ST: Důchodci závisláci

Discussion in 'Archiv - Ostatní' started by Hrnkajda, Mar 21, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

mituli - já jsem to samé :D Když nám vyšmikli Šmudlu, tak jsem z toho byla taky hotová. Po narkóze se motala jak nudle v bandě, poblila se, chodila jak mátoha. Dala jsem jí na zem krabici, aby nelezla nikam vysoko a hlídali jsme ji nepřetržitě. Měla hnusný zánět dělohy, jeli na poslední chvíli teda. Byla jsem ráda, že to dobře dopadlo (i když je to strašná můra a někdy bych ji roztrhla vejpůl - ale stálo to dva litry, tak si to trhání napůl vždycky rychle rozmyslím xD)

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Budu vám připadat cynická, ale kočeny jsou velké héérečky - tedy až po jezevčících. Naše "mrcha" po kastraci "umírala", ale neodpustila si tajně sežrat psovi kapsičku, ačkoli ona měla jako rekonvalescentka škrábané hovězí. Tři dny se ploužila, pak jednou zapomněla a najednou visela na zácloně dva metry u stropu. Musím ovšem konstatovat, že kastrace kocourků mají snadnější průběh. Ti naši se kočkovali ihned po probuzení z narkózy.

3. mituli

mituli Polobůh fóra

Prosím tě a kdy začala hamat? Dnes se jen trochu napila vody,včera blila chudák asi pětkrát-samou pěnu:(

4. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Třeba se už večer dočkáš. Ono jí řádně vyhládne a pak se nažere. Hlavně, že pije ;)

5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Dobré odpoledne.
    Já se musím někomu pochlubit, doma by to stejně nemělo žádný význam 8) Dnes jsem konečně přepravila na zemědělskou výstavu poslední zvířata :)

EDIT: *JÁ* pravdu díš, dobrý pocit, plácala jsem si na rameno festovně, zřejmě syn našeho pana šéfa, který bedlivě sleduje provoz firmy na kamerách, musel mít dojem, že mi hráblo ;) nebo mám blechy... :p

Last edited: Apr 26, 2017
  6. Ahoj Y_n_O
    dobrý pocit, že? ;) Gratuluji a pochvala před nastoupenými "Závisláky" :)

7. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Zdravím. Jak tak čtu vaše příspěvky po kastraci koček, tak u mě všechny 3 kastrace absolutně bez problémů. A to i přesto, že první kastraci nedělal veterinář ale "řezník"... jinak se nazvat nedá (kastraci dělal bokem, řez jak dálnice.... dlouhej a hrbatej, šití bez komentáře a nějaký analgetika + atb sebou nedal). Další dvě po první zkušenosti už dělal jiný vet, ale celkové všechny tři kočeny byly cca 2-3 hod po probuzení z nark v pohodě... žraly, pily, lítaly... teda pokud neberu to, že na mě byly fest nasr.... ,-) žádný zvracení. A to jsem je po pár hod normálně pustil na dvůr, ať si zalezou na půdu a jsou v klidu. Límec ani košilku neměly a stehy byly fest + nějaký to potření a vydržely. Jasně co "kus" to originál ,-)

mituli: Standartně by to po kastraci mělo probíhat asi takhle : Krátkodobé zvracení, problémy s rovnováhou, samovolný odchod moči či odmítání potravy jsou běžnou reakcí na anestetika, vše by však mělo ustoupit do několika málo hodin. Do 24 hodin po operaci by kočka měla začít normálně přijímat potravu i tekutiny a dojít si sama na záchod. Další den či dva ještě může přetrvávat mírně snížený apetit a kočka se také může stranit společnosti (zejména v domácnostech s více kočkami, protože přirozený pud zvířeti velí nedávat před ostatními najevo fyzickou slabost). Cca od 4. pooperačního dne by se však mělo chování dostat více-méně do normálu. V každém případě je nutné kočku po celou dobu sledovat, zda ráně nevěnuje nadměrnou pozornost a v případě potřeby jí nasadit límec nebo "košilku". Do 7-10 dnů by mělo dojít ke zhojení rány a kočka se dostane do +/- běžné kondice, přičem k úplnému zotavení organismu dochází cca po 3 týdnech. Na okrajích operační rány se může vytvořit mírný otok se zatvrdnutím přetrvávajícím i po zhojení rány - není se tím potřeba znepokojovat, je normální tkáňová reakce a otok se do pár týdnů sám vstřebá.

EDIT *JÁ*: Ahoj.... asi bych se vyprdl na lékárnu. Pokud by číča zvracela i v tuhle dobu, tak bych to rozhodně konzultoval s vet co provedl kastraci. Zvracení po narkoze může být krátkodobé a v tuhle chvíli už by nemělo být. Cokoliv proti zvracení by jen překrylo symptomy... otázkou je co je příčinou. Jinak osobně dávám přednost inj. podávání léků... Nic proti.... jen názor ,-)

8. Mituli
    pokud by číča zvracela i nadále, mohl by to vyřešit čípek proti zvracení (tabletky jsou zcela bezpředmětné, zvíře je vyzvrátí) v lékárně (humání i veterinární) ti určitě budou schopni poradit a dodat příslušný lék (čípek)
    EDIT ještě jedna věc mě napadla, pokud do té lékárny půjdeš, vezmi číče Glukopur a přidej dle návodu do pitné vody. Alespoň bude mít přísun nějakých živin, než začne zase normálně jíst.

Last edited by moderator: Apr 26, 2017
  9. mituli

mituli Polobůh fóra

Zlatíčka děkuju :inlove:mám vícero čičin,kluci to snášeli moc dobře a ty dvě holky si doktorka odvezla a přivezla je až za tři dny a to už byly v poho.No a tuhle jsem si hned po operaci dovezla dom a trpím(možná víc jak ona-bolí mě břicho atd..)tak jsem z toho vyjukaná:oops:

10. Bella74

Bella74 Vážený autor

Tak vás jdu zase pozdravit :inlove:, dneska si děti přály žemlovku na obídek a když jsem tak kmitala v tý kuchyni, tak jsem si řekla ...co kdybys zkusila zase ten větrník na plech xD, to jsem chtěla dneska odpočívat, v práci toho bylo dost....

Gratulka všem , kteří postoupili :inlove::music:

EDIT:: tak jsem ho nařízla

11. mituli

mituli Polobůh fóra

Ztýhle buchty bych normálně měla určo radost-ale já mám radost že Zuzik papal,sice trochu ale papala:D:music::)ona vypadá jako ta na fotkách v akci(jo akce hotová)

12. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Pěkný večer
    Bella74 mňam mňam mňam mňam xD
    mituli nebuj, bude dobře :inlove: mmch - já bych bulela taky ;)
    Y_n_O gratulka, číslo 30/30 je na farmě magické :D

13. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezký podvečer,
    celý den bylo ošklivo, pršelo a tak jsem nevytáhla paty z bytu.
    Stejně mi v nestřeženém okamžiku nějakej pták rozrabal truhlík s pažitkou, který mám za oknem. Všude bylo spousta země
    a protože bydlím ve 4. patře, tak čekám, že mi někdo přijde vynadat, protože ta zem je na všech parapetech pod náma.
    marcipánko, větrník je úžasný a určitě moc dobrý, jsi profík
    mituli neboj, kočička se z toho dostane
    Y_n_O krásný úspěch

14. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Tak u nás ptáci na parapetech nemají šanci rozhrabat nic, protože je za oknem hlídá náš Darth Vader - kocourek Anakin. Sotva chuďata stíhali v zimě něco uzobnout z krmítka na balkoně, jak po nich přes to okno šel 8)

15. Simissek

Simissek Pilný autor

Hezký klidný večer všem ;),
    děkuju za rady, dnes jsem opatrně masírovala jizvu sádýlkem a toho slunění a spálení jizvy sluníčkem se bát nemusím. Mám jí od pupíku
    dolů (8 stehů) - a jelikož jsem postavy trošku výraznější, tak pupíček nikde nevystavuju xDxD:p.

Ten větrník na plech vypadá úžasně, až bbych si klávesnici oslintala:inlove:.
    Já teď mám ještě jeden malinkatý problém - drahý milovaný se konečně asi po 10 letech vydal k doktoru na preventivní prohlídku (ten púvodní doktor šel do důchodu a kam bych chodil, když mi nic není...o_O). Naštěstí je v celku zdráv, jen má vyskoký tlak a zvýšenou hladinu cukru. Bylo mu řečeno, že má vynechat sladké, pivo a tak. Takže jsem přemýšlela čím cukr při pečení nahradit a dnes jsem koupila v lékarně práškovou stevii, vhodnou do pečení a vaření. Máte s tím někdo zkušenost? Prý to sladí o hodně moc než klasický cukr, tak aby to bylo trochu k jídlu.... Nebo máte nějakou radu, jak a co upéct, nejlépe bez cukru?

Jinak u nás dnes celý den střídavě pršelo a sněžilo, k tomu foukalo. No fujky :wuerg:. Prý na víkend se má oteplit a vysvitnout sluníčko, tak jsem zvědavá.....
    Zatím papa

16. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Přišla jsem jen popřát oslavencům a popřát hezkou a klidnou noc,pá,pá
    jů a kéž by můj sen byl zrovna o tom větrníku od marcipánky,byl by alespoň sladkééééj :p

17. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já dávala po narkóze kuřecí a rýžový vývar, pak na prstě až do huby pacholíka nebo pribináka. Košilku jsem se pokusia dát jen proto, abych sledovala, jak se šelma kočkovitá mění v hada, když se z ní pokouší vysoukat. A když bude jizva zbytnělá, dá se pod záminkou mazlení lehounce masírovat prsty.

18. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

19. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Srdečné pozdravy z práce zasílám,;) venku prší a prší a sluníčko v nedohlednu:oops:Gratulka všem postupujícím a všem oslavencům:pvšeho druhu;)

20. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] krásné ráno zavisláčci :) není nic hezčího teď po ránu u kafíčka [​IMG]
    když vás začínám číst a ukousnout si z obr-větrníku :p mňamimňam ..
    bych se klidně celá zapatlala i s ušima xD

Venku je vážně fujky a psa by nevyhnal ...
    vlastně ani mě, jsem vystrčila jenom nos
    a rychle zavřít okna. Jsem ještě nepoužila ten vysavač na ně, protože je topení
    zase na plné pecky a záclony tím taky trpí ... v těchto městských domech jsou

Vafky .. tak jak se drobet oteplí, myji okna a měním i záclony.
    Mladým jsem to ukázala a jejich " ... mamčo supr, nekupuj si to budeme půjčovat ..."
    mě moc nepotěšilo, protože musím vymyslet jiný dáreček :oops:

mituli ... držím kočičce palce a určitě bude v poho. Vždy, když jsme dovezli naši
    Didušku po narkoze domů, tak jí to trvalo půl druhého dne, než se z toho
    dostala a začala baštit i zlobit. A protože byla velká herečka, j
    í stačilo cvrnknout
    do ucha a začala brečet. Tak jsme kolem ní skákali dál a rádi :p ...

Jdu dělat paprikáš, k tomu kukuřičné kolínka (mám moc ráda)
    a zítra do práce to přijde vhod.

Tak hezký tento den všem a gratulky :p

Thread Status:
Not open for further replies.