ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

JJJ ... a souhlasím s pechfoglinkou :sleepy: a vavovi to moje brala určitě jako legraci :p sama mám hodně nízký tlak a často to pociťuji ... no chce to hodně pít a pravidelně ďobat do jídla a v práci se mi to někdy nedaří :eek: a takové problémy (oslabení tělíčka) jsou hnedka cítit.
    Jednou jsem stála v šalině u mladého kluka, který se z ničeho nic sesunul na zem přímo u mě. Byl hodně bledý a když jsem se k němu naklonila, žádné podezřelé pachy z něho nešli ... jsem zmáčkla stopku a když ke mě přišel nervní řidič, jsem ho přesvědčovala o zavolání zdravotníků a nejsmutnější bylo, že se ke mě z mnoha lidí přidal jen jeden mladý pár a pomáhal mi ho posadit na ušmudlané sedátko, protože ta zem byla mnohem špinavější. Za pár minut tam byla sanitka a kluka odvezli ... a pak to začalo :mad: že napitý, či pod drogami a já jsem tehdy vystoupila raději ven, protože mi z těch lidí bylo nanic ... doma jsem potom hledala na netu příjmy Brněnských špitálů, ale po pár telefonátů jsem to vzdala ... prý jen rodinní příslušníci. Ten kluk měl vážný problém a já moc chtěla vědět, jestli je v pořádku :eek: ... do dnes věřím, že ano.

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné nedělní odpoledne. Dobré zažití po nedělním obídku a příjemné posezení u odpolední kávičky s nějakou dobrůtkou. Dopoledne u nás chvílemi poprchávalo, bylo zataženo, nyní se to trochu protrhává a sluníčko se chvílemi objevuje. Dopoledne jsme byly s vnučkou na procházce, ale všude všechny prolézačky a houpačky byly mokré, tak jsme to jenom obešly a přišly jsme pěkně promrzlé. Nyní je to už dobré a přeji pohodové odpoledne třeba s kávičkou nebo s sklenkou dobrého moku.;););)

3. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Klidné nedělní odpoledne. Venku je pravé aprílové počasí, svítí sluníčko a už několikrát se přehnalo krátké sněžení. Velká gratulka pilným farmářům a farmářkám. Světluščí akce hotová, recyklomat mě neláká. Neví někdo co se bude šlechtit? Recept na míša řezy vyzkouším příští týden, s manželem oslavíme 45 roků společného válčení.

4. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Krásné sněhové, slunečné, uperšené, větrné zase slunečné a uchumelené odpoledne :D
    ještě že je duben a můžeme to hodit na aprílové počasí
    konečně padla,
    dojdu domů a tady slet čarodějnic
    tři děvčata koukajíc na anime nevím jak se to píše,
    řve to na celý obývák v japonštině či čínštině, to opravdu nerozeznám
    s anglickými titulky, přeříkávající uječené slečny
    no humbuk :D :D
    co chvilku pípne messenger uff uff
    ještě musím půl hodinky vydržet
    pak je vyhodí muž, co se vrátí z fotbálku, a já zůstanu ta hodná trpělivá a chápající matka :D

robin: dle mého čičiny a včelstvo, ale pro jistotu mám vyhozené aj deset motýlích chlívků ;)

5. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

6. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezké odpoledne,
    taky chodím celý den jak praštěná,
    na štěstí jsem měla uvařeno od včerejška, tak jsem nemusela nic vymýšlet.
    Akci mám hotovou a do recyklomatu jsem naházela papouščí pírka a bylo jich tolik, že je stroj plný
    a pírek mám ještě několik tisíc v zásobě.
    Mějte hezký večer
    a ještě jedna gratulace pro pilnou farmářku

7. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

evainfo, velká gratulace ke kulatému postupu 140. Pěkný podvečer, kávička vypitá, přišla dcera se zeťáčkem, tak nám odpoledne pěkně uteklo. Po 18 odcházím hlídat vnučku, jdou do kina, ale po 1/2 8 přijde tatínek z práce, tak budu propuštěna domů. Ráno na 8 jedu ke kadeřnici, abych byla zase ta nejkrásnější, jak mi vždycky říkal Jiřík. Zítra by měl svátek. Přeji pohodový večer. ;););)

8. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Gratuluji mým drahým sousedům Evičce a hubabuba,a také dalším
    pilným farmářům ke krásným postupům.
    Hezký večer .pá

9. flexka

flexka Hrabě fóra

Nějaký moudrý výzkum došel k závěru, že vaření je relaxace a působí proti depresi a špatné náladě.
    Tak jsem chytla po uvaření oběda (těstoviny s nivovou omáčkou bez polívky) jakési výčitky svědomí, že jsem dnes udělala málo pro svou duševní pohodu a dle vzoru marcipánky se rozhodla pro jednoduché a rychlé řešení - šlehačkovou roládu.
    Jenže po vytažení z trouby jsem chtěla upečené těsto posypat vanilkovým cukrem a svinout, aby mi zchladlo v té správné poloze a co čert nechtěl, došel vanilkový cukr. Tak jsem si mohla vybrat skořicový, citronový, nebo mandlový. Popadla jsem mandlový, posypala, zavinula, ušlehala šlehačku a naplnila.
    No a to byly hned připomínky a kritika, že mi málem prdla cévka. Relaxace se nekonala a musela jsem si udělat šunkovou pěnu, abych se aspoň uklidnila přežráním se. To vyšlo a tak jsem ještě stále s vámi. Ale bylo to o fous!

Vzpomněla jsem si na tu paní reportérku, co zpovídala manžele slavící diamantovou svatbu. Jak se ptala babičky, jestli někdy uvažovala o rozvodu. Ta se na ni usmála a pravila: "Nikdy, opravdu nikdy jsem na rozvod nepomyslela." A než se ohromená reportérka vzmohla na další otázku, potichu dodala: "Vždycky jenom na vraždu, děvenko."

Takže tak. Já to mám jednodušší, že nejsem vdaná, takže nemám moc na výběr, kam se moje myšlenky můžou ubírat...

10. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

;) dobrý pozdní večer ... během dnes jsem stihla něco dočíst, takže gratulky všem postoupivším ... hodně sil marodícím a brzké uzdravení ... pokud někdo ještě hledá termosky tak ať se do konce akce najdou ...

a něco na dobrou noc:
    „Úspěšný člověk ráno vstane a večer jde spát, přičemž mezi tím dělá to, co ho baví.“
    Larry Page, podnikatel, zakladatel Google

11. Bella74

Bella74 Vážený autor

flexka, já nikdy roládu netočím hned po vytažení, vždycky jí nechám vychladit, potom sundám z papíru,natřu šlehačkou a nestalo se mi , že by mi praskla nebo nešla zatočit..., to těsto je tak vláčné, že to jde krásně točit :music:

Krásnou dobrou noc , zítra opět pracovní týden, tentokrát i se sobotu :cry:xD

12. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

flexka: Važení a zábava je relax jen v těch případech, že máš na stole otevřenou kuchařku, před sebou všechny ingredience, které tam potřebuješ, nemusíš vařit denně a ekonomicky a někdo pak umeje to nádobí. Jinak je to normální votrava.

13. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Všem krásné ráno a vstup do nového týdne :)
    Jdu na vás kouknout ... utíkám do práce a hlavně
    moc děkuji za přáníčka a úžasné obrázky :inlove:
    Včera jsem už nestíhala a tak dodatečně ještě přáníčko
    ... pro moji sousedku :p

14. flexka

flexka Hrabě fóra

Ne, ne, holky, vy mi nerozumíte. Já mám prostě mužské chování a uvažování, ženská jsem jen fyzicky, psychicky velmi mírně...
    Vaření miluju a s roládou nebyl problém při výrobě, problém je, že recepty používám zřídka a většinou jako inspiraci. Málokdy uvařím něco 2x, jednak HOSIP, co jsem tam minule dala a kdybych si to zapsala, nebo pamatovala úplně přesně, tak stejně mě v průběhu napadne myšlenka, jak to vylepšit ;) nebo obzvláštnit. Nebo nahradit...

Takže jediný problém byl, že očekával vanilkovou příchuť a jak to bylo mandlové, tak to nechtěl, protože se těšil na tu vanilkovou klasiku. Medvědí česnek v bramborácích se taky nesetkal s ovacemi.

Ale jinak si vaření užívám, na nádobí mám myčku, vařím většinou jen o víkendech (ale i denně by mi nevadilo) a jestli je to ekonomicky, to nikdo nezkoumá. Drahé chutě nemáme. Akorát ta moje bezbřehá fantazie - sice dojde často k vylepšení receptu, jenže pro jedince, kteří se těší na něco určitého, je to zklamání. No a za 20 let si furt nezvykl, ani já nezačala používat recepty, tak jsme ve při.

15. -pechfógl-

flexka: Klasiku nevařím, protože to upřímně řečeno neumím. A moc taky nepeču, protože jsem notorická připalovačka, dcera a vnučka notorických připalovaček. Ráda zkouším recepty, které nikdo nezná, protože pak můžu tvrdit, že to tak mělo být. Ale co mně nadzvedne, když čtu recepty jako přidáme špetku košer mořské soli a vyzrálou argentinkou brokolici. Zalijene dvěma litry archivního červeného vína z kraje Bordeaux, ročník 1973......

16. flexka

flexka Hrabě fóra

Nooo, ročník 1973 je určitě moc fajn a na svět se dostalo mnoho super materiálu, třeba flexka - nazvu se růžová archivní, to zní dobře xD

Já mám školu mojí babičky, která nevážila, neměřila a špičkově vařila a pekla. Takže klasiku vařím podle ní a moje maminka to částečně zdědila (navíc vlastní plno receptů a dokáže je dodržet), takže jsem to měla před sebou denně. Akorát jsem nevím kde získala tu chuť experimentovat, asi tím, že jsem vařila s babičkou na štokrleti ještě než jsem šla do školky, na základce už jsem uměla naostřit nůž (tatínek se zaradoval z mých nedívčích zájmů a spokojeně mě učil házet nožem a vůbec tak nějak jsme si to chlapsky užívali) a na výšce jsem vařila na kolejích podle toho, co mi donesli a chtěli zpracovat (bramboráky se strouhankou, kečupem a bazalkou tuším byly vyneseny do nebes, bo bez mouky, vajec a majoránky se do toho nikdo soudný nepustil, no ale já se nezalekla) a tak nějak jsem za ty roky pochopila, co se k sobě hodí a jakou má mít co konzistenci a z toho vycházím.

Ten popisovaný recept by mě nenadzdvihl (přece jenom jsem ultratěžká váha), ale rozesmál a určitě bych si s tím poradila. Ale většinou recepty nečtu, tak jsem v klidu. Akorát pak nevím, když něco vymyslím, jestli to už nevymyslel někdo přede mnou... Ale kuchařku vydávat nehodlám (páč nástin surovin by asi nebyl pro všechny dostatečný recept), tak je to jedno. Jenom chudák dcera, která kdyby jednou ztratila nechuť k vaření, tak i když nějaké moje poznámky vyhrabe, tak nebude vědět, co s tím a svá oblíbená jídla si neuvaří. No měla se dívat a pomáhat, jinak se tohle předat nedá, tak jako to já pochytila od babičky a mamky.

17. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Dobré dopoledne hlásím z pracovního procesu :)
    Světlušky jsem rozsvítila teď ráno po sklizni, takže splněno. Z minulého recyklátoru jsem měla nasysleno, protože jsem nejspíš nic nekupovala, takže dekoraci do krejcarového stonku jsem koupila hned, potřebných pár mincí na stonek také bylo hned a postupem času dopadaly baterky na pár pokusů, takže jsem zakoupila 60 ks SK a ještě mi zbylo 27 mincí ;)
    Co myslíte, vyjde dřív oznámení k šlechtící akci nebo oznámeni o slevě na SK? 8)

EDIT: tak, minutu po odklepnutí mého příspěvku vyšlo oznámení o akci... :D

Naposledy upraveno: 24/4/17
  18. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezké poledne,
    dívala jsem se na tu novou akci a bude to asi dost náročné.
    Zkusím to, jako zkouším všechny akce a buď to vyjde, nebo ne.

A ještě pro pilnou farmářku

19. cassandravega

cassandravega Perspektivní autor

flexka
    musím se smát pod vous :) vařím ráda, okolí tvrdí, že dost dobře (na celé mé rodině je to tak trochu i znát) a k receptům mám stejně (ne)vřelý vztah jako ty. Recepty typu 13,1 dkg cukru, 21,7 dkg másla a pod. mě bytostně otravují. Receptů se držím jen u vánočního pečiva nebo (pokud jde o teplou kuchyni) o nějaké složité, exotické či technologicky náročné jídlo. Nejvíc mi dal zabrat asi steak Wellington. Protože mám v rodině Xnásobně kuchařů, troufla jsem si po instruktáži Wellingtona udělat posléze i z vepřové panenky. Mňamka veliká.
    EDIT:
    právě dovařená zelňačka :) "i pes by to žral" :D

Naposledy upraveno: 24/4/17
  20. -pechfógl-

Já mám teď čerstvou zkušenost s hovězím po burgundsku - akorát, že jsem rozmrazila místo hovězích kostek vepřové. Ale chutná to excelentně. Wellingtona jsem ještě nezkoušela, ale Stroganoff ano - bylo to spojeno s tím, že jsem neustále pobíhala přes ulici k Vietnamcovi, když jsem se dočeta další piknatní přísadu. Nakonec k tomu ti primitivové chtěli knedlíky. Dostali - z pytlíku. A tak jsem vzpomínala na Betty McDonald, když jí tohle manžel servíroval, aby ji vyléčil z horečky. A nechal tam párátka.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.