ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. berkaKolchoznice

berkaKolchoznice Vévoda fóra

Peto , radši nepátrám,co kdybych zjistila prošlou expiraci xD

2. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

S tím věkem -připomělo mi to jeden vtip:Ráno přijde Sára Kohnová do koupelny,koukne do zrcadla a říká:Tak Kohn,to to ti teda přeju!

3. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Ahojte v novém roce,
    jak vidím, včera jsme tu zase měli na návštěvě příšeru z vesmíru ;) Doufám, že v tomto případě nebude platit pořekadlo, jak na Nový rok, tak po celý rok 8)

Měla bych se vykutálet z toho mého kamrlíku a zajít do obchodu, Cecilka má poslední kapsičku na večer. Ale tak se mi do té zimy nechce... Ještě že je to pro tu moji mrňavu vrňavou, kdybych něco potřebovala sama pro sebe, tak si to rozmluvím :D Samozřejmě pouze v případě, pokud by nedocházelo kuřivo nebo kafe, to bych si pospíšila ;)

4. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Y_n_O-čko ... tak Cecilce šoupni i nějaký tvůj mlsek, nebuď škrt :p určitě by se něco výjimečně našlo a můžete spolu vrnět na válendě a koukat hezké filmy :inlove: Vím se to nemá, není to to pravé pro zvířátka, ale když je ten Nový rok a nechce se ven, ale oni milují lidské mňamky ... jasně, že jenom výjimečně ;)

5. Y_n_O

evainfo, ona mlsá furt, ale svoje jídlo potřebuje. Na Štědrý den dostala místo kapsičky k večeři deset deka té nejopravdovější šunky, jakou jsem sehnala, tím má na další rok vybráno xD Samozřejmě, že když mám nějaké masenko, pokaždé pár kousků dostane. A miluje sýry, tvrdé i mazací. A šproty (sardinky jí nejedou xD). A jogurty xD My vlastně máme takovou zdravou "dělenou" stravu, jen já jí z té její neujídám 8)

Naposledy upraveno: 2/1/21
  6. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Nooo,veselo jak po funuse!Tak možno zajtra.;)

7. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Y_n_ko, tak to jsem se psem na tom stejně, sice už jsem si jednou lízla, abych jakoby ochutnala:p, ale jinak mu to nechávám a zato od nás si toho vyžebrá spoustu, když krájím cokoli co smrdí masem, tak už u mne stojí v pozoru a vyzobává, co upadne, někdy mi jakoby upadne i schválně, aby se brouček měl dobře, na štědrý den upadlo kousek i kapra, když upadne kousek divočáka, tak pak sám divočí jak za mlada a to mu letos bude 11. Njn, jsou to miláčci, taková šunčička jim hodně voní. Když máme jogurt, tak v klídku můžu kelímky házet do plastů, bez toho, že bych je myla. Jsou tak čisté a bez jaru, jen ty dna nezvládá, na to má krátký jazýček
    xD;)

8. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

:)Všechny vás zdravím a přeji hodně zdravíčka v tomto roce. Trošku pozdě , ale o to upřímněji. Milena

9. Y_n_O

Tak jsem zjistila, že se ze světa (teda aspoň tady u nás v Dřevákově) ztratil nakládaný (sterilovaný) kopr. Mám chuť na koprovku. Tak jsem šla do toho rakouského červenožlutého supermarketu, nic. Tak jsem zašla do toho červenomodrého, anglického, taky nic. Pak následoval ten holandský, modrobílý - opět nic. Tam mívali alespoň mražený. Hm... Tak jsem koupila sušený, ale protože mi trvalo skoro dvě hodiny, než jsem to všechno obchodila a objela a ve 14.30 musím stát na značkách, teď už vařit nebudu, potupák jede 13.39. No a do večera mne ta chuť (nejen na koprovku, ale i vařit xD) asi přejde, tak si dám po návratu chleba s paštikou nebo čínskou polífku a bude vyřešeno 8)

EDIT: ještě jsem mohla zkusit ten obchod, co se jmenuje jako malá mince (vilm4 mi vysvětlila, který to je xD). Je zvláštní, že firma je německá, ale ta mince v názvu anglická. Ale tam já nechodím, asik u nás mají špatného manažera nebo žerku, je to tam takové nevlídné, ušmudlané...

EDIT2: jak jsem zjistila, nejen že není kopr, ale vlastně není ani český supermarket... ten chybějící kopr mi asi najednou vadí míň.

Naposledy upraveno: 3/1/21
  10. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Tak to já mám kopr nasušený a udělám si koprovku, kdykoliv na ní mám chuť :D, ten nakládaný jsem měla jednou a moc mi nejede, to si ho raději dám do mrazáku, ale tam došel a zásoby v létě jsem neudělala, škoda, ale do léta to uteče, tak bude ze sušenýho.
    Jo a zrovínka ten s tou malou anglickou mincí mám u nás nejraději, je tam levno a zboží docela slušné, sežene se tam hodně českého, pokud nejedu do červenobílého, tak do toho výše jmenovaného

vilm4, Y_n_O a anickamalirka tohle ocenili.
  11. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ynuš a já jsem dnes měla vaříííící den.
    Dělala jsem králíka pěkně vypaseného a k němu kus bůčku, červené zelčo a brknééédl. cca 8 porcí...
    k tomu kotel bílé králičí polévky..
    To víte distanční výuka.. čili 2 porce a druhý den pro starší děti..
    A večer jsem spotřebovala všechnu načatou zeleninu a udělala vylepšené lečo,
    válelo se mi tu 6 žampiónů, půl lilku, půl cukety, 2 bílé papriky a lehce měkká rajčata.... a taky 7 porcí,
    mužskej zasejc oběd s sebou do rachoty.
    Teď jsem dopřipravila svačiny,
    Pepčovi do školy a také trocha sobě... kór co se potýkám s tou potvorou sladkou cukrovou.....
    musela jsem se znovu naučit snídat aj svačit... ale už mi o jde :)))) a budím se hladová :D
    Výhodou jest, že můžu žrát i večer... :D teda musím.... :D :D
    Dnes jsem si dala ledový salát se zakysankou...
    Teda dala... připravila a musela jsem si odskočit.... a půlka zatím vzala za své... proletělo hladové komando....​

12. Y_n_O

Jejdamane, tak toho karlíka se zelím bysem si dala, klidně i bez zelí a brknedle, stačilo by stehýnko s kusem toho bůčku xD

Nakonec jsem ten sterilovaný kopr koupila u nás ve velkoskladu, teda velkoobchodě, ve slevě, dochází expiračka (to se ke mně hodí), tož prodávali po jednom kousku místo šesti v balení. Celých dvanáct korun jsem utratila xD
    No a sice jsem tu koprovku jedla až ve čtvrt na jedenáct večer, než jsem mezi farmařením po příchodu z práce dovařila (a druhou porci ve dvě ráno, ale nikomu to neříkejte ;)), ale chuť je sviňa, ať je na cokoliv xD A dnes večer jsem dorazila zbytek. Pak nemám vypadat jak ta klasická masná příloha ke knedlům a zelí xD

Naposledy upraveno: 4/1/21
  13. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Nó,kopr je bylinka a bylinky jsou zdravé,tak ses nijak neprovinila proti zásadám správného stravování.To dá rozum!

14. Y_n_O

vilmuško, díky, hned je mi líp a přestalo mě hryzat svědomí ;)

EDIT: kdybych nevěděla, kdo má na svědomí ty podivuhodné nicky, co oceňují každý post, tak bysem se aj naštvala, protože na démona v této podobě (bez toho infantilního doplňku) mám téměř
    ©, za ty roky, a navíc není radno brát si jeho jméno do huby, potažmo klávesnice, nadarmo a bez úcty 8)

EDIT2 (po ocenění od matlafousky, aby jí někdo bezdůvodně nenadával): tak jsem teď zjistila, že už si asi nikdy nezajdu do hospody na zrzku s čepicí, na bazén, na hokej, do divadla a tak, když nebudu očkovaná a evidovaná. Co už, stáří v pokročilém stádiu, nějak to do konce doklepu, ale třeba než umřu, pravidla změní. Nebo snad ten návrh, co mě tak nakrknul? Prý propustka do normálu...

EDIT3, 7. 1.:

EDIT4, 8. 1.: staré dobré časy, zas si kecám sama pro sebe xD
    Kdybyste někdo měli chuť na dobrou muziku, zkuste tohle. Na Silvestra jsem měla dilema, jestli se zúčastnit premiéry nebo zůstat u programu oblíbeného rádia. Rádio zvítězilo, ale po jedné hodině, kdy skončili se živým vysíláním, jsem si to hned pustila. A pouštím furt a stále dokola, protože tenhle hudební mág prostě nezklame a to nikdy... A ta podívaná k tomu...

Naposledy upraveno: 8/1/21
  15. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Y_n_O - ten tip na muziku,rád si vypočujem čokoľvek,ale na mňa málo gitár!:p Ja skôr niečo,po našom ''kamennejšie''!;) Ale ako tip,je to fajn.

evainfo, Y_n_O a vilm4 tohle ocenili.
  16. Y_n_O

Peto, ja taky můžu tvrdší muziku, ale tenhle pán je moje srdeční záležitost dlouhé roky a tak sleduju všechno, co podniká.

17. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Y_n_Ouško,děkuji za přání k mému farmářskému svátku.Moc mě to překvapilo a ještě víc potěšilo.Jsi jako ty naše kočky-taky jim nic neuteče, o všem mají přehled,jsou chytré, šikovné,přítulné a mlsné.

evainfo, Milka66 a Y_n_O tohle ocenili.
  18. Y_n_O

vilmuško, rádo se stalo.
    Kdesi cosi napsalas, ale moje odpověď tam nepatřila. Tuším s tím sněhěm a myší. Tak to pošlu sem.
    Vilmuško, tak u nás tak centimetrů pět, ale i ten půlcentimetr, který navál na pavlač, stačil k tomu, abych upadla téměř na hubu, ještě že je tam to zábradlí. Tak jsem se po kachličkách, koupelnových, které jsou osazené v rámci úspor na té pavlači, postupně popřesouvala ručkováním po zábradlí ke dveřím na schodiště. Venku už se dalo chodit. Ale ten návrat... kdyby mi Cecilka rozuměla, do dveří by zevnitř kopla, ale já to z té terasopavlače ne a ne otevřít, protože mi to pod nohama klouzalo a ty dveře mám teď nafest, co mi je vyměnili. Zítra pohledám kdejakou krabici a vydláždím si terasu protiskluzově 8)

Naposledy upraveno: 12/1/21
  19. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Teda ty máš ale dobrodružný život!Jiní jezdí do Rakous a Itálie,ne-li do Himalájí a tobě hrozí úraz přímo doma.Hrdost stranou,lez třeba po čtyřech,hlavně se nezraň!Kdo by zásoboval Cecilku kapsičkami?!

20. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Y_n_O - no,v tejto dobe je každý deň '' o držku '' ! (aj doma) :D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.