ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

Dnešek nezačal zrovna nejlíp. Zatímco já s rodinou si děláme dovču v Krakowě (no ráno už končí), moje mamka si ji dělá u nás v baráku. Říká, že když odjede ze svého, přijde na jiné myšlenky, užije si jiného prostředí a pak má zase důvod se těšit zpět k sobě. A my jsme rádi, že nám přitom nakrmí zvířenu a postará se o dům. Jenže dnes ráno telefon. Mamka chudák volá, že ráno vstala a na chodbě potopa. Čerpadlo běželo jak o život, tak šla honem do technické místnosti a hned dostala spršku na uvítanou. Z čerpadla odpadla nějaká krytka a všechna voda co čerpadlo nasávalo ze studny šla volně do místnosti. Ještě že nám tam při stavbě udělali i odpad v podlaze pro strýčka příhodu. Voda sice z čerpadla stříkala přesně opačným směrem než byl odtok, ale i tak si část vody našla cestičku správným směrem. Mamce nezbylo než vypnout vodu v celém baráku. Čerpadlo se jí opravit nepodařilo, takže u nás byvakuje bez vody. Že se tyhle věci podělají vždycky když nejsme doma, a ještě to odnese někdo jiný.

No ale my si dnes přesto užili Wawelu. Zrovna kvetly magnólie a k tomu svěží jarní zeleň trávy a stromů....no nádhera. Počasí nakonec docela slušné, sem tam i sluníčko, jen vítr byl hodně silný a studený, takže nás brzy zahnal do kavárničky a my si tak mohli vychutnat skvělou horkou wawelskou čokoládu (hustá jak puding). Dovnitř jsme na prohlídku nešli, když jsme viděli tu frontu na vstupenky, přešla nás chuť, on je ten hrad krásný i zvenku. A na dámu s hranostajem jsme také nešli, sice na ni byla taky fronta, už ne tak velká a byla celá uvnitř, ale nějak se nám ji nechtělo stát. Raději jsme si poseděli o 5 metrů dál na té čokoládě. Draka jsme pod hradem navštívili, ale přišel mi takový hodně umělecky pojatý, že jsem si ho ani nevyfotila. Možná kdyby mi někdo v češtině odvyprávěl tu legendu, tak bych k němu nějaký vztah pojala, ale takhle mě neoslovil.

2. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

anickamalirka - krásná vajíčka, přesně ja píše mamča, jsou to umělecká dílka

3. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Proč Hanička? Viz příspěvek 716.
    Proč dárečky? Nevím proč, stačí mi, že. Vždyycky to byla nějaká maličkost, punčocháče, ponožky, kapesníčky a, tak už jsem stará, i rukavičky nebo cvičky jarmilky. S těmi jidáši to fakt neměl být charakter, ale provaz, proto se můžou péct buď jako šneci nebo dvoupramenný copánek.
    S tím krakovským drakem je to podobné jako s jinými drak s pověstí. Prostě to byla saň, která terorizovala obyvatele, až se jednou statečný mládenec rozhodl ji zabít. Učinil to podle a záludně, ne v čestném boji. Naplnil ovčí kůži sírou a předhodil ji drakovi, ten ji slupl, dostal žízeň, šel se k řece napít, došlo k chemické reakci a drak chcípl na perforaci vnitřností Diostal za ženu princeznu, odstěhoval se na kopeček a založil Wawel.. Tahle pověst se opakuje v mnoha mytologiích, třeba brněnský drak na tom byl podobně. Zajímavější ovšem je, že Krakov založili Keltové, jejich král se jmenoval Carragh. No a u těch byli draci na denním pořádku, viz král Artuš a spol. Symbolizovali slunce a temnotu, mužský a ženský princip a bůh ví co ještě.

4. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

pechfógl - s těmi dárečky - já jsem nikdy neslyšela že by se o velikonocích dávaly, proto jsem se ptala proč. To byl nějaký zvyk? My vždycky jen barvili vejce a pekli beránka, jak toho z těsta, tak i toho z masa. Občas jsme ho i pár dní před velikonocemi naložili do soli a česneku a pak ho točili na ohni. Ale to už jen pro uspokojení chuťových buněk, ne kvůli velikonocím. :p
    Díky za ozřejmení legendy o drakovi, koukám že je to skoro horor. Když jsme byli u té sochy, byl tam zrovna i britský zájezd. A ten jejich průvodce měl asi divadelní průpravu, protože se do příběhu vkládal se vší vervou a celé jim to přehrával včetně řevu draka. Přitom to byl tak dvoumetrový vousatý chlap. Vypadalo to super.

Jinak to vypadá, že si krom krásných zážitků domů vezu i zánět průdušek. Snes sice razíme domů což je pro mně dobře, ale nevím nevím kde seženu takhle o svátcích doktora.

Všem přeju krásné svátky a počasí, užijte klidu a ať vám nepraskají vejce. :)

5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Jenže v příspěvku 716 máme takové malé obdélníkové nic s názvem IMG, protože máš vloženou adresu obrázku z e-mailu, nikoliv z úložitě. Ty ho vidíš, my ne :eek:

6. -pechfógl-

No tak to jsem v pytlíčku, protože úložiště nezvládám. Můžu vám to leda popsat slovně. xD

7. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Už teď se řechtám smíchy :D při představě "POPSAT SLOVNĚ" kór v podání naší pechfóchlové :D :D

Jinak přeji krásné ráno a děkuji za pochvaly ;)
    dnes ještě musím do práce, ale něděličku s pondělím mám volné urááá
    akci jsem právě dokončila a jdu si vás dočíst ;)

8. Y_n_O

Mám na farmě semínka mrkve od strýčka Skrblíka :-( Když jsem si dopěstovávala pšenici, z každého pole při sklizni byly 2-3 pajdátka. Mrkve už jsem napěstovala čtyři a půl tisíce, přívěšky dva... :-(

9. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Tedy Magdi to už by si zvládnout mohla.
    :D

Jo...
    Zdravím všechny holky i kluky.
    Dnes je sváteční den a já pěstuji mrkev na internetu!
    :oops:
    Máme zaděláno na mazance a navečer se budou péct.
    Pak upleteme pomlázku aby bylo čím na ty vejce!
    Tak že zatím zdar, zdar, zdar...

"Pane doktore, něco se mnou není v pořádku. Stále běhám za mladými děvčaty."
    "Ale to je přece docela přirozené"
    Uklidňuje staříka psychiatr.
    "Ale já si nemůžu vzpomenout proč!"
    xD

10. vavovi

vavovi Stará škola

Zdravím do závislákova
    Popřeji všem veselé velikonoce.
    Lidičky buď se svět zbláznil nebo já jsem letadlo. Byli jsme na nákupu a v jednom nejmenovaném obchoďáku prodávají kopřivy a pampelišky 50g za 3 pětky. No musela jsem zavolat manžu, aby mi to potvrdil jestli se mi to nezdá. Na víc jak jsem koukala tak to bylo někde z příkopu ještě s klacky nepřebrané. No určitě bych si je koupila.

11. -pechfógl-

Kopřivy a pamprlice jsem letos trhala na dětském hřišti ve vnitrobloku, tam snad nebudou tak kontaminované. Zatím louhuji v soli a octě, pak spařím a když to nepůjde, dám tam listy řerdkvičky.

12. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné skoro poledne a dobrou chuť k sobotnímu obědu. petz, velká gratulace ke 192. faremnímu postupu. Venku je chladněji, ae chvílemi svítí sluníčko, dodělám polévku, připravím sváteční stůl a mohou moji milí dorazit k obídku. Prepperka, krásná dokumentace vašeho výletu. Tak si to pěkně užívejte . Přeji pohodové odpoledne, kdo musí pracovat, ať mu to rychle uteče a může být doma se svými blízkými. Opatrujte se. :sleepy::sleepy::sleepy:

13. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

No nevím pechfógl, u nás ve vitrobloku běhají psi a venčí se tam sami, vídám je z okna. Právě teď tam běhají dva roztomilí jezevčící.
    Tam bych si kopřivy nenatrhala, ale co z toho v závěru bude, až celý chemický proces dokončíš? Nějaká domácí medicína?

14. -pechfógl-

Jenže tohle je hřiště mateřské školky, kam psi nesmějí, myslíš, že jinak bych se plácala s tím svým Kašparem až do Stromovky? Fakt je, že občas je k vidění nějaký potkánek, i holoubek přeletí a utrousí, ale kde ne? Jinak to má být do velikonoční nádivky, bůh ví, proč se s tím matlám. Do kuřátka bude jiná nádivka, kaštany, vinná klobása, hrášek a žampiony. Jestli jsem to ovšem koupila všechno.

15. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Ahojky bando :)Srdečné pozdravy z práce zasílám :oops:a zároveň gratulka všem oslavencům a všem postupujícím:p

16. mituli

mituli Polobůh fóra

-pechfógl-prosím slovněxDxD

17. Y_n_O

Tak, tady je obrázek z postu 716 od pechfóglinky:

Úspora

EDIT: v případě zmizení obrázku zedituji nevhodný expresivní výraz ve fotokrámku... :)

Naposledy upraveno: 15/4/17
  18. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Ha ha ha, to se mi líbilo. Pěkný podvečer.:)

19. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Supééér - jdu hledat centrofix xDxD
    Pěkný zbytek sobotěnky :)

20. mituli

mituli Polobůh fóra

Paráda,škoda že jsem to neviděla dřívxDxD:oops:(jen tak mezi řečí jsem-Hanička)určo bych to tak pořídila:D:D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.