ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. BAMBULKAJIŘINKA

BAMBULKAJIŘINKA Pisálek fóra

I ty jsi super astrid888

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Y_n_O: Oproti všem ostatním taky ne. Chrám sv. Víta například taky není od západu k východu. A ještě jeden neznámý v jižních Čechách, kde jsem se orientovali podle učení, že oltář je vždycky na východ - no a došli jsme jako Švejk do Budějovic, ačkoli jsme chtěli na Lipno. xD

3. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Ona ta orientace vůbec není dogma. Často se vycházelo z možností stavební parcely (jak bychom řekli dnes) a nezřídka i z toho "jak to bude vypadat" - a to ve všech dobách. Lidi se vlastně zas tak moc v průběhu věků nemění ;)
    Světové strany je lepší určovat podle spolehlivějších ukazatelů :)

EDIT: Ten východ a západ Slunce je ale stoprocentně spolehlivý taky jen 2 dny v roce :D

Naposledy upraveno: 26/7/20
  4. -pechfógl-

Jo, kompasu například. Lišejník ani mravenci taky moc nepomůžou. No - ještě východ a západ Slunce.

5. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Já si vzpomínám, že nás ve škole ještě učili, podle stínu v pravé poledne, ovšem díky střídání času to nějak hapruje, zdá se :D
    Jinak u nás je kostel taky orientován jiným směrem, tedy správně řečeno neorientován ;)

Y_n_O, astrid888 a vilm4 tohle ocenili.
  6. medved222

medved222 Analytik fóra

Zdravím, Ynuško, tak úplně z okolí teda nejsem, do Olomouce to máme nějakých 70 km, ale dcera bydlela několik roků v Přerově, tak jsme tam jezdili často, tam to bylo kousek. Dělávali tam i zajímavě pro děti tu prohlídku ZOO, jako soutěž. Děcka dostaly mapku a listy na zapisování úkolů, u klecí hledaly kódy, tajné písmo, odpovědi apod. a pomocí toho je to vedlo po celé ZOO. Po skončení prohlídky na pokladně odevzdaly vyplněné listy a každý dostal odměnu (velkou pohlednici zvířete) a každý stý dostal velkého plyšáka. Jinak moje domovina je jihovýchodní úplný okraj Moravského krasu.

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Pechptáče, nejsem detailista, nehledala jsem nikde, kde kostel, chrám, klášter, opatství či bazilika a cokoliv souvisejícího stojí nakřivo xD To je Moje bazilika, v Mé domovině a jsem na ni pyšná xD Ale zas budu muset lozit po netu a zajít do knihovny, abysem zjistila, kde to mají taky tak. Moc Ti děkuju za příspěvek ;)

medvídku tak to jo, vidíš, já to mám domů kousek, vlakem cca 30 minut a od nádraží na Kopeček je to busem hned a nebyla jsem tam na celou prohlídku hodně let. Asi naposled jak otevřeli noční pavilon s netopýry? Jo, ostuda... Ale jezdím tam, jen nechodím všude, jdu jen okouknout novinky.

Naposledy upraveno: 26/7/20
    astrid888, vilm4 a medved222 tohle ocenili.
  8. -pechfógl-

Ale no tak! Ve mně se taky ozval lokální patriot. Asi závist - my od Kunštátu a Frydku máme do Olomouce daleko.

9. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Astridko: Tak co se týče ZOO, musím uznat, že ta v Praze je nejhezčí, hned za ní je pro nás Liberec. Plzeň mě zklamala šíleným kopcem, Dvůr Králové hodně změnili, je hezká, ale ne pro nás, radši do Prahy. V Olomouci též pěkná ZOO, jídlo ovšem zklamání. (nechutnalo mi),
    Velmi pěkná ZOO je ve Vyškově, kde tě do dinoparku převeze vláček /pokud to nezměnily, platí vstupné na oboje najednou/
    No a neposlední řadě máš kousek Vídeň .... tam je velmi pěkná Zoo a hlavně servírky v té restauraci jsou i Slovenky, takže ani s domluvením není problém.

10. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Oj,oj musím se ohradit proti kopci :Dano, je tam, ale jen pro toho kdo se chce dostat do Dinoparku a i ten se dá obejít po schodech kolem amfiteátru (blízko vchodu) přes botanickou zahradu. Tam je mírné stoupání. Dále do statku po rovině a pak jen s kopce dolů kolem medvědů.
    Jinak je zoo vesměs po rovině s mírným vyvýšením.
    Když přijedete ke vchodu od Košutky (ne hlavnímu vchodu), jdete jen dolů.
    Jak se teď vůbec píše s kopce nebo z kopce? Už jsem z toho skopec ;) Y_n_O je přes ten pravopis.

Naposledy upraveno: 27/7/20
  11. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Pitrýsek47- Podle mého se píše se s. S vrchu dolů. Z by bylo z něčeho, jako ze vnitř. Taková pomůcka.

12. astrid888

astrid888 Titán fóra

Ajojte všetci :)
    Noo, tak sme rozhodnutí, ide sa do Prahy a veľmi sa teším. Pozerala som si nejaké hotely a skoro som odpadla..v centre tak nízke ceny?... fakt veľké zľavy. Ani neviem ktorý vybrať. Dnes, alebo zajtra by sme si už mali niečo rezervovať, no čím väčší výber je, o to ťažšie sa vyberá, poznáte to, nie? ;o)))

Pitrýsek47, u nás je to "z kopca" ;o)

13. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

MatýsekKamilek ve Vyškově je jenom Zookoutek , vláček do dinoparku jezdí pořád a vstup taky stejný.;)

14. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Ahoj.Máme tu ďalšieho svätého,čo všetko laikuje? -.-

15. Pitrýsek47

Peto, to bude čínská kontrola xD

Edit: já jsem raději neklikal, kdoví co bych se dozvěděl ;)

Naposledy upraveno: 27/7/20
  16. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Pitrýsek47 - Kontrola možno,ale čínska?Keď som na ten nick klikol,nevypadal celkom čínsky! Odkiaľ sa to tu berie? A čo z toho? No a nakoniec mi aj toto laikne!:D

17. Y_n_O

Pitrýsku, přes pravopis je mezi námi zřejmě nejpovolanější pechptáčková, ta měla korekce jako profesi, pokud si pamatuji... Já jsem jen čtenář, milující svou mateřštinu, který občas vylítne jako čertík z krabičky, když se mu do očí vypálí nějaká zhůvěřilost ;)

Naposledy upraveno: 28/7/20
    .SilverAngel., vilm4 a dinoalesi tohle ocenili.
  18. -pechfógl-

Já už jsem to vzdala. Byla jsem tak jazykově korektní, že si teď na stáří dovoluji menší poklesky, ba i naprosté hrubky.xD

19. Pitrýsek47

Jo táák, já myslel, že je přes historii, ale to možná taky :D
    Si nemyslete, úplně jsem se s kopce zarazil, pravidla se mění, moc je nesleduji, tak aby neměl někdo zrakovou újmu. Snažím se sem psát lidověji, podmět, přísudek jedno jest ;) ať to není moc strojené. Já jsem spíš přes tu přírodu:)

Edit
    : xDzlý? to snad ne, já ji tady pochlebuji, jak umí pravopis, vůbec to nemyslím ironicky (ale dá se to tak vyložit) a prý zlý ;) co mám udělat abych byl hodný? odpovím si sám Držet ústa, hele a ty potvory ochutnám jen v největší hladové nouzi, kdy už nebudu vědět co jím. Mám český žaludek a tak to i zůstane :D

20. Y_n_O

Však já taky píšu, jak mi huba narostla, akorát si teda hlídám alespoň "i" a ypsilon, i v tom obyčejném psaní je to hned vidět. Pitrýsku, ty jsi na mne zlý, a já ti nic neprovedla 8)

EDIT: tak jsem to špatně pochopila, nacházím se ve fázi z přechodu z odpolední směny na brigádě a noční v práci, tam mám být za čtyři hodiny... Asi mám mozek jen na půl úvazku xD I já mám český žaludek, ale mlsnou hubu, která zkouší. A ty exotické věci z moře (a nejen ty z moře) jsou dobroty... Většinou. Krom ústřic. Tedy v mém případě. Polykat něco před chvílí živého rosolovitého a ještě si u toho libovat, neee xD

EDIT2: Kua, teď už nemá cenu jít spat, zaspala bysem budíka. Snowpiercer je návykový serirál, nepouštějte si ho, když máte jít do práce... :)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.