ani raději nevidět, jsem zklamaná. Dopadla jsem podobně jako čarodějka007.
    Takže ke slavnému balíčku. Děkuji, koupila jsem prvně a jako u sazenic naposledy. Očekávala bych, že za tolik florenů bude složení alespoň trochu odpovídající ceně, ale tohle?
    Jestli jsem naštvaná, tak na sebe, z Rt je mi akorát tak špatně. Jak hluboce špatně na tom musí být hra, ve které se takhle odrazují a znechucují hráči. Beru tu a tam nějakou oranžovou stáj, ale tolik a ještě ke všemu žlutá nebo tolik bobrů ++ , to už nazdvedlo z křesla i takového kliďasa jako
    jsem já. Za zmínku stojí jen ptakopysk (měla jsem jen jednoho),želva , kivi a vlky mám dost, ale prosím, beru. Nebýt té jedné jediné jistoty, tak ledňáček není. Spálila jsem se u balíčků sazenic farma a baha, zhnusil se mi i balíček stájí, takže už vím, že RT ubyde jeden trouba, co kupoval . Tohle nemá úroveň. Ať si kdo chce, co chce namítá , za 630 FL očekávám něco víc, než žluté, oranžové stáje a bobry ++.

4x holub, 1x kivi,2x vlk,1x želva, 1x čáp, 3x žába,1x myš,
    1x ptakopysk,1x mýval,
    5x bobr ++ , 1x chameleon červený,
    1x kozí mlékárna oranžová, 1x pštros oranžový, 1x osel oranžový, 1x rodeo ranč oranžový, 1x včelý úl oranžový,
    1x krůtník oranžový,1x ovčín červený, 1x koňská stáj žlutá, 1x pštros žlutý.

A protože jsem nepoučitelná, koupila jsem dvě kusovky. Ale balíčky to u mě projely na celé
    čáře. To v těch včerejších jednotlivkách jsem alespoň měla růžovku, i když jen slepičí.

mituli.. díky...avatara mám od Bagíra77.

19. čarodějka007

pajaable tak to je fakt Waterloo....vím, jak ti je, mám podobně nastavenou farmu, totéž je i u TS a u šlechtění. Já se pro balíček rozhodla proto, že jsem chtěla mít ledňáčka a hned - jinak kupuju TCH symbolicky, stejně mám všechny chlívky v liště . Hlavně už nevýskyt novinek neřeším a ze žlutých upgradů mám akorát srandu...nemá smysl se vztekat

20. pajaable

pajaable Orákulum fóra

čarodějka007 ...kdepak, já se nevztekám, jen mám tak nějak hořko v ústech. Nebýt toho, že mě žene ta touha mít novinku, balíček bych nekupovala. Jenže, jak jsem stará, tak jsem horší než malé dítě..prostě to chci a toužím mít vše. A proto,
    dobře mi tak. Myslela jsem, že to nebude až taková katastrofa, ale byla. Je pravda, že jsem ráda alespoň za toho jednoho ledňáčka a ještě jednoho ptakopyska. Ale to ostatní mě naprosto vyrazilo dech, je to darda.
    No, asi nejsem u BigPointu dobře zapsaná....xDxDxD

A k těm statistikám....já 42 myšek a 43 holubníků. :p

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.