ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Liduško opožděně,ale přece,připojím se k tomu velkému zástupu a přeji hooodně zdravíčka,to je podle
    mě to nejcennější ten zbytek už tak nějak příde sám ;).
    Dáreček parádní,ten samý stojí i u našich vrat a já na něj nedám dopustit.Nemusím sedat nízko a ten obrovký prostor
    k převozu je pro mě to pravé ořechové.Lidišky kdyby jste věděli co všechnu už to přivezlo :D:D:D.....a odvezlo....
    Liduš budeš s ním určitě spokojená jako já,tak hodně šťastných kilometrů bez nehody ;).

Krásný večer a klidnou noc , pá

2. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Liduško přeji hodně zdraví...to hlavně a ostatní už přijde samo.;):)
    Jinak moc díky za gratulky k postupu.
    Marokánky jsem dodělala. Jsou to takové nestvůrky. Ale na chuť
    nejsou špatné.:p
    Pěkný večer všem.:)

3. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Tak mám pěnu u hubinky, takovou předvánoční. Dárky jsem posháněla a objednala zhruba před 2 měsíci u nejmenovaného čínského e-shopu. Přicházejí postupně, legrace je, že když objednám třeba tři kusy prstové myši, nepřijdou tři v jednom balíku, ale každá jindy a odjinud. Teď jsem se dozvěděla, že Česká pošta zjistila, že za 14 dnů jsou vánoce a "nestíhá". To bych je fakt kopla do špimpánu. Stejně jako silničáře, kteří každoročně žasnou, že padá sníh. No ale k tomu doručování: Nějaký mudřec rozhodl, že těch balíků z orientálních e-shopů je příliš a proto budou přednostně doručovat zásilky české. Takže se může stát, milí klienti, že své vánoční objednávky obdržíte až během ledna. - A nic. Všechno v poho.
    Šla jsem se zeptat do Alberta, jestli náhodou nemají ve vánoční nabídce samopaly, docela by se mi jeden šikl.:mad:
    P.S. Y_n_O: Radu bych měla, jdi se zeptat do Alberta....;)
    A na nervy kozlíkové kapky, mají i v tabletkách.

4. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Děvčata moje zlatí děkuji moc a moc. Jak já ráda přijímám dárky(ale i ráda je dávám a mám radost když potěší)Tak už se ta moje familie konečně sešla i rozešla k domovu a já dostala další krásnou věcičku--tablet,ten velký,prý abych na něj viděla i v posteli.ten druhý synátor Pavel, mi ho dal.Tak se budu na staré kolena na něm učit,jak hrát farmičku v leže. Lída

kerryhill-není pozdě,naopak právě dnes je ten den D;)Já si jen tak v duchu říkám,že já jsem nebyla stará,když jsem byla mladá?xD

Naposledy upraveno: 13/12/17
  5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

xDpechfóglinko, to je naprosto v pohodě, nám zase zásilkové přepravní služby oznámily, že nemůžou dodržet slibovaný a smluvně stvrzený termín doručení 24 hodin. Mno, takže je potřeba kvůli kilové zásilce poslat spolupracovníka 150 km daleko, protože zákazník tu věc opravdu do 24 hodin potřebuje... stejně jako jindy během roku >:(

EDIT: asi si začátek příštího roku mezi inventurou vylepším sepisováním stížností a žádáním náhrad za nedodržení smluvních podmínek... bude to příjemný relax, pro změnu nasesouvám někoho já :inlove:

EDIT2: a ještě z toho budou pro firmu kačky... třeba dostanu podíl :D xD 8) :(

Naposledy upraveno: 12/12/17
  6. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Marketka47 - připojuji se i když opožděně ke gratulantům, přeji hodně zdraví a spokojenosti a užívej krásné dárky.
    Pozdrav všem pilným farmářům a farmářkám. jdu dopéct cukroví a bude hotovo, jen ještě kuličky a salám, ale to až příští týden. Přeji klidný a pohodový den.

7. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký den v závislákově :p tak už se nám to blíží, ještě pár dní a bude stromeček s dárečky xD
    To je asi jediné, co mám na vánocích ráda .. pohodička, kapřík - mňamky,
    dárečky, pohádky a rodina.
    Zatím se tradice drží a štědrý den jsou u mě, hlavně připít na Evičky a dáreček navíc ... to máme supr :D
    Markétko tvůj dáreček nemá chybu, je úžasný a hezky si ho užívej :inlove:
    Tak se tu mějte pěkně, čekám na info k nové akci a potom zase utíkám do toho pracovního chaosu.

.. gratulka naší šikulce ..

.. a něco z farmičky ..

8. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Milenko , já jsem jen čekala co tu písneš,ale Tvůj boj s tím marokánkovým těstem ,jak čtu,dopadl dobře,
    já myslela že s ním praštíš do popelnice :D.
    Tak do vánoc je pár dnů,naklizeno je ,jen dotáhnu pár nepodstatných věcí ,ale co je přednější,prostudovat
    manuál k nové akci,raději 2x a tak Vám všem přeji hezký večer , pá

9. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Jó...popelnice. Taky mě to napadlo. Ale je to poměrně
    drahé vánoční pečivo. Díky za gratulky a přeji krásný večer.

10. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkný dobrý večer, pročetla jsem akci i doprovodnou, pustím se do nich a uvidíme, jak se nám to v tom předvánočním čase bude dařit plnit. Dnes klídek, dokonce chvílemi i sluníčko vysvitlo, tak to má člověk hned lepší náladu. Na noc zasadím dlouhodobky, hodí se mi i do družstevního úkolu, už mi chybí do 28 tisíc jen 3 tisíce a 2,5 mega bodů budou doma. Ale ty další tisíce budou muset chvíli počkat, musím dopěstovat ovoce a hlavně zvířata, těch je do dalších úkolů potřeba také dost. Popřeji nám ať nám to padá, přes 1600 vypadávátek to je docela porce, ale budeme pěstovat na všech plochách, tak snad to dáme. Pohodový večer všem a dobrou noc a ráno nesklízet!!! ;););)

11. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

A nikde nikdo, je vidět že jste se všichni vrhli před Vánocemi
    plnit fusekle....taky už mám jednu....
    Tak krásný večer , pá ;)

12. -pechfógl-

Víte, pro mně vánoce skončily v roce 1995, když umřela bqbička. Do té doby jsem vždycky cítila, tu vůni. Veděla jsem že to jsou vbánoce poslední, seděla jsem u postele a babička mi říkala, co mám kam dát, kolik čeho a podobně. Díky tomu se povedly - nikdo nechtěl věřit, že jsem tu vánočku upekla a tu husu taky.... Od té doby to byly jenom galeje. Moje maminka to pojala jako hon - jen aby to bylo. Sekla jsem s tím,, když mi 23.12. zakázala dívat se na Láska nebeská (ve 22.30 a poslala mě vytřít chodbu. Zapomněla sdělit, že utrhla ucho u kýble a přilepila ho izoepou. Následoval pád, zlomená žebra a řev, že jsem jí zkazila vánoce. Od té doby se tomuhle šílenství vyhýbám. Nerada balím dárky, nerada peču , nerada navštěvuju. A přítom bych tak moc ješě jednou chtěla nasát tu vůni pečení, jehličí a svičiček.....

13. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

pechfógl - tvé vyprávění mi úplně připomnělo knihu Janu Eyrovou - tu první část kdy byla v sirotčinci. V knize nad tím člověk potřese hlavou a jde dál, ale když je to realita, to se tak lehce nepřejde :(. Tak doufám že sis letos upekla aspoň pár rohlíčků sobě pro radost. Ne protože se to má, ale opravdu jen kvůli sobě. ;)

Co se vánoc týče, máme doma celkově taky "krizi". Jak nám děti odrůstají (18 a 20 let), tak už to není takové jako když byli malí. Bydlí sice ještě doma, ale už mají hodně svůj program a vánoce pro ně v tomhle věku nemají prioritu. Takže pro nás s manželem je to takové jako mimochodem, žádná zvláštní atmosféra. Ale těším se na volno, na stromek, chtěla bych sníh za okny, a těším se na pohádky. Pečení mě nebaví (celkově vaření jde mimo mně - jíst jo, to by mi šlo, ale uvařit to, to ne), ale salát děláme s manželem každý rok spolu, a na to se taky těším. A jak si na něm pak pochutnáme - ta chuť k vánocům prostě patří. Salát mi chutnal vždycky, ale co znám manžela, miluju ho (salát ;)) ještě víc. Podle rady jeho babičky do něj totiž dáváme jablka, a ta mu dodávají skvělou chuť a dojem čerstvosti a lehkosti. Krájím je na kostičky i se slupkou do samostatné misky, a průběžně je polívám šťávou z citrónu. Jablka tak jednak nezhnědnou, a jednak se stanou křupavějšíma a chuťově výraznějšíma. Jablka do salátu můžu jen doporučit. Naopak do něj nedáváme ani hrášek ani salám. Ale to už je na chuti každého, vím že co rodina, to jiný recept.
    :)

14. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Prepperka: tos mi připomněla salát, který sem dávala jedna farmářka, jsou tam jabka, fazole... a je fakt, že na velikonoce se u nás sežral lavor. Opravdu regulerně lavor, ten menší, tuším pětilitrový, co se používá na odnos prádla k sušení... jinou plastovou nádobu s podobným objemem jsem nikde ke koupi nenašla. A jak se zeťák šklebil, když jsem to chystala... nemít vyhrazenou polici v lednici a preventivně si neschovat misečku, ani si nepochutnám. Mám to založené někde v kuchařce, pohledám.
    Já kdybych dřív, než jsem to vyrobila a ochutnala, našla v bramborovém salátu něco jiného ze zeleniny než cibuli a nakládanou okurku, tak to nejím. Případně preparuju tak dlouho, dokud mi nezbydou brambory s něčím, co už sním... Ale je fakt, že hrášek a mrkev v salátu s majonézou nedám... když je na meníčku bramborový salát a řízek, prosím o obyčejné brambory 8)

EDIT: byl to rychlejší způsob, dohledala jsem v archívu, byla to paní doktorová, čarodějná, s povolením zabíjet - 007 xD:
    "je to jednoduché: brambory (ideálně rohlíčky), vajíčka natvrdo, sterilované okurky, jablíčka (nejlépe zimní druhy, kyselejší a s červenou slupkou), drobná bílá fazole, cibule, citron. Zálivka je citronová s cukrem podle chuti, do zálivky si na jemno nasekáš cibuli. Na 2 kg brambor potřebuješ 10 vajec (nakrájet na měsíčky), 1 750ml lahev sterilovaných okurek (nakrájet na jemné měsíčky), asi 3 velká červená jablka (nakrájet na osminky a z nich plátky i se slupkou), 250 g bílé drobné fazole (uvařit do měkka), 2 cibule do 500 - 750 ml zálivky. Brambory nakrájíš na plátky, přimícháš ostatní nakrájené ingredience, dochutíš jen solí a pepřem, olivový olej a zálivka podle chuti. Nejlíp je začít salát míchat z ještě teplých brambor, rychleji se rozleží - v průběhu dne párkrát promícháš a chráníš před nenažranci, kteří nevěří na výskyt zlatého prasátka.
    Vyzkoušej si recept "nanečisto", salát je lehký a dá se jíst kdykoliv v roce. Já ho dělám z 6 kg brambor, takže začínám s přípravou v 7 hodin ráno...."

Naposledy upraveno: 15/12/17
  15. Zdravím, farmářky :)
    ach jo... bramborový salát :cry:
    Prásknu na sebe něco, co v naší rodině mám přišité a už mi to nikdo neodpáře a vždy o Vánocích je mi to připomenuto a slouží to k pobavení. Brali jsme se s manželem v pozdním létě a když přišly Vánoce byli jsme ještě hodně "mladá domácnost". V podvečer 23. jsem začala dělat salát a nějakým řízením osudu jsem neměla sterilované okurky. Zato jsem měla nakládanou červenou řepu (tu miluju) No a tak jsem do toho salátu přimíchala tu červenou řepu :cry: Chuťově to nebylo vůbec špatné, ale salát byl ... růžový - naprosto zmrzlinkově růžový.
    Opravdu dodnes to mám na talíři a pokaždé, když začnu přípravu štědrovečerního salátu se vždy najde nějaké rodinné "dobrotisko", které jen tak do vzduchu prohodí: "... a bude růžovej?"

16. -pechfógl-

Já: Nejsi sama. I já se k tomu zbarvenému hrdě hlásím.xD
    Co se nádoby na salát týče, to mám vychytaný a převzali to i moji bližní: Normálně ty kontejnery na zeleninu dole v lednici, vymýt, stvořit, zapíchnout lžíci a nechat každého, ať si s tim dělá, co chce. Jo a nebojte, i letos jsem pekla (jak jsem nemohla najít ty formičky). Jen na zdobení ještě nedošlo, jaksi vyprchala euforie.

17. -pechfógl-
    tak nádobu na salát - mám po prababičce obrovskou plechovou hnětací mísu, zadělávala v ní buchty. Vejde se do ní 8 kg salátu.
    Je to množství, které vydrží maximálně do 25.12. Manžel má dost zvláštní zvyk. Po té, co jsou dárky rozbaleny a rodina se rozejde (někdy kolem 22. hodiny) si vezme řízek, na něj - jako na chleba - si namatlá salát a, zírajíc na TV, takto zbaští dva. Že se cpe salátem i k snídani asi netřeba dodávat.

18. -pechfógl-

Můj nebiologický otec, původem Maďar z Mukačeva, s prominutím žral řízek s bramborovým salátem mezi dvěma plátky vánočky a když měl náladu, tu vánočku si namazal zavařeninou....

19. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Vďaka moje zlaté gazdinky, až tu som sa začala teraz cítiť nejako vianočne a trošku sa tešiť ... Yno, srdečná vďaka za dohľadanie toho špeciálneho zemiakového šalátu od čarodejky, a tá nakladaná cvikla v šaláte ma fakt zaujala. Moja nová švagrinka cviklu, tekvicu a podobné poživatiny priam miluje, tak veru neviem-neviem, či ten šalát nebude mať aj svojho ružového kamaráta.

20. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

To s tím salátem na řízku dělám taky :), ale tedy ta vánočka je humus :wuerg:
    Jablíčka do bramborového salátu dávám taky, ale krájím je hodně nadroboučko, já tak krájím i vše ostatní (včetně brambor). Uzeninu jsme nedávali nikdy, hrášek nedáváme od té doby, co nemůžu luštěniny (bohužel tedy nemůžu zkusit ani s tou fazolkou :sleepy:)

K tomu prasátku - já si od dětství myslela, že tím zlatým prasátkem se míní takový ten odraz světla, prostě prasátko (od zrcátka a tak). Až jako dospělá jsem zjistila, že většina lidí kolem mne má představu opravdového zlatého pašíka.
    Co myslíte vy?:)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.