ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jestli to vyjde a bude zítra čas, ráda bych něco pekla, asi Amorův jablečný koláč.
    Lehký, jemný, dětmi oblíbený. Doporučuji...

Jinak tu husu zlatici stále nemám...asi nerozumí česky, tak se já budu muset
    naučit gagajsky..:pxD

skalara.v .... to já vím, bude to jako u mě ... divokou a zlatou si držím
    ve víře, že k nim přijdou dvojičky..:p

Tak a jdu do hajan. Přeji krásný spánek, odpočinek a ráno probuzení do
    slunečného dne.

Naposledy upraveno: 15/7/15
  2. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Evi, u nás na trhu taky nic. Napadlo mě, že kdo ji má, neprodá, ptž max možná prodejní cena bude k smíchu jako u těch divokých (ale já zlatici nemám, tak to nemůžu vyzkoušet)
    (Jinak jdu chrupkat, přeju krásné sny, třeba o hromadě zlatých husí na trhu :D Já si nechám zdát o tom pekáčku houbovém ;))

3. bludička49

bludička49 Vévoda fóra

pajaable teda ten tvůj houbový pekáček vypadá moc hezky,jen co začnou houby,tak to zkusím,doufám,že se letos dočkám,protože tam kam jezdíme na houby je písčitá půda a potřebuje pořádně nasáknout,ale letos je na nás ten deštíček nějak skoupý,tak doufám,že se polepší,jinak jsme bez hub(teda čerstvých,sušených mám ještě dost).Jinak přeju všem krásnou dobrou noc Jana

4. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Krásné dobré ráno,
    mám velikou výhodu, že jsem tady až ráno, protože bych večer jen při pohledu na ty dobroty přibrala alespoň kilo.
    Houby miluju a ten Amorův koláč vypadá tak krásně. Ale budu péct kuře, včera jsem ho vyndala z mrazáku.[​IMG].
    [​IMG]Sluníčko svítí už ráno, bude hezky. Po včerejším hektickém dni, kdy jsme skončili na očním s klíštětem v řasách s pětiletou vnučkou (nemohli jsme ho sami vyndat a pod okem už měla červený flek), si to užijeme.
    Pohodový s slunečný den všem závislákům. Eva

5. babioli

babioli Stará škola

Dobré ráno milé dámy a pánové. U nás na českolipsku prší. Ty vaše kuchařský inspirace jsou skvělý a krásný. Díky za ně. Mějte se moc fajnově. Ola:)

6. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Krásné ráno.Plzeň svítí sluníčko,jedu s vnučkama na minigolf.Snad se vrátím na děsivku

Farmerama 96+ *** Bahamarama 256+
    říjen 2010

7. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Krásné pršavé ráno.
    Houbaři, byli jsme vyslyšeni, v Krkonoších krásně cedí , to se snad už nějaká ta vláha do lesa dostane :D

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Troška toho božího deštíčku by nebyla k zahození. Nemusela bych zaejvat a vody v sudech je už taky po dně - hrozí mi, že se do jednoho převážím a už se nevyhrabu.
    sopti: Co to vykládáš dětem za pohádky? Vlk sežral babičku a Karkulku, zato myslivec bal na něj tvrdej.xD

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezký čtvrtek, farmářská zlatíčka.
    Od rána jsem makala venku, už jsem i v polovině kuchaření a venku je hezky.
    Děti už řádí na zahradě, vypadá to na hezký den. K PC jsem přišla raději až teď,
    páč jak bych ho ráno sepla, už bych od něj zadek neodtrhla...xD
    Tak jsem vás drahoušky pozdravila a jdu pokračovat kuchti kuchti.
    Hezké dopoledne.

10. mituli

mituli Polobůh fóra

Evi hod sem prosim recept na ten bozsky vypadajici kolac dik

11. Baroland

Baroland Ikona fóra

Je ti teplo děvče ? -JE !!!!,děděčku....vzduch má sice jen 23 ale za dvě hoďky dojde k 30cítce a do vody (23C) pár dní jít nehodlám.
    Domove sladký domove.Snad poprve porušuji heslo - všude dobře...tak co bych domů lez.
    Jóó čovek sbírá zkušenosti celej život,i když už jsou mu prd platný.
    Tady bylo tóólik příspěvků na které se dalo reagovat.No co už.Je to pasé.Příště se z farmy nehnu.
    Dem se děsit.

12. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Amorův jablečný koláč

Hladká mouka 350 g,prášek do pečiva 1/2 balíčku,
    vejce 1 ks,sůl- špetka, moučkový cukr 100 g,
    Hera nebo máslo 150 g, mléko je-li třeba.. 2 - 3 lžíce
    Jablečná náplň: Jablka 1 kg
    citronová kůra(není nutná) 1 lžička,
    cukr krupice dle sladkosti jablek.. cca 120 g,
    skořice - mletá dle chuti.. 1 - 2 lžičky
    bílek 5 ks
    Vanilkový krém: Mléko 350 ml, vanilkový pudink 1 ks
    moučkový cukr dle chuti.. cca 60 g ,smetana ke šlehání 33%-400 ml

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého pečícím papírem.

Nastrouhaná jablka osladíme, ochutíme a za občasného promíchání podusíme pod poklicí doměkka. Pak odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlých jablek vmícháme tuhý sníh z bílků. Jablečnou náplň rovnoměrně naneseme na těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (170°C) dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.

Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií (abychom neměli škraloup) vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme s cukrem. Smetanu vyšleháme a smícháme s pudinkem. Krémem potřeme vychladlý řez (koláč) a dáme vychladit.

Před podáváním můžeme řez (koláč) dozdobit skořicí, plátkem jablka, lístkem meduňky..., ale vůbec to není nutné.

13. burds

burds Titán fóra

Pajaable to americké hovězí udělám hned jak se dcera s rodinou vrátí z dovolené.V sobotu sice přijede syn ale ten nejí brambory,knedlík a chleba.Ráda ho vidím ale jeho návštěvy jsou pro mne horor nevím co vařit.Rýži zase nemusím já.Ale tentokrát jsem si ho pozvala chci vidět fotky z Islandu ovšem co uvařím ještě nevím.Nemá někdo nápad ?Jen né špagety s masem to už je tak nějak skoro vždycky.

14. mirakoud

mirakoud Expert fóra

burds - a co takhle šunkofleky???

15. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, vstávali jsme do deště, okolo 8 přišla ještě průtrž a teď se to trochu trhá, sluníčko by moc chtělo ven, ale mraky jsou mraky!!!
    pajaable , Tobě obzvlášť krásný den a díky za receptíky, už se těším až vyzkoušíme. To nemá chybu a ten koláč jablečný, tak ten má úspěch zaručený už teď.

Všem závislákům přeji, aby se z TS všem vyklubal ten ledňáček!!! Moc se mi líbí a taky bych ho chtěla mít, ale budeme si muset počkat do zítřka. Krásný den a udělejme si ho tak, aby se nám líbil. Pa pa....;););)

16. Natali1465

Natali1465 Veterán fóra

Ahoj burds - stejný problém mám já doma s manželem - on nejí těstoviny a rýži, já zase nemusím knedlíky krom sladkých s ovocem... řeším to tak, že uvařím hlavní jídlo a k tomu dvě přílohy. Jinak jsem to nedokázala vyřešit, protože dvě různá hlavní jídla jsem vařit odmítla...a já se nakonec naučila jíst i rajskou omáčku s rýží, protože já rýži prostě miluju;)

17. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Fialky, chmel a třešně - to fakt ten pták sežere ? o_O
    Tak nevím jestli koupím, bo na kontě se krčí ustrašených 40 zlatek :eek: Při mém štěstí bych dostala dvoje myši :cry:

18. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

skalara.v, buďme rádi, že nebude chtít žrát japonské kapry xD, to by asi nekrmil skoro nikdo, jen skalní milovníci tajemného dobytka....a koukám, že nám nadělí do družstva další úkol, krucinál, ještě nemám dodělanou Tour II a další havěť v družstvu :mad:

19. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Natali, burds: a co takhle nechat vyhladovět :-D Řešil bych to jak se psem (teda pokud nejí určitou potravinu nebo její složku ze zdravotních důvodů). Žádný rozmazlování.... máš hlad, tak jez to co je... nechceš seberu :-D

skalara: což o to krmivo vem čert, ale ten typicky český název habitat.... kdo to překládal? Nebo je to teď IN?

čarodějka: neměj tvrdý vemeno a nějaký ty chlupáče nakup.... pak je to fufu z krku..... taky mně na farmu havěť nesmí. Už mám nakoupeno vše.... jen chybí těch 30 nanuků. A kde je v odměnách řádek... to už se šetří i na nich? :-D

20. mituli

mituli Polobůh fóra

Evi,moc dik za receptik,urco upecu,sakra to se mi zbyhaj sliny-jsem jak muj psik,slintaky az na zem

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.