ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Přeji pěkný první svátek vánoční, dnešek jsme si užili, přišly dcery s rodinami na obídek a odcházeli všichni až okolo 20 hodiny. Nejstarší dcera šla o něco dříve, odlétají do Egypta ukončit letošní rok. Zítra dorazí Jiříkovi kluci s rodinami, tak bude u nás i o druhý sváteční den veselo. Ve středu budu ráda, že jsou letošní svátky za námi. Mezi svátky ještě dorazí návštěvy, ale to už bude pohoda. Krásný sváteční večer, sladké snění až do rozednění.;););)

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Vánoce jsou úspěšně za námi (jen dvě krvavá zranění - o pečící papír a o kočičí konzervu) a začínám se těšit, že pošta konečně začne nosit dárečky, které jsem k vánocům objednala před dvěma měsíci. O Štědrý večer jsem pod stromečkem rozdávala ceduličky se slibotechnou. A poslouchala poznámky: Jak to, že se ti nepodařilo, to já.... a Já: jenže ty máš nožičky, já kolečka, vole. O vánocích k tomu dodávám Alelujá.
    Krocánek byl dobrej, ale lidi, když jsem toho pštrosa viděla - Mr. Bean nepřeháněl. Fakt to zvíře vážilo devět kilo! Toho potkat v noci potmě, tak zdrhám kolečka nekolečka.

3. -pechfógl-
    xD co to bylo za chcípáka??? 9 kilo? Kdysi naši chovali krůty a krocany... přivezli "macka" ten měl 16 kilo :cry:
    Mršák se nevešel do trouby, musela jsem ho naporcovat a dělat postupně :D

4. -pechfógl-

Nojo, ti opravdu ale opravdu velcí ze soukromého chovu už byli vyprodaní, zbyly jen čtyřkilové čudly a tenhle. Tak nám připadal velkej. Dokonce švagr se v mrákotách ptal, když už bylo po obědě a tři čtvrtiny fógla pořád trčely na pekáči: Je tam pořád ještě? Ale byla to honička dodělávat kaštanovou nádivku a tu druhou s vinnou klobáskou, když byly obě kalibrované na menší velikost a my už neměli suroviny. Děti nadšeně objížděly hypermarkety a utratily asi o patnáct stovek víc, protože si k tomu ještě vždycky něco přikoupily.

5. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné povánoční odpoledne, Venku hnus velebnosti, mlha a něco padalo. Dopoledne jsme byli chvíli na procházce, bylo to nepříjemné, ale jeli jsme k jezeru Milada, tam byla hejna kačenek, akorát jsme nechali doma pytel s rohlíky, tak nás neměly moc rády.K obídku jsme dojedli svíčkovou, ještě zbyla zeťtáčkovi na noční. Zítra dorazí švagrová a synovec s rodinou odpoledne. Nyní si půjdu udělat kávičku a dokoukáme s vnučkou pohádku Tři bratři. Pěkné odpoledne všem závislákům. ;););)

6. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Pechfóglinko, závidím. Jak krocana s nádivkou, tak tu srandu kolem :)
    U nás šajnuje Oskar od rána, sice fouká, tak přemýšlím, kterou bundu si obleču, musím do obchodu. Mláďata pracují, babička odjela (zaplaťtamten včera), tak je doplnění zásob namna :oops: A tak se mi ven nechce... xD Ale to pude, potřebuju pajsejfku, když dali pomocníky za polovic, budou "již brzy" i ti měsíční, já se překecám... 8)

7. -pechfógl-

Na tom krocanovi je každoročně nejlepší to, že ho nemusím dělat já. A švagr mě má rád, protože si sednu do kouta, on mi přinese sedmičku vína a já mlčím a bavím se, kdežto ostatní pomáhají, většinou radou.

8. Y_n_O

Asi se mu líbí, že čekáš a pak si pochutnáváš a vychutnáváš bez kecání :)

Jo, a k tomu Mackovi, i když to bylo v jiném vlákně... když jsem se zděšením na jedné domovské stránce jednoho z mých prohlížečů (a není to ta běžná domovská se psem v logu xD) uviděla upoutávku na článek o pokračování Saturnina, málem jsem roztřískla monitor a šla z práce domů trucovat :D Naštěstí mi došlo, že monitor za to nemůže a práce se mi nahromadí, tak jsem zůstala v relativním klidu na židli. Ale nedalo mi to, ten rozhovor s panem zubařem jsem si přečetla a bylo to jako prvně - chuť třískat a utíkat ;)

9. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Ahojky závisláčci :) právě jsem dočetla novoroční akci
    a vypadá na pohodu, jen ten stonek má zase divný čas.
    No hlavně že nějaký je že jo? :D
    Tak všem přeji pohodový dník i pracujícím
    .. ještě zítra a je volnóó [​IMG]

10. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné odpoledne, u nás zamračeno, dopoledne pršelo a nyní sem tam nějaká ta kapka ještě spadne. Nikam už dnes nemusím, zítra pojedu pro maso, ale počasí lepší nemá být. evainfo, máš pravdu ten čas otočky na stonku je divný. 31:13...ať čteme zepředu nebo zezadu, je vždy stejný. Popřeji pohodové odpoledne od kávičky a budu chvíli plést, už mi zbývá doplést rukáv a svetr pro dceru bude hotový, jenom doufám, že mi vystačí vlna. Mějte se fajn. ;););)

Naposledy upraveno: 28/12/17
  11. Y_n_O

31:17 bych brala, symbolicky poslední den roku... hlavně, že to není 3:15 8)

12. -pechfógl-

Dnes mi klidně můžete říkat Corbusiére nebo Gaudí, neb jsem postavila stolek pod PC, který jsem dostala k vánocům. Bez křížového šroubováku a s holandským (pouze) návodem. Takže odvolávám původní dva umělce, Parléř mi říkejte. Pár šroubků chybělo, zato prkýnka přebývala. Jako ne, že jsem blbá a nevěděla, kam je dát, ale fakticky. Jiná barva, jiné rozměry,,,, no však ona se zužitkují.
    Vnučka doma řve, že už nedostává dárečky. Holt jsme ji zblbli, protože 24. pod stromečkem dostala něco, 25. pod stromečkem u tety dostala ještě něco a u druhých prarodičů následující den taky něco, další den dorazila její o 23 let starší sestřenice s dárečky.... no to bych zblbla i já, i když mně by stačila jen ta dovolená v Karibiku (tu jsem nedostala - jen ten stolek s příslibem, že mi ho někdy přijdou smontovat, Mimochodem, ti nizozemci jsou pěkně šetrní, už k tomu nedodávají ani ty imbusáky).

13. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Pechfóglinko - můžeš si zkusit stáhnout návod v čestině, pokud bys ten stolík našla na netu. Prkýnka navíc třeba nebudou navíc xD
    Třeba si postavíš ještě židli ;)

14. -pechfógl-
    Já se divím, že se divíš ;) vždy, když se něco montuje (či opravuje) zbudou nějaké součástky ;) Přesto dotyčná věc; přístroj většinou fungují a možná lépe, než kdyby se tam namontovalo ffšecko :D

15. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Ahojky :) tak takový stoleček na noťas by se mi taky šiknul do pokoje k televizce. Malý stolek je stále plný ovladačů, TV novin a časopisů ... taky nějaké ďobání :D. Když bych tam chtěla dát počítač tak všechno shrnout na sedačku a když se chceme u telky natáhnout ... no zase to nahrnout na stolek xD

Tak já dnes zažila trapas a ještě teď se červenám. Ráno jsem vyjela do města že chci králíka na víkend, protože moje každoroční dodavatelka s chovem králíků skončila. Obešla jsem několik řeznictví, po králících se slehla zem a tak jsem vzala alespoň kačenu (na blížící se oslavu narozenin) a nějaké mňamky na silvestra. Vystoupila jsem u nás u Alberta a že se kouknu tam. Králíka samozřejmě měli (snad nebude mňoukat) xD ... nakoupila ještě drobnosti a ještě koukla na jejich kačeny bo mě v tu chvilku trklo, že nemám žádný doklad na svojí kačenu. Měli ale menší a bez drůbků. Po půlhodinové frontě na mě prodavačka spustila co že mám v té druhé tašce a po ukázce začala ječet, že jsem jim tu kačenu ukradla a volala ochranku. Jsem hrozný kliďas, ale po otočení se za sebe na frontu která vše pečlivě sledovala a čekala kdy mě odvedou v želízkách, jsem měla chuť prodavačce jednu vlepit ať přestane ječet :(. Ochranka vše prohlížela (jsem měla pocit že hledá otisky prstů) xD a že to musím zaplatit. Řekla jsem mu, ať jde kouknout co tu mají za zboží a nebo zavolá pana vedoucího.
    No z vedlejší pokladny přišla naštěstí prodavačka a že takové kačeny opravdu nemají a začala se mi omlouvat. Tak jsem si vzala ponaučení asi takové, že si budu brát pokladní lístky ... ale tam mě už dlouho nikdo neuvidí ;)
    Všem přeji hezký dník a mažu do práce ... zase nestíhám :p

16. -pechfógl-

Jo, v Albertu jsou vůbec bdělí a ostražití. Mně jednou lustrovali, ještě než jsem si stačila vzít košík. Tak jsem mu líbezně slíbila, že mu ten batoh ukážu, jen co mně pustí dovnitř, abych ho mohla nacpat kradeným zbožím. V druhém případě jsem odmítla následovat ho "dozadu", protože mně obvinil na veřejnosti, tak trvám na tom, aby mě prošacoval taky na veřejnosti. No - a pak jsem se pro jistotu odstěhovala na druhý břeh Vltavy.:D
    Největší vostudu mi ale uedělala nebožtík táta na loupeživé výpravě do Němec. V tamní sámošce vybíral pochutiny pro babičku a najednou, přímo pod nápisem Češi nekraďte, vytáhl z náprsní kapsy čokoládu, která byla v regále začal je porovnávat a pravil: Nojo, je to ta samá, načež tu svoji zastrčil zpátky do kapsy. On si doma vzal babiččinu čokoládu jako vzorek, aby věděl, kterou má koupit a zda je to cenově výhodnější. Mně braly mory, tohle bych nevysvětlila. Se svou němčinou už vůbec ne. Zbaběle jsem zdrhla a pak se ještě půl hodiny třepotala u autobusu, jestli se dostaví k odjezdu.xD

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný dobrý večer, den utekl jako voda a je tu večer. Dnes bylo jako na jaře, i sluníčka jsme se po delším čase dočkali, Hyacinty začínají vylézat a k večeru se trochu ochladilo. V televizi jsem viděla, jak někde napadlo spousta sněhu a my jsme neviděli ani vločku a konec roku má být ještě teplejší. Odpoledne se zastavila švagrová a synovec s rodinou, tak jsme si poseděli, oslavili vánoce i nastávající nový rok. Začala jsem rozpěstovávat až večer a na noc dám korálovici a půjdu do hajan. Popřeji dobrou noc a sladké sny. ;););)

18. Y_n_O

Tak ten sníh napadal třeba u nás, byla to na pohled z okna krása, jen se v tom mokrem svinstvu špatně chodilo xD

19. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj závisláci,
    i když jsem chtěla prožívat svátky v klidu a do poslední chvíle jsem se o to snažila,
    byla jsem vtažena do vánočního ruchu, protože nikdo nechápe, že chci mít klid, jídlo, pohádky a farmu.
    Rodina se usnesla, že slavíme a tak slavíme a já musím taky. Někdy mě to nevadí, ale užto trvá dost dlouho.
    Na Silvestra to ukončím, zalezu do chalupy
    a už mě nikdo dlouho neuvidí až do maturitního plesu vnuka, který se bude konat v únoru.
    Mějte se krásně a pa
    Ještě několik přání

20. Y_n_O

Mami, uvař, napeč, udělej chlebíčky a jednohubky a obsluhuj, my chceme slavit xD

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.