ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

kiki2305 - klikni na ikonu obrázka pravím tlačítkom myši a zvoľ ''otvoriť na novej karte'' a uvidíš...

2. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

No jo, jde to, díky :D
    Tedy to je ale nádhera - a nejsem chlap, ale ten poslední je opravdu nejhezčí :D

3. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Pavlínko, držím palce, aby se všichni brzy uzdravili a babulenka ať jí jde opravdu sprdnout :p, toto se fakt nedělá, ale ono se to té dotyčné vrátí na dětech. Jsi šikovná, už jsem to tu určitě psala víckrát, ale je to tak, tak proč to nezopakovat. Pevné nervíčky

U nás se dárky také neřeší, dcera objednala dárky pro syna, tedy vnoučka, ten má z vánoc ještě radost :)ale my ostatní ostrouháme a je nám to šumapumpička, bo co potřebujeme, to si koupíme jindy, s tím co máme koronu přežijeme. Vždyť bude snad zas normálně, ale až asi po proočkování

Přeji všem farmaříkům a farmařičkám pohodové svátky a za ničím se nehoňte, nestojí to za to ;)

4. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

kiki2305 - čo máte stále s tými chlapmi??Ženy nie sú maškrtné?Sú a možno aj viac!Žena varí,pečie,zobne tu,zobne tam a je najedená,ale chlap musí počkať,až to dovarí,dopečie a samozrejme,že je potom hladný!:p

Edit: a na tom obrázku je to aj tak len max pre dvoch.8)

5. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Peto121 - asi to tak nevyznělo, ale já to právě myslela tak, jak teď Ty :D. Reagovala jsem na ten příspěvek, že je jasné, že chlapovi se líbí ten obrázek s jídlem. Tak mně se líbí taky ten s jídlem xD.

Ale že by to stačilo pro dva - no, snad, ale ten jeden by nesměl být můj synovec, ten by to slupnul sám celkem bez potíží. Leda by mi nechal to ovoce, kiwi on nerad.;)

6. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Pro dva říkáte?
    No když myslíte
    :D :D :D
    talíře mají průměr 45 cm :D
    a jen kuřecích nožiček bylo zhruba 3,5 kg :D
    Ale když pro dva, tak pro dva
    :D :D :D :D :D
    (čti: bych vás chtěla vidět :D)

Je fakt že ještě nejsou vidět další pochutiny co byly k mání ;)
    dvě mísy mini řízečků
    jednohubky, 4 štrůdle, cukroví, pařížské řezy,
    sýrové slaninové domácí tyčky a mnoho dalšího

bylo nás na to 10
    a ještě tři dny jsem ze zbytků vařila
    hemenexy, rizoto a jiné pochutiny :D

PS: rozhodla jsem se nestresovat a netrápit a nepřipustit jiný něž dobrý výsledek.

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Pravdu díš, Pitrýsku, utrum. Od pátku; dnes, vlastně opět už včera, jsem měla poslední směnu, zase. Tož sem převlíkla kabátek... 8) Snad toho kovida trefím, už mi delší dobu dělá ze života kolotoč kombinovaný s horskou dráhou :) Já tolik adrenalinu nemusím...

Naposledy upraveno: 16/12/20
  8. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Nezlob, netrefíš. Ani náhodou;)

9. Y_n_O

Jak to vidím, musím vyčkat času jako husa klasu xD Brigáda mi zajistí bydlení i skrovný zůstatek na provoz domácnosti. Kua, proč sme zase ve všem pozadu... zas a znova...

anickamalirka, vilm4 a Peto121 tohle ocenili.
  10. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Dobrý večer (nedokážem napísať, že pekný - dnes ho má už len málo kto).
    Je fakt, že toto sú tie najhoršie Vianoce, aké som kedy zažila. Snažíme sa udržiavať rodinné vianočné zvyky, ale tento rok - ako ešte nikdy- pôjdu asi bokom. Svokru 91 ročnú, nemôžeme nechať len tak na ňu. Aj keď už má toho HOSIPA, nedokážeme ju na sviatky nechať len tak! Musí byť s nami. Vytvoríme si "bublinu"... Ale chcem aj svojim vnúčencom urobiť Ježiška... Bolo by celkom jednoduché poslať im darčeky ku nim domov. Ale ja chcem vidieť, ako sa z nich tešia. To je na obdarovávaní najkrajšie - radosť deťúreniec. Môžete povedať - však Skype - ale to nie je ono. Hľadať v tejto situácií niečo úsmevné je naozaj ťažké. Najhoršie je, že staršieho syna kolegyňa je s partnerom, ktorý má pozitívny PCR test. Dozvedel sa to včera. Aj keď pracujú v rúškach - ťažko povedať, ako to bude... Mladší má tretinu kolegov pozitívnych. On je denne na antg testoch. Zatiaľ - negatív. Ale ako dlho? Stretnúť sa - nestretnúť? Zachovať si to všetko krásne z Vianoc, alebo sa na to vykašľať? A čo ak pre celú rodinu budú posledné? Mladí to prežijú (aspoň dúfam), ale čo my starší ?Celé je to na houbalo.
    Oproti mladším mám aspoň výhodu, že dôchodok je každý mesiac. Naučili sme sa s ním žiť - zatiaľ...
    Viem, že som absolútne negatívna, ale kde sa mám vykecať ?

11. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Zdravím, zvykli jsme si na dobré bydlo. Před sto lety bylo hůř a dál a dál ještě hůř.... nezoufejte, vakcína se blíží a bude líp :)

12. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Děvče drahé,naprosto tě chápu.Přestože pro mne vánoce nic zásadního neznamenají,velmi by mi chyběla ta možnost vidět se s rodinou.Mám 2 dcery,obě žijí v Praze,mne nastěhovaly na chalupu a pravidelně jezdí na víkendy.Ale i na mne působí sváteční atmosféra,uklizený a ozdobený dům,protože to všechno beru jako svátek zimního slunovratu,kdy se Země natočí severní polokoulí ke slunci,dny se začnou prodlužovat-pomalu ale jistě-a za pár měsíců tu bude jaro.Rozhodně bych riskla návštěvu potomků a tchyně-té obzvlášť-protože už to budou třeba její poslední vánoce.Polejte se dezinfekcí,nasaďte roušky a navštivte vnoučata.Aspoň na chvíli buďte spolu.Pkaždé,když na mne padne pocit bezmoci,vzpomenu si na lidi za okupace a naberu sílu a odvahu.Měj se dobře,buďte všichni zdraví a přeji tobě a celé tvojí rodině ty nejkrásnější vánoce,na které budete dloho vzpomínat.

13. Y_n_O

Tak já na Štědrý den budu doma s Cecilkou. Bylo rozhodnuto, že když bude u mladých přebývat prababička, moje zploditelka, co nevyšlape těch sedmdesát schodů ke mně, jsem už nežádoucí element. On by nás zřejmě jeden z členů domácnosti pospolu nerozdýchal, protože lichým počtem to nebude, jsou tam kočičadla a dožívající freťáček, navíc se dává tradičně na stůl jeden talíř pro náhodného kolemjdoucího ;). Co už, se z toho neposesouvám, i když to je můj jediný celý volný den až do konce roku. Doufám, že jim nezaskočí kost v krku z toho kapra, co jsem jim koupila a salát i polévku snad bude dělat moje mamina, ingredience taky mají. A na Štěpána si pochutnají na kačeně se zelím a s knedlíkem, snad to dobře uvaří. A ten dušený králík s houbovou omáčkou a bramboráky by měl být brnkačka, holt ode mne tentokrát dostanou na jéžiška žraso, které si budou muset připravit sami, když nemám povolený přístup. Zkusím to příští rok nějak překonfigurovat. Té malé prcleně nemá cenu nic kupovat, protože všechno musí být eko a posvěcené nejméně třemi atesty... A pro dospělé dárky použiju na svátky a narozeniny v příštím roce, pokud kovida přežiju, mířila jsem, snažila jsem se, ale ani můj Svatý zabiják tu potforu netrefil. :)
    Tak Vám všem ostatním přeju hezky strávené, i když různými způsoby, omezené svátky. :)

Naposledy upraveno: 19/12/20
  14. Pitrýsek47

Y_n_O: to aby ses přestěhovala třeba :p hele co si uvařili to si taky sní i s tím svědomím. Cecilka bude ráda, že není sama a třeba ti dají oblíznout něčeho jedlého.
    Přežiješ a i farmu si užiješ ;)

15. berkaKolchoznice

berkaKolchoznice Vévoda fóra

Y_n_O je silná žena a bojovnice,která dá i tuto situaci,ale ... ;)

16. Y_n_O

Pitrýsku, stěhovat? Zas? Kvůlivá schodům? Nee, to bysem rači vyhořela xD Já jsem ráda, že mamina bude u mladých, ona je taková fňukna, kdybychom ji nechali u ní doma samotnou, to by asi byl její konec, ubrečela by se 8) A to, že bude spokojená, mi naprosto stačí.

A máš pravdu, Cecilka je vděčná za mou pozornost a péči. A to hodně potěší.

17. Pitrýsek47

Y_n_O to bych ti fakt nepřál :Dmně stačila tento týden výměna lednice a el.sporáku. Chcete se pobavit? Vše klaplo, doprava i na druhý den dopol.technik na zapojení sporáku. Novinka, která u starého nebyla digi.hodiny, hned je nastavil. Světlo jak v kosmu i při otevření lednice, ale což o to, si zvyknu :p pobývám v obýváku, čtu až do tmy, v kuchyni záře, dobrý funguje jak má. Pak se zvednu, že bych mohl jít na kutě, nesu hrnek do kuchyně, ještě zasněný z četby, hodiny nešly přehlídnout a na nich 4 nuly. Kurník, proč se vynulovaly, to už je to rozbité? Teď už je nastavovat nebudu. Mrknu na radiobudík na stole a tam taky 4 nuly. No vidíš, ty bambulo, žádná porucha, ale půlnoc xD hodina duchů. Jo, technika mě převálcuje snadno;)

Edit
    :já o půlnoci a hned vyskákaly (viz ocenění) ženská, nech si to až na děsivku:wuerg:

18. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Inuš, já jsem na ty zatracené schody vyzrála. A to jich mám jenom 66. Lépe se počítají od spodu 66,65,64 než 1,2,3.Ubývají, nepřibývají. Rozdíl mezi "ještě "a už "jen" je velký :)

edit: Berka a Matlo, to jsem netušila, že jste špíny zlodějské a špekaté, měly by jste se nad sebou zamyslet xD

19. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Y_n_O Mily nezadouci elemente, mam stale jeste schovanou lahev sipkovice a hruskovice, ktere mely puvodne smerovat k jinemu clenu nasi male komunity (bohuzel uz je nepredam) a rada bych tudiz, z duvodu tobe znamych, nahradila prijemce a na Stedry den ti je osobne predala, pokud Cecilka bude ochotna Te par minut postradat a Tve udy zvladnou dalsi varku schodu ;)

20. berkaKolchoznice

berkaKolchoznice Vévoda fóra

Gordonko ,ukradené lízátko je už hooodně dávno,tudíž promlčené a špeky se snažím příhodně maskovat xD

A vůbec to nejsou špeky,mám jen o dvě čísla větší kůži :D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.