ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Abych upřesnila, snacha mou vánočku s rozinkama jedla pět let , teprv letos nastalo povstání Dost bolo tchýně. Mám obavu, že můj syn neopatrně prohodil cosi o tom, že maminčina vánočka je nej... no a znáte to.
    Podle jakého mustru se ty kornoutky stáčejí? Mě napadly dva: Mám staré plechové kornoutky na zdobení po babičce a pak tvořítka na vosí hnízda.

2. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Vy mě "štvete" napřed jsem nechtěla péct vůbec, potom trošku a už začínám blbnout. Asi přehodnotím názor, jestli je toto vlákno to pravé ořechovéxD:p
    pechtfógl já jsem je točila na těch plechových.;)záleží jak velké je máš
    a štramberské uši to fakt nejsou

3. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné dobré ráno, někde sněží a u nás od rána prší a je okolo nuly, ale silnice nebyla prochladlá, tak snad to nebude moc klouzat. Chtěla jsem zlikvidovat muškáty, je mi jich líto, ještě krásně kvetou, ale koncem týdne má být až snad -12 a chci dát vánoční výzdobu do květináčů, a to by potom již do zmrzlé hlíny nešlo a co by tomu řekl nadcházející advent? Frapé dokončeno, stonek pracuje a uvidíme, co se ještě povede. Jsem nepoučitelná, opět jsem chtěla novinky ze stájboly a nemám je a jsem o 500 florenů lehčí. Do vláčku jsem dala žluťásky a postupně je odtajňuji, tak zatím jedny hrábě jsou doma, ale za to kamzík lítá někde u nás ve Velkém sedle. Přeji pohodový den a mějte se fajn. ;););)

4. -pechfógl-
    při troše zručnosti to jde stočit i bez kužele či jiných pomůcek, ale určitě by se jako náhrada dala použít ta vosí hnízda ;)
    mituli ne, štramberské uši mají jiné těsto, které se tak trochu podobá (chutí) perníčkům. Štramberské uši plním šlehačkou se ztužovačem a nakrájenými mandarinkami (a okraje se nenamáčí do čokopolevy)

5. -pechfógl-

Ježíšmarjá, vy to vyšíváte jak na kyjovským kroji. Já to beru vejce mouka kypřdlo a tuk - no a co se upeče, to holt bude. Sypejme ptáčkům.

6. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj, hezké dopoledne, hned po ránu jsem skočila pro rum, tak můžu začít .....

7. pro čarodějka007
    tak jsem před 14 dny zadělala na perníčky podle toho tvého receptu ze 17. století, ještě se fermentuje v lednici, na pečení dojde až tak za týden. Voní úžasně i když je to jen syrové těsto. Díky za ten recept, vyštrachala jsem ho i po těch letech ;)

8. mituli

mituli Polobůh fóra

Tak to ti věřím:pikdyž cukrovíčka nemusím.Mám raději od masa,ale vůně skořice,řebíčku,medu vanilky to můžu.Tři dny flákal sníh a včera do toho začlo pršet tak tu na horách máme pěknou břečku,hlavně se v ní těžko chodí.Zítra chce jet maminka na vejlet,s babincem do Polska na nákupy(snad to dáme v poho-mamce je85)tak jedu taky.Tak mi držte palce.

9. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Já dostala od jedné dcery k narozkám mimo jiné čaj - pomeranč, skořice, hřebíček... Hmmm ta holka ví co miluju :D

Naposledy upraveno: 29/11/17
  10. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Ahojky závisláčci :D jsem přišla kouknout a vidím, že se tu už peče cukroví.
    Já ho mám naplánované týden před vánocemi ... no spíš objednané xD
    stačí mi jen troška aby bylo něco na stole k vánoční atmosféře
    a mladí mi donesou ochutnat i svoje, tak to budu zase rozdávat :p

Přeji všem hezký dník a já utíkám, jen že sem se nacpala plněnými bramboráčky,
    tak budu v práci asi funět jako ten vláček xD

[​IMG] [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] ..[​IMG]

11. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Dobré ráno, venku tma, tak ani nevím, zda je tam velká mlha a nebo jen opar. Tak jsem měla asi 17 stájí a ani jeden kamzík se nepovedl, jediný co stálo za to byl mlok, tak budu odtajňovat výrobny, ještě jich tam mám 5 kusů, tak uvidíme, třeba . budu odměněna nějakou růžovkou....bude to výrobna vajec...při mém štěstíčku. Dnes budeme se zeťáčkem čistit 200litrové akvárium. Bez něho bych ho nevyčistila, protože bych nedosáhla ani na dno a poslední dobou mne pěkně bere rameno. Je to práce na pár hodin, ale potom ta spokojenost stojí za to. Po obědě se na chvíli zastaví snacha, tak dáme kafíčko a potom se podívám a začnu novou akci Hadí oči i když hady nemám ráda. Přejí příjemný den a dobrý vstup do nové akce a pevnou ruku při házení kostkami.;););)

12. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Mám otázku včera jsem udělala dvě těsta na perníčky a oř:cry::(echy. Jak dlouho je můžu nechat v ledničce? Vždycky jsem pekla hned-maximálně druhý den- nezvládám díky za radu

13. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezký podvečer,
    trochu jsem se zdržela ve městě, nebo spíš v jednom švédském obchoďáku na kraji Prahy.
    Počasí příšerné, pořád mrholí, město zasekané autama, popojíždí se krokem, moc se mi to nelíbilo.
    Mějte krásný zbytek dne

14. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Dobrý večer a díky za gratulku.:)

15. jarka112

jarka112 Vážený autor

konečne už aj ja budem vyrábať :):):)...no nekúp to ;)..predvianočný darček :inlove:

a výroba už beží

16. Ahoj milé farmářky a (sem tam) i farmáři,
    jak tak farmařím, pečuji o zvířátka (pouze virtuální), chtěla jsem, aby měla to nejlepší a tak jsem courala po netu. No a našla jsem "cosi" co mě totálně zbouralo. Protože je tu pár dušiček, které mají také rády slovní humor, dám sem krátký text. Podotýkám, že nejde o žert, ale o seriózní nabídku, nicméně autor se s céééstyn hodně, hodně pere ;)

Minerální lis na ovce

Mezi činnosti našeho podnikání patří rovněž dodávky minerálního lisu na ovce. Neváhejte a obraťte se na nás s jeho objednávkou.
    Pří představě jak se ovečky slisují a vypadne z toho "čehosi" kostka draslíku, sodíku a pod. jsem tu řvala smíchy asi pět minut.
    Farmaření zdar, češtinářským paskvilům zmar!

17. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký dník farmářům a farmářkám :) jdu vás pozdravit
    a popřát hodně štěstí v kasínu a samé nej hody.
    Venku je škaredě a zima,no výmluvy nepomůžou tak do té práce musím xD
    Mějte se a pá ..

18. mituli

mituli Polobůh fóra

Ta číča je fakt boží:inlove:

19. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezké odpoledne,
    venku je ošklivo, raději jsem zalezlá doma, ale na štěstí na farmě je co dělat.
    Zítra budu celý den pryč, tak ať vám padají dobré kostky
    pa,pa

20. -pechfógl-

Tak si tak sedím doma a snažím se nevykrvácet - blbě mi nastavili warfarin. Vypadám jak Joffrey Baratheon, když ho otrávili... teče mi z nosu, očí, naskakují roztodivné modřiny na ruce, zatímco sedím a mlátím do klávesnice.... Jako v Joffreyově případě to celkem nikoho nevzrušuje, prej lék mám zatím přestat jíst a žvejkat zelený.. Copak jsem králík? Tak uvažuju, která pizza je nejvíc zelená, aby v ní bylo co nejmíň špenátu....:wuerg: Před chvílí jsem pronesla památnou větu ke své zvěři, které jsem servírovala večeři. Venku začal někdo pálit rachejtle, tak jsem šla zavřít okno. oni okamžitě, ž se nemám rozptylovat a dál krájet maso. Tak jsem zařvala: Do frasa, venku se střílí a vy myslíte jenom na to žrádlo!!!:mad:
    Ale abych bxyla in: Zítra peču perníčky - jenže jsem našla jenom jednu formičku. Co myslííte, není trapné jít si půjčit k sousedům?

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.