ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

My taky dávali na 1/4l mléka 3 lžíce mouky, bylo to opravdu hodně mokré - no, tedy té šlehačky je cca 2x víc :p.
    Ale když se připravil ten polotovar, bylo to asi jako bešamel, zkrátka taková řídká kaše. Po upečení to byl pořád takový humus, dávali jsme to ztuhnout ven do chladu. Na dost dlouho, určitě nejmíň 24 hod a možná víc. Už je to fakt dlouho, co jsem to dělala, ale tohle si pamatuji, že s tím bylo hrozně zlobení. Ono to totiž zůstalo lepivé pořád, dokud se to neschovalo do té čokolády, co se dává navrch.

2. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Je mi líto to vyhodit. Tak já zítra na to dám čokoládu.:p

3. medved222

medved222 Komisař fóra

Zdravím,
    Milena1952, marokánky dělám každé Vánoce, klidně přidej hladkou mouku ale hlavně to pak převař, tím to zahustíš a můžeš přidat i ořechy, musí z toho být takový lepivý tmel. Pak to peč jen na mírné teplotě.

Tak ty už to máš upečené. Taky jsem namáčela jednu stranu do čokolády.

4. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Pekla jsem jen jeden plech. Ostatní mám v hrnci.:p Jak dlouho jsi to pekla?

5. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Já mám na marokánky tento recept:
    1/4 l šlehačky
    25 Dg pomerančové kůry
    15 Dg mandlí - plátky
    5 Dg másla
    25 Dg cukru
    15 Dg rozinek
    1 lžíce hladké mouky
    balík piškotů (rozválených)

6. medved222

medved222 Komisař fóra

Zdravím,
    Mileno, nejméně 15 minut. Musí to mít ze spodní strany takovou hladkou a pevnou plochu, nahoře to mívám takové rozvrkočené, protože to ovoce a oříšky dávám ve větších kouscích.
    Ještě jsem se do pečení nepustila, ale mám letos už i zabalené dárky. Mám to trochu složitější, protože 25. prosince má jeden vnuk narozeniny a druhý je zase Štěpán. Tak vždycky je nejtěžší rozdělit to, co bude k čemu a pro koho.

7. Mileno a rozhodně to péct na pečícím papíře, jinak bude zle ;) Marokánky jdou sloupnout z pečpapíru ve chvíli kdy lehce vychladnou.

8. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné dobré ráno ještě z Berlína, zabaleno, potom půjdeme na snídani a vyrazíme směr Pirna, v Drážďanech jsme byli tak se podíváme jinam. Včera padal sníh s deštěm, pěkně foukalo, ale odpoledne se to vvbralo, nepršelo, tak jsme si došli na kávičku, dali si thuringenskou klobásu a vaječný punč a bylo nám fajn. Dopoledne jsme byli v Reichstagu, kde den před tím jsme si vystáli frontu na lístky. Lidí všude mraky. Zažili jsme v pátek v podvečer u Brandenburské brány demonstraci uprchlíků, policajti ale byli v přesile, byly připravené obrněné transportéry, tak jsme to raději obešli.Včera když jsme se vraceli od Reichstagu, tak tam zase demostrovali Vitnamci, ale to bylo méně lidí i policajtů. Včera mi vůbec nešla farma, ale ono se nic celkem nestalo, plevel nám již neroste.Marketka47, dodatečná gratulace k narozeninám a evainfo, gratulka k dalšímu postupu, už jen pár krůčků a jsi tam. Přeji pohodovou druhou adventní neděli a mějte se fajn.;););)

9. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jak člověk nemá dělat dvě věci najednou, je pak za blbce: Volala mi ségra, co a jak u mně na vánoce (s podtextem, jen aby mě nemusela pozvat, neví chudák, že o to nestojím). Tak jsem jí líčila svou štědrovečerní večeři, začala jsem br.salátem, pokračovala řízkem.. A co ryba, ona na to. Na štědrý den musí být ryba. Pro mně je nejlepší ryba přeštík, tak jí povídám, že si koupím uzeného lososa. Jenže mezitím sklízím na farmě. Pak jsem postřehla velké telefonní ticho. Řekla jsem totiž, že budu mít uzeného...mloka. To asi uspokojivě nevysvětlím, co?:pxD

10. -pechfógl-
    sím tě ;) co řešíš? xD Proti gustu, žádný dišputát. Když uzeného mloka, tak prostě uzeného mloka

11. -pechfógl-

Mloka neřeším, novinkám v jídelníčku se nebráním. Ale co si o mně myslí rodina... oni jsou to všichni lékaři-amatéři, tak aby mi nediagnostikovali alzheimera.

12. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahoj ve spolek
    já vím, jáááá vííím, promiňte, ale tak nějak mé vlastní zájmy mají přednost....

práce: jo práce to je masakr, sice mi dispečerství svědčí, lépe si zorganizuji svůj čas, abych stihla jak pracovní povinnosti, tak mimopracovní povinnosti jako je druhá práce.... i rodinné povinnosti a že jich je....

dcera si zlomila nohu, sádra bez došlapu do poloviny ledna...
    čili ke všemu tomu co dělám jsem teď převážně taxikář..
    "Jejich tempo je vražedné....."
    dvě města, dvě školy, v jeden čas....
    mamitaxi denně vstává v pět, aby nachystala potřebné, naložila Pepču s dcerkou...
    fičí si to do Liberce, odevzdá jedno dítko...
    fičí zpět do Jablonce a odevzdá druhé dítko....
    pak mamitaxi fičí do práce visící na telefonu, kdo, kde, komu onemocnělo dítko, aby zavčasu si zahrála na čertici
    vzbudila polovinu svého pracovního týmu a překopala jim za jízdy rozpis služeb...
    ještě že existuje bluetooth, jinak bych se nedoplatila za porušování předpisů...
    telefon za volantem...

a jestli si myslíte že je to vše tak není :D :D
    napečeno není, adventní věnce ještě nejsou, okna už vůbec ne...
    stromček si děti udělaly sami...
    dárky??? nejsou :D :D :D :D a vůbec jaké? nevím :D
    vánoční výzdoba? cotoje???
    neníí, prostě neníííí

a teď těch mimoškolských aktivit....
    vánoční setkání, adventní setkání, vánoční dílničky, vánoční besídky...všechno třikrát
    doučování sousedky jak pracovat s PC...

proč! já chci naklonovat, fakt že jo :D :D :D :D :D

a teď to hlavní, v pondělí tomu bylo patnáct let, co jsem se stala maminkou...
    takže.. občanku pro syna? ještě jsem se nedostala...
    z toho vyplývá... devátý ročník ... kam s ním...
    :D :D:D
    nevíííím, prostě nevííím a synek už vůbec ne...
    takže objíždíme školy, dny otevřených dveří, ptáme se, co by jsi chtěl dělat, co tě baví...
    nevím
    máš alespoň představu?
    ne

zabte mě... :D :D :D
    ale rozhodnou za syna nechci, je to jeho budoucnost...
    já uvažuji o řemeslu, je šílený nedostatek kvalitních řemeslníků
    a řemeslo je na vzestupu...
    ale co bude, to netuším
    ještě máme trochu času, ale letííí to...

také jsem se rozhodla naučit se znakovou řeč...
    jsem asi 2 lekce před Pepíkem
    konečně jsem zjistila na co reaguje nejlépe..
    slova se mu při verbálním opakování rozpadají, neudrží výslovnost..
    teprve když se upoužije znak a doprovodí se verbálním projevem, tak slova krásně včetně znaků opakuje.

Takže ano... učíme se znakovku :D :D a je to docela zábava...

Jen bych potřebovala aby den měl 96 hodin :D :D

Krásný adventní čas přátelé

13. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

anickamalirka-ahoj Pavlínko,je radost tě po dlouhé době vidět na diskuzi:)Když tě tak čtu,tak uvažuji,jestli by jsi nezasloužila nějaký metál,za zásluhy,vzorná a uštvaná matkaxDA vozit po vlasti jako vzor,co má správná žena všechno zastat

14. -pechfógl-

Takový veselý advent, co? Ale klona si nepořizuj, s těmi jsou potíže. Zkus hologram (jako ten doktor ze Star Trek), tomu stačí klepnout na ovladač a on zmlkne. A na adventní věnec už je stejně pozdě, už máš jenom dvě svíčky.;)

15. anickamalirka

Pechfóglová :D
    tuto neděli si ještě vystačím s tímto adventním věncem
    a do té příští snad už stihnu voňavý mé osobě vlastní
    :D

16. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj Andulííí, ty si nevysloužíš metál, ale 4 hodiny ležení na sále za přítomnosti kardiologa, který se bude drátem s kamerou šťourat ve tvém srdíčku a bude se ti ho snažit zprovoznit, aby aspoň trochu fungovalo, jestli nepřibrzdíš ;)

17. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

anickamalirka - jejich tempo je vražedné, ale to tvoje snad víc. Já být týden s tebou, tak vydržím tak 3 dny a pak mně ponesou nohama napřed do papírové krabice. Nevíííím, prostě nevííím jak to všechno zvládneš.
    :wuerg:

To že sem nepíšeš mně mrzí, ale vidím že moc nepřispíváš ani do jiných vláken, takže je jasné, že to není tím, že bys nás chtěla zanedbávat, ale prostě máš moc práce. To je v pohodě, až zase budeš mít chvíli, navštiv nás.
    ;)

Zaujala mě tvá zmínka "ještě že existuje bluetooth, jinak bych se nedoplatila za porušování předpisů". Ty to blůtůčkem přenášíš do hansfree? Nebo k čemu používáš blůtů?

Řemeslo je pro syna dobrá volba, přesně jak píšeš, kvalitních pracovníků v téhle oblasti je nedostatek a poptávka velká. Já jsem chtěla dát děti (hlavně syna) na řemeslo, moc se mi líbí když někdo umí tvořit rukama. Ať už cihlovou zeď nebo sochu. Prostě něco hmatatelnýho. Práce na PC je dobrá, ale to podstatný mi u ní chybí - po ukončení dne si hotový výtvor vzít do ruky, prohlídnout, pokochat a třeba i ukázat dětem jak jsem za ten den na té věci postoupila. No u syna mi to nevyšlo - a myslím že ku prospěchu zdraví jeho i případných zákazníků, a dcera bude v květnu maturovat na ajťáka, takže tu už na kadeřnici asi taky nepřesvědčím. Jestli je tvůj synek aspoň trochu to tohohle odvětví, neváhej.
    Navíc když to nebude ono, může změnit školu nebo obor, dnes už to není takový problém jako dřív.

18. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

.... krásnou bronzovou neděli , přátelé , užijte si v klídku
    ten předvánoční čas ....

...to my jsme s dědkem byli nakoupit něco pod ,,chvojinku,, , vnučka dostane

nákupní košíček dle pokynů syna a snachy a mladí poukaz k nákupu,
    ať si raději vyberou sami,že jo,já pak nebudu poslouchat ty jejich plky ohledně
    špatně zvolených dárečků.
    Evičko a Markétko,děkuji Vám za moc krásné obrázkové gratulky,
    moc si toho vážím,v předvánočním shonu se najdou báječní sousedé
    najdou si trošku toho času a udělají druhému takovou radost ,díky,
    díky i všem dalším mým sousedům,jste báječní...;):inlove:

19. anickamalirka

Dnes mám po čtyřech pracovních víkendech první volnou neděli ;) (čtěte v sobotu byla v práci do 23 hodin :D)
    odešla nám ještě jedna kolegyňka čekajíc mimčo
    takže opravdu toho teď mám nad hlavu...

žabule: přes bluetooth mám propojený chytrý (teda oni tvrdí že je chytrý) fón
    s autíkem a tlačítkem na volantu zvednu hovor, nebo si nechám přečíst sms zprávu,
    dokonce na ni i odpovím z přednastavených zpráv jako:
    teď nemohu řídím, zavolejte mi;
    za 10 minut dorazím
    nebo hlasovým povelem si nechám vytočit číslo ze seznamu

pruhovaný poníku: nestraš :D :D ale neboj od 20.12 do 29.12 mám prý snad dovolenou :D

PS: první co se Pepča naučil znakovkou: Já Pepík chci ovladač
    :D :D :D :D :D :D

20. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Andulííí - já nestraším, jen tě nabádám k opatrnosti ;) :inlove:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.