ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Y_n_O
    mám - kromě "čučňáků" - krásný nový výraz šižbardon Jestlipak se najde někdo, kdo pozná kde jsem na něj narazila :D

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Tak pechfóglinko, není to žádná hitparáda, farma je opět skoupější než baha, ale máš u mne durian XXL, voskovník, muškátovník XXL, salaku, cicimek, citlivku XXL, břízu XXL, sekvoj XXL dvojmo a vrbu jívu. 8) Asi ještě pošlu rychlíkem ty XXL sekvoje zpátky, třeba tentokrát přiveze něco rozumnějšího ;)

3. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jájinko, samozřejmě: Pan Kaplan má třídu rád.

4. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Nevíte, kam se nám ztratila skalára? Nějak postrádám její humorné příspěvky. Nepřevtělila se do Skali? Časově by to i odpovídalo.

5. -pechfógl-

Ale to by snad mohla vést podvojný život, jen by si to nikdo neměl dát dohromady. Znám jednu modíkovou, která to praktikuje a nečiní tím žádnou škodu.

6. Ahoj -pechfóglinko-
    jasnačka, já tušila, že nezklameš :D

7. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Y_n_O
    ... jo, já taky gratuluji.

Později ale přece.

A všem ostatním co někam postoupili též.
    :)

8. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Pěkný den, ;)
    gratulka všem postupujícím, hlavně k tolik toužené stovečce.
    Nějak vás nestíhám, zástupy v práci mi dávají celkem zabrat (dvanáctka stíhá dvanáctku :D)
    Bojuju s prohlížečem, musela jsem jej aktualizovat a potfora se chová jinak. Si nemůžu zvyknout. :p

9. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Ahoj koťátka. Jé to jsem ráda, že někomu chybím :inlove: Už jsem myslela, že jenom tatovi, když má hlad nebo se cejtí vopuštěnejxD
    Já jsem se sice ztratila, ale jenom trošku. Pořád jsem tu s vámi ;)
    Jenom času je méně...Nějak se toho dost událo na jednu poklidnou rybku o_O
    Předminulý pátek jsme se jeli podívat, jaký si sehnala potomčata byt a cestou zpátky, jak jsme byli s tatou plni nadšení (že se konečně rozhoupala a vylétnou z hnízda), nezaregistroval tata křižovatku. A průsšvih byl na světě. Bohužel, po hlavní si to frčela felicie a klučina si nás zřejmě taky vůbec nevšiml a narval to do nás. Naštěstí se nikomu nic nestalo. On měl, chudák, auto úplně na odpis a my jsme měli zdemolovaný celý pravý bok - práh, sloupek, oboje dveře... Auto už je u klempíře, půjde to naštěstí dát do kupy. Já měla naražené rameno a palici, babička si narazila žebra (chudák skučí, bo to pořád bolí, já už jsem v cajku).
    Mláďata už mají od bytu i klíče a až se vrátí paní domácí z dovči, podepíšou smlouvu. Teď jsem ráda, že jsou ještě doma, bo u nás na vsi to bez auta nende. Nákupy obstarává dítěto (s tatou). Díťatům budeme muset taky helfnout s nějakým tím zařízením, bo nemají pračku, ledničku, mikrovlnku a spoustu dalších věcí...
    :sleepy:
    Už se taky pomalu chystám do roboty. Zdá se, že ty rázové vlny zabírají a nožička se lepší. Jak moc, to poznám až v plném zápřahu.
    Janaj - až to jen trochu půjde, měla bys to taky prubnout ;)

10. Y_n_O

Auto je věc; sice důležitá, ale nahraditelná. Hlavní je, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a jste tu všichni celí, i když pochroumaní :inlove: A investice do vybavení mláďatům je neporovnatelná s klidem a řádem, který doma nastane 8)
    Bezva, že rázovky zabírají, jak jsem psala, moje mamina má klid a to je proti tobě i janaj o hodně starší paní ;)

11. janaj

janaj Velvyslanec fóra

skalara.v - myslíš ty rázové vlny? To nebude tak jednoduché, pro mě to bude znamenat dost dlouhé dojíždění, v místě to tu nikde nedělají, a jezdit na ně skoro 100 km... No, to nebude jen tak. 8)
    A ať máte autínko brzo doma. Hlavně že vy jste celí.

12. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Janaj - jo, myslím rázové vlny :D Bouračku nezkoušej, není o co stát ;)
    (Já vím že máš vzdálenostní komplikace, ale třeba se to časem nějak podaří)

Y_n_O
    - ani nevíš, jak se na ten klídek těším. Je zajímavé, že už mi tak nevadí věci, které mi před tím vadily - asi je to tím, že si říkám, že tu chvíli to ještě nějak přežiju a už mi nestojí za to se rozčilovat xD

13. Y_n_O

janaj, na doktora máš placené pracovní volno na dobu nezbytně nutnou, která zahrnuje nejen lékařský výkon, ale cestu tam a zpět, to i v případě, že toto zahrnuje celou pracovní dobu... zdraví je přednější než práce, kde tě potřebují. Ono to nějak dopadne - když potřebují, abys pracovala, budou ti muset umožnit léčení, abys pracovat mohla. Musíš být milá a neústupná ;)

14. -pechfógl-

skalara.v: Ty jsi horalka, viď? Tak to se nevyplatí zajet do Práglu, i když by tu všechno v domě po mámě bylo (myslím mikrovlnka, pračka, lednička i něco slušného nábytku.... my to nabízíme jak nechtěná koťata a otrlí Pražáci se na to šklebjej.

15. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Y_n_O jj, já vím. Ale nemám auto, všude musím busem apod...a to taky není sranda, plno přestupování, navazující (či spíše v dnešní době nenavazující) spoje :D. Je to opravdu brzy ráno vyjet a pozdě večer se vrátit. Řeším těch problémů víc, takže postupně, jak jsou lékaři blízko :D

16. Y_n_O

Všechno chápu, já sice mám řidičák i přibližovadlo, ale nejezdím už deset let dál než do nejbližšího obchodu na velký nákup, nejsem sebevrah, když teď dostane papíry každý pitomec a od rodičů silné fáro... takže bus a vlak, případně taxi ve větším městě, kam je daleko od dálkového spoje xD
    Snad to nějak pořešíš, věřím, že by to pomohlo.

17. janaj

janaj Velvyslanec fóra

18. sněženka1950

sněženka1950 Pilný autor

petz - jé, tak to mám radost, já tu mám sice stále staré foto, ale už je to určitě na dobré cestě, díky moc
    Y_n_O - opravdu krásný výraz šižbardon- odkud to pochází?
    kerryhill - ano jsou krásné, prostě naše Astridka je úžasná!
    skalara.v - držím palečky, ať jste všichni už v pořádku, hlavně, že to nedopadlo hůř
    Neděle pomalu končí, přeji všem závisláčkům hezký start do nového týdne :), letím do sprchy..

19. Ahoj sněženka1950
    pechfoglinka to určila, jen nenapsala, že jde o knihu (případně divadelní představení)
    P.S.: abych byla úplně přesná, výraz šižbardon je z druhé knihy, tedy "Pan Kaplan má třídu stále rád".
    Jde o úžasný slovní humor a nadlidský překladatelský výkon.
    P.P.S.: šižbardon - zkomolenina z ..žíš pardon (omluva)

20. -pechfógl-

No dobře, tak upřesňuji: Leo Rosten: Pan Kaplan má třídu rád. Překlad - prvně přeložil Pavel Eisner, podruhé Antonín Přidal. V představení divadla ABC hraje pana Kaplana Oldřich Vízner.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.