ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

LubicaKrakova-a pak,že telepatie neexistuje;)tak vítej mezi námi,rádi tě vidíme a i čteme tvé povídání a babičkovské starosti:)

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Můžu dát k lepšímu taky jednu vnoučátkovskou: Naše mrňava chodí a pár hodin do školky, aby si vytvořila sociální vazby s ostatními dětmi. Ovšem nezapadla - ostatní řvou při příchodu do školky, ona při odchodu, chce zůstat a spinkat tam. Teˇuž je to ovšem čas minulý. Od chvíle, kdy pochopila, že tatínek je doma nemocnej a může ho terorizovat, protože i bezmocnej, se rozhodla, že do školky ne.
    Takže i my už máme doma normální dítě. ;)

3. -pechfógl-
    nechci ti v žádném případě pokazit iluze ;) ale nejásej předčasně s tím "normálním" dítětem :D Neboj, ono se to zase "upraví" :D :D

4. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezký den všem :) páni to je venku fičák a ještě že jsem doma

a nemusím [​IMG] někde takto lítat xD ...

Takže pohodička ve vílím lesíku a čekání na další sklizeň.

Pechfóglinko neházej žárovky do žita ... i já věřím, že úkol zvládnu
    ï když asi budu muset dneska ponocovat o_O .. závisláci to nemají vážně jednoduché.
    A tvému synovi držím všechny palečky co mám i s pěstíky ... to bude fakt dobrý :inlove:

Lubica Krakova je fajn tě vidět a gratulka k farmičce, která hezky frčí nahoru :p
    a taky k jarnímu přírůstku .. to bude hezký :D

Všem pěknou neděli, buďte na ty víly hodní ( by se mohli trochu pohnout .. no néé? ) xD
    Nešlapte po žárovkách, budou chybět a všem přeji zdárné dokončení akcičky.

Naposledy upraveno: 29/10/17
  5. -pechfógl-

My v Holešovicích tady chytáme střechy a zrušili jsme představení Fantomovi Janečkovi. Ten má pěnu u hubinky, ale musí uznat, že jen blbec by šel do jeho divadla Stromovkou plnou přestárlých dřevin.... [​IMG]

Naposledy upraveno: 29/10/17
  6. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné odpoledne, zastavila se tady dcera s vnuky v té slotě, tak jsme si dali kafíčko. Byla jsem ráda, že jsem zase viděla kluky, ten mladší za chvíli odjíždí do Prahy na kolej, tak snad už vlaky pojedou, byl tam nějaký problém. Před chvílí jsem sklidila a nakrmila víly a darovaly mi stonek.. Teď budu ještě pěstovat dál, když se zadaří budou dekorky ještě jednou a na novou plochu se hodí. Myslela jsem si, že půjdu na chvíli ven, ale do té psoty se mi moc nechce. Je to jako apríl, chvíli prší, na chvíli přestane a potom přijde slejvák. Vítr je stále a někdy jsou to docela pěkné poryvy a když přišli vnuci, tak říkali, že jsou převrácené kontejnery...to byly ty papíry, které přistály na zahradě ráno. Opatrujte se a dávejte na sebe pozor. Pohodičku třeba u kávičky.;););)

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Když je někdo íáček a nezkontroluje stav na svých paysafe tiketech než vyleze ven na ten fukejř, dobře mu tak... myslela jsem si (a potvrdilo se, že myslet znamená guáno vědět xD), že mám doma jednu stovkovou paysafe celou. Tak jsem koupila zase za sto, říkám si - na pomocníky máš a ještě ti zbyde. Tůdle. Nějak jsem pozapomněla, že jsem dvakrát kupovala balík tajemnic na bubu, takže pomocníci budou až zítra, znovu ven nejdu xD A za trest si z té nové paysafe koupím ty nové dva řádky; tak, to máš za to, tydýte... kdež seš tróba, tož plať 8)

8. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Tak jsem už všechno dočetla, chtěla jsem se polepšit a pogratulovat k postupům každému jednotlivě ale při psaní zprávy třikrát vypadnul proud a navíc jsem nervozně čekala na syna který přijel konečně v pořádku z Ostravy od přítelkyně-i s vnukem-´toho vysadil po cestě doma u mámy:)
    Tak gratuluji všem korporativně jako vždycky ke všemu:inlove:a doufám, že jste všichni po dnešku v pořádku.;)
    Hezkou dobrou noc:p;)

9. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Pekný večer, alebo lepšie už neskorú noc vám prajem.
    To, čo dnes stváralo počasie je priam neuveriteľné. Vertrisko bolo, akoby sa všetci čerti ženili, črepníky na balkóne som zachraňovala priebežne, ale na šťastie, vyrezané tekvice ostali na mieste a - aspoň dúfam - tešia sa z nich decká z celej našej ulice a aj tie, ktoré okolo len prechádzajú (samozrejme, že večer a aj v noci svietia). Môj balkón je totiž známy práve celoročnou výzdobou - nie len kvetmi (neviem prečo, ale tento rok sa im veľmi nedarilo, aj keď boli svojim spôsobom zabezpečené), ale aj rôznymi tekvicovými ozdobami počas celého roku ( vysušila som tekvičky s chvostikami, ktorým maľujem tváričky a dávam ich ako ozdobu na balkón a teším sa z reakcií deťúreniec, ktoré idú okolo. Verte mi, že nie len deti sa potešia. Asi mesiac dozadu som tekvičky zrušila - potrebovali renováciu - a to bolo dotazov, že čo sa stalo. Keď som ich vrátila na miesto, vrátila sa aj spokojnosť susedov aj okolo idúcich. Takže dnes som sa tešila z reakcií okoloidúcich ( som na prízemí - takže ňama probléma).
    No moje deti zaregistrovali, že sme doma a samozrejme, že sa potešili. Maroška "požičali mojej sestre a švagovi" ( ten malý ich miluje, lebo mu dovolia všetko na svete) a drobku Katušku umiestnili ku nám. Zábava s ňou bola úžasná. Je zaujimavé, že kupujem pre nich hračky,na ktorých princíp musím prísť až po čase. Bóže, aké to bolo kedysi jednoduché. Ročné bábo ťahalo za sebou drevennú kačičku na kolieskach a tešilo sa z nej. Dnes - aj keď som tú kačenu kúpila ( a je dostatočne drahá), žiadna radosť, ale somarinky, ktoré vydávajú zvuky - to je radosť. No a samozrejme telefón. Ale nie hračku. Telefón, ako telefón...
    Našťastie, Katuška sa hrala aj s Lillinkou (psíkom) a dokonca jej už nerobila z lásky zle.
    Takže - dnešný deň - až na to hnusné počasie- bol v celku príjemný.
    Čo ma najedvalo bola akurát akcia. Pe mňa žiadna rozprávka...furt ma mýlia rastliny. Žiarovky mám dopestované na tú hranicu, akú som chcela. Ale ja ich zasadím znovu. Ide ma poraziť.
    Pechfóglinka to s tvojim syníkom, je mi ľúto, ale neboj - jeho dcérka ho vráti do bežného života, práve preto, že po ňom skáče a vyžaduje si jeho pozornosť. Deťúrence to akosi dokážu vycítiť.
    Aby som nezabudla, ďakujem všetkým za milé privítanie a aj obrázky.
    Prajem príjemnú dobrú noc.

10. -pechfógl-

Přátelé, prosím o radu. Zdědila jsem po mámě fíkus, asi 1,5 m vysoký v květináči cca 60 cm průměr. Přes jaro a léto byl v pohodě u okna na balkón, teď začal nevysvětlitelně skomírat, ne že by pelichal, ale má svěšené lístky i přes pravidelnou zálivku. Co s ním, marodem?Přihnojit (na zimu?), vyměnit zeminu, úplně přesadit?

11. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

pechfógl - fikus zalévám, až když úplně vyschne. Je mu cca 30 let, je v květníku (spíš míse) vysokém 23 a širokém 35 cm. Za tu dobu byl přesazený jen 2x - poprvé když jsem ho dostala a podruhé po dvaceti letech. Jen zalévám, nehnojím. Nechce průvan a studenou zálivku. Má spoustu větví, které různě odřezávám. Jednu uříznu, čtyři vyrazí.
    Domnívám se, že ten tvůj má příliš velký květináč a zem nemůže tím pádem pořádně vyschnout. Na Krétě jsem viděla fíkusové stromy, které byly obrovské i přes sucho, které tam je. Spíš asi chce vzdušnou vlhkost než vlhkost u kořenů.
    Měla jsem obrovskou juku, taky v malém květináči. Před dvěma roky jsem jí dopřála pořádně veliký a ouha, dnes je z ní troska. Zrovna včera jsem u ní dumala, že ji nejspíš všechny větve ořežu a nechám ji znovu obrůst. To ale udělám až před jarem a hlavně - znovu ji vrátím do menšího květníku.

12. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné dobré ráno, venku je zima, skoro to zebe, stále fouká, ale je to o něco méně než včera. Večer se ještě objevila bouřka, ale netrvala dlouho a také malé kroupy. Listí, které bylo na zahradě vítr někam odvál, ale zase mi přinesl jiné listy. Ráno jsem byla uklidit chodník, protože tam byly návěje všeho možného a to by se líbilo pejskům, ale páníčci jenom koukají a nikdo to po nich neuklízí, tak jsem chtěla zabránit tomu, že to po nich budu uklízet já. Venku je zamračeno, vypadá to na déšť, ale potřebuji dojít pro nějaké pečivo. Pěkný den, pohodičku a opatrujte se. ;););)

13. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Pěkné pondělí, bando závislácká :D
    Po delší době zase mám na vás chvilku času.
    Aprílové počasí v plné síle - chvilku sluníčko, z toho tma a tak husté sněžení (no, spíš jsou to sněhové krupky) - že není na krok vidět.
    Akce pokračuje - špatně. Já nevím kde je chyba, sklízím pravidelně bez prodlev, ale nějak nestíhám. Prostě mám rostlin pořád málo :oops:
    Kvítka... Dostala jsem od rodičů krásnou orchidejku - takovou tu s malýma fialovýma kvítkama, dává se i jako řezaná kytička - ale začala nějak podezřele brzo shazovat květy a teď žloutnou i listy, asi je po ní :cry:

Skali nožky zlobí. A aby toho nebylo málo, přidala se bolest do nohou i od vyhřezlých plotýnek - špatně se pohnu a mám záda v pr...no, v háji :D
    -pechfógl- taky mám v okresním městě plicní logicky usazené - v budově hoooodně do kopce :D. Doufám, že je synátor v pořádku.
    medved222 rýmovník sháním, ale vzhledem k tomu, že je zpráva ze čtvrtka... :p
    sněženka1950 gratuluju k postupům, jsi šikulka ;)
    LubicaKrakova držím pěsti snad i na nohách, ať je mrně i mamka v pořádku :inlove:

14. Ahoj janaj
    orchidee (kromě vyjímek) se nezalévají ani nerosí. Musí mít průhledný květník. Rostlinu s květináčem ponoř cca 1x za 14 dnů do nádoby s odstátou vodou, nech jí "nacucat", po té odkapat a postav na misku pod květináčem - miska musí zůstat suchá, Orchidee nesnáší "mokré nohy" - nemohou dýchat, protože jim v mokru hnijí vzdušné kořeny.
    Nemají rády průvan, chtějí světlo, ale ne přímé slunce (takže okno na východ či severovýchod) a také jim hodně prospívá tyčinkové hnojivo pro kvetoucí rostliny. Na okně mi stojí moje orchidea Adélka a má nasazeno na dvou prutech asi 12 poupat. ;)

15. janaj

janaj Velvyslanec fóra

*JÁ* Jájinko, nezalívala jsem ji sice jak píšeš, ale klasicky. Odstátou vodou, ale nechala jsem všechnu vykapat a do okvětníku (mám průhledný světle růžový) dávala až po vykapání. Pravda je, že na dně okvětníku trošku vody bylo, ale květináč ponořený nebyl. Tyčinkové hnojivo dávám. Na přímém sluníčku není, světla ale má dost. Možná byla chycená už od nákupu, nevím. Ale podle žloutnutí je po ní...
    Děkuji, uložím si radu pro případné příští... :)

16. janaj ještě to nevzdávej, pokud listy nejsou opravdu uschlé, tak bych doporučila přesadit do stejně velkého nebo jen o 2-3 cm většího průhledného nebarevného květináče se směsí přímo pro orchidee - tedy kůra + trochu zeminy (směs se dá běžně pořídit v zahradnických supermarketech nebo větších květinářstvích) a dala bych orchidejce ještě šanci. Adélce jsem loni hrubě spílala a byla také na procházce k popelnici - coby výhrůžka pokud se nevzpamatuje. Po přesazení a pohnojení se vzpamatovala.

17. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Ahojte,
    hmm , tak ja mám na okne 13 orchideí rôzneho druhu a rôzneho veku. Niektoré sú už babičky - majú snáď už aj 10 -15 rokov. Kvitnú mi v podstate celoročne. Jedna odkvitne, kvitne ďalšia. Kvitnú hlavne v lete. Ja sa o ne starám asi tak, že sa o ne nestarám.:cry:
    Predstavte si, že by som mala 13 črepníhov každé 2 týždne prenášať do kúpeľne, urobiť im velnes a dávať naspäť. >:(. Nemysliteľné.
    Jednoducho ich raz za 2 týžne polejem trochou odstátej vody a mám pokoj. Po odkvitnutí nechávam stonky kvietkov úplne vyschnúť a až potom ich odstrihnem. Neraz sa mi totiž stalo, že na konci stoniek sa znovu objavili púčky a orchidea kvitla ďalej. Hnojivo používam špecialne na orchideje, ale len tak na dve zálievky v roku. S tým slnkom je to pravda. Mám ich síce na južnom okne, ale sú zatienené žalúziami (len spustenými, nie zatiahnutými).
    Janaj, ja si myslím, že tvojej orchidejke je teplo, preto zhadzuje kvietky. Buď vypni radiátor, alebo ju presuň do chladnejšej miestnosti. Určite ju viac nezalievaj. A opakujem - zálievka len raz za 2 týždne - nie veľa vody, ale rozhodne odstátej. Škoda, že nieviem vkladať obrázky, tam by si videla, že aj pri mini starostlivosti dokážu orchidee urobiť maximálnu radosť.:inlove:

18. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Holky, děkuju, zkusím. Ale on už je žlutý i jeden stonek (má tam dva)
    Lubi, teplo jí nebude. Já moc netopím, když přijedou dcery, brblají, že je jim zima. Mamka má taky orchideje, krásné. A mě odchází.

Zkusila jsem fotnout, mám půjčený mobil a nevím jak to bude viditelné

Naposledy upraveno: 30/10/17
  19. LubicaKrakova
    uznávám, že mám orchideu jen jednu :D své "chytristiky" o NEzalévání mám od své maminky, která má za okny orchidejí 33 :D všechny opravdu jednou za 14 dnů postaví do tří velkých ... no jak to nazvat..? škopků? jo, a nechá je tam cca 3 - 4 hodiny stát, pak je vrátí zpět. Máš pravdu, kvetou jí někdy často i 2x ročně. Moje Adélka (dostala jsem jí k narozeninám) tenkrát měla nasazeno do květu a tak mi od té doby kvete vždy kolem mých prosincových narozenin. :)

janaj no :S v dobré kondici opravdu není, ale myslím a doufám, že zachránit by se dala - zkus to, určitě za to ta květinka stojí.

20. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Jj, zkusím. Jen musím někam zajet a nakoupit potřebné, u nás na dědině to asi neseženu :sleepy:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.