ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Hezké, ale nic nevidím ,-)))

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Chvilku počkej, pechfóglinka to z e-mailu někam uloží, nahraje a pak to bude vidět :)

3. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Tak a pěkně se nám ochladilo, mládež si včera vymyslela koupaliště, tož jako jóó, ale já do vody nee, pošla bych na záda...
    Děcka byla po dlouhé době pohromadě spolu (19,15,10 a 2 roky), vyblbla se, spokojená a já jen o 500,- lehčí..:eek:
    Dneska jsem s 15 a 10 letými absolvovala kidsrace, otočila se domů (brodili se řekou, tak převléct mokré za suché), otočila farmu a fičela pro chlapa do rozkopaného okresního města.
    Vedlejší ves (2km) má letní kino, dneska je Bohemian rapsody.. noo, jako jít na Cestu do pravěku, co byla min měsíc v TV a příští týden v kině se mi fakt nechce, tak jsem z nabídky vybrala tohle. Min. týden bylo Po čem muži touží, ovšem to byl někde mezi Basilejí a Prahou. A co je za 14 dní nemám potuchy, kdo si má vše pamatovat. St, čt a asi i pá jsem bez auta, neb ho vezu kamarádovi do dílny, bude dělat přední nápravu a měnit nějakou váhu. Takže mu hodím naše, on mě domů a pak se pořeší, jak si schizofrenika vyzvednu:p.
    Akorát se musím otočit do města pro hotovost, kartou jaksi nezaplatím :oops:. Se mi tááák strašně chcééééééééééééé. xDxDxD

4. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Právě jsem naložila levanduli do lihu, páni, ta jede - skoro na mně nezbylo. Sehnala jsem včelaře na vosk a propolis, až bude v akci olivový olej, jedu dál. Jenom mi máta zahubila mateřídoušku, což jí budu jen pomalu odpouštět. Odbornici z branže - proč je najednou lanolin k výrobě mastí nevhodný? Od starého Egypta fungoval báječně. Nebo jsou kontaminované ovce?

Zrzinka11, Y_n_O a Honzulka05 tohle ocenili.
  5. Jara268

Jara268 Dozorce fóra

Co si pamatuji z chemie tak se lanolin používá snad i k výrobě vitamínu D 3 a je antibakteriální a hypoalergenní a na drobné ranky a i na drobnější popáleniny, já osobně na popáleninky a spáleninky používám pantenol.
    Co je s ovcema nevím...Jára

6. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

kořenářko ptáčková: Nebudu tady šířit moudrosti z tetičky W. to by měly vědět hopsající ovečky, ale ty sem už nepíšou. Jelení lůj byl taky in a potom ne, čert aby se v tom vyznal.
    Jsem psal, že je máta metla pro okolí ,-).

7. Y_n_O

Kdyby byl lanolin pořád in, kdo by pak kupoval ropnou vazelínu? I v lékárnách jde koupit, značková 8)

Honzulka05, ty neznáš večerníček nebo knížku O víle Amálce? Tož tam jsem to našla, dávno... Akorát že ses zeptal až pak, když jsem příspěvek přesunula do debaty O všem možném. Taky aby ostatní věděli, je to "Krucinálfagothimlhergotnochamelhromtěťuk." ;)

Naposledy upraveno: 6/7/19
    Zrzinka11, Honzulka05 a Milka66 tohle ocenili.
  8. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Vílu Amálku znám,akorát jsem jí neviděl už asi 3,bo 4 roky

evainfo tohle ocenil(a).
  9. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

"Krucinálfagothimlhergotnochamelhrotěťuk, vílu Amálku znám, akorát jsem jí neviděl už asi 3 nebo 4 roky " řekl Křemílkovi motýl Emanuel, plácl jelena Větrníka po zadku a odcválal k benzínce do Mimoně na kafe, zatímco si loupežník Rumcajs nabil svou bambitku žaludem a šel se picnout. Ale ještě předtím nezapomněl uzavřít životní pojistku, aby z toho taky Maková panenka s malým Rákosníčkem něco měli. A zazvonil zvonec a pohádky byl konec
    :eek:o_O

10. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Se teď díváme na Jáju a Páju, dědu Lebedu a hlavně řezníka Krkovičku, to je náš oblíbený večerníček, moc se u toho bavíme. Makovou panenku dávali nedávno
    :)

11. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Skali,evoku,vy máte rádi večerníka,jako malý jsem na něj koukal taky,dobrý večerník byl rákosník,Jája a Pája,Pat a Mat (ty jsou nejlepší););)

evainfo a evoku57 tohle ocenili.
  12. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Pat a Mat sú fakt dobrí na pobavenie, len pokiaľ nepríde do domu opravár, ktorého mali oni dvaja za učňa - z toho je potom len číre zúfalstvo xD

13. -pechfógl-

To mi připomnělo ten vtip: Jde opravář s učněm opravovat septik. Odstraní poklopm zjistí - sptik plný. Opravář jen povzdechne, skočí dovnitř potopí se. Za chvíli se vynoří a vydechne: Podej golo klíč devítku! zase zmizí pod hladinou. Za chvíli: Podej klíč sedmičku! A nakonec: Podej desítku! Pak vyleze a praví k učni dívale ses pozorně, abys to taky uměl a nemusel odborníkůmjenom podávat nářadí?

14. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

344.444.448 krejcarů.... hezké číslo, jen mi tam asi dlouho nevydrží....

15. Y_n_O

Vzdala jsem splnění toho větrného úkolu, už bych nedopěstovala bez podpory zelených kapek a to mi za to nestojí. Rozhodla jsem se proto dopěstovat chybějící komodity. Můžete mi někdo říct, kdo mi sežral skoro dvanáct tisíc brambor? Ze zásoby, která byla přes těch dvanáct tisíc, se mi ve stodole krčilo pár stovek skoro vyschlých hlíz... Která potfora zvířecí toho potřebuje takový quanta?

kiki2305, MatysekKamilek a Honzulka05 tohle ocenili.
  16. -pechfógl-

Hryzec. Já brambory pěstji jedině v květináčích (původní nápad Jindřiška Smetanová). Málokdo na první pohled uhodne, co je to za exota. Větrný úkol jsem vzdala poté, co jsem zjistila, že se pěstuje na dvou plochách, takže jsem si zkrátila čtyři sklizně. Jinak bych to asi dala.

Honzulka05 a Y_n_O tohle ocenili.
  17. Y_n_O

Nevermore, hryzce zatím nemáme, naštěstí, stačí křečci, sysli, krtci, prasata, divočáci... i slimáci, vlastně šneci... Kruciš, proč nám dávají na farmu škůdce? xD
    Já ten větrný úkol mám, teda záclonu na dekorku mám, ale ten zbytek jsem už tak nějak nechala být...

EDIT: no, pokud si ještě něco pamatuju z dějepisu, tak když se brambory dovezly do Evropy, byla to exotická květina... je poznat, že lidi nečtou a nemají kam chodit na pole s bramborama, když kvetou...

Naposledy upraveno: 7/7/19
    Zrzinka11 a Honzulka05 tohle ocenili.
  18. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahojky ve spolek
    prázdniny jsou tu .. třikrát hurá....
    čti... sakra tak přes léto zase u plotny obědy se samy neuvaří.....

pár dní jsme strávili kousek pod Pradědem
    od Rejvíse, přes Vrbno, okolo Ramzové, Čertových kamenů
    a Zlatého Chlumu.. čti cesta smrti, duši jsem tam vypustila :D

odměna za krásné vysvědčení dětí
    čti... pomsta rodičů, bez wifiny...

Pepča s Andul měli vyznamenání a nejstarší synek se pochlapil a hodně známek stáhnul i o dva stupně

a po dlouhé době mám pro vás fotečku toho mého raracha :)

19. Y_n_O

Pavlínko, závidím, na jezírka na Rejvízu jsem se už nebyla podívat pěkných pár let... asi budu šetřit čas a peníze na příští léto, letos to už nestihnu, jsou naplánované dovolené a z pracprocesu se už neuleju, je to naknap... :)

A Pepčovi to v tom slamáčku sekne :inlove:

20. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ynuš, to mechové jezírko by krásné
    hodně mě lákala i ta únikovka, která pěkně navnadí
    ale nakonec bylo málo času :) a mnoho míst co jsme chtěli stihnout​

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.