ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. alexandrakerulova00

alexandrakerulova00 Hvězda fóra

vavovi
    srdecna gratulka k tvojim narodeninam
    je to len cislo co sa zmenilo,
    takze si uzivaj a tes sa,zelam ti len to najlepsie

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné slunečné páteční odpoledne. Velká gratulace pro bagíra77 k cílové metě 200. vavovi, gratulka k 98. faremnímu postupu, do bagíra77 to máme všichni ještě dlouhou cestu. Sadbu jsem dopoledne nakoupila, už je zasazená, sehnala jsem pro malou vnučku legínky, tak byla moc spokojená a maminka měla radost z tepláků. Takže krásný den všem milým závislákům. Za chvíli si půjdu udělat odpolední kávičku, tu druhou si dám později, až dorazí dcera. ;););)

3. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Jituna jsi mě rozesmála.Asi bych mu odpověděla...A nechceš mi přijít pomoct? - Ovšem otázka je, jestli by na okna došlo xD
    vavovi - gratulkaaaa k obojímu :inlove:

4. Jituna

Jituna Velmistr fóra

janaj, máš pravdu, nedošlo by na okna, šel by zaštipovat keře xD

5. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Jituna jééééééé tak to jsem zrovna na mysli neměla xDxDxDxD

6. burds

burds Titán fóra

Baghira gratulka k 200 a vavovi gratulace k postupu.Evainfo ta kočička v misce se mi moc líbí.Trochu mi připoměla mého mourka kterého si vzala jiná rodina z útulku když jsem byla v nemocnici.Už to budou skoro 4 roky a z mourka už je 12letý kocour.Hezké poledne a krásný zbytek dne.

7. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Krásné odpoledne,
    slunce svítí, je teplo, jaro je tady.

Přišla jsem jen přesázet a hned jsem narazila na dva postupy

8. hubabuba2005

hubabuba2005 Zelenáč fóra

Krásné a slunečné páteční odpoledne přeji všem:)

9. lott_lott

lott_lott Stará škola

Moji milí, na farmě mám boží dopuštění, zakoupila jsem poprvé v životě prémium, všechno bourám, nahrávám a jsem z toho nadšená :)
    Záhada zmizení nakoupených zvířat se také vyřešila - nakoupila jsem krmivo a ne zvířata :wuerg: to se fakt vyplatilo xD
    Nejlepší je, jak jsem se divila, že jsou ta zvířata tak levná, no - mozek musí mít taky někdy dovolenou ;)

10. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

vavovi, pozdě, ale přece... v práci mám jen malování a to se mi nelíbí... takže z mého fotokrámku

Gratuluji z obou důvodů.

11. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný dobrý večer, den zase utekl jako voda, dnes bylo nádherně. Odpoledne jsme byly s dcerami a s vnučkou na zahradě, pohodička u kávičky. A právě se dívám na pohádku Byl jednou jeden král.... a tu mám moc ráda. Popřeji pohodový večer a dobrou noc. ;););)

12. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Krásný večer,
    nejprve pár blahopřání :))

dneska jsem byla s Pepčou po ouřadech,
    nejprve doktorka, ale než jsme k ní došli,
    tak jsme minuli obchod s květinami.
    Pepík si usmyslel koupit narcisky, a tak jsem mu je pořídila.
    Když jsme došli k doktorce, tak ji vrznul kytku do ruky :D
    a řekl NA.
    Paní doktorka se bránila, ale nakonec uvolila a vzala si polovinu pugetu.
    Pak jsme jeli k prababí.
    Zazvonil na zvonek a zbytkem pugetu mával na babí až se skoro květiny zlomily :))
    Přišli jsme do bytu a opakovalo se to, NA, díky a šel si pro sušenku :D
    Pak ještě na firmu, a za známým zaplatit restík ohledně výměny nového regulačního ventilu,
    a domů jsme dorazili před polednem,
    odpolko jsme strávili u našich na zahradě.
    A večer jsem využila toho, že otevírají u nás nový obchoďák a v normálních bude tedy pusto
    a krásně si kolem šesté nakoupila v pustém poměrně vyhlášeném kvalitním supermárketu :))

pak dorazím na farmu a byla jsem překvapená,
    jaký holub to ke mě zaletěl
    no uznejte sami...
    no co si mám o tom myslet ;)
    zřejmě dotyčný/á si spletl/a datum
    protože Apríla je až zítra :))))))

Hezký večer a zítra bacha na lumpíky :)

13. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] ... hezký a hodně pozdní večer všem :) ...
    se musím drobet posilnit a vymyslet obrázky i gratulace
    a taky nejdříve
    všechno pročíst ... mě to docela trvá. Vaše zážitky s ohýnkem mě pobavili,
    i když to asi nebylo moc k smíchu ;) a se přiznám, že sem nic nepodpálila
    a oheň hodně respektuji.
    anickomalirko hezkýý a se těším, co nám to zítra nachystají, bo jsem -4 500 na diamantech xD

Dneska bylo hodně farmářů šikovných, tak chci taky popřát v dalších úspěších :p
    Jste neskuteční a hlavně ať jede farmička stále dál ...

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG][​IMG]

a náš farmářský premiant

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

Krásnou noc všem a zítra to překvapení xD aspoň doufám ...

14. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Krásně teploučky a pohodový den přeji všem;)

15. burds

burds Titán fóra

Koukám na další postup.Petz gratuluji k postupu.Všem krásný víkend.Tato akce mne vskutku nebaví pokud jí nedodělám smutná nebudu.

16. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné sobotní dopoledne, den opět jako vymalovaný, venku od rána svítí sluníčko a je teploučko. Mladí jedou s malou do pohádkového lesa, hned bych jela s nimi, ale za chvíli mi začíná anglina, tak si dopiji v klídku kafíčko. Akce celkem jde , až odpoledne sklidím, budu v polovině. Je 1. apríla, čekala jsem nějakou rošťárnu a ono nic. Upeču potom perníkové muffiny, aby byly k odpolední kávičce, přijde dcera s vnuky, tak ať si kluci dají. anickamalirka, Pepíček má dobré srdíčko a od mládí je to velký gentleman. Popřeji pěknou sluníčkovou sobotěnku a pohodový den.;););)

17. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

Pěkné ráno všem. Dlouho jsem tu mezi vámi nebyla, neměla jsem teď moc času, takže jsem na fórko chodila jen na některá vlákna (akční a kde jsem očekávala málo příspěvků). Včera mi trocha volného času vyšla, tak jsem se vrhla i na toto vlákno a dočítala asi 7 stran.

Jsem ráda že jste všichni v pořádku (až na přepracovaná záda anickymalirky), užíváte si krásných slunečních dní a některé z vás dokonce chytl jarní úklid. Já taky stále doufám že mně to chytne, ono to všechno pak jde líp když to člověk dělá s radostí a nejen z donucení. No ale nejsem si jistá jestli ta chuť u mně ještě letos přijde.

A co se týká svačin, ještě doma bojujem. Děti už mám teda velký, ale svačiny ještě vedeme. U syna, vzhledem k tomu že se jedná o chlapa a ještě devatenáctiletého, se svačinama není problém, občas mám pocit že by snědl i mě. S dcerou je to horší, ta, ač skoro stejně stará, toho moc nesní. Takže ani svačiny. Že by je pak zašívala, to ani ne, ale ona je prostě bordelář a nechá je v tašce. A jak už tu někdo psal, tam si ty svačiny žijí vlastním životem. Snažila jsem se jí to vysvětlit, že mi nevadí když je nesní, ale že je škoda je vyhodit do koše úplně, když přijde ze školy ať mi je dá, že je s taťkou rádi sníme, nebo je aspoň můžeme dát psovi, ten si na chlebu s paštičkou milerád pchutná. No ale vše zbytečné, ona si prostě nevzpomene a mně nebaví jí každý den hlídat, takže svačiny obvykle tahá z tašky tak jednou za týden když už se jí tam nemůže vejít učení.

Pechfógl - někde tady na netu jsi se zmiňovala jestli víme co znamená: jak ti dupou králíci. Čekala jsem, že na to někdo bude reagovat, ale nic, tak prosím o vysvětlení. Tuhle větu znám z Rychlých šípů, a že králíci dupou na poplach vím taky, ale stejně nechápu co by to mělo znamenat. Asi obdoba: jak se máš?

lott-lott, flexka, případně další morčatoznalci. Jak jsem sem asi před měsícem dávala fotečky našich čerstvě narozených morčátek Gigola a Ginger, tak to nedopadlo dobře. Ginger už je v morčecím nebíčku. Tuhle středu nám tam odešla. Dceru to úplně vzalo, musela jsem ji nechat doma ze školy. Teď už je s tím smířená, tak je ok. Ale ráda bych se pídila po možných příčinách. Setkaly jste se někdy s tím, že by samička napadala mládě až by ho zabila? Ginger byla od narození se svou matkou a vše vypadalo ok. Pak jsme oddělili Gigola a holky zůstaly samy. Giny (máma) je taková hr, takže malou odstrkovala od žrádla i třeba od vody a dávala jí najevo, že klec je její, tak ať se tam moc neroztahuje. Ale nikdy nám to nepřišlo za mez, spíš jen takové upozorňování a že někdy tekla krev, to vůbec. Spíš ji jen odstrovala, někdy trochu vehementněji, ale ne agresivně. Mysleli jsem si, že je to tak normální, že si jen vymezují hierarchii a prostor. A pak najednou tohle. A já se ptám. Mohla teoreticky za smrt Ginger její máma? Mohla jí ublížit, až ke smrti? Mrtvou Ginger jsem pečlivě prohlížela zda někde neuvidím nějaká zranění, ale nic jsem nenašla, vypadala ok. Možná měla nějakou genetickou vadu. Už od narození měla takový "připosražený" zadek, když běhala, neměla záda pěkně vodorovně, ale jakoby si stále chtěla sednout. Nebylo to ale tak výrazné, abych si byla jistá že to byl problém. Žrala i vyměšovala normálně. Spíš mi jde o to, jestli jste se setkaly s tím, že by máma umořila svoji měsíc starou dceru. Ptám se hlavně pro příště, až budeme mít další morčíky, tak abychom to případně neudělali stejně špatně.

18. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Jak ti dupou králíci: Bohužel je to trošku nemravné, ale snad to nedělní škola snese. Je to dotaz po tvém sexuálním životě, vysvětluje prof. Trávníček ve své knize Lidová rčení. Což má své opodstatnění, když si vybavíte, co při tom králík vyvádí. ;)
    A k morčátkům - nejsem odborník, takže se můžu zblábolit, ale co jsem viděla a slyšela u hlodavců, stává se, že rodiče občas svou mládež sežerou. A jestli měla Ginger nějakou vývojovou vadu, máma to mohla vycítit a reagovala po zvířecím způsobu. Možná byste ji vypiplali, kdyby žila odděleně. Ale - holt v přírodě se to děje.

19. flexka

flexka Hrabě fóra

Morčata jsou skupinová zvířata a mají tam hierarchii, nee, Pechfóglinko, jsou to striktní býložravci, mladé nepožerou, to křečci, nebo pískomilové, myši, potkani, ale morčata ne.
    Problém je, že v přírodě žijí ve větších skupinkách a tak dominantní zvíře pokaždé šikanuje někoho jiného a rozptýlí se to. Ve dvojici to může být problém. Já osobně jsem měla morčat dosti a každé má svou povahu. Kamarádka měla samici, která se snesla s holkama ,ale připustit ji mohla jen pod dohledem a jak porodila mladé, starala se dobře, jenže jak syn na ni zabublal a natřásal se, tak ho zabila. Maličkého, třeba 3 týdenního. Normálně zakousla a všude krev. Já měla zase samičku, která startovala po všech samicích i samcích, a ač byla US teddy, tak se prudce zamilovala do naháčka. Bydleli spolu asi 4 roky, pářili se za hrozných zvuků a demolice klece 3 dny a 3 noci a mladé někdy byly, někdy ne a když on umřel (protože naháčci žijí kratší dobu, než chlupáčci), tak přestala pít a jíst a do týdne umřela žalem - nebylo na ní nic vidět. Náhradní samice, nebo samce na rozptýlení samoty chtěla zabít. To jsem nikdy u nikoho nezažila a morčata netvoří pevné páry. Tihle byli jak Romeo a Julie. A objevili kouzlo páření nezávisle na mladých. Prostě vůbec nevím, jestli to byla morčata.
    Pak mám 2 holky, co někdo nechtěl a daroval, tak jsem se jich ujala a ty jsou dost ostré, věčně se pošťuchují, jsou obrovské "boje" nad miskou, věčně se po sobě ohánějí, ale nikdy ani kapka krve a žijí si v takové italské domácnosti už pár let a vypadají spokojeně.
    Ale zkusila jsem k nim dát mladého samečka a toho šikanovaly tak, že dostal průjem a přes léčbu se bohužel zvrhl v klostridiový a umřel.

Takže Prepperko - může to být nějaká genetická vada, ale pravděpodobnější věc je stres, morčata jsou na stres citlivá a šikanovaný jedinec může umřít jen a jen na ten stres.
    Možná kdyby měla 2 holky, tak by nestíhala obě šikanovat a dopadlo by to dobře. Ony ty moje vzteklé princezny taky venku na travičce ve výběhu s dalšíma asi 5 holkama jsou jako míliusi, jenže bohužel nemám možnost umístit do pokoje klec na 10 morčat, takže jsou po 2, po 3 a musím je sestavovat podle toho, jak jsou dominantní a kdo se s kým kámoší.

20. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

No, sežerou, já myslela zakousnou. Když jsem viděla ty pozůstatky, rozhodně jsem nezkoumala, jestli byly ohlodané nebo ne..... Mně takhle reagovaly kočky na nemocného kocourka, ranila ho mrtvice a pak mu objvili sarkom v tlamičce. Nemohl se hýbat, jen tak ležel, krmila jsem ho prstem (jemně mleté masíčko a smetánek) a vždycky, když jsem se na chvíli vzdálila, napadli ho ostatní. Samozřejmě jsem ho oddělovala, ale on nesnášel samotu a já nemohla být celé dny a noci v pozoru.:(

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.