ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Ahoj -pechfógl-
    "lístkování" - tedy oddělení vrstev těsta při pečení způsobuje tuk. Proto se při výrobě lístkové těsta používají vlastně těsta dvě. Jedno je "velmi tučné" druhé ne. Překládáním a válením obou těst pak dojde ke zmiňovanému efektu.
    A malá poznámka - pro perfektní výsledek - tedy pro co největší "lístkování" je hodně důležité, mít troubu předehřátou minimálně na 220° C a péct při této teplotě alespoň 15 - 20 minut (samozřejmě záleží na typu pečiva, u štrůdlu to bude jiné a u tyčinek například s kmínem, to bude také jiné) Nicméně ta rozehřátá trouba je opravdu zásadní.

2. alexandrakerulova00

alexandrakerulova00 Hvězda fóra

Radko
    v UK je vsetko ok
    dnes nam [​IMG]

a
    mozno niekde aj postavili nieco take ;)

3. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Krásné pracovní odpoledne :)
    tak když je to tu samý krásný jedlý výtvor, tak tady je i můj malý trošek do mlýna ;)

[​IMG][​IMG]

4. mituli

mituli Polobůh fóra

Bože Andulíí to je krása:phoď prosím receptík a návod dík

5. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

;)
    300 ml polotučného mléka, jeden balíček sušeného droždí, 1,5 lžičky soli, jedna lžička cukru, 2 lžíce olivového oleje, jedna 200 ml zakysaná smetana, 500g hladké mouky = prosít, 2 vejce, kmín a mořská sůl na posyp
    postup:
    vzejít kvásek - 50ml mléka ohřátého, cukr, droždí, a pak vše hodit do mísy a vytvořit těsto
    nechat vykynout asi hodinku
    těsto rozdělit na čtyři části, z každého dílu vyválet plát těsta cca do kruhu, ten rozříznout na čtvrtiny a pak si čtvrtinu otočíš špičkou nahoru, dáš nádivku, ohrneš pravý a levý cíp dovnitř a zabalíš směrem ke špičce
    cca 180° C cca 20 minutek ;)

Edit: :D nádivka ala co dům dal :))
    na kousky pokrájený eidam, mozzarella, junior, vysočina, slaninka :))
    zkrátka vše co je potřeba spotřebovat :D :D

Naposledy upraveno: 1/5/17
  6. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ahoj anickamalirka,

tak to máme těsto, teď ještě nádivka, bo jak se znám nasucho by mi to nechutnalo.

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

pajda: Co takhle dát si špenát? Mražený špenát (kuličky), okořenit pepřem, zázvorem, muškátem, smíchat s orestovanou cibulkou a troškou jíšky, rozpustit nivu, naplnit rohlíka. Nebo jakékoli mleté s bylinkami nebo šunku(slaninu) s míchaným vajíčkem.....

8. LindaFarmářka61

LindaFarmářka61 Pilný autor

Jonsdorf...já nemám moc důvodů k smíchu, ale při pohledu na tu "májku" jsem se od srdce (nebo od plic) zasmála..xD

9. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Díky všem za gratulky. Moc pěkné obrázky. Mám radost.
    Také všem přeji k postupům a výročím. Všechny nové vítám.:);)

10. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

-pechfógl-: jsem já Pepek námořník, abych žral špenát :D a ještě k tomu mražený v kuličkách :D. Škoda, že se ty kuličky nedají na té cibulce rozpustit :D :D :D

No a teď vážně, aničkamalířka a -pechfógl- děkuji za náměty a já jdu otravovat tu šikovnější a dražší polovičku se zítřejší večeří.

11. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

LindaFarmářka61

Ale vždyť ano...
    Smích je koření života a kdyby se zasmál byť jen jeden člověk na světě, splnilo to účel...
    Škoda že ta májka není moje...

12. Bella74

Bella74 Vážený autor

Ţak croissanty hotové , nejprve jsem dodržovala přesný postup, ale nechtělo se mi čekat na finální rozválení a motání 6 hodin :D, tak jsem to prostě umotala, nechala nakynout a upekla ;) jo nějaký máslo vyteklo, ale jsou dobrý ;) to mi spadl kámen ze srdce , po tom válení těsta a lístkování by mě mrzelo, kdyby to nedopadlo ;) příště nechám uležet do rána :D

[​IMG] [​IMG]

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Croissanty já mám moc ráda a na ty Tvoje Marcelko, se srdce jenom směje. Jsi úžasná a obdivuji Tvoje kuchařské umění a hlavně četnost. Jsi prostě kuchařský nezmar, Když byly holčiny malé, tak jsem taky hodně pekla, dnes upeču pouze když má přijít návštěva, protože kdo by to všechno snědl, tak jim to ještě dávám s sebou. anickamalirka, také Tvoje rohlíčky nemají chybu. Prohlédla jsem si obrázky a jsem po výborné večeři. Odpoledne se zastavila dcera se zeťáčkem, tak jsem si s nimi dala kafíčko, ale zítra ještě nikam nepůjdu, pořád se ještě potím a není to úplně OK. Navíc počasí se zase má zkazit, tak abych v tom zase nelítala. Popřeji pohodový večer a ráno nesklízet, ve 14 Vikingská akce. ;););)

14. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte, všechny vaše mňamky vypadají super, jenom škoda, že nejdou sníst přes monitor.:p
    Jdu se politovat, dnes jsem si vystřihla parádní scénu, hulákala jsem na vnuka i syna- před jeho přítelkyní- a to hodně i nějaké to neslušné slovo padlo, důvodem byla pánev na tortillu-fuj- syn si taky zaječel poprvé v životě na mě. Nejhorší na tom je,že pravdu měli oni. Vůbec nevím co se se mnou v poslední době děje, nejsem zvyklá mít někoho v kuchyni, je mi smutno a vůbec všechno stojí za starou Belu. Potřebovala bych bydlet sama ale není to reálné, chybí mi manžel ,nemůžu s nikým mluvit-nechci otravovat- a není to ono, musím se sebou něco dělat. Tak jsem se vykecala a snad bude líp. Navíc nemůžu psát, lítá mi to sem tam, tohle píšu od osmi. Snad jsem vám nezkazila večer, mějte se hezky a užijte si zbytek 1. máje.;)

15. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

I takový byl ten první máj,nmo jsem si zavzpomínala na ty dávné časy.....
    Tak jsem si včera osedlala metličku a polítala si,dneska jsem lítala se sekačkou
    po zahradě,hlásí deštivo a travka roste jako divá.
    Ovečkám se udělala pedikůra a jedna mrška černohlavá mě kousla do nohy,
    to se mi ještě nestalo,už mě kouslo kde co,ale ovce xD?
    Radku,ta Tvá fotečka s májkou,co k tomu říct ....:cry:,brečím,ale smíchy.
    Děvčata,kuchařinky,plosím,plosím,nedělejte ze mně bernardýna xD.
    Krásný prvomájový večer,pá,pá​

16. medved222

medved222 Komisař fóra

Přeji pěkný večer,
    krakoramaja, dřív jsem se ke psaní nedostala, maminka dnes slavila 94. narozeniny a chodili jí gratulanti, tak jsem se musela o ně postarat a odpoledne jsem řádila v zahradě, protože skalní město za domem (nedá se to nazvat skalka) je v květu, ale zarůstá plevelem, přišla jsem až večer. Kdo hádal pórek, má pravdu, chce to jen ostrý nůž. Korpus je pečený z těsta na veku (skoro stejný recept, jak sem dávala marcipánka) rozetřeného do hlubokého plechu.
    Radku, už dlouho nebyly zprávy o Oldíkovi (míry, váhy...).
    anickamalirka a marcipánka, to voní přímo z té obrazovky, ještě, že už jsem po večeři.
    dasa, neboj se, večer nám nepokazíš a jestli se ti alespoň trošku uleví, klidně si přijdi postěžovat.

Naposledy upraveno: 1/5/17
  17. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezký prvomájový večer,
    zakázala jsem si sem po večerech chodit, protože už při pohledu na ta krásná jídla, dostávám šílený chutě a bílím ledničku.

18. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

kerryhill: Můžeme z tebe udělat bernardýna tím, že ti pověsíme na krk soudek s rumem? Všichni tě budou mít rádi, možná i ty ovce.xD
    dasa 1143: Ale my ti rozumíme. Vydrž, ono to přejde. Tohle počasí občas nesvědčí.
    Jo - a nevíte něco o Vikýškovi? Naposledy psala, že jde na velikonoce domů. Snad to nebyla moc velká zátěž.

19. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Je po pěkném slunečném víkendu a od rána prší . Pokrývači zatím nepracují, ale nevypadá to, že by jen tak přestalo pršet, kolem dokola zataženo. Vnuk dnes opět pokračuje v maturitě, dnes matematika, zítra čeština, tak mu držím palce. Vzala jsem si prášky na kašel, uvařila čajík a jdu si ještě dnes zalézt do postýlky. Přeji pohodový den a nesklízet!!! ;););)

20. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Taky chci popřát krásné ráno :)

Venku je zima a mokro, ale musím tam jít no alespoň nepolezu na farmičku
    a nezruším nachystané stromky. Má se trochu oteplit, tak snad se toho léta
    už dočkáme :p Další nové kuchařské výtvory opět úžasné a s chutí bych
    se do toho pustila. Hezký a pohodový dník, marodům brzké uzdravení a ve dvě tady ;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.