ST: Důchodci závisláci

Discussion in 'Archiv - Ostatní' started by Hrnkajda, Mar 21, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Ahoj děvčata,děkuji moc za vaše gratulace k postupu.Vážím si jich,neb jak sami víte jsou vizitkou práce na farmě;);)xD
    Tak hezký den všem farmářům přeji Lída

2. vavovi

vavovi Stará škola

skalárko - je to jednoduché. oloupané kedlubny nakrouhám na hranolky nebo na půlkolečka. trochu zakápnu olivovým olejem a promíchám s grilovacím kořením, případně dosolím podle chuti. Hodím na plech a do trouby na 170 a když už jim chybí jen kousek k dodělání tak troubu přepnu na 10 min na gril a je to žůžo labůžo - tedy pro milovníky zeleniny. Masožravce tím asi nenadchneš i když manža si taky chrochtal. Jde to i na pánvi, ale to lze dělat jen pro jednu osobu, pro nás je to zdlouhavé a pánev nikdy nestíhá. Než nakrmím všechny tak ten první už má zase hlad.
    A jenom malé upozornění na překlep pro mamču marcipánka má 185. lvl ale pšt nikomu to neříkej.

3. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Hezké odpoledne, tady byla bouřka veliká, skoro do rána-bouřky se bojím-, do toho mě zase chytaly příšerné křeče do prstů u nohou, dokonce i do lýtka, půl noci jsem prochodila, jsem jako po "mladejch":(Je to horor:oops: a to ještě hlídám sestře psa, dnes nepůjde chudák na procházku, netroufám si. V úterý jedu za kamarádkou do Havířova, už jí to slibuji dlouho, ona už nechodí ven, musí být u kyslíku, doufám,že to zvládnu a nebudu ve vlaku pochodovat po uličce.;)

Opět gratuluji všem ke všemu8):inlove: a mějte hezký zbytek dne:p;)

4. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

vavovi - moc díky, to vyzkouším. Moje drahá polovička spoucá téměř cokoli, takže tohle by mohlo projít.
    Včera a dneska ho krmím květákovým mozečkem a je nadšený (no bodejť né, když jsem do něj šoupla hromadu anglické slaniny, cibule, 2 papriky, muškátovej oříšek, libeček... a nakonec ještě vmíchala hořčici :D) A koupil další květák, že chce ještě :D
    Ještě, že se teď permanentně větrá xD;)

5. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Pěkný večer ... už skoro jo :p sem přišla nakouknout a držet palce při BB.
    Už se to blíží a moji pávíci jsou nedočkavý xD a taky popřát dalším postupům :p

Vavovi ty kedlubny vypadají skvěle ... jsem sice masožravec, ale zeleninku můžu v jakémkoli množství a na jakýkoliv způsob :D
    tak to určitě taky zkusím.

6. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Marcelko, promiň, to by Ti ještě moc chybělo než bys dohnala petze, ale ty jsi za ním už jenom kousek. Přeji pěkné odpoledne, u nás svítí sluníčko, fouká vítr, zalila jsem jenom ve skleníku, protože ještě je docela slušně namoknuto. Tak si ještě trochu zašlechtím, chtěla bych růžové krabice nebo hydrant, ale ještě mi toho hodně chybí. ;););)

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

dasa1143: Taky se bojím bouřky, dokonce natolik, že spávám v křesle, protože postel má kovový rám. I když můj syn mi vysvětluje, že každý rám je uzavřený obvod, vlastně Farradayova klec, takže není čeho se bát. Asi si myslí, že jsem blbá, když jsem měla z fyziky čtyřku. A co když přijde kulový blesk, he?
    Křeče mám taky, občas musím v noci na stojáka. Používám magnézium a pak lék arthrostop, ale kam se tyhle placeba na mý křeče hrabou!

8. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahoj ve spolek
    děkuji moc za přáníčka

dostala jsem prima dárek :D :D
    vši, heč
    boha jeho za co ...
    celé odpoledne likviduji škody, máme mastné palice, zlikvidovala jsem už jeden všivák
    na dceři ta má vlasy do půli zad, u syna to vyřeším strojkem, já půjdu ke karečnici také na krátko, ale ty dlouhé vlasy dcerky ach jó, to bude ještě spoustu práce...
    chodící potvory jsou snad pryč a teď už jen ty pooooo hnidy...
    hezký den a víkend ​

9. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Bobrý večer vespolek. Ještě že je pátek... A mám dva dny volno z normální práce, jdu o víkendu jen do té práce navíc xD

vavovi, našla jsem recept na pečené kedlubny přímo pro Tebe:

Pečené kedlubny se sýrovou náplní

Ingredience na cca 4 porce:

70 g eidam 45%
    1 ks vejce
    125 g krémový kozí sýr
    1 svazeček ředkvičky
    4 ks středně velká kedlubna

podle chuti: mletý černý pepř, sůl

podle potřeby: máslo

Postup přípravy receptu:
    Kedlubny očistíme, oloupeme a vložíme na 3 minuty do vroucí osolené vody. Horké kedlubny zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Dřevnatou část odkrojíme a kedlubny vydlabeme tak, aby stěny kedluben byly asi 1 cm silné.
    Připravíme si náplň. Očištěné a omyté ředkvičky a středy kedluben jemně usekáme a promícháme se strouhaným eidamem, vejcem a kozím krémovým sýrem. Podle chuti směs opepříme, sůl použijeme jen opatrně, neboť oba sýry jsou dostatečně slané.
    Vydlabané kedlubny vrchovatě naplníme sýrovou směsí a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 - 35 minut, až je náplň světle růžová.
    Pečené kedlubny se sýrovou náplní přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme teplé s bílým pečivem nebo bramborovou kaší.

10. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

U nás se také zastavila hrozná bouře,a jsem ráda že nám jede jak telka tak internet. Hurá....

Přeji všem oslavencům k postupům,jste fakt borci :D

Krásný páteční večer,přátelé,a hezké přeskoky...

11. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

V Baťově bouřilo dnes nad ránem, tak od tří do pěti... A pak bylo přes den hnusně, vylezl Oskar, zahřál ten vlhký vzduch a bylo na chcípnutí...

12. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Dobrý večer. Tak tedy něco ke křečím.
    Zažila jsem hotové peklo. Vyzkoušela jsem
    všechno možné a i hodně drahé. Prochodila jsem
    často noci. Braly mě i do prstů na ruce, když jsem
    něco krájela. Teď mám už asi půl roku pokoj.
    Kdo má zájem, napíšu holoubkem, tady se to asi nesmí.

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

anickamalirka, přeji Ti úspěšný boj s těmi potvorami. Když chodily děvčata do základky, tak je také přinesly domů, tehdy byl jen jeden přípravek a ten v tu dobu byl všude vyprodán, bylo to pouze podpultové zboží, ale nakonec jsme to zvládly. Uvidíš, taky nad nimi zvítězíte. V jednu dobu se dokonce prodávaly za bura. Popřeji dobrou noc a ve šlechtění budu pokračovat zítra, žádné přeskoky se nekonají.;););)

14. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Andulííí - soucítím s tebou. Já tyhle mrchy chytla asi ve dvaceti - jezdila jsem do práce MHDéčkem, takže jsem si asi sedla po nějakém vágusovi a bylo vymalováno :wuerg: Byly velmi odolné, nic nepomáhalo, až nakonec různé barvy a odbarvovače a co bylo tenkrát po ruce - se divim, že mi neslezly vlasy i s kůží xD

Krabice ani hydranty se mi nedaří. Kočky vůbec nic, trochu to skáče u pséků... hodně mixuju. Zadařilo se opět u myší a žůžová sýrárna už stojí :D Tak nevím, zda se s těmi pséky lopotit dál a nebo na ně hodit bobek. Chamíci ani pávy mi taky nejdou. Uvidím ráno....

15. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Andulííí, já už od oleje utekla, protože umejt ho bylo peklo. Zvlášť na těch dlouhých vlasech, obě holky mají dlouhý. Teď už nedám dopustit na obyč všiváček, a vyčesávám a vyčesávám. Dokonce bych řekla, že jsou ty potvory rychleji pryč, protože češem častěji.
    Tááákže hodně štěstí ! Ať vás hmyz brzo odpustí :)

A já jedu zítra na 14 dní na dovču, do krásné Itálie, eště jsem tam nebyla a moc moc se těšííííím ! Sice jedem autem, a budu tam vařit, ale to neva. Víc mi vadí, že jsem nestihla tu správnou přípravu, jak bych chtěla - kde je jaká památka po cestě a tak. To mně mrzí, abych pak třeba nezjistila, že jsme jeli někde kolem něčeho zajímavého, a já to neviděla ! :)

16. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Škoda, že jsi nenapsala dřív, já jsem dobrej bedekr a na Itálii zvlášť antickou a renesanční zvlášť. Itálůie ze silnice ovšem není nic moc, komunikace vedou mimo města, takže nic nevidíš. Leda tu malebnou krajinku a občas nějaký lesní požár.

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

tydýtková, užij si krásnou dovolenou a budeme se těšit, až se zase vrátíš. Pohodové sobotní ráno, sluníčko už začíná svítit. Pojedeme nakoupit a musíme připravit vše na zítřejší grilování, budeme slavit 3. narozeniny vnučky, dort je objednaný, maso dnes naložím, upeču slané štrůdly a rodinka může dorazit. Dnes budou k obědu karboše s bramborem a okurkový salát, už z našich okurek. Růžové krabice nebo hydrant se mi vzdalují, asi se nezadaří, přeskoky žádné nejsou a zvířata na šlechtění pomalu dochází, Koček už je málo, pejsků ještě pár mám. Tak vám přeji pěknou sobotu a ať se daří ve všech směrech.;););)

18. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezkou sobotu,
    vypadá to, že bude zase slunečný den.
    Mám tady vnuka, musíme si to sluníčko užít, tak pojedeme k vodě.

19. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

pechfóglinko, vyjíždíme až v 7 večer. Net po cestě snad mít budem, alespoň jsme na to připravení. Jedeme až pod Neapol, pokud budeš mít nějaký tip, budu ti moc vděčná. Klidně i holoubkem, jak budeš chtít.
    Jedeme dvě rodiny velkým autem, ale v Itálii už bude řídit můj muž, tak bych ho třeba ukecala, pokud to nebude daleko od cesty. A kolem Neapole - tam to určitě prohlédneme. Do Říma se nechystáme, to by asi byl moc velký blázinec. Škoda, ale nejde všechno :)

20. rybička

rybička Rádoby autor

Všechny zdravím vespolek. Mě se osvědčila na vši jediná metoda. Přeliv na vlasy, jakýkoliv. I ve stejné barvě vlasů. Dokonce jsme po přelivu byli všichni imunní

Thread Status:
Not open for further replies.