ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Ahojky závisláčci :) vidím že jste pilné a nestíhám číst co je tu nového xD
    Ale přijde volný víkend tak to doženeme .. no né? Tak honem jdu sklidit a
    utíkám do reality, ale opatrně ... jsem minule ve spěchu vyběhla, zabouchla
    a zjistila na nohách domácí obuv o_O naštěstí mám v kabelce náhradní klíč,
    tak honem přezout ale spoj do práce už nestihla :p.
    Žádná šikovná výmluva mě nenapadla a tak řekla pravdu, že se tomu zasmějí,
    ale jen zakroutili nevěřícně hlavou ... mě to připadne legrační ;)

Přeji všem hezký a pohodový dník a gratulky šikulkám.

[​IMG] [​IMG]

2. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Ahojky všem šikovným farmářkám
    [​IMG] nanyblacks,Milena,nelina,babioli a evainfo veliká gratulace pro Vás;)
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]to vše je[​IMG] PRÁCE [​IMG]
    A v tom tkví Váš úspěch a postupy do dalších levelů xD

Naposledy upraveno: 9/2/18
  3. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Dělám lepší věci, už dlouho jsem nedala nic k lepšímu. Takže nejnovější: V domě, kde žiju, fasujeme jako invalidi povinně SOS náramky. Samozřejmě je nikdo nenosí, flákají se různě po kapsách a šuplatech. Já ho měla u počítače. Předevčírem ráno mi vtrhlo do bytu komando záchranářů, že prý volám o pomoc. No, viděli, že nevolám a nic se neděje, tak se ptali, kde ten prístroj mám. U počítače nebyl, ani nikde jinde. Dlouho jsem hledala, až jsem na to přišla. Jak mám už dlouho kašel a rýmu, hromadí se mi, rovněž u počítače, papírové kapesníky, čas od času je seberu a vyhodím do odpadků. A čas od času ty odpadky i vynesu. Což jsem učinila i tentokrát. I s hodinkama. No a popeláři, jak s tou popelnicí flákli, alarm spustili. A všechno zmizelo v dáli. Takže nemám SOS, v případě potřeby budu muset mlátit berlí o topení.....xD

4. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Klidný víkend všem pilným farmářům a farmářkám. Pirátku mám hotovou, Králiky jsem splnila pomocí medajlí, a tak trochu šlechtím slony a medvědy, dva poslední sloni už šli do úkolu, snad příjdou i další.Super parfém je k ničemu, vůbec nepomáhá.Pechfogl- snad Ti brzy dají nový náramek a budeš ho líp hlídat. Hleďte se bacilům vyhýbat a úspěšně je vyhánět. Jdu vařit oběd- zelňačka je hotová, ještě udělat vepř.plátek s brambory. Ještě gratulka všem postupujícím.

5. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezkou neděli všem :) venku sluní a tak přeji pohodový den.
    Hlásí sněhové přeháňky a snad to nebude tak zlé ..
    Pechfóglinko ti přeji ten nej náramek, svítící a oznamující svoji pozici :p
    Ty svoje trapasy píšeš tak hezky, že se musím smát nahlas a vypadám
    divně když neumím doma vysvětlit, čemu se u počítače tak řechtám xD
    Akce hotové a farmička už v klidu na dlouhodobkách, je těch úkolů
    na kytičky v družstvu nějak moc.

tak pá pá ...

Naposledy upraveno: 11/2/18
  6. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Hezký večer přeji všem,kteří nakouknou.A docela už delší dobu postrádám hráčku sněženku-nevíte někdo,hraje?
    A neuplynulo ani moc vody a máme tu druhou gratulku:

Naposledy upraveno: 11/2/18
  7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Pechfóglinko, před několika lety byl hitem Ostravak ostravski... blog, potom knížky a tak... Kdybys začala svým nenapodobitelným stylem psát kroniku vašeho pečovatelského domu, bude to bomba, která rozbije žebříčky prodejnosti knih za poslední minimálně půlstoletí :)

8. -pechfógl-

Jo, a mohla bych si taky hledat jiné bydlení.;) Tohle už by mi fakt nedarovali.

9. Y_n_O

Ze zisku by sis pořídila krásný bezbariérový domeček s výběhem pro mazlíčky... :) ¨
    Máš pravdu, pravda se u nás nenosí... :eek:

10. -pechfógl-

A taky bych o sebe musela sama pečovat, ba po sobě i uklízet.....:p

11. Y_n_O

njn, riziko podnikání... :)

12. -pechfógl-

Tak dlouho si budu dělat srandičky, až mě ten humor jednou přejde....

13. zahradnice4

zahradnice4 Baron fóra

marketka47: A docela už delší dobu postrádám hráčku sněženku-nevíte někdo,hraje?
    Ahoj, sněženka je má sousedka a hraje, teploměr má zelený. Třeba je teď na prázdninách.

14. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné skoro poledne, venku sluníčko, ale docela fouká studený vítr, ale to nevadí. Akce jsem dokončila. Popřeji všem , kteří postoupili a jdu hlídat. Dnes budu mít oba dva, tak vyrazíme chvíli ven, malého uspat a pak budeme s vnučkou hrát Kloboučku hop. Pohodové odpoledne a bacily ať neútočí...pouze ty z rádia jsou povolené.;););)

15. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Tak u nás nic nesluní :sleepy:,jen nám tu inverze řádí tak ,že se venku hrozně špatně dýchá :wuerg: a mě osobně je z toho
    i špatně od žaludku. Nemocnice kde leží naše maminy,jsou také zavřené,žádné návštěvy s dědkem nemůžeme podniknout.
    Kvůli chřipce o_O,no k tomu snad není co dodat.
    Mladí si dneska přivezli štěňátko labladora a vnučka je snad štěstím bez sebe tak,že jim v noci nezamhouří očička.
    Vyhrocená situace nastala,když museli oba do pelechu,to byl řev :mad:,jsem raději prchala,já moc nemusím,když ti mrňousci
    pláčou a mě to pak rve srdce.

Hezký večer , pá

16. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Všechny vás zdravím, odešla mi myš,bez ní mi to nejde, poř)d všechno ;)lítá nahoru a dolů, objednala jsem si bezdrátovou v akci a má přijít za 10 až 30 dní, tak jsem zvédavá.gratuluji k :inlove:postupům a vůbec ke všemu. Uf to byla dřina.Už to znovu neopravuji nebo to ani neodešlu:(:p

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný den a kdo slaví Valentýna, tak si ho užijte. Já ho slavím již více než 60 let. Sejdeme se s rodinou v neděli, abychom si to užili, dcera má narozeniny 21. a vnuk slaví svátek 27. a já 25. jedu na 14 dní do Jáchymova do lázní, trochu zregenerovat tělo. Vloni mi to pěkně pomohlo rozhýbat prsty po operaci haluxů. Venku je -6 a začíná svítit sluníčko. Včera nám svítilo celý den, to má člověk hned lepší náladu. Přeji hodně rukavic, dnes jich je 50 ve Valentýnském kalendáři a ať se nám daří v pexesu, které já nemám vůbec ráda. Nyní každý den hraji s vnučkou pokémonové pexeso a teď ho budu hrát i na farmě. Pohodový den a pozor na bacily, stále útočí.;););)

18. -pechfógl-

Ahoj, moudré vědmy. Jak se tu psalo o rýmovníku (sežrala mi ho svině kočkyně), dozveděla jsem se, že existuje i anginovník. Nemáte ho někdo náhodou, případně tip, kde by se dal sehnat? Moje květinářka na mně zírala jak pero z gauče, ovšem té dělá potíž prodat mi v pořádku i pět kilo rašeliny.

19. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

pechfógl - na FB ve skupině Zahrádkáři jsem ho zahlédla. Někdo nabízí, někdo shání, je to asi módní záležitost. Ale přišel mi jako venkovní kytka a netuším, jestli to má opravdu s anginou něco společného. Skupinu jsem už opustila, ale googl by ti měl něco vyhodit.

20. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

-pechfógl-, Je to krásná květinka
    [​IMG]co jsem koukala,tak se odesílá v semínkách,Já si zkusila objednat z té druhé adresy
    Angínovník čínský je znám pro své léčivé využití, které má několik možnostíː
    • Žvýkání listů – listy této květiny obsahují glykosidy, třísloviny a silice, po několika minutách žvýkání by měly vydezinfikovat krk.[2]Toto léčení se používá nejčastěji při nemocích, jako je angína (od toho jméno Angínovník) nebo zánět dýchacích cest.
    • Odvar z oddenku - pomáhá při revmatizmu, nadýmání a zácpě, lze jej i kloktat pro dezinfekci ústní dutiny.
    Vzhledem k obsahu alkaloidů může ve vyšších dávkách působit mírně toxicky[3] a u některých jedinců může způsobit alergickou reakci.
    Popis: Angínovník čínský pochází, jak jeho druhové jméno napovídá, z východní Asie. Tato léčivá trvalka existuje v několika odrůdách, které se odlišují barvou květů. U nás se většinou pěstuje jako balkonová přenosná rostlina, špatně totiž snáší větší mrazy.
    Výška: až 1 m
    Tvar: trs, vystoupavý
    List: mečovitý
    Barva listu: zelená
    Květ: Šestičetné květy v řídkých květenstvích jsou zbarveny žlutě až oranžově, mají červené skvrny.
    Barva květu: červená, žlutá/zlatá, oranžová, dvoubarevná
    Plod: tobolka
    Nároky na půdu: propustná, výživná
    Nároky na půdu: pH: neutrální
    Nároky na světlo: plné slunce
    Nároky na vlhkost: vyšší
    Atraktivita: květ
    Použití: Pro léčebné účely se používají čerstvé listy a oddenek ve formě odvaru. Listy se žvýkají při angíně nebo zahlenění, oddenek působí močopudně, je proto vhodný při chorobách močových cest i ledvin, doporučuje se i při poruchách žláz s vnitřní sekrecí, zácpě a nadýmání či revmatizmu.
    Ostatní: Angínovník je poměrně silný až mírně toxicky, je proto nutné užívat ho uměřeně, aby nezpůsobil alergickou reakci. Podle Jančova a Zentrichova Herbáře léčivých rostlin by se měl žvýkat maximálně půl minuty, ne více než šestkrát denně, 125 ml odvaru by se mělo pít čtyřikrát denně.
    Kvetení: červenec až září

Naposledy upraveno: 14/2/18
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.