ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

mituli ... já už se teď taky těším z nových oken a balkonových dveří :p ale když úklid je na dlouho, taky jsem měla vše pokryté kartony a obalené folií, ten prach víří i pod to. Při vyndávání oken padaly i cihle, které tam měly zůstat - starý městský barák. A při průvanu se folie zdvíhaly, tak si to zakryj fakt důkladně. Taky záleží na přístupu té partie, ta naše šla od bytu k bytu aby byli rychle hotový. Tak držím palečky :)

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

*JÁ* moc se omlouvám... klidně to smaž, když tu není původní příspěvek od naší zahraniční právničky...
    Čtu pozdě, ale nedá mi nereagovat... jak píšeš, země na cestování je to krásná. A vozíš si s sebou jídlo, abys nejedla posypovou sůl? Je to tak, že za tu sůl může náš obchodník, který chtěl vyrobit levně a nám prodat draze. Výrobci je to šumák, on zase potřebuje vyrábět, aby zaplatil zaměstnance... oni by to pro sebe do obchodu nedali. Kdybych mohla, raději a v klidu bydlím tam, jejich vládní činitelé, ať státní, z vojvodství či obecní, se starají o lidi, ne o to, kolik jim kápne z výhod a platu v jakémkoliv zastupitelstvu. Mám tam rodinu, vím, o čem mluvím.

Tohle jsme s našima hvězdnoválkovýma kočičákama Anakinem a Greedem v jejich dětském věku vyřešili jednoduše - naleju, počkám, až vypije, odstraním misku = dám na kočičí polici. Jsou to roztomilí somráci, ale mají smůlu i teď, píšeme si na kuchyňskou nástěnku časy, kdy dostali nějaký pamlsek a tak xD ;)

Mno pak to je průse.švih... Doufám, že srostlo a dobře dopadlo.

Nejsi ostuda, je to béčkový film podle hodnocení filmové akademie. Ale u mne A+, podobně jako Pošťák (Posel budoucnosti)... Maliny nemaliny, líbí se mi to a má to smysl... 8)

Naposledy upraveno: 9/6/18
  3. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Y_n_O: My do Polska jezdíme, máme ho fakt za "bukem"... a kupujeme si potraviny.... na okošt... Já miluji sýry, Honza zase ryby, nakládané maso ve skle.... teď si ty jedny moc pochvaloval, maso oboje... druhý rybky moc nechutnaly, asi koření, či co... no prostě ty jedny chce vzít znovu.... Paradoxem je, že se jezdí do Polska pro dětské plenky, které se vyrábí v Trutnově, kvalitnější než "pa...rs z reklamy", tady je nekoupíme, tam stojí balík 1/3 hodnoty údajně nejlepších plenek... děti mám 4, třem nevyhovovaly. Prostřední měl "ve fialovém obalu", nejmladší s jednoho řetězce, co je na A, a naše slečna s krtečkem a pak jsme objevili tyhle z Polska... za cenu s krtečkem mám tyhle troje.... I když napočítám cestu, tak stále dost ušetřím.... (jezdím na LPG). V jejich řetězci Beruška jsou též akce, takže tam spoustu věcí pořídím o dost levněji než tady od té samé firmy (kupa se jich chlubí vývozem do x zemí). Jediné, co mi nějak není jasné, jak je možné, že nejmenovaný dezert s čokoládou a lísk. oříšky tam stojí 17,9 a u nás pod 29,9 neseženu (v akci 27,9 a myslí si bůhví jaká je sleva)... To samý je Německo, řetězec ten samý, co tady... malinová marmeláda tam 24,kč a tady 50.... Atd.... Naučila jsem se vyžívat toho, že mi chlap jezdí, když je na Baslu, Sinheimu, pošlu ho do obchodu... a doveze, do Polska jedem spolu 1x za měsíc....

Costner: Viděla jsi film Na křídlech vážky??? Je nádhernej...

4. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Holky že vy tam vždy zapomenete napsat zda film nebo Cosťa, já mám pak guláš.
    Jinak o tom Polsku:
    I když jsem tam byl jen párkrát tak si myslím že to o jejich potravinách je jen uměle nafukovaná bublina.
    Prostě dokážou vyrábět levněji ať už s podporou státu či bez něj.
    A to vadí naší ekonomice, podnikatelům atd.
    Jen jsem byl zklamaný že se pod to podepsala i ČT a podobně.

5. Y_n_O

Matýsku, potěšila jsi mne, že víš, že jejich není špatné a vyrábí se rozdílně pro jednotlivé trhy. Není to dobře, ale bohužel, zatím to tak funguje. Já mám kamaráda kamioňáka (jako ty manžela) a pokaždé dostane soupisku, co mi kde má koupit, protože třeba blbé sardinky v rajské jsou úplně jiné z prodejny v Německu a u nás...
    Co se týče Kevina, krom Tance s vlky beru fšecko xD

Radku, ČT a podobně se podepíše pod všechno, co jim přikáže majitel... tedy platiči poplatků, my fšici... je to přece veřejnoprávní televize o_O

A vysílám S.O.S. - máme doma nový sporák. V tom starém jsem uměla perfektní rýži v troubě, ale teď jsem v troubě já xD Zapnout ohřev spodní, vrchní, oba, gril nebo horkovzduch? A co a na jak dlouho a při jaké teplotě? Netuchám a sáčkovou rýži moc nemusím; najde se dobrá duše, která mi poradí? V tom manuálu od výrobce jsou zapsaná snad všechna zahraniční jídla (včetně tří variant propečení roastbeefu - to hned prubnu), ale rýži v troubě asi nikdo nikde nedělá...

Naposledy upraveno: 9/6/18
  6. medved222

medved222 Analytik fóra

Zdravím všechny,
    Y_n_O, rýži taky dělám jen v troubě, lehce na másle osmažím cibulku, na ní pak krátce osmahnu propranou rýži a zaliju napůl mlékem a napůl vodou. Rozehřeju troubu vrchem i spodem tak na 180, šupnu tam rýži a přepnu na horkovzduch. Peču ji odkrytou a jak je nahoře zlatá krustička, rýpnu vidličkou, jestli je už dobře odpařená a sypavá. Vařenou moji strávníci taky nemilují, zato o pečené říkají, že nemusí být k ní ani maso.

7. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

YnO teď se na rejži vyprdni a jdi spát, ráno moudřejší večera...
    :D

8. Y_n_O

medvídku, děkuju, vyzkouším :)

Radku, to se ti řekne... ráno už je, medvídka poradila, tož to pak v pozdější ranní hodinu zkusím, slíbila jsem k obědu ftáčka s rýží... :)

Naposledy upraveno: 10/6/18
  9. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Y_n_O - rýži v troubě dělám, ale dušenou (pod pokličkou) a bez mléka. To jen v případě, že jde o sladký rýžový nákyp s ovocem.
    Ale nevím, v čem je problém? Dělala jsi ji ve starém sporáku na horkovzduch nebo pod grilem? Asi ne, nejspíš jsi měla plynový. Jestli elektrický, tak ji dělej jako dřív.
    Já přílohovou dělám takto: Jeden díl pořádně vyprané rýže lehce promíchám na troše oleje bez cibule, přidám dva díly vody, osolím, přivedu k varu. Poté přiklopím a šoupnu do zahřáté trouby na cca 15 - 20 minut. Ohřev horní a spodní, 180°C. Každá rýže je jiná, každá trouba jinak hřeje, nutno vyzkoušet. Pak vyndám a odklopím pokličku, aby vyšel zbytek páry a rýže byla suchá a sypká (takovou mám ráda). Pouze v případě, že dělám houbové, masové, zeleninové nebo bylinkové rizoto, osmahnu před vložením rýže cibuli.
    Výborná je rýže na kari, ale tu dělám jen k jednomu druhu "máčených" bifteků: suchou rýži doběla opražím na oleji (1-2 lžíce, bez cibule), přidám kari, sůl, vodu a zakrytou šoupnu do trouby.
    Když použiješ horkovzduch, stačí nižší teplota, jinak je to stejné. Výhoda trouby je jednoznačná - není třeba míchat, nepřipálí se a nerozblemcá.

10. Y_n_O

Krákorko díky, tys to vzala zgruntu :) Ve starém sporáku byla elektrická trouba, ale hřála jen shora, teď je tam těch možností moc, tož sem potřebovala poradit od někoho, kdo už tuhle vymyšlenost má delší dobu :)

11. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

A víte holky, že se rýže má máčet ? Jak sáčková, tak volná, prý je v ní moc rtuti, a většina se odplaví máčením a postupným měněním vody...
    Se přiznám, že už máčím... čím dýl, tím lépe, třeba přes noc... Bohužel jsem uvěřila a podlehla, neb rýži si opravdu svou nevypěstuji :-D

12. Y_n_O

Mno, těch různých chemických, pardon, sraček, je všude tolik, že u rýže to řešit nebudu :) A zrovna u rýže bych hledala cokoliv, třeba parazity, kdybych byla cíleně zaměřený maňas, ale rtuť nee, té je víc v konzervě s tuňákem xD a stejně ho zkonzumuju... 8)

EDIT: tydýtková, a plavou ti pak na vodě ty stříbrné kuličky?

13. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Hihihi, néééé ! Ale možná bych mohla jemně cedit, třeba bych i prodala :D

14. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Rtuť v rýži?
    No podívejme se kam ta potvora všude nezaleze.
    Já když rýži tak jedině jasmínovou a když prodejce tak jedině Čínskou dovážená přímo od Číňanů.
    Jasně že záleží na tom k čemu ji potřebujete ale jasmínka jde snad ke všemu a Japonci bez tohoto druhu by nebyly Japonci.
    :D

15. Y_n_O

No ba, jasmínka; moje dcera, po mně zaměřením téměřjaponka, si pořídila hrnec na vaření rýže, aby byla akurátní xD Já rači tu troubu, tam udělám víc, ten hrnec je na dvě porce, zeť sní ty dvě, tudíž já a dcera bychom byly bez jídla...:p Nevím, co jí ona, když vaří cokoliv s rýží xD

16. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Y_n_O: Třeba tu rýži vaří 2x.... Ostatně, my máme rádi pytlíkovou .... No a podle toho kolik nás zrovna je, se vaří sáčků..... 6-8 ...
    Pečenou umím také, ale nějak nezaujala... :( , ovšem jako změna sem tam uspěji...

17. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

To mi připomíná jeden kreslený vtip o lidožroutech.
    :D:D:D
    No nic, všem přeji krásné pondělní ránko...

18. mituli

mituli Polobůh fóra

Y-n-O- musím s tebou plně souhlasit ohledně Polska.My to máme asi 45km.a já už tam kupuju ouplně fšecko.Voda v mase v rybách atd...je od našich prodejců,koupím tam 2kg.krkovice dám péct a vyndám tak velkou jak jsem ji tam dala-koupím u nás to samé a vyndám poloviční a kupa vody v pekáči.To jen tak na okraj,jinak tam kupuju i boty v dei.....a jsou o polovinu levnější než tady .Tak se mějte a zase někdy páá(čtu pravidelně jen psát se mi nechce):inlove:

19. herda21

herda21 Expert fóra

Y_n_O: No ba, jasmínka; moje dcera, po mně zaměřením téměřjaponka, si pořídila hrnec na vaření rýže, aby byla akurátní xD Já rači tu troubu, tam udělám víc, ten hrnec je na dvě porce, zeť sní ty dvě, tudíž já a dcera bychom byly bez jídla...:p Nevím, co jí ona, když vaří cokoliv s rýží xD

Ba jo, rýžovar mám také (dostala jsem ho před třemi lety od syna) a nemohu si ho vynachválit - rychlé a dobré :) Na grilovanou zeleninu a občas nějakou rybku, krůtí maso či játru jsem si pořídila kontaktní gril (opičila jsem se po synovi a snaše) a učinila jsem dobře. Já nejsem moc velký jedlík, takže to mám na dva dny :-D
    Ta grilovaná zelenina či plněná tortila fakt nemá chybu....
    Tak, a fičím, mám dnes angličtinku s druháky a dvě hodiny hudebky (nacvičujeme na vystoupení). Poloviční úvazek je bezva, už jsem si zvykla. Jen s tím důchodcovstvím jsem se ještě nějak (nezžila) nesžila. (ač to rozhodně není chvályhodné, i mistr tesař se někdy utne) Ale třeba to časem přijde :-D

Naposledy upraveno: 12/6/18
  20. Y_n_O

herda21: stařičký kontaktní gril ETA, krásně oranžový, který jsem kdysi dávno koupila své babičce, aby se nepolila olejem z pánve (byla na stáří skoro slepá kvůli cukrovce) a pak jsem ho po ní podědila, mi nedávno odešel do křemíkového nebe, jak říká Krypton. Mno a ty moderní náhražky jsou naprd... bez odtokového kanálku, tenký teflon, nejde volit teplotu... chjo... asi začnu šetřit na konvekťák... Protože koupit kvalitnější kontaktní gril za pět litrů nemá smysl, to už rači došetřím na ten konvektomat...

EDIT: že ty jsi někde ze severovýchodní Moravy? Jsou to ta játra, takže negriluješ játru, ale játra 8) Z "játry" dostávám pravidelně psotník, když to vidím na jídelníčku v restauracích tady v okolí; ať je ve formě směsi na topinku, na grilu či jako řízek ;) Třeba se s těmi játry sžiješ, podobně jako s důchodem 8)
    Nemyslím to nijak zle, prostě nářečí... čížkovi kdybych řekla po našem, ať mi donese erteple, taky by nevěděl, vo co gou; ono stačí si tam na našem západě objednat sodovku a dostanu sifon... :p

EDIT2 pro Radka: myslíš instantní polífku? :p

Naposledy upraveno: 12/6/18
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.