ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. vitado58

vitado58 Pisálek fóra

• Prosím necituj príspevok pod ktorý píšeš. Stačí,keď dotyčného oslovíš jeho menom,ďakujem
    Odpověď z další farmi

*odstránená zbytočná citácia*
    Ahoj,zrovna jsem přišla o souseda....pokud chceš,přídej si mě,hraju každý den.

Naposledy upraveno moderátorem: 9/6/15
  2. m2707

m2707 Znalec fóra

Přibyl mi růžový kachník, prasečín a kozí. Kdo by jste chtěli vyměnit za červený jakýkoliv, přihlaste se při OaD;)

3. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Závisláci, přeji Vám pěkný večer a dobrou noc. Jarka

4. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Přátelé :) na toto jsem teď narazila :D
    Při všech těch receptech a vyfocených ňamek... je to velmi příhodné :D

;) dobrou noc A.

EDIT admina: aničko upravila sem obrázek tak, aby neporušoval pravidla fóra. danda (web nemůže být součástí obrázku)
    Edit 2: díky moc :)

Edit2 - Dando - byla jsi rychlejší, děkuji.. :) příště si dám pozor ;)

Naposledy upraveno moderátorem: 9/6/15
  5. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pajaable, jsi učiněná studnice moudrostí .Všechny ty medy děláš a který máš nejraději? Ale ony se dají asi používat všechny na různé příležitosti. My jsme kdysi dělávali jenom ten pampeliškový, když byly děti malé a dnes používám jenom včelí medík do čaje a někdy ho mám ráda namazaný na rohlík. Tak přejí krásnou a klidnou noc. Pa pa Zdena ;););)

6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

mamča50 ... Průběžně ty medy dělám , ten ze sedmikrásek naposledy vloni,
    přece jen je náročný a ne vždy mají vnoučata pracovní náladu. xD Med z výhonků
    smrků jsem dělala 2x a nakonec zbylo jen 5 skleniček , známí ho rozebrali.
    Vyzkoušela jsem všechny , protože některé recepty jsem neznala, byly z netu a
    vyzkoušet to prostě musím.
    Nejraději mám včelí med . :p Ale jinak z pampelišek a bezu a jablečný a ze smrků
    a ....to je těžké, prostě všechny. On každý ten med se dá použít na něco jiného a když
    pak vnoučata marodí, taková rozmanitost chutí je vítána.xDxD Co by pro ně člověk
    vše neudělal, že? A já také ráda mlsám a nejen, že ujíždím na mase a ostatním,ujíždím
    i na sladkém. Dobrou noc a hezky se vyspinkejte, kdo jdete do hajan ...

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já jsem snad had, topol a bobr. A kosmatice - kdysi dááávno před lety, to byla pochoutka na našem x-tém maturitním večírku. Nevím, jestli jsem se tehdá nechtěli rozluočit spolu nebo s tím loučením, ale těch večírků bylo asi třicet - do rána jsme večírkovali, přes den brigádničili, abychom na to měli.. až nás rodiče rozehnali na poslední prázdniny. Mně třeba za trest za maturitu poslli do Soči, abych se prý přesvědčila, že Rusáci nejsou takový .... za jaké jsem je po invazi pokládala. Šaptně jsem se jim odvděčila. Dvě třetiny adoloscentů z výpravy tam díky mně a vodce zatkla milice.

8. m2707

m2707 Znalec fóra

dobrou noc:inlove:

9. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krásnou dobrou noc , plnou odpočinku Moni ! [​IMG]

Farmička na noc předělaná , kočičky nakrmené , mají vyklizeno,
    spinkají a já jdu ponořit stařenku do vany a do pěny. Dnes je mi
    pořád zima, přestože se topí. Venku je tedy hnusně, jak v listopadu.
    Hezky se vyspěte , ráno opatrně , pomaloučku a polehoučku ,
    žádné rychlé vstávání , ať nedopadnete jako já v úterním ránu .
    Vylítla jsem , zatočila se mi koule a šup, už jsem líbala koberec.
    xDxD tak ofafrně...Dobrou.

Naposledy upraveno: 9/6/15
  10. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Tak já jsem si na dobrou noc zahrála Zelený pláně - v mnoha provedeních.

11. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

12. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Dobré ránko,
    mě se tak nechce nic :D no jo ale musím ;)
    Krásný sluníčkový den ;) Andulííí

PS: dnes naposledy odkliknout řádek v nebíčku na zkrácení děsivých rostlinek... Pak až při páteční děsivce ;)

13. Madvo

Madvo Mistr fóra

Krásné dobré ráno všem. Pročítám si včerejšek a moc mě paajable zaujal med z výhonků smrků. Kdyby to nebylo moc náročné a šlo mě poslat recept. Jedu zítra na Slovensko, tak bych tam nějaký smrček ochudila o výhonky a med udělala. Prosím. Přijdu o děsivku, což mě hodně mrzí a ještě tolik dní. To by byly zásoby těch hrůz. Všem přeji taky krásný sluníčkový den, ale nám na jihu Moravy déšť, protože tady asi uschneme. Tady neprší a neprší.

14. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Dobré ráno, zase slunečný den před námi. Včera konečně pořádně zapršelo, tak zahrada je zalitá. Plevel odstraněn, je to pěkná podíváná. Nesmím, ale dokouknout moc = slimáci mají hostinu a nevím, kde se stále berou. Jenom doufám, že až se vrátím z Moravy něco ještě na záhoncích zůstane.
    Andulko - díky za upozornění, určitě bych opět zapomněla a řádek odklikla.
    skalara.v - svatá pravda, nesmí se věřit všemu co se nám k věření předkládá.
    Pěkný den všem. Jarka

15. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dobré ráno, sluníčko už kouká do oken, teplota venku jen 11, ale doufejme, že se to sluníčku podaří vytáhnout výše. Dnes budeme mít pěkný den, odpoledne nám přijede návštěva z Budějic a tak musím jít ještě připravit jahodový koláč, abychom si dali něco k odpolední kávičce. Budu na vás milí závisláci vzpomínat, protože se sem moc nedostanu, bylo by to ode mne nepěkné, ale v duchu budu s vámi a zítra si s radostí přečtu, co se zde řešilo a také nesmím o nic zajímavého přijít!!! A že se toho tady člověk dozví!!! Tak pa pa Zdena;););)

16. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Dobré ráno. U nás zataženo. Děti jely na školní výlet , tak se ráno muselo
    najet směr školní budova poněkud dříve. Ještě jsem to stočila na nejbližší
    zapadákov , dokoupit pár maličkostí , kávu mám na stole a dřepím alespoň
    na chvíli u PC. Dnes nevařím, prckové se vrátí dlouho, mladí se nají v práci.
    No, nevařím....jen tak trochu, pro sebe udělám selskou omeletu a finito.
    Nechce se mi vyvařovat, jsem přece v důchodu, tak se alespoň dnes jako
    důchodkyně budu chovat.
    Madvo ... receptík jsem sem dávala, ale dávám ještě jednou :
    Med z mladých výhonků smrků
    1,5 kg mladých výhonků smrku (obecného)
    1,8 kg cukru krystal
    1,5 l pitné vody
    3 ks citróny
    1. Mladé výhonky smrku důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané dáme do hrnce
    2. Přidáme neoloupané, ale důkladně kartáčkem očištěné, citróny nakrájené na kolečka, zalijeme vodou a dáme vařit na 20–30 minut zaklopené pokličkou, hotový výluh necháme do druhého dne odležet a dobře vyluhovat
    3. Druhý den přecedíme přes síto a dobře vymačkáme všechny suroviny z nádoby
    4. Do výluhu přidáme cukr a za stálého probublávání na mírném zdroji tepla necháme tekutinu odpařit do hustoty medu (tedy hrnec musí být odklopený), trvá to asi 1 hodinu
    5. Horký med nalijeme opatrně do sklenic, dobře uzavřené a necháme dnem vzhůru úplně vychladit.

17. Baroland

Baroland Ikona fóra

Taje drobného obchodování II.

Nic není názornější než obrázek z praxe. Za cca půlhodinku jsem si našel několik vstupů do obch. pozic a jako velmi krátké (rychlé) je zobchodoval.

Tabulka ukazuje : čas otevření obch.-jestli kupuji/prodávám-velikost obch.-cena při vstupu-Automatické(barevně)/ruční(bílé) uzavření.obchodu.-čas uzavření -uzavírací cena - zisk/ztráta.

Jak vidíte není na tom nic složitého,jsou to malé obchody,tak je i malý zisk,ale na druhou stranu by byla i malá ztráta,kdybych špatně odhadl směr a trh šel proti mě.
    Přímo ideální "práce" pro Nepracující důchodce a ženy na mateřské xD ...a na pár Florenů a Pomocníky to taky stačí.

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Baroland .... jen tak dál, obchoduj , bohatni , kup Big point , buď hodným
    na nás všechny závisláky ze staré známosti z tohoto vlákna a budeš pro
    nás bohem . :p;)xD
    Doufám, že pak na babušku budeš také hodný ....xDxD

19. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Dobré ránko, milí závislí.
    Hlásím slunečný den, leč zimu. No, ono to povyleze, že jo. V poledne si jedu pro výsledky z CT, tak su zvědavá. Včera proběhla první rehabka, to mi dalo to děvče, teda. Jaujaujau, já bolim celá xD:cry:
    Evi - moc ti to sluší xDxDxD
    A drahouškové, nepřehánějte to se sladkým, ju, ať nedopadnete takhle:

A kókala jsem do stodoly, mám přes 500 soli navíc ;)

Baro - krásný. Ale chce to nejspíš nějaký úvodní kapitál a ten se u nás moc nevyskytuje :eek: Jo, vydělávat korunky doma z postele je dobrý styl. Budu to muset promyslet ;)

Naposledy upraveno: 10/6/15
  20. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Pajaable,ty jsi přímo vzorová žena pro toho pána co u mě bydlí.Ale nesmím mu ukázat,že takové jsou.Dle receptů nejen na marmeládičky a sirupy,ale především na kačenky a jiné masové pochutinky. To bys ho naprosto uchvátila.Asi nejen jeho.Mě teda ty recepty na ty bezový pochoutky taky velmi zaujaly.Ale mě uchvátí všechno co je sladké.Já dnes vařím poctivou bramboračku,ta voní.....
    Barolande,teď už jsem z toho jelen dokonale ale věřím tio_O.Když se jedná o věci s čísly tak je to pro mě záležitost z jiné planety.
    Akce skončena,sůl ke konci padala jak vzteklá a tajemnosti vysazeny.
    Také kulantní dopis ČEZu napsán a teď jsem v očekávání.:music:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.