ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

krakoramaja,-hezké poledne,dřív jsem to jaksi nestihla.Za to,mám napečeno 8 druhů cukroví i pro druhého syna,rozešel se po 12 letech s přítelkyní,tak je sám.Tomu druhému peče snacha.Koukám,že čteš pozorně,máš pamatováka;)(hold-mládí)Já to definitivní stáří budu slavit 12.No slavit,to je pofiderní,udělej,chlebíčky,jednohubky,mají rádi štrůdl,tak bude štrůdl:) nepijí,tak víno ani nic tvrdého nebude.No a oni přijdou,(tedy snad)Dort snad přinesou a kytičku taky.A to je celá moje oslava.Stejně je to nějak divně nastavený. Když slaví chlap,jakékoliv kulatiny,tak je to pomalu druhá svatba.(ovšem zařizuje to žena)Když žena,(co si neudělá nemá)přijde se s kytičkou a dárečkem a čeká se co budexDJo naše emancipace a nebo blbě nastavená výchova?xD
    A ještě toto:

Naposledy upraveno: 8/12/17
  2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

marketka47: a nebylo by vhodné oznámit, že si jako hlavní dárek přeješ zařízenou oslavu v nějaké pěkné restauraci, sklípku... a k tomu účast všech a nějaký milý společný dáreček na památku? Já už také ve svém věku (a myslím že je mi méně než tobě) dárky beru jen ty užitečné - poukaz na slevu brýlí, masáže, několikeré volné vstupné do kina a divadla, slevíky na suši... 8) A pro tebe by možná nejvhodnějším dárkem byla oslava bez práce, jen s těšením se. ;)

3. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Y_n_O-Také jsem s tím přišla,že je všechny pozvu na večeři,neprošlo to,že není čas,že se sejdeme u mě.Je fakt,že dělají do večera a někam jet,je pro všechny složitější,jsou to prostě líný kluci a snachy,těžký;)Je to těžké,ale co to zvládnemxDJo a ještě se mi k tomu na zítra objednala švagrová,že mi přijdou popřát:) takže to pohoštění dělat 2x nejde to najednou,protože mladý nejsou doma,jsou na baráku v Lubech,dávají to do pořádku a přijedou až v neděli.A slíbila jsem,že ukážu toho našeho maroda Čárlíka,tak tady je i s Marketkou.
    Máš pravdu,mám to blbě zařízený,hlavně jsou rozmazlený;)Když maminka je obskakovala a dělala pomyšlení a oni si na to zvykli,dnes už bych to udělala jinak,to mi věřxD

4. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Tak jsem si myslela, jak to tady ožije, protože většina nehraje tu velehorskou akci - a ono nic. Útlum. :(

5. Y_n_O

marketka47: máš to blbě zařízený ;) Tak dělej štrůdly, chlebíčky a hubky atd. Hlavně, že se potkáte.

pechfóglinko, když já vlastně na tu farmu konečně můžu chvíli jen dvakrát za den, pročtu všechno, ale sama nemám co napsat. Nuda v Brně. 8)

6. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Napečeno, napečeno, napečeno... A co tak fotičky ať se potěší taky očíčka?
    Zdravím všechny domácí i přespolní.
    A přeji krásný den, pohodu a klídek.

7. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Pěknou sobotu všem. :)

8. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

janaj - i tobě pěknou sobotu :)

pechfógl a Já
    - moc pěkný vyprávění, koukám že věk nad 60 a PC je kapitola sama pro sebe. Mně už ty pojmy (jak je rovnou zažitý správně) ani nenapadly, že by se daly vyplnit i jinak (jako kliknout v pravém horním rohu,...). Ale je to supr se na to podívat i z jiného úhlu. To jsem si vždycky říkala na hodinách angličtiny, jak si ti angličani můžou rozumnět, když jejich jedno slovo má 10 naprosto různých (někdy i protichůdných) výrazů. To my v Česku tak nemáme, říkala jsem si. Jenže pak jsem si na to začala dávat pozor a zjistila že jsme na tom stejně, jen už to - aspoň já, nevnímám. Za všechny třeba slova: obloha, botička, kobylka, šlapka,... jen to klikání v pravém horním rohu jsem v téhle sortě slov ještě zařazené neměla.
    :)

Marketka - gratuluju k narozeninám a přeji všechno nejlepší a hodně zdraví a hodně vypadávátek. ;)
    S oslavou bych na to šla od lesa, uvařila bych něco nedobrýho (připálit, přesolit, nedochutit,...) a oni tě rádi příští rok pohostí nebo někam pozvou.
    :D

Psík je krásnej. Jestli ho taky nezkusit vzít k jinýmu vetovi, veterináři jsou taky jen lidi a dělají občas chyby a nebo něco podcení. Víc hlav víc ví. Minimálně konzultaci bych zkusila i jinde, třeba se dá udělat i víc.

9. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

A někdy postačí i obyčejný neodborný dotaz. Já měla pejska, co jednou dostal cosi, co se podobalo epileptickému záchvatu. Na veterině ho prohlédli ze všech stran, dělali různé testy, ale nic neobjevili. Ani laboratoř ne. Pejsek byl pak jak rybička, tak jsme to nechali být. Po několika měsících (když se to stalo znovu), jsem se nesměle dotázala, jestli to nemohla být mrtvice. A byla.

10. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Prepperka-Děkuji za přání,já bych toho vet. také zkusila,on někdy venkovský toho ví o problému víc,jak specializovaná oční klinika v Praze,ale,je tady to ale,snacha přece ví vše nejlépe,má koně,s vet. se stýká a tak přes to vlak nejede. Škoda,ale je to jejich pejsek,tak se do toho nemluví;)A s tou oslavou:) to také tak moc hrotit nebudu,rodinka přijde,dárky donese a tak bude muset přijmou to,co jim bába uklohníxDA když jim to nebude chutnat,nebo toho bude málo,tak se už s tím nedá nic udělatxDJejich chyba:))

11. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj, hezkou sobotu,
    ráno bylo u nás bílo a je doposud. Tak jsem si řekla, že zima už je tady a začala jsem péct.
    Co se počítače týká, jsem na tom - úměrně k věku - dost bídně a taky hlavně proto, že mám doma mužskýho, který tomu rozumí
    (několik let před důchodem se tím živil) a všechny potřebné úkony na mém počítači dělá v nestřeženém okamžiku sám. Jestli si myslíte, že je to nějaká výhoda, tak vám můžu zodpovědně napsat, že ne. On totiž okamžitě zjistí, co jsem právě dělala a když je nějaká akce a já potřebuju nutně sklízet, tak mi právě počítač čistí, nebo chytá nějakého vira a pod. Jo zásadně neuznává žádné hry.

12. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Prepperka - čeština je nesmírně bohatý jazyk a připadá mi, že my to máme naopak. Oni mají jedno slovo pro 10 významů, my dokážeme jeden význam opsat 10 slovy.

marketka47 - definitivní stáří? Co to je? Co chodím za babi do DD, tak nabývám dojmu, že to snad není ani v devadesáti. A dost se nasmějeme, když se babči někdo zeptá, kolik je jí let a ona přesvědčivě odpoví, že dvaašedesát místo dvaadevadesát. Hned si to tedy uvědomí a dodá - to to letí, to to letí :) S tím očičkem u pejska se mi to moc nelíbí. Podle té fotky soudím, že je asi osleplé. Kamarádky pes měl podobný úraz a oko mu zůstalo šedé, nevidoucí. Snad se mýlím a ten váš rošťák bude vidět. Ale vnučku máš tedy nádhernou (a tady se jistojistě nemýlím).

13. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Zase jiné moudro říká, že mnoho veterinářů, mazlíkova smrt. :eek: Takže veta měním jen v případě, že mě pošle k jinému odborníkovi, protože nemá zkušenost nebo vybavení. No, i kdyby nakrásně to očičko zůstalo slepé, ono to pejskům zas tak nevadí.
    Co se toho zvrzaného oběda týče - Markétko na to ti neskočej, zvlášť jestli jsi vyhlášená kuchařka. Naopak se urazí, že jsi to udělala schválně.:p

14. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Děvčata máte pravdu,musím se snažit,jako určitě nejsem vyhlášená kuchařkaxDAle neprošlo by to a já si přece nebudu dělat ostudu;)mě se to očíčko také nelíbí,ale zase na klinice tvrdí,že se to lepší,pomalu to bledne a že ten povlak sleze a pak se uvidí jestli bude vidět.Když né,nedá se s tím nic dělat:cry:A co se týče Markéty,tak je jí 12,5 a je celá syn,máma je čistokrevná blondýna (fuj to je slovo,čistokrevná,jak kočka) Taky mu říkáme,že bude mít co hlídat,slečinka je v pubertě,mlátí to s ní dokonale a mají jen ji a tím pádem i já.Druhý syn,žil s přítelkyní a její dcerou,dopíši později

15. Y_n_O

evik1016: naprosto tě chápu, zeťák je do PC problematiky maniak, sám si poskládal herní počítač, aby si ho patřičně vytunil, něco ze stažených programů přeprogramoval k obrazu svému... jdu za ním až ve chvíli, kdy si opravdu nevím rady. Na druhou stranu je to dobře, protože jsem naučila neskutečnou spoustu věcí, o kterých jsem ani nevěděla, že existují xD A pak toho lituju, že jsem za ním šla, protože mám stop PC minimálně na dvě hodiny, protože začne přesně tím vším, co jsem už zkoušela já a řekla jsem, co jsem všechno udělala. No, asi staré babě nevěří a dělá všecko zgruntu ;) Stejně skončím s obnovením systému, což jsem chtěla udělat sama, ale říkala jsem si, že třeba tu chybu najde.

krákorko, máš naprostou pravdu. Nejen deseti slovy, my máme zdrobněliny, stupňování... Snažila jsem se kdysi v angličtině netové kamarádce napsat, že mám (už je ve zvířecím nebi) toho nejhuňatějšího králíčka s tou nejheboučtější srstí. Holt to skončilo na klasickém oznámení, že je soft a fluffy a furry 8)

markétko, kamarád měl irskou svetřici, neměla sice úraz, ale začínala špatně vidět a kalila se jí očka. Hafuška patřila jeho synovi (manželka ji vypakovala z domu po narození dítěte), takže si sám netroufal rozhodovat; tak chodil k určenému psímu doktorovi; čekali, čekali; pak šel ke svému známému co byl také veterinář a zjistili, že je to šedý zákal, bohužel čekali tak dlouho, že operace už by nepomohla. Jak tady někdo napsal, víc hlav víc ví.

16. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

17. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Y_n_O,já to vím také,jen snacha to asi neví.Já jsem jezdívala s Kikinou,čivavkou k velmi dobrému vet.má tam také kliniku,rengen,i operační sál,když jsem jí to řekla,aby to zkusila,tak,že prý na co,že jezdí na oční kliniku,takže je to v podstatě její věc,mě ho může být tak akorát líto.
    A také jedna gratulka[​IMG]kerryhill- 110-je krásné číslo

Naposledy upraveno: 10/12/17
  18. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Pěkný večer.
    Tak vám musím napsat, jak jsem dopadla s pečením marokánek
    V prodejně Albert jsem dostala časopis, kde byl recept. Řekla jsem si, to je jednoduché,
    to svedu. Podle receptu jsem všechno připravila , teď mám plný hrnec řídké hmoty a
    nevím, co s tím. Má se to peci 5 min. Já to pekla půl hodiny , je z toho jakási
    gumová hmota. Už mě mělo zarazit množství šlehačka /půl litru/ a ostatní suroviny
    po 4 dekách. Máte někdo podobné zkušenosti?

19. vavovi

vavovi Stará škola

Zdravím do závislákova
    Milena1952 - určitě bych to zkusila nějak dohustit. Já mám recept, kde není šlehačka, ale mohlo by to pomoci k přepočítání tekutiny proti suché hmotě

100g ovesné vločky
    100g mouč. cukr
    40g rozpuštěné máslo
    4 lžice hrubé mouky
    1 lžice medu
    1 vejce
    prdopeč

doufám že to trochu pomůže

20. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

vavovi děkuji. Já mám v receptu úplně jiné suroviny. Mimo jiné hladká mouka.
    A jenom 2 deka. Je to divnýo_O:sleepy:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.