ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Čaro, teď si mi to vzala z huby. Už jsem písala něco v tom duchu xDxDxD

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Dámy, přiznejte se: Že ty vaše výtvory, zejména co se pečení týče, nevypadají tak docela jako na obrázku? A se naučím fotit a vkládat, tak vám pošlu pár těch svých, když mám lepší chvíle.
    bubak: To jsi mi připomněla příhodu ze života. Měla jsem nadřízeného, skůtr ho titulovali ( natrušil, že je to skurvenej trpaslík - prostě napoleonskej komplex). Ten se vyžíval v tom, že měl nohy na stole a houpal se na židli. Jednou jsem šla kolem jeho kukaně, on telefonoval, machroval a houpal se - až to přehnal. Přepadl. A jak tak ležel na zemi, zmatenej jak lesní včela, zablábolil do toho telefonu: Slyšel jste tu ránu? Tak to jsem právě upadl!
    pajaable: Přečetla jsem si první větu a myslela: Jejda, nápadník v zeleném se vrátil! A on to chlupatec. Příště neváhej a přejeď ho, hoď do kufru a naporcuj. Jinak ho sejme nějakej neználek, střelí ho do hospody, nebo skončí stejně špatně u myslivců z uleknutí - se šípkovou nebo se zelím.Ty si ty lahůdky alespoň vychutnáš.
    Jestli chceš, poskytnu ti receptíky z mé nejoblíbenější kuchyřky: Jmenuje se to Dobrá kuchařka a obsahuje střevověké až novověké recepty. Taková kančí kýta na medu se sezamem....

3. Baroland

Baroland Ikona fóra

Dvacet sedm dnů trvalo Daxu než konečně prorazil tisíc pipsů zisku a zavřel mou pozici.Tím je rozhodnuto,bude se balit.
    Říká se lepší vyhořet, než stěhovat.Já se stěhuji rád.Jednak ne nebaví žít stále na stejném místě a za druhé na tom přemísťování není nic strašného.Vyberu si kam,nechám provést drobné úpravy a na pár dní se uchýlím do pastoušky.Jak skončí léto a voda se ochladí,přifrčím už do nového.Jednoduché. Složitější je prosadit to kam.Musí to být kde jsme ještě nežili a samozřejmě odpovídat všem podmínkám,neboť co kdyby tento flek byl ten poslední,jak se říká,na důchod.A tady nastává rozpor.Já bych nejraději "na samotu u lesa",žena je městský typ.V každém případě se asi budeme vídat méně častěji.Musel jsem přistoupit na podmínku,že napřed bude její dovolená a tučňáci asi wifi nemaj. Užijte si své prázdniny,bacha ať se vám při luxování lednic nepřipletou kočky mezi chleby a po očku dohlížejte na RT,ať moc nezvlčí. Páááááá chásko farmařícká.

4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

-pechfógl-.... nápadník v mysliveckém už nehrozí, urazil se ,pravděpodobně...
    dobře mu tak . xD
    Ten chlupatý ...toho nemůžu střílet , to je takový starý známý, jen trochu dotěrný.
    Normálně by mi nevadil, ale štve mě, že je tak praštěnej a leze k vratům a ne a ne
    se hnout, když chci odjet. Zavřela jsem pejsana a vytáhla plynovou pištolku .
    Nedá se nic dělat , bude mít chlapec trauma, ale lepší než být na pekáči. Jedna rána
    a byl fuč. Nějakou dobu to bude trvat, než se mu navrátí sluch , oklepe se a zase
    přijde postávat u vrat. Někdy mi připadá jak důchodce za totality ve frontě na banány.
    Nehne se a nehne. xD

Baroland ... měj se krásně a nezapomeň na spolek důchodců :inlove:

5. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Baro,užij si to.Po prázdninách tě čekáme v plné polní.:)Pajaable,také jsem myslela jiného kaňoura,holky mi to vzaly z úst.:pK té levanduli - pajaable je zdatná zadradnice, je to o drenáži jinak nepřežije.Přidávám jí trochu písku a drobné kamínky,úplně maličké aby voda včas odtekla a kořínky nebyly trvale v mokru.Trošku jako levisie,ale nemusí se zakrývat sklem,tak choulostivá levandule není.Casey jednou jsem nacpala jar do lednice,vůbec jsem nemohla pobrat jak se mi to mohlo stát.Přestávám se s přibývajícím věkem divit.Ale ta radost když najdu něco na co jsem dávno zapoměla,to si pak připadám jak veverka když jí po zimě ze zásob,které nenašla vyrostou lískáče.
    Když jsme nakousli ty horoskopy,tak podle indiánského jsem havran,strom oliva,čínský krysa a jinak váhy.Jak jste na tom vy,závisláčci?

6. m2707

m2707 Znalec fóra

Evi- děkuji za tu levanduli, asi ji dopřávám moc vody:p. Tak zmírním. A jak psala čaro, tak v prvé chvíli jsem si také pomyslela, že se ti vrátil nápadník v zelené kamizolce. A jak to tak čtu kolem, nebyla jsem jediná:D:D.
    Venku je hnus, vůbec se mi tam nechce, ale musím- cvičení nepočká;)
    Baro- občas vůbec nerozumím, co tím chceš říci:(
    že se jedná o nějaké obchodování, to chápu, ale ostatní ?

Naposledy upraveno: 9/6/15
  7. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Já též nerozumět první věta - Baro asi z Marsu ? o_O
    (dle gůglu se jedná o akcie asi a jejich přepočet na měnu :D)

8. Julinka11

Julinka11 Hrabě fóra

Příjemný den všem...:)
    začnu tím nejdůležitějším. Koupila jsem před 2 měsíci byt 3+1 a čeká jej velká rekonstrukce od stropu až po podlahy. Jádro je již vybourané, stěny oškrábané, no staveniště hadr....:D Aby toho nebylo málo, tak velice hodná paní na stavebním úřadu asi neměla zrovna svůj den, a když viděla stavební projekt na vybourání panelu šířka 110x210 do výšky mi velice krásným hlasem sdělila, že stavební inženýr přes mosty, konstrukce a bytová jádra na razítku není zrovna ten správný, od kterého projekt mám.... Vyvalila jsem oči, párkrát zamrkala řasy a spolka peprná slova, která se drala na jazyk v domění, že není ještě vše řečeno......Dále mi sdělila, že pokud chci bourat panelovou zeď, měla jsem přijít a ona by mi dala velice ráda kontakt na pána, který to pro ně dělá. ...V pořádku, každý si chce vydělat, beru to a opět jsem čekala, co přijde. Chvíli ticho a po 2 minutách mi bylo řečeno, že stavební projekt mi teda uzná, ale ať nepočítám, že to bude hned. Mají na vše 30-40 dnů na veškeré vyřízení pošty a s úsměvem mi dodala, že za toto musím zaplatit 5000,-Kč s tím, že kdybych přišla v roce 2013, tak by to stálo jenom 500,-Kč....:D:D Parodox je v tom, že člověk, který vytvoří projekt, propočítá, aby bylo vše jak má, sklidí za svojí práci daleko menší cenu, než stavební úřad za odeslání pošty bydlícím nad, pod a vedle. Taková je dnešní doba a byrokracie za papíry se platí těžkou mincí...Nezbývá než čekat a doufat, že paní se probudí do lepší nálady a stihne to do těch 30 dnů....

Ale , abych nebyla až tolik negativní, vždy něco špatné se promění v něco dobré, dostala jsem igelitku bezinkových květů a dělám domácí šťávu a marmeládu. Byt mi krásně voní a ze mně odpadlo vše špatné a mám radost z vytvořeného díla.

Mějte se krásně a užívejte si.
    páááček

9. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Julinko, že tys nepřinesla té paní žádné švestičky xD:eek:

10. Simissek

Simissek Pilný autor

Ahoj lidičky, tady v Tachově přestalo pršet, teplota 12,5°C, ale sluníčko nikde ;)

Taky mě napadlo, že okolo vrátek naší Evičky (pajaable) brousí zelený šišlavý panáček xD. Myslím, že na něj by taky zabrala ta plynová pištolka - už by se nevrátil xDxD

Jak Moni (m2707) s levandulí, tak já takhle zápasila s bazalkou - ne a ne se podařit jí pořádně pěstovat. Pokaždé jsem si jí přinesla krásnou, bohatou z krámu. Jednou otrhala a použila a ono mi to začalo uvadat (i když jsem jí pravidelně zalévala). Teď jsem si koupila ve velikosti XXL, šoupla jí na balkon do truhlíku a světe div se - už očesaná 2x, a roste :D:D.... snad jí to vydrží

Jo a jinak pro Bubák1960 - jsem v horoskopu býk, indiáni - bobr, čínský - ohnivý had, a v keltském - kaštan....

No jdu nacpat bříško škabetkama (tak říká naše prďola špagetám :p) a vyrazím do práce doplňovat regály a k pokladně, aby zdejší spoluobčané mohli utrácet...
    tak zatím pa

11. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Julinko:Z bezinkových květů se dělá také velmi zdravé víno

12. mituli

mituli Polobůh fóra

Tak vy s tim zradlem nedate pokoj:p,maminka z bezu delava limonadu,je bozi,i ja se musim priznat,ze nekdy nevim co tim Baroland mysli,asi pise v sifrach,Evi,moc bych toho kance nedrazdila,to vis kanec je kanec, Julinko,preji ti hodne uspechu a rychlost ,mi predelavali jen koupelnu,tak jsem se na povoleni vyprdla,tak at se ti to podari(to je bordel vid)

13. Julinka11

Julinka11 Hrabě fóra

Kdyby jste někdo měl recept, co ještě z bezinkových květů, se dá udělat. Budu moc ráda.
    Kdysi moje teta dělala i med, ale nevím byla jsem puberťák a nějak mě to nezajímalo.
    Johnny...dík, jestli máš recept, pošli mi jej na farmu.
    skalárko..., ani kávičku..:Dbych si s ní nedala...:D
    Děkuji

14. bubák1960

bubák1960 Velmistr fóra

Děcka už vím co způsobilo úhyn našich spotřebičů.Pod jednou lampou veřejného osvětlení se objevili kluci s bagrem,tak jsem nemeškala a tradááá se psem Punťou za nima(baba zvědavá)No jasně,shořelo jim uzemění a celá ta síť je tu slabá a nemocná.To vím taky,vždyť pod tou lampou už Žižka stavěl vozovou hradbu.Budou to dělat celý nový.Takže jdu do boje,protože to nebylo nic mezí nebem a zemí jak mi slečna sdělila a co ČEZ nemůže ovlivnit,ale jejich binec a neúdržba zařízení ze kterých jsou bohatě živi.Dacani.Kluci se mě asi trošku báli,jasně když přiletí baba s trhačem.Ale ti za nic nemůžou,ty bych nenapadla,ani Punťa.
    K těm bezinkám,nezkoušel někdo řízky?Prý je to taky moc dobré.Zatím jsme dělali jen šťávu a je fakt dobrá.
    Julinko,stavební odbor je kapitola sama pro sebe.To jsem raděj vymazala z paměti,strašná zkušenost.Proto asi ještě nemáme zkolaudovanou stodolu,čekáme na výměnu personálu,ale už 30 let.
    U nás stále sucho,pošlete deštík i na Moravu k Šumperku......:)

15. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Jak píše bubák1960 , dělají se z těch květů řízky ...smažené kosmatice . Já dělám z květů
    med. Už mám hotový, ve spíži je 120 sklenic. Je vynikající . Také marmeládu, ale to až z
    plodů. Z květů samo šťávy, vínko...

16. Baroland

Baroland Ikona fóra

No dobráá... uvedu vás zlehka do světa byznysu 8)

Obchodovat se dá prakticky se vším na co si vzpomenete. Měny mezi sebou,komodity,akcie,dluhopisy a pod.
    Obecně platí : čekám-li pohyb nahoru -nakupuji,(koupím kilo pomerančů za 10 Kč a za 15 Kč prodám,zisk 5 Kč),
    čekám-li pohyb ceny dolů - prodávám. (dnes ti prodám kilo pomerančů za 15 Kč,se zítřejší dodávkou,zítra je na stánku koupím za 10 Kč a doručím ti je,mám zisk 5 Kč) -velice zjednodušeně řečeno.

DAX je index = cena 30ti nejlepších podniků německa. Každá svislá čárka (svíčka) je max./min v jednom dni.
    Když byl na 11994,1 (fialová linka+červená svislá),usoudil jsem,že půjde ještě níže a "prodal jsem"= otevřel obchod sell.Když klesl na měsíční minimum 11354,(bílá linka),uzavřel jsem 2/3 velikosti obchodu a 1/3 nechal pokračovat,kam až se dostane.Cena se vrátila téměř k otevírací hodnotě a pak zase spadla na 11007,9 kde jsem obchod ukončil.(modrá linka).
    Velikost obchodu: Základní velikost objemu obchodu je 1 lot ,možno použít i 0,1 lotu,dokonce 0,01 lotu až výše do 50 Lotu na jeden obchod.
    Posun hodnoty v grafu je po jednom bodu. 11 330.1-11330.2 a dál.. 10 bodu je 1 pip 11 330 - 11331 a dál.
    Cena: Cena vložených peněz za otevření obchodu a zisk z 1 bodu/pipu se řídí tabulkou přepočtu Eura/dolary/Kč-to nechám být.
    Např. Otevřu-li obchod velikosti 1 lotu,vkládám do něj svých cca 37400Kč a pohne-li se cena o 1 pip dolů vydělal jsem cca 670 Kč
    Nejméně tedy mohu zobchodovat 0,01 lotu (vklad 3740)-a mám 6,7o Kč za pip. maxim. 50 Lotu (vklad 1870000 Kč),zisk 33500 Kč na pip.
    A vše mezi tím. --Velikost svého obch.samozřejmě zveřejňovat nebudu---
    Běžný minutový pohyb je od cca 5 pipů do cca 20 pipů. Denní od 80 do 400 pipů. Pokud nenastane něco mimořádného. Např.na páru USD/CHF (dolar-švýc.frank) byl i 17 700 bodů za den.!!!! Kdo neměl nastavem stoploss(uzavření při přesně dané ztrátě) vynuloval účet.

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné odpoledne, je po dešti a kosové nejsou slyšet, ochladilo se a když jsem se ráno podívala ven, tak jsem si vzpomněla na pana Kemra a řekla jsem si stejně: A chčije a chčije...... Tak nám konečně napršelo dosti vody. Medard to včera u nás v Ústí pojistil.
    Z bezinek děláme likér, který má protizánětlivý účinek a je taky moc dobrý. Není vhodný pro děti, protože obsahuje alkohol, ale my závisláci jej můžeme užívat. ale s mírou. Jedna sklenka denně, působí léčivě!!! A vám, kterým zatím nesprchlo držím palce, aby i u vás Medard dodržel svou pranostiku!!!;););)

18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Kdo nezná , tady je recept na ty kosmatice.

Kosmatice
    Květy trháme s delší stopkou. Před samotnou přípravou je opereme a necháme vysušit. Případný hmyz se tím vyplaví a rostlina se zbaví všech ostatních nečistot.
    Těstíčko na kosmatice :
    Pokud budeme připravovat pro 2 osoby, postačí nám toto množství:
    - ¼ litru mléka
    - 2 vejce
    - špetka soli
    - mouky tolik, aby vzniklo lité těstíčko podobné palačinkovému (cca 120 g mouky)
    - jeho správnou konzistenci poznáme tak, že musí od šlehací metly odkapávat jako kapání do polévky
    - použijte hladkou mouku bílou - já používám tradičně celozrnnou špaldovou (jemně mletou)
    mouku, která se mi velmi osvědčuje
    - slunečnicový olej na smažení a šikovná pánev

Máme-li připravené těstíčko, je příprava velmi jednoduchá.
    Ve vyšší vrstvě oleje smažíme obalené květy, které jsme namočili v těstíčku. Držíme je za dlouhou stopku. Přeneseme do rozpáleného oleje a smažíme krátce po jedné straně. Mezi tím si nůžkami odstřihneme stonek a ostatní výčnělky. Jde to velmi snadno_Obracečkou v pánvi otočíme a osmahneme i po straně druhé. Přeneseme na talíř vyložený kuchyňským savým papírem a necháme vsáknout přebytečný tuk. Servírujeme s bramborovou kaší, vařeným bramborem či jen tak s nějakou pikantní omáčkou, např. jogurtovo česnekovou nebo s pikantním dresinkem.

Druhá možnost, jak s kosmaticí šikovně naložit, vychází též ze staročeské kuchyně a její kouzlo spočívá v tom, že do těstíčka přidáme trochu cukru (medu) a po osmažení ještě horké kosmatice obalujeme ve skořicovém cukru.

19. mirakoud

mirakoud Expert fóra

Baro, dík za vyčerpávající vysvětlení - ale kdo není zběhlý v burzovním obchodování (jako např. já) tak z toho není stejně o nic chytřejší. Ale aspoň se potvrdilo, co vygůglila skalara;)

Jinak nás v září čeká velká rekonstrukce baráčku (nové el. rozvody, předělat topení, zateplení stropů, nové obklady a změna dispozice kuchyně a kompletní předělávka WC + koupelna). Barák starý 80. let a před čtyřiceti lety kousek přistavováno - jak to tehdy bylo, rodiče byli rádi že vůbec nějaký materiál sehnali, zedník laciný, přístavba z doma vyráběných škvárovek a pouze 30 cm stěny, takže přístavbu z venku taky zateplit, neboť v zimě promrzá - aspoň jsme se dohodli s mojí drahou polovičkou, že na dobu rekonstrukce půjdeme bydlet do penziolnu, protože v tom čurbesu, co tu bude by se být nedalo. Bude to taková dovolená - nedovolená, protože budu chodit do práce. Raději bych to udělala jako Baroland, ale to holt nejde.

20. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Evi, dostala jsem na kosmatici chuť, pěkný obrázek. Ale čaj z bezu nemohu - nedělá mně dobře.
    Zato na sirup proti kašli, nedám dopustit.
    A horoskopy: panna, čínský = vodní had, indiánský - medvěd, keltský - borovice, eyptský - Toth, indický - Kanya.
    Opravdu, to vše, jsem stále já.
    Baroland - klobouk dolů, budu stále chudý, zapadlý vlastenec.
    Pěkný den. Jarka

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.