ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

dasa1143: Děvče moje, kdybys byla z Prahy, zasypala bych tě muškáty až po bradu. Po mámě jich zůstalo více než dvacet truhlíků z osmi parapetů a podest. Moje ubohé jedno okénko to nezvládne, tak pilně rozdávám, protože už je čas je odzimovat.
    P.S.:
    Pajda vydal komuniké, že pidi BB tentokrát začne se začátkem paví akce 8.3. ve 14.00 a skončí tentýž den ve 22.00. Tak abyste nepřehlédli.

2. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné skoro poledne, dopoledne jsem byla ve městě, poprchávalo , ale teď se mraky trochu protrhávají, snad se to vybere a nebude pršet. Dívala jsem se na akci, ceny jsou pěkné, půjde o šlechtění a dekorka bude zase dávat hnůj. Hnojiště mám zvětšené, ale není nafukovací, mohla dávat něco jiného, hnůj už dává také řádek. Přeji pěkné odpoledne a všem Tomášům, Tomíkům i Tomům vše nejlepší k dnešnímu svátku! V rodině máme 3. ;););)

3. Simissek

Simissek Pilný autor

Přeji hezký den do závislákova ;),
    křížovka Aničkymalířky je vyluštěná, ale unikají mi ještě 2 slůvka - vlakvedoucí a ta osudová záležitost - tam si myslím, co by to mohlo být, ale prostě mi vypadlo to slovo---no jo, co nadělám, ta kulatá věc, co mi sedí na krku už není, co bývala. Ale zase na druhou stranu, v sobotu jsem se prudce zamyslela, a odnesla to bolestí hlavy, bolela mě ještě v neděli...takže nic se nesmí přehánět xD.
    Jinak taky už pomalinku přemýslím, jaké kytičky letos nasadím do truhlíků na balkon. Máme ho na jižní stranu. Líbí se mi fuchsie, loni jsem nasadila plné truhlíky a ony nemají rády přímé sluníčko:wuerg:. Co byste poradili, mimo muškáty, ty moc nemusím.
    Gratulace všem k postupu i oslavencům :inlove:.

4. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Jóóó.......na peróně stává, svou plácačkou mává......:p

5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Simissek, ona není ta událost ani tak osudová, jako o"sud"ová :)

6. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Moje mamka muškáty rok co rok obnovovala. (držela a starala se o ně přes zimu, na jaře vysadila ven). Jednou veleúspěšně, rok nato míň úspěšně. Až se jednoho roku naštvala, muškáty na podzim padly a od té doby kupuje každé jaro nové. A má je stejně krásné jako dřív, a má míň práce.
    Na Baby boomu mě nejvíc pobaví Pajdovo -- A ať vám to přeskakuje.-- Pajdo, mnohým z nás tady přeskočilo už dávno xD A já se počítám mezi ně taky :p
    P.S. Ou,ou, tak jsem si chtěla napráskat dopředu pávy do tulidomku, protože jsem zítra do večera v práci a ono to nejde.... :(

Naposledy upraveno: 7/3/17
  7. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezké odpoledne závisláci,
    já kupuju muškáty každý rok nové, nemám je kde přezimovat,
    ale fuchsie jsem letos zkusila, mám jen dvě, tak uvidím, coz nich přes zimu zůstalo.
    Než jsem před dvěma týdny odjela z chalupy, začaly vyrážet lístečky.
    mamča, ještě, že jsi to připomněla, máme taky tři Tomáše, musíme jim zavolat, jsou všichni daleko
    A na konec to nejpříjemnější a to jsou gratulace k postupům

8. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

petz a kometak96, velká gratulace k postupům. Dnes jsem se byla podívat na tržnici a chtěla nějaké jarní květinky do mís u dveří, ale nic nebylo a včera v baumaxu také venkovní neměli, alespoň jsem si udělala radost novou orchidejí, jedna mi zašla, byla už hodně stará. Muškáty neumím přes zimu přechovat. Kupuji každý rok nové a jsou pěkné, vloni mi kvetly a mám fotečku, jak ještě kvetou a jsou zapadané sněhem. Zase si je objednám. Odpoledne se zastaví dcera, zítra má svátek, tak chvíli posedíme, Přeji pohodové odpoledne, zatím neprší, ale je zataženo. ;););)

9. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ahojky,
    nebudete věřit co se dnes stalo, lidičky zlatí, asi jsem se dostala do bludného kruhu. Dnes dcerka přišla ze školy s ulomenou nožičkou od brýlí a se slzami jako hrachy s provinilým výrazem....
    Začalo mi cukat oko, hned na to vyběhla má proslulá žíla na krku, přetlak se nahromadil a měla jsem co dělat abych nevybouchla jako tuhle vajíčka, na která jsem zapomněla hlídat a tak krásně se vařila na sucho, až praskla a ohodila půl kuchyně....
    Po vyzpovídání provinilce, jsem se dozvěděla, že ji spolužačka v zápalu hry uhodila do bočnice brýlí a ty pod náporem nárazu praskly. Poprosila jsem ji, aby kamarádce zavolala, že budu chtít telefon na maminku, ale nejprve ať mamču informuje, aby nedostala stejný šok jako já.
    Asi po půl hodině jsem dotyčné "nemám výraz co by nahradil dotyčnou osobu" zavolala, chtěla jsem se s ní sejít a vše v klidu vyřešit. Zda nemá blbostní pojistku. Dotyčná "a teď si zahvízdáme" že to nebude platit a že podle zákona ani vlastně nemusí. Má žíla na krku se právě dostala do druhého kola a pulzovala o 106. Informovala jsem ji, že brýle jsou prasklé v očnici a nepůjdou opravit. Dotyčná si mlela svou, že nemá čas a nehodlá to řešit a škodu rozhodně plnit nebude. Tak jsem se rozloučila s tím, že se ji po návštěvě optika ještě ozvu.
    Optička mě poradila a odkázala na školu, jelikož se to stalo na území školy a že to za mě vyřeší a taky že jo. Hned jsem letěla na sekretariát, tam v naprosté pohodě vše sepsali, ujistili mne že uhradí celou částku a budou vymáhat na rodičích, kteří se nechtěli dohodnout.
    Vím že jsou to jenom děti, že se může stát cokoliv, jsou to prostě pořád jen děti. Ale rozhodně vím, že neexistuje žádný zákon, kdy zákonný zástupce neručí za škody způsobené dítětem. Kdyby dotyčná na mě nevyrukovala se zákoníkem, nedostala bych tak impulz a neřešila přes školu. Takže její první nabídka půlky úhrady opravy, (kdy její představa byla 150 kč) která vzala za své když mi řekla že nezaplatí nic se jí prodraží na plnou částku a dobře jí tak, jen mi je líto děvčátka, které zřejmě bude mít peklo, podle toho jak jsem poznala po telefonu její stvořitelku.
    Ale od toho jsou pojistky za pár kaček, já ji tedy mám jak na děti tak vůči zaměstnavateli, kdybych někde něco rozbila nebo znehodnotila při výkonu služby.
    Je mi z toho bídně, ač jsem v právu. Prostě srážku s blbcem rozdejchávám špatně :(

10. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Anickamalirka: nevím zda tě to již nenapadlo a nevím co je vše rozbité. Nedávno jsem si něco podobného způsobil sám a nakonec místo asi 8 tisíc za nové brýle, to spravilo jen 1 400 kč za nové obroučky. Naštěstí jsem vlítl do optiky, kde jsem je před dvěma roky koupil a mnou vybraný model byl stále v prodeji a nebylo tak nutné nechat dělat nová skla.

11. medved222

medved222 Komisař fóra

Přeji pěkné odpoledne,
    nejdřív gratuluji k postupům na farmách mamča 117, pezt 181, kometak 130 a dnes jsem to měla mezi sousedy jako na obloze, samá hvězdička, tak gratuluji mým milým sousedům Bagíra 194, anickamalirka 102 a kerryhill 99.:inlove::inlove::inlove:
    Pavli, ve škole mají všechny děti pojištěné věci nutné k výuce a to brýle jsou. Kdyby se jí rozbil mobil, nebo něco, co nepotřebuje, tak by to bylo horší. Tak to nech na škole, ať si to pak s rodiči vyřídí sami.

12. -pechfógl-

A ta dotyčná začínala na krá nebo pí? xD

13. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Já bych řekla že je to kombinace obojího xD
    Pavli, hlavu si z toho nedělej. Jsi v právu. Já taky kdysi něco takhle řešila, šlo o úraz dcery, který zavinila spolužačka. Pojištěná škola zaplatila.
    Všem postupujícím gratulka, spoustu nemám v sousedech a tak děkuji "bonzujícím" sousedům, kteří to taky řeknou xD

14. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Pajda, po konzultaci s optičkou je to také "pouze" na výměnu obrouček cca v podobné hodnotě jako jsi uvedl, ale jelikož je to již podruhé během tří měsíců, jsem rozhodnuta koupit odolnější materiál. Dcerka má již přes 3 dioptrie a tak jsme ji chtěli obstarat odlehčené brýle, každý gram je na nosíku znát, ale bohužel tento materiál je opravdu křehký, což jsme netušili.
    Marie a Jani je to tak, škola to vyřeší jen ten přetlak musel ven :))

Musela jsem si jít, jak omladina s oblibou říká, zašopovat :)) Ten co si říká můj muž, vzkázal, že mám jít nakoupit za pár stovek :))) No tak jsem jich pár nechala v krámě zase za potraviny. Soused nás potkal a říká: "A kde máte maso?" Žádné maso, skoro samá zelenina, na manželovi po prvním týdnu detoxikace, je rapidně znát, jak mu opadá ten jeho kvalitní pivní, jak on rád říká: poctivě vypracovaný, pupek :)))

Jinak též gratuluji všem postupivším, a pánové zítra je MDŽ ;) já jsem si pro jistotu dnes sama koupila bílé tulipány a žluté narcisky :)) Znám svého muže :))) A vím jak by to dopadlo :))) On spíše půjde oslavovat s chlapama do hospůdky :)))

Hezký podvečer ;)

15. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Anickamalirka: to znám, dětem obroučky, tak leda z kvalitní kladenské nebo ostravské oceli, bo titan zničí rychleji než si inženýři z NASA dokázali kdy jen zadoufat.

16. janaj

janaj Velvyslanec fóra

xD Jsi mě Pajdo pobavil. Ale jo, máš pravdu.
    No vidíš Pavli, zanadávala sis a je ti líp ;).
    MDŽ? Tak to u mě nehrozí, gratulanti se za dveřma mačkat nebudou :p

17. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

anickamalirka, to je dobře, že to šlo ven, problém se vyřešil a dotyčná osoba, ať chytne za nos. Dobře jí tak. bagira77, velká gratulace ke 190. faremnímu postupu. Udělal jsi Richarde, velký skok dopředu, co jsem tu nebyla. anickamalirka, gratulka ke 102 a kerryhill, gratulka k 99. postupu, ale teď to bude dlouhá cesta k té vysněné stovce. Vzpomínám na tu dobu a to nebralo konce, ale ten kýžený den taky nastal. Přeji pohodový večer. ;););)

18. -pechfógl-

Tak jsem, děvče zvídavé, pátrala, proč má páv krovky. Nedopátrala jsem se. Pak jsem pátrala, jestli jeho příbuzenstvo, tj. bažant, tetřev, kohout kura domácího mají taky krovky- to se ale ve wikipedii nepsalo. Ale na konci výčtu, kdo-co má všechno krovky, mi počítač položil zákeřnou otázku: Jsi dostatečně inteligentní? Zjisti to! - Díky, milý můj počítači, raději ne.:p

19. medved222

medved222 Komisař fóra

mamča, Richard je už na 194, ten bude za měsíc slavit 200.

20. janajenka

janajenka Perspektivní autor

Zdravíčko v závislákově :)
    -pechfógl-, dej si do vyhledávače wiki-peří. Tam to je krásně popsané a hemží se to tam krovkami. Takže předpokládám, že krovky mají všichni fóglové, velké, střední i malé. Je tam i nákres ptačího křídla. Ocásek má ocasní a spodní krovky.
    Pěkný večer přeji všem :)
    A do prkený vohrady, zítra mě smažou fotky, pláču, bééé

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.