ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. vavovi

vavovi Stará škola

Zdravím do závislákova
    Koukám se probírají vši a zbytky svačin. Vši zaplať pánu bohu jsme ještě neměli naši kluci nosí krátký sestřih a když se objeví hláška o vších tak ještě pro jistotu zkracujeme.
    A svačiny - nekonečný příběh. Jenou se mláděti nechtělo dojíst langoš a tak se pokusil nedojedený zbytek v nestřeženém okamžiku nacpat pod lednici. Chuděra to udělal tak neobratně, že zapráskal celou lednici kečupem, a tak bylo vše velice rychle odhaleno.
    A další husarský kousek našeho prostředního mláděte teď z pátku. Odběhla jsem si na 15 min. ven v domnění, že píše domácí úkol. Po příchodu neskutečný smrad ze spáleniny tak jsem na něj udeřila. Celou hodinu mě tahal za nohu, že nic, ale při pohledu na něj jsem přesně věděla. Saze měl i v uších. No abych to zkrátila. Na plynovém sporáku zkoušel zda hoří pastelka. Hořela.

2. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

:D :D :D :D :D :D :D :D
    děkuji za ujištění, že to může být ještě horší :))) než-li penicillin ve skříni :D :D
    Krásné slunné ráno ;) a uráá do práce, čeká na mě ta druhá půlka kuchyňské linky :)

3. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Y_n_O: Jsi fakt drsná, to já jsem měkota ! :D
    Máš pravdu, je to dost otravná práce. Ale už to mám vychytané a oproti tomu, jak jsem poprvé se "všema" šílela, už je to v pohodě. Zatím jsem je nikdy nechytla, můj muž už vůbec, ten má vlasy kraťoučké.
    Tentokrát to bylo těžší, protože starší byla zavšivená fakt hodně, a to znamená že si začíná zvykat, což je dost blbý. Budu muset kontrolovat častěji.
    Kdysi jsem holkám vlasy stříkala speciálním sprejem - takovým olejem, vši to zabije, ale umejt to.... šlo jen mýdlem, to byla vyloženě otročina. Teď už jen používám hřeben všiváček a ruční práci na hnidy, to je nejefektivnější.
    No a převlíct peřiny; trika, mikiny na sebe jen jednou; plyšáky, deky, hřebeny, gumičky - nechávají holky "odležet"na hromádce, vzít si to můžou za 3 dny (stačily by dva, ale je to jistější). O to už se starají samy.
    Není to tak hrozný, jen to nesmí zajít tak daleko jako tentokrát, to byl fakt mazec.

edit: Aničko, a nemusíš se strhat, my už ti teď závidíme jak se ti to doma blejská ! :p

4. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Krásné ráno:p

5. flexka

flexka Hrabě fóra

Mé dítko má dlouhé vlásky a já jí záda podložila igelitem a konce stříkla nejmenovaným sprejem na blechy a klíšťata pro psy a kočky. A nedonesla ze školky a školy nic. Takže tohle nás minulo.
    Ovšem problém s kultivací bakteriálních a plísňových kultur momentálně řeším tím, že jí nedávám svačinu. Nikdy ji nesnědla, nevytáhla, akorát neopatrnou manipulací s aktovkou vyklouzla sváča z boxu, pak se prorval pytlík mezi učebnicemi, pravítky, pastelkami a vůbec vším školním bez ladu a skladu narvaným a pak jsme zachraňovali, co se dalo. Žákajda (teda studijní průkaz) už nešla zachránit, tak jsem ji hodila do koše a dívenka si šla koupit do ředitelny novou.
    Na otázku proč odvětila v poklidu - shnila.
    No a celá škola měla haló, učitelé druhé Vánoce.
    Jsem si naivně myslela, že když mám holčičku, tak bude milá, něžná a hodná, třeba i čistotná. A ono došlo zřejmě ke genderovému vyrovnání. Nebo spíš genderovému obratu? Když vidím někdy nagelované hošíky s lýtkama jak moje zápěstí a s rozkrokem u kolen, přemýšlím, jestli nemají ještě i plínky.
    A teď se zoufale drbu, jak se bavíme o vších, už mě svědí celá hlava a přidala jsem pro jistotu předloktí, vůbec nevím proč o_O

6. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Lepší než penicilin ve skříni je penicilin za skříní, což jsem zjistila jednou, když jsem se v euforii rozhodla přestěhovat kuchyňskou linku, aby byla uspořádána účelněji. Byly tam všechny (termixy, mrkvička, jablíčka, celozrnná houstička)... O barvě ani tom ostatním se neodvažuji rozepisovat.
    Jo a jedna historka ze života: ľa jsem koupit do drogerie řečený všiváčk a požádala o něj mladistvou prodavačku. Tón, kterým zopakovala mé přání, nelze vystihnout písemně, ale myslím že ani akusticky bych to nedokázala: Fšiváček? Pani vwedoucí, ta pani chce fšiváček! Holt ty generační bariéry. Možná jsem jí to měla říct anglicky:
    lice comb.OK?

Naposledy upraveno: 29/3/17
  7. Milé dámy/mámy/farmářky
    s potutelným úsměvem dočítám písáníčka o školních svačinách. Musí to být nějaký fenomén dětí školou povinných. Náš Junior schovával svačiny také velmi vynalézavě: do šuplíku svého psacího stolu, za postel, do krabice se stavebnicí. Dohledané "svačinky" většinou už žily svým vlastním životem, ve většině případů šlo určitě o zcela nový druh životní formy. Nikdy jsem tyto "poklady" neuklízela a to v duchu přesvědčení, že nadělaný nepořádek si uklidí sám provinilec. Dostal chirurgické rukavice, odpadkový zavazovací pytel a byl donucen si ten svinčík zlikvidovat. Teprve tento postup ho - časem - donutil vyhazovat nedojedné svačiny do odpadkového koše pravidelně po příchodu ze školy.

8. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Krásný sluneční den. :)
    Školní svačinky? Bez komentáře. Při mým počtu dcer jsem jen chodila...Co to tu smrdí???? A ona celá aktovka xD
    flexka holčička, něžná, jemná? Moje jedna z dcer vydala - a pořád vydá - za třidu těch největších lotrů, včetně chození za školu. :DJen drogy naštěsí ne.
    Vši? Uáááá - všechny holky dlouhý, hustý vlasy. To se to kurýrovalo! :p
    Akce vypsaná - no potěš koště......

9. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné skoro poledne, dobrou chuť k obídku. Musela jsem ještě do města kvůli dědictví, venku je krásně. Po obědě jdu ještě umýt zimní zahradu a vytřít sklepní prostory a hrubý úklid bude hotový. pak se pustím postupně do mytí vitrín, ale už jsem to zredukovala, bývalo toho podstatně více. Když jsme byli včera odpoledne na zahradě a odstraňovali zakrytý zahradní nábytek pod pergolou, tak to tam bylo zablešené, malou ty nenažrané blechy hned pokousaly. Celou zimu se tam stahovali kocouři z okolí, bylo tam relativně teplo, neboť kousek od toho vedou parovodní trubky. Tak jsem hned dnes koupila nějaký prostředek na jejich vyhubení a musíme to zítra aplikovat. Přeji pěkné odpoledne a bez všelijaké havěti. ;););)

10. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

možná by holčičky-princezničky přistoupily na zkrácení poté, co by prodělaly kúru jako my v šedesátých letech: Petrolej na hlavinku, zabalit a vydržet třicet minut. Mně po té poslední vypelichaly vlasy úplně, takže jsem pubertu prožila v naprosto temném zoufalství, včetně tanečních, maturitního plesu apod. Vlasové cibulky regenerovaly až po osmnáctce, ale to už bylo pro mé ego pozdě.

11. flexka

flexka Hrabě fóra

Co já pamatuju v osmdesátých letech, tak mi babička dlouhé vlasy projížděla všivákem třeba 2 nebo 3 hodiny, dokud tam něco bylo. Pak se umyly vlasy nějakým šampónem a tak pořád dokola, než zmizely.
    Spíš bylo veselé, že jsem měla potíže s šupinkama v hlavě a obočí, doktorka to svedla na vši a lupénku mi tak odhalili až o dost let později. Takže já měla trauma, že jsem měla pořád límce s bílou závějí. No a mám pořád, protože už nechci kortikoidy a všechny mastičky a vodičky zaberou buď na chvilku, nebo vůbec.

12. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Vši jsme řešili *******, fungoval skvěle. Vzhledem k tomu,že je už je to dávno jsou vši odolnější a co na ně funguje nevím. Teda věděla jsem co na ně fungovalo vloni v létě na táboře ale nějak jsem to zapomněla. Stříhat je až ta poslední možnost:)
    Past na mravence taky nefunguje,všichni jsou opilí-žádná noha zlomená- a zavolali si kamarády na vodku a množí se geometrickou řadou:cry:

Přeji všem hezké odpoledne:p;) omlouvám se,myslela jsem, že už se nevyrábí

*odstraněna reklama na přípravek

13. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Pěkné odpoledne.

14. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Hezký dník všem :) jsem proběhala město,
    že si udělám radost a něco si koupím, ale buď mi to nesedělo, nebo nelíbilo :sleepy:

tak zašla aspoň na dobrý oběd.

Anickomalírko já jsem ještě nad jarním úklidem nezačala přemýšlet a ty už máš všechno hotové ...
    jsi nenapravitelná :D víš, já jenom čekám až mě to chytne ... a ono pořád nic xD

Penicilínová sezona byla u nás taky a hnedle za obývací skříní ... byla těžká, se s ní často nehýbalo a já se divila, jak můj synátor začal hezky papat svačinky :p ani nevím proč jsme ji odsunuli, ale při vytahování těch barevných zbytků jsem našla i Davidovu žákajdu z minulého ročníku ... se mu prý tehdy ztratila a dostal novou. Svačiny jsem vyřešila tak, že je má přinést zpátky domů a zlobit se nebudu. Kupodivu byla někdy nakousaná a někdy jen zbyteček, ale já měla aspoň přehled jestli něco jí :)

Mějte pěkný zbytek dne ... sem našla ještě zimní pohodičku :D

15. lott_lott

lott_lott Stará škola

Zdravím milé závisáky. Jdu se podívat a počíst si. Minulý týden jsem sebou po náročné noční šlehla, což vedlo k rozhodnutí zvolnit pracovní tempo, protože "práce bude a my nebudem" a moje malé děti mě budou ještě potřebovat (jak řekl manžel) :)
    Takže si užívejte jaro, nehoňte se a prostě se mějte fajn.

16. burds

burds Titán fóra

Koukám,že jsem jako dítě měla štěstí.Vši jsem získala pouze 1x.To naše Anička je měla hned první rok ve školce.Konečně jsem se dostala ze své každoroční březnové depky a odhodlala se zase po dlouhé době něco napsat.Ale asi těch 14 dní dočítat nebudu,nějak nemám čas.Hezký zbytek dne.

17. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Tak já vám nesu svačinku, která určitě za skříní neskončí.
    Se zakysanou smetanou. Není tak krásná jako od Marcipánky (její jogurtová), ale je moje, a to doslova.
    Protože jsem sama doma :D

18. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj závisláci, hezké odpoledne,
    jarní úklid v pražském bytě je hotový, okna umytá, vše čisté a voňavé
    a tak jsem se přesunula na chalupu, asi proto, abych tady mohla dělat totéž,
    tak mě najednou napadlo, že mě to uklízení asi baví, i když jsem si to o sobě nikdy nemyslela.
    Vši jsem nikdy neměla, jednou je měla dcera v mateřské školce, ale ve škole ne,
    i když si tam vynalézavé děti vši kupovaly za 5 Kčs. Buď si je nekoupila, nebo se jí neujaly, nevím.
    Dnes se mi podařilo postoupit na farmě na 101
    janaj, roláda je krásná, ale taky ode mě hodně daleko
    na zítřejší akci není potřeba nic, budeme pěstovat

19. janaj

janaj Velvyslanec fóra

evik1016 ona je to vlastně bábovka, jen v srnčím hřbetu. Jsem zapomněla dodat ;)

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Dasa1143 - že tys zapomněla na ten kamínek xD

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.