ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. vavovi

vavovi Stará škola

Zdravím do závislákova
    Předem děkuji za krásné gratulace.
    Ze zvířecí říše mám také poznatek. Kůzlata, která jsou po narození odvržená matkou a vypiplaná, většinou později v životě k ničemu nejsou. S manželem jim říkáme nedorosti. Ve stádě jsou až na spodním žebříčku hierarchie. Několikrát se mi stalo, že ostatní kozy se pokoušeli tohoto nedorosta ubít. Po zabití na maso jsme zjistili, že mají slabé srdce takové hadrové. Samozřejmě, že to není pravidlo a vyroste plnohodnotný kus. Jen jsem poukázala na to, že zvířecí mamina dokáže již po porodu poznat, že není něco v pořádku.

2. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

pechfógl - s tím rčetím ti nevím. Nestudovala jsem co by to mělo znamenat, jen mám takový dojem, že tuhle větu znám z Rychlých šípů (z TV, v komiksu nevím), a nechce se mi věřit že by ji tam běžně používali jako pozdrav kdyby měla tenhle smysl. Asi to půjdu okouknout na strýčka Googla, ten ví všechno. Navíc králíci dupou taky když dávají ostatním echo že se něco děje, že je potřeba si dávat pozor. A dělají to jen zdravá zvířata, takže když ti králíci dupou dobře, chápala bych to v tomhle smyslu, že se ti daří dobře, protože máš zdravé králíky a budeš tak mít dost co do úst. Ale to jen popisuju jak jsem to doteď chápala já. Až budu mít víc času, prolezu internet jestli něco najdu.

vavovi - jj, tak to mezi zvířaty chodí a je to tak v podstatě dobře, zakládají si tak na budoucí zdravá pokolení. Já mám s našima kozinama stejné zkušenosti. Ony jsou hodně nemilosrdné. To třeba ovce v tomhle byly víc flegmatické, tolik nějakou slabost neřešily. Kozy neprominou nic. Taky máme šéfovou, která vždy drží jednoho člena stáda na okraji. Když ho dáme pryč, je tam hned druhý den někdo další. Jen jsem myslela, že u morčat je tohle víc v klidu, že nejsou tak vyhraněná.

flexka - stresem to být mohlo, to vyloučit nemůžu. Ale jak poznám co je ještě v pořádku? K nějakému pošťuchování mezi morčaty dochází, ne? Myslela jsem, že je to v rámci normálního ujasňování a že se to časem urovná, fakt to nebylo nic extra drsnýho nebo agresivního, krev nikdy netekla. Jak tedy poznám že už je to přes míru, když to není na první pohled jasný? Jsou nějaké indicie podle kterých to jde poznat? Když to utlačované přestává žrát a moc nereaguje. Ale jsou i nějaké, které těmto předcházejí?

3. lott_lott

lott_lott Stará škola

Prepperka

Tak to se mi nikdy nestalo, ani samec, když tam byl nechaný (což se tedy nemá, protože může samičku vcukuletu znovu nakrýt) mláďatům prý neublíží. Stalo se, že mláďe umřelo, protože bylo takový "chcípáček" od začátku nebo je samice asi špatně vybalila a udusilo se hned při porodu. Tak to je mi líto :(
    Vždycky je to smutné, když odejde zvířátko.
    Ještě mě napadá, jestli byla prvorodička, jestli se o něj třeba špatně nestarala a neflákala kojení :) když se to stane, tak se musí mládě dokrmovat ručně. Ale to už by asi umřelo dřív.

Ještě mě teď napadlo, že známým umřelo morče normálně z leknutí, spadl jim hrnec na podlahu a morče zalítlo do domečku a bylo po něm. Tak jestli se nemohla nějak moc leknout.
    Pokud bys chtěla znát přesnou příčinu, tak ale jedině pitva.

Naposledy upraveno: 1/4/17
  4. vavovi

vavovi Stará škola

Preperko - máme také jednu velitelku a ta musí být uvázaná. A i přes úvaz dokáže lámat nohy a jelikož je i rohatá tak vytvořila i 2 ošklivé kýly. Nevím proč, ale manžel nad ní drží ochranou ruku. Já osobně bych už ........

5. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

No já mám tenhle výklad Fakt z knihy Lidová rčení. Dala jsem ji k vánocům jednomu německému překladateli z češtiny, abych mu rozšířila obzory a on ji omylem otevřel v hospodě. Bavili se všichni a řžádali o další a další poznatky. Víte například, že zelená krev není lampasák, ale potomek myslivce? xD
    A co se týče pana Foglara, že toto rčení použil v Rychlých šípech - on byl v tomhle příliš dobrý pro tento svět - a ta skautská naivita mu vydržela až do pozdního stáří.

6. Bella74

Bella74 Vážený autor

Ahojky všem :inlove:, tak já dnes volníčko , tak jsem poprvý v životě dělala laskonky :music:, jedny s kávovým krémem a jedny s vanilkovým, kvůli manžela xD, on vše jen vanilkový ......, jinak gratulky k postupům a krásný víkend sluníčkový všem :inlove:

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Vypadají skvěle, ale já zůstanu pro teď věrná masu... právě dojídám sekanou s chlebem a kysaným zelím, k tomu by ty laskonky moc nešly ;)
    Ale zítra... 8)

8. Bella74

Bella74 Vážený autor

No já taky zkusila jen jednu, tu kávovou , jinak mám v lednici už nachystaný tataráček na večeři :inlove:xD, a dodělávám maso ve vlastní šťávě, ještě zítra se to musí zavařovat znovu podle receptu, tak jsem zvědavá :music:

9. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Klidný sobotní podvečer všem. Gratulka postupujícím a opožděně i Vavovi k narozkám. Stále dodělávám pomalu úklid po malíři, zítra ještě příjde opravit drobné praskliny a pak už snad to půjde rychleji. Bella74 pečeš moc krásné a dobré zákusky, už při pohledu na ně mám o nějaké kilo navíc. Akce jde pomalu, padátka chybí.

10. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Buone signore del mattino
    ( dobrý den dámy)

z
    [​IMG][​IMG]

jenom letím okolo, v Turíně i Miláně je krásně.
    Ale ta cesta přes Alpy z Francie byla fakt masakr.
    :p:D8)

11. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Už jsem si dělala starosti... a sháněla kontakty u spedičních firem... díky za návštěvu :inlove:

12. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Properko,k tomu rčení,já mám králíky a kromě toho že sem tam samec Fidel obstará ty věci se samičkou a rád by možná hupsnul ještě jednou,ale milá není zrovna v té správné náladě,tak jsem vypozorovala jak samec dupe zadníma nohama o podlahu.
    A jsou to neuvěřitelné rány.Nevím proč takhle upoutává pozornost ale po pár úderech se samička podvolí.
    Možná že to s tím ,,jak ti dupou králíci :)nějak málo souvisí .
    Amalku vítej,je dobře že se občas taky zastavíš i v Závislákově,jinak šťastnou cestu,ať už jsi kdekoli,a jen tak
    na okraj,nějaký nový recepísek by nebyl ? :D
    Dnes odpo mladí přijeli na grilovačku,ale já měla s dědulou oči jen pro malou Elí,no jo nemíváme zde
    vnučku už každý den co se mladí odstěhovali.
    Popřeji postupujícím do dalších levlů,jste opravdu borci.Hezký večer,pá

13. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

A všem závislákům přeji dobrou noc​

14. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Amálku, vítej z cest, už jsi nám tady chyběl a jsme rádi, že jsi v pořádku. Přeji pohodový večer, den byl nádherný, dopoledne se stavěl na chvíli syn s rodinou, po obědě jsem byla na návštěvě u synovce, přijel na pár dní domů, dělá nyní v Německu. Navečer jsme byly s dcerou a s vnučkou na zahradě, zalily a den by zase pryč. Dobrou noc a krásné sny.;););)

15. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

V rámci jarních prázdnin jsem byl posílen na cestách o závozníka
    vezl se velmi důležitý náklad pro výrobce zmrzliny do Francie
    po cestě sem tam policejní kontrola
    ale bylo třeba i uvařit, to je práce závozníka,
    ale za odměnu byla čokoláda z automatu

[​IMG] [​IMG]
    cesta tam i zpět dobrá, jen bylo malé zpoždění,
    tak prázdniny protažený o 2 dny,
    stačilo razítko firmy do žákajdy a bylo omluveno
    a dovezená dijonská hořčice přímo z Dijonu pro pana učitele
    byla jen tečka za prázdninami

16. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Ahojky, tak už doma, ještě zítra a pak volnější týden.
    Jsem se rozhodla příští víkend pustit do toho jarního krámování,
    ale to moc nebudu přehánět :D

robin2151 ti ten úklid po malování nezávidím, jsem to minulý rok zažila nuceně dvakrát
    a se přiznám, že spousty věcí nemám na svém místě. Spíš se mi teď líbí místnosti
    volnější, i prázdnější regálky ve stěně (kterou jsem rozložila po místnosti) bez okrasných věciček,
    které jen chytali prach.
    Jen něco málo, co se používá.

Cestovatelko Amálko1070 ahoj :D ses tu dlouho neukázal a je fajn, že jsi nakoukl.

marcipánko ty laskonky vypadají vážně úžasně.
    No já taky to masíčko a jdu se teď nacpat gulášovou a trochu cibule do talíře
    ... se to na noc nemá, ale budu spát jak mimino :p

Ten pejsek musí hodně trpět ... držet takovou voňavou dobrůtku
    a ani si nemůže ukousnout xD

Tak hezký zbytek večera a přeji dobrou ... ne chuť, ale noc :D

17. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Krásné sluníčkové nedělní poledne,
    Amálku, když máš takového závozníka, věřím, že ti cesta rychle utíká a ještě ti uvaří

Marcipánka - laskonky miluju, dokázala bych sníst soustu, ale znám jenom vanilkové.
    Máš je moc hezké, ostatně jako všechno, co jsi upekla a určitě byly mňamózní, ale asi už nejsou

Protože je krásně (16 stupnů, slunečno), vyrazím odpoledne někam ven, asi do lesa.

A pro mého milého souseda

18. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Krásně teplou a slunečnou neděli přeji všem závislákům:pGratulka všem postupujícím a všem oslavencům:)

19. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné slunečné nedělní odpoledne. kometak96, velká gratulace ke krásnému 132. faremnímu postupu. Dopoledne jsem prala a potom v 10 jsem šla s vnučkou na procházku a potom na dětské hřiště. bylo pěkně, teploučko. Odpoledne se zastaví dcera, tak půjdeme na zahradu a odpolední siesta bude dokonalá. Přeji krásnou sluníčkovou a pohodovou neděli.;););)

20. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Tak tedy jeden recept
    Dálniční polévka
    Po každé když se vracím se závozníkem domů, tak poslední jídlo je dálniční polévka. Je třeba uklidit ledničku a kastlík v kamionu. Vaří jí jen závozníček pod mým dohledem.
    Ingredience : 2 uzená kuřecí stehna, brambory, mrkev dle libosti ( podle toho co zbylo), cibule jedna nebo dvě (červená, bílá nebo obojí), trocha vody, sůl, pepř a tajná přísada (jedna instantní česnečka do hrnečku).
    Postup: Stehna oberu, nakrájím a hodím do vody, tím je zaručen kvalitní vývar, přihodím očištěné brambory a mrkev pokrájet na hrubo, přihodit cibulku pokrájenou na čtvrtky a vařit a vařit, na plynové bombě cca 30 min, trochu osolit, dle libosti opepřit a ve finále když klokotá tak se přisype ta tajná přísada. A to je vše. Na oko do ní jako přihodím prach ze silnice, trochu kamínků a kousek pneumatiky. (ale jen na oko, ne že to uděláte!!!)
    :D:D:D
    [​IMG] [​IMG]

Dobrou chuť
    PS : fantazii se meze nekladou, pro svá vnoučata to může být loupežnická, sekyrková polévka, zelenina možná jakákoliv​

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.